Προς το περιεχόμενο

VPN Router - Fiber σύνδεση σε Speedport Plus 2

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από atheatos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και συγχωρείστε την τυχόν αγνοιά μου.
Θέλω να αγοράσω ένα router ώστε όλη η κίνηση/συνδέσεις στο διαδίκτυο να γίνονται μέσω VPN (π.χ. express VPN, nordvpn κτλ). Δεν θέλω να στήσω δικό μου.

Έχω fiber σύνδεση και χρησιμοποιώ Speedport Plus 2 (OTE).
Ψάχνω είτε για νέο router το οποίο να έχει built-in δυνατότητα δρομολόγησης της κίνησης μέσω VPN ή κάποιο το οποίο να μπορεί να συνδεθεί σε αυτό, όσο το δυνατόν πιο απλά γίνεται. Βρήκα π.χ. αυτό εδώ: Asus Router RT-AX86U WiFi 6 AX5700 - είναι κάτι τέτοιο συμβατό? Ποια είναι μια καλή και οικονομική πρόταση?

Σε περίπτωση που έχει ήδη απαντηθεί κάτι τέτοιο ή υπάρχει κάποιος οδηγός για αυτό που δεν έχω βρει, αν μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει...
Ευχαριστώ

• Λύση
Δημοσ.

Ξεκινά με το vpn provider που θα χρησιμοποιήσεις και μετά ψάξε αν το ρουτερ που θα πάρεις σεταρετε εύκολα με αυτόν. Μπορείς βέβαια να πας και ανάποδα. Να βρεις το ρουτερ και να δεις με ποιο vpn provider συνεργάζεται καλύτερα και να ανοίξεις λογαριασμό σε αυτόν.

• Like 1
Δημοσ.

Με ενδιαφερει κ εμενα το θεμα. Η συνδεση ομως πως θα πρεπει να γινει? Ont-->router isp-->vpn router? 'Η καταργουμε το router του παροχου κ καρφωνουμε απευθειας το vpn router πανω στο ont? Υποψιαζομαι οτι θα πρεπει να γινει το πρωτο εφοσον θελουμε να εχουμε ενεργη την τηλεφωνια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

εγω να ρωτησω κατι αλλο...αν βαλεις ενα mesh οπως τα deco και βαλεις εκει πανω το vpn και συνδεεσαι στο deco, θα δουλεψει;

Έχω deco wifi7 μονό ( όχι mesh) . Στην λειτουργία ρουτερ έχει την επιλογή να συνδέσεις vpn client. Εγώ ενεργοποίησα το Nord vpn που είχα και δουλεύει μια χαρά σε όλες τις συσκευές που συνδέονται στο ρουτερ.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, atheatos είπε

Έχω deco wifi7 μονό ( όχι mesh) . Στην λειτουργία ρουτερ έχει την επιλογή να συνδέσεις vpn client. Εγώ ενεργοποίησα το Nord vpn που είχα και δουλεύει μια χαρά σε όλες τις συσκευές που συνδέονται στο ρουτερ.

Αρα σωστη η σκεψη...και κρατας και το router του παροχου να μην σε ζαλιζουν σε περιπτωση που γινει κατι..

• Like 1
Δημοσ.

Το κακό είναι ότι κρατώντας το router του παρόχου, όποιος συνδεθεί σε αυτό ( με καλώδιο ή wifi ), δεν καλύπτεται απο το vpn. Δείτε και τη λύση ενός υπολογιστή - pfSense ( ή openWRT ) firewall ανάμεσα σε ont και router. Σε πρώτη φάση, μπορείτε να δοκιμάσετε με ένα παλιό, ξεχασμένο υπολογιστή ο οποίος θα πρέπει να έχει δύο ethernet ports ( άρα θα χρειαστεί να αγοραστεί μια gigabit nic με κόστος 10€ περίπου ). Μαζί με το vpn, θα μπορείτε να έχετε και επιπλέον λειτουργίες, όπως το pfBlockerNG, κάτι παρόμοιο με το Pi-hole.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...