tuxpower Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου ρε παιδιά άσχετο... που είναι το παλλικάρι που πρότεινε fedora σε νέους χρήστες; για την ευκολία τους κτλ... δεν μπορούσα να συγκρατηθώ συγνώμη..
jemadux Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 51 λεπτά πριν, tuxpower είπε ρε παιδιά άσχετο... που είναι το παλλικάρι που πρότεινε fedora σε νέους χρήστες; για την ευκολία τους κτλ... δεν μπορούσα να συγκρατηθώ συγνώμη.. το θέμα δεν είναι αυτό .. γενικά οι οδηγοί της nvidia είναι προβληματικοί στο linux
imitheos Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, tuxpower said: ρε παιδιά άσχετο... που είναι το παλλικάρι που πρότεινε fedora σε νέους χρήστες; για την ευκολία τους κτλ... Και εγώ έχω προτείνει fedora σε νέους μετά το mint. Spoiler Αυτό είναι κάτι που έχουμε συζητήσει πολλάκις στο παρόν φόρουμ. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει μία ετυμολογία του νέος και ο καθένας μας έχει άλλη έννοια στο μυαλό του. Κάποιος που δεν έχει οδηγήσει ποτέ ένα αυτοκίνητο είναι νέος. Επίσης κάποιος με τις ικανότητες πχ του schumacher στα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, είναι νέος σε ένα δεξιοτίμονο με μηχανικό κιβώτιο. Η δική μου άποψη είναι ότι ένας power user σε windows που ψάχνει πώς δουλεύουν τα πράγματα και ξέρει να πειράζει, θα είναι μεν νέος σε λίνουξ αλλά δεν θα έχει πρόβλημα να βάλει fedora. Άλλοι φίλοι (πχ ο mphxths) διαφωνούν, με το σκεπτικό ότι στο fedora, από τη μάνα του, δεν μπορείς να κάνεις βασικά πράγματα (πρέπει να μπει το rpmfusion πχ για codecs). Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν είναι εμπόδιο γιατί οι περισσότεροι οδηγοί που σε βοηθάνε στην εγκατάσταση, έχουν και κάποια βασικά βήματα για το μετά. Επίσης στο youtube υπάρχουν 10άδες βιντεάκια του στυλ "Τα Ν πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Fedora". Για έναν windows power user δεν είναι τίποτα να ψάξει κάτι τέτοιο. Επίσης στο fedora, λόγω δημοτικότητάς του, υπάρχουν tutorials για το κάθε τι. Μια μικρή διανομή μπορεί να ενδείκνυται πιο πολύ για αρχάριους αλλά _αν_ προκύψει κάτι, να δυσκολευτείς περισσότερο να βρεις λύσεις. Είναι κάτι υποκειμενικό που πάντα θα συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Επεξ/σία 1 Απριλίου από imitheos 1
IKARIWTHS Δημοσ. 1 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου Έχω φάει το ίντερνετ και δεν βρίσκω άλλον με το δικό μου πρόβλημα, υποψιάζομαι ότι δεν φταίει το fedora αλλά η κάρτα γραφικών μου
mphxths Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) Το fedora δεν ειναι για νεους χρηστες. Αν καποιος θελει ντε και καλα fedora , ας παει στο nobara που εχει ετοιμους και τους nvidia drivers. 1 hour ago, IKARIWTHS said: Έχω φάει το ίντερνετ και δεν βρίσκω άλλον με το δικό μου πρόβλημα, υποψιάζομαι ότι δεν φταίει το fedora αλλά η κάρτα γραφικών μου Περνα σε ενα στικακι nobara/gnome/nvidia iso και δουλεψε το λιγο σε live environment να δεις πως συμπεριφερεται. Επεξ/σία 1 Απριλίου από mphxths 1
IKARIWTHS Δημοσ. Παρασκευή στις 02:13 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 02:13 πμ On 31/03/2025 at 12:36, imitheos said: Δες αν έχεις ένα αρχείο με όνομα environment στον κατάλογο /etc. (πχ άνοιξε ένα τερματικό και δες αν το ls -l /etc/environment εμφανίζει κάτι). Αν το έχεις, άνοιξε το με έναν κειμενογράφο (πχ πάλι από τερματικό sudo nano /etc/environment) και πρόσθεσε μέσα "GSK_RENDERER=ngl" χωρίς τα εισαγωγικά. Κάνε logout από το gnome, κάνε ξανά login και δες αν παίζει σωστά ο nautilus. Να ξανά-τονίσω όμως ότι α) δεν είναι η δόκιμη λύση αυτή, και β) μπορεί στο μακρινό μέλλον ακόμη και πρόβλημα να δημιουργήσει (πχ να πάψει να υπάρχει το ngl backend και να μην ξεκινούν οι εφαρμογές). Το καλύτερο θα ήταν να βρούμε γιατί δεν σου παίζει το vulkan. Στην έκδοση 41 του fedora ειχα βαλει το GSK_RENDERER=ngl στο environment.Στην 42 το αφαίρεσα και παιζει κανονικα.Αρα ηταν προβλημα του fedora μαλλον.
imitheos Δημοσ. Παρασκευή στις 09:19 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:19 πμ 7 hours ago, IKARIWTHS said: Στην έκδοση 41 του fedora ειχα βαλει το GSK_RENDERER=ngl στο environment.Στην 42 το αφαίρεσα και παιζει κανονικα.Αρα ηταν προβλημα του fedora μαλλον. Χαίρομαι που λύθηκε δόκιμα. Θεωρητικά μιλώντας, δεν νομίζω να ήταν του fedora αυτού-καθεαυτού αλλά των εκδόσεων των προγραμμάτων που είχε το 41. Το 42 έχει νέες εκδόσεις στις οποίες επιδιορθώθηκε το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα