Sorath Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Μια χαρά ο i7-4770 αλλά καιρός για αναβάθμιση. Την γνώμη σας θα ήθελα μεταξύ: GIGABYTE B660 DS3H - i5-12600KF Gigabyte B450 Aorus Pro - AMD Ryzen 7 5700X Προσωπικά μου αρέσει το intel setup πολύ, και λόγω της motherboard αλλά και των παραπάνω πυρήνων. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η αυξημένη κατανάλωση λόγω 150watt TDP. Η τιμή τους είναι η ιδια. 1
charllestone Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Δέν έχω γνώμη για intel, αν και στο pc της δουλειάς έχω τον 12600 και αν και να πώ την αλήθεια βλέπω κάτι 95αρια θερμοκρασία κ μου κάνει throttling οταν τον ζορίζω. Αλλα σε αυτό μάλλον φταίει η ψήκτρα. Gigabyte B450 Aorus Pro - AMD Ryzen 7 5700X Αυτόν τον συνδιασμό έχω ακριβώς εδώ και χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Η MB είναι πολύ καλή και σταθερότατη, και το cpu σκέψου το έχω OC με PBO + CO και δεν ανεβάζει πάνω απο 65 βαθμούς με μια ταπεινή be-quiet pure rock 2. 1
nickol-us Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Ποια είναι η χρήση και πόσο τα χρήματα που τα βρίσκεις; Πολύ μέτρια και σχεδόν ακατάλληλη η μητρική για 12600k, επίσης ιδανικά θες b550 μητρική για τον 5700x.
Sorath Δημοσ. 27 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου Τελικά, θα απορρίψω και τις δυο προτάσεις. Απο την μια δεν θέλω 150TDP, και απο την άλλη το "τελειωμένο " AM4. Κατά μεγάλη πιθανότητα, θα πάω σε AMD Ryzen 5 7500F που είναι παρομοίων επιδόσεων. Να βρω κι ένα αξιοπρεπές full ATX M/B και μνημούλες, και θα είμαι ΟΚ και με το παραπάνω.
benign Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 3 minutes ago, Sorath said: Τελικά, θα απορρίψω και τις δυο προτάσεις. Απο την μια δεν θέλω 150TDP, και απο την άλλη το "τελειωμένο " AM4. Σε επιδοσεις δεν ειναι καθολου ''τελειωμενο.'' Για τουλαχιστον 5 με 6 χρονια θα εχεις ενα εξαιρετικο συστημα με οτι καρτα γραφικων και αν βαλεις,εκτος απο τις ναυαρχιδες. Απο μητρικη θα προτεινα αυτη : https://www.msystems.gr/motherboards/gigabyte-b550-gaming-x-v2-gab55gmx2-00-g?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXBpM1JjMHdoakwsSDBLIWtTZ24uTQ== https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550-GAMING-X-V2-rev-13#kf H δικη σου σκεψη,ειναι πιο ακριβη με ιδιες,πρακτικα επιδοσεις. Μονο με ακριβα cpu της AMD και ακριβες μητρικες θα δεις αξιολογη διαφορα στις επιδοσεις. Στο budget section ειναι τα ιδια,μονο πιο ακριβη η am5 πλατφορμα.
Sorath Δημοσ. 27 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου @benign Δεν διαφωνώ καθόλου. Έχεις δίκιο, οτι απο πλευράς επιδόσεων είναι μια η άλλη. "Τελειωμένο" το λέω απο άποψης οτι δεν δίνει περιθώρια για κάποια μελλοντική αναβάθμιση. Και γενικά τα budget AM4 motherboards, μου φαίνονται παλαιάς σχεδίασης (βλέπε DVI έξοδο). Η διαφορά στην τιμή είναι μεταξύ 80-100€ ανάμεσα σε AM4 και AM5 με τα parts που έχω βρει.
sattack Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Χοντρικά, οι καλύτεροι cpu του ΑΜ4, oι 5700-5800X3D (που λογικα δεν προκειται στο μελλον να αναβαθμιστει απο αυτούς) δίνουν παρόμοιες αποδόσεις με τον 7600 του ΑΜ5. Και ο 7500F παρόμοιος ειναι. Μνήμες DDR5 6000 cl30 32GB τωρα ειναι στα 105Ε. Full ATX μητρικη ΑΜ5 ειναι στα 150Ε απο Gigabyte και με ~170Ε παίρνεις μια πολυ κομπλέ MSI Gaming WiFi που δεν της λείπει τίποτα ούτε για τωρα ούτε για το μέλλον. (Και κάτι άλλες πολυ καλές εκει μέχρι τα 190-200Ε υπάρχουν). Οπότε ζυγίζεις τα οικονομικά και αποφασιζεις. Το ΑΜ4 ειναι πολυ τίμιο για όποιον εχει πολυ σφιχτό budget. Αν όμως σε παίρνει, πας σε ΑΜ5. 1
TopCLR Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 7 ώρες πριν, Sorath είπε Η διαφορά στην τιμή είναι μεταξύ 80-100€ ανάμεσα σε AM4 και AM5 με τα parts που έχω βρει. Αν και ο sattack από πάνω το ανέλυσε και ίσως είναι περιττό το παρόν ποστ μου. Η διαφορά τιμής του ΑΜ4 με το ΑΜ5 είναι κοντά στα 200€ και όχι 80-100€. Δεν ξέρω τι κομμάτια έχεις βρει, όμως: α) Στο ΑΜ4 ο επεξεργαστής αν είναι ο 5700Χ, είναι "κοντά" σε τιμή στον 7500Χ tray αλλιώς είναι πιο φθηνός από 7600 (δεν κοιτάμε 8400F, 8x00G κλπ.). β) Σχετικά καλή μητρική Β550 στο ΑΜ4 βρίσκεις με 100-100+€. Στο ΑΜ5 κοιτάς Β650 από περίπου 150€. γ) Οι μνήμες DDR4 είναι πλέον φθηνές (32GB 3200Mhz από 45-50€). Στο ΑΜ5 για 32GB 6000Mhz CL30 θέλεις από 105€. Το να βάλεις την φθηνότερη μητρική ΑΜ5 (= κάποια γυμνή Α620) με τις φθηνότερες μνήμες DDR5 (κάτι 4800Mhz κλπ.) για να "βγει" οικονομικό σύστημα, δεν είναι λογική επιλογή. 1
Sorath Δημοσ. 28 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 14 minutes ago, Arkin said: Γιατι δεν πας σε κατι τετοιο? 410 ευρω συνολο ολα μαζι. Έχω καταλήξει μέχρι 65watt TDP. Δεν θέλω για διάφορους λόγους να είναι ενεργοβόρο. Επίσης, το μηχάνημα δεν χρειάζεται να είναι κάτι τρελό. Παιχνίδια δεν παίζω έτσι κι αλλιώς. Απλά θέλω να έχει αντοχή στο χρόνο και να είναι αναβαθμίσιμο. 1
Λύση Arkin Δημοσ. 28 Μαρτίου Λύση Δημοσ. 28 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, Sorath είπε Έχω καταλήξει μέχρι 65watt TDP. Δεν θέλω για διάφορους λόγους να είναι ενεργοβόρο. Επίσης, το μηχάνημα δεν χρειάζεται να είναι κάτι τρελό. Παιχνίδια δεν παίζω έτσι κι αλλιώς. Απλά θέλω να έχει αντοχή στο χρόνο και να είναι αναβαθμίσιμο. Οποτε full AM5 σε 7500F και θα εχεις και τρελο future proof και πολυ χαμηλα σε ρευμα συστημα.
Stratosnis Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 10 hours ago, Arkin said: Γιατι δεν πας σε κατι τετοιο? 410 ευρω συνολο ολα μαζι. Οι Κ της intel δεν θέλουν μητρικές Z-xxx για να εκμεταλλευτείς ότι είναι ξεκλείδωτος ή βλακείες λέω;
Sorath Δημοσ. 28 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου Ναι θέλεις συγκεκριμένα chipset αν θέλεις να το εκμεταλλευτείς το ξεκλείδωμα.
@topos Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου On 28/03/2025 at 00:27, Sorath said: Ακριβώς, εκεί έχω καταλήξει! Κάρτα γραφικών έχεις/θα βάλεις έξτρα? Spoiler Οι "f" επεξεργαστές δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά(και στην Intel και στην amd)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα