Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Volga said:

Έχουμε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ Αριθμό Ταυτότητας

O αριθμος ταυτότητας αλλάζει κάθε φορά που αλλάζουμε δελτίο, δεν είναι για "πάντα".

• Like 7
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε ποτε θα βγει επιτελους;

2 χρόνια δεν έχω βγάλει νέα ταυτότητα για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Από το περίμενε στο περίμενε.

• Like 13
  • Thanks 4
Δημοσ.

Τελικά με τον Προσωπικό Αριθμό και τις νέες ταυτότητες και για κατούρημα να πηγαίνεις θα  σε βλέπουν σύμφωνα με την 

απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
4 minutes ago, tzortzis911 said:

Και εγώ δεν έχω βγάλει την καινούρια λόγω αυτού. Αλλά οκ έχω και διαβατήριο αλλιώς μπορείς να έχεις θέμα σε αεροδρόμια κλπ

• Like 3
Δημοσ.
43 minutes ago, Thresh said:

Τα λέμε σε 9+ χρόνια δλδ.

Άμα δεν με νοιάζει να ξαναβγαλω με ΠΑ ενώ ήδη έχω νέου τύπου χωρίς, θα επιτρέπεται;

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Hacker?pcs said:

Άμα δεν με νοιάζει να ξαναβγαλω με ΠΑ ενώ ήδη έχω νέου τύπου χωρίς, θα επιτρέπεται;

Ό,τι γράφει στο quote που σχολιάζω. 😛

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, RcManiac είπε

γιατί ΑΦΜ δεν έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα, εχουν και οι επιχειρήσεις. 

Το αστείο είναι οτι έχουμε έτσι και αλλιώς Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, έπρεπε απλά να συνδέσουν τις βάσεις δεδομένων.

Οι πολίτες έχουμε πλέον τρεις μοναδικούς αριθμούς ο καθένας.

Το αφμ,το ΑΜΚΑ και τώρα τον προσωπικό αριθμό. Για ποιον λόγο δεν μπορούσε απλά ο ΑΜΚΑ να είναι και ο προσωπικός αριθμός αλλά χρειαζόμαστε και κάποιον επιπλέον νέο; Το δελτίο ταυτότητας ας πούμε πως αλλάζει οπότε οκ. Αλλά το ΑΜΚΑ; 

Σε όλες τις χώρες του εξωτερικού οι πολίτες έχουν μόνο το ΑΜΚΑ. Ακόμη και ατομική επιχειρηση να έχεις,πάλι με το ΑΜΚΑ την ανοίγεις. Εδώ έχουμε τα θέματα που από ότι φαίνεται αντί να απλοποιουνται γίνονται ακόμη πιο πολύπλοκα. 

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
Just now, Thresh said:

Ό,τι γράφει στο quote που σχολιάζω. 😛

Το διάβασα και οκ η νέου τύπου που ήδη έχω δεν είμαι υποχρεωμένος να την αλλάξω και θα ισχύει, αν απλά θέλω όμως για να έχει ΠΑ θα επιτρέπεται;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tzortzis911 είπε

Μα με βάση το νόμο, εάν έχεις ήδη βγάλει ταυτότητα δεν χρειάζεται να ξαναπάς. Εν τω μεταξύ μέχρι να βγάλουν τους προσωπικούς αριθμούς θα έχουν λήξει όλες οι ταυτότητες του παλαιού τύπου.

11 λεπτά πριν, tzortzis911 είπε

Μα με βάση το νόμο, εάν έχεις ήδη βγάλει ταυτότητα δεν χρειάζεται να ξαναπάς. Εν τω μεταξύ μέχρι να βγάλουν τους προσωπικούς αριθμούς θα έχουν λήξει όλες οι ταυτότητες του παλαιού τύπου.

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΔΤ, ΑΟΔ κλπ

Αυτή η αστειότητα με τους 10 διαφορετικούς αριθμούς για το ίδιο πράγμα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν ο προσωπικό αριθμός θα είναι η λύση γιατί το θέμα είναι στην εφαρμογή αλλά πρέπει σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι αριθμοί να καταργηθούν και να μην υπάρχουν.

Θα μπορούσαν να κρατήσουν μόνο το ΑΜΚΑ δεδομένου ότι είναι ο πρώτος αριθμός που δημιουργείται και ταυτοποιεί το άτομο για όλους τους υπόλοιπους.

Το ότι βγήκαν οι νέες ταυτότητες και λίγο μετά αποφάσισαν να τις αλλάξουν πάλι είναι μια ακόμα επιτυχία του κράτους/κυβέρνησης από αυτές που θα μας εξέπληττε άμα δεν υπήρχαν

To ΑΜΚΑ δεν γνωρίζω αν είναι μοναδικός γιατί βγαίνει από την ημερομηνία γέννησης (μέρα μήνας) έχει ένα 2ψήφιο που αφορά το φύλο και 1 αλλο αριθμό που κατι σημαίνει (δεν γνωρίζω). 

Ομως ΣΙΓΟΥΡΑ το ΑΦΜ και ο αριθμός Ταυτότητας είναι 100% μοναδικά.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Hacker?pcs said:

Το διάβασα και οκ η νέου τύπου που ήδη έχω δεν είμαι υποχρεωμένος να την αλλάξω και θα ισχύει, αν απλά θέλω όμως για να έχει ΠΑ θα επιτρέπεται;

Αν θες να αναγράφεται στην ταυτότητα θα πρέπει να ξαναβγάλεις κι όχι δωρεάν.

Αν δεν θες να αναγράφεται, βγάζεις απλά σκέτο τον ΠΑ και τον έχεις γραμμένο κάπου ή παίζεις με την ψηφιακή ταυτότητα στο κινητό στην οποία θα φαίνεται αυτόματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται εκ νέου έκδοση "υπό την προϋπόθεση ότι εκδόθηκαν πριν ή έως 30 ημέρες μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες" ... Ημερομηνία δημοσίευσης απόφασης  27/3/2025..

Επεξ/σία από NikosKv
Δημοσ.

Έχουμε ένα μοναδικό ΑΜΚΑ, ένα ΑΦΜ και τώρα θα έχουμε και έναν αριθμό ταυτότητας ο οποίος δεν ξέρουμε και αν τελικά και αυτός θα έχει και δυνατότητα αλλαγής... Τελικά το κάνουν πιο "εύκολο" ή πιο δύσκολο;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...