Προς το περιεχόμενο

Fiber & Adsl router μαζί

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε σύνδεση fiber, μπορεί να συνδέσει κανείς το παλιό adsl router του για να δυναμώσει την κάλυψη στο σπίτι ώστε να μην αγοράζει mesh κ άλλα σχετικά;

Επεξ/σία από zoranb
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, εφόσον συνδεθεί ενσύρματα με το κύριο Router. Πάντα είναι εφικτό αυτό, σε οποιαδήποτε είδους σύνδεση.

Ουσιαστικά ρυθμίζουμε το παλιό Router να έχει σταθερή ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το κύριο Router αλλά αχρησιμοποίητη έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και γίνεται, το adsl router λειτουργεί πρακτικά σαν switch. Αυτό που θα χρειαστείς είναι - όπως ειπώθηκε - να του ορίσεις στατική ip στο ip range του fiber router ( π.χ. αν το router του παρόχου έχει ip 192.168.1.1, στο adsl router θα ορίσεις ip 192.168.1.2 με τη προϋπόθεση ότι αυτή η ip δεν χρησιμοποιείται απο άλλη συσκευή ) και στο adsl router να απενεργοποιήσεις τον dhcp server και να ορίσεις σαν default gateway την ip του fiber router.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, uniquegr said:

Φυσικά και γίνεται, το adsl router λειτουργεί πρακτικά σαν switch. Αυτό που θα χρειαστείς είναι - όπως ειπώθηκε - να του ορίσεις στατική ip στο ip range του fiber router ( π.χ. αν το router του παρόχου έχει ip 192.168.1.1, στο adsl router θα ορίσεις ip 192.168.1.2 με τη προϋπόθεση ότι αυτή η ip δεν χρησιμοποιείται απο άλλη συσκευή ) και στο adsl router να απενεργοποιήσεις τον dhcp server και να ορίσεις σαν default gateway την ip του fiber router.

α.δεν χρειαζεται να δωσεις Ip στο Range του dhcp ακριβως για να μην υπαρχει περιπτωση να την δωσει ο dhcp και γινει conflict. οποτε καλο θα ηταν αν ειναι 192.168.1.1 να δωσει πχ 192.168.1.254. εννοειται πρεπει να ειναι στο ιδιο υποδικτυο πχ 192.168.1.χ

επισης στο adsl modem router δεν χρειαζεται να δωσεις gateway και δεν θα βρεις τετοια επιλογη αφου θα εχεις κλεισει τον dhcp. δεν χρειαζεται gateway αφου θα παιζει σαν ενα dummy ,transparent πραγμα. δεν ειναι οτι θα παιξει με wan θυρα.lan to lan θα ειναι.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ παιδιά... το κακό είναι πως όλα αυτά μου φαίνονται ακαταλαβίστικα. Μπορούμε από την αρχή να το πάρουμε σε βήματα για να δω  τί πρέπει να κάνω για να παίζει;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
37 minutes ago, zoranb said:

Σας ευχαριστώ παιδιά... το κακό είναι πως όλα αυτά μου φαίνονται ακαταλαβίστικα. Μπορούμε από την αρχή να το πάρουμε σε βήματα για να δω  τί πρέπει να κάνω για να παίζει;

ναι να φωναξεις καποιον που ξερει να το κανει 😛 .lol

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, zoranb είπε

Γνωρίζεις πώς να αλλάζεις ΙΡ στον υπολογιστή, πώς να μπαίνεις στο μενού του Router και και να βρίσκεις την σελίδα με τις ρυθμίσεις δικτύου;

Αν ναι, να προχωρήσουμε παρακάτω εφόσον πρώτα αναφέρεις ποιο ακριβώς μοντέλο router έχεις. Διαφορετικά, όπως γράφει και ο poulinos, ζήτα την βοήθεια κάποιου φίλου σου που γνωρίζει τα σχετικά.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Βεβαίως, εφόσον το συνδέσει ενσύρματα με το νέο και το τοποθετήσει σε χώρο που θέλει ασύρματη κάλυψη.

Εννοείς να έχει δύο wifi ,ενα απο το fiber και ένα απο το adsl ρουτερ σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού?

(ρωτάω να μαθαίνω και εγω ως άσχετος) 

Δημοσ.

Σωστά! Μπορεί να ρυθμισθούν και τα 2 WiFi με ίδιο SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας και μόνο διαφορετικό το κανάλι ±5 ψηφία (π.χ. 1 και 6). Είναι το ίδιο με το αν χρησιμοποιούσε επιπλέον Access Point.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιαυτό που θέλω να κάνω, θα πρότεινες λύση με δεύτερο adsl router ή με wifi mesh συσκευή;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Από τον πάροχο με ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να συνδεθεί άλλο ρούτερ γιατί ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός καλύπτει συγκεκριμένη εμβέλεια κ προτείνουντην εγκατάσταση wifi mesh.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, zoranb είπε

Από τον πάροχο με ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να συνδεθεί άλλο ρούτερ γιατί ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός καλύπτει συγκεκριμένη εμβέλεια κ προτείνουντην εγκατάσταση wifi mesh.

Ή δεν κατάλαβαν τί θέλεις να κάνεις ή σου είπαν μπούρδες. Μπας και είσαι συνδρομητής της Nova?

20 ώρες πριν, poulinos είπε

α.δεν χρειαζεται να δωσεις Ip στο Range του dhcp ακριβως για να μην υπαρχει περιπτωση να την δωσει ο dhcp και γινει conflict. οποτε καλο θα ηταν αν ειναι 192.168.1.1 να δωσει πχ 192.168.1.254. εννοειται πρεπει να ειναι στο ιδιο υποδικτυο πχ 192.168.1.χ

Και πως θα έχεις πρόσβαση στο interface του δεύτερου router, αν δεν γνωρίζεις την ip του, άρα αν δεν την έχεις ορίσει στατικά; Εγώ τόσο στα routers, όσο και στους υπολογιστές μου, ορίζω στατική ip και ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

20 ώρες πριν, poulinos είπε

επισης στο adsl modem router δεν χρειαζεται να δωσεις gateway και δεν θα βρεις τετοια επιλογη αφου θα εχεις κλεισει τον dhcp. δεν χρειαζεται gateway αφου θα παιζει σαν ενα dummy ,transparent πραγμα. δεν ειναι οτι θα παιξει με wan θυρα.lan to lan θα ειναι.

Θα βρεις τέτοια επιλογή, αν ορίσεις dhcp relay, όμως. Εγώ πάντως, ακόμα και στο ZTE  H108NS του πάλαι ποτέ ΟΤΕ, έπρεπε να ενεργοποιήσω το dhcp relay για να μπορεί να μοιράσει τη σύνδεση μέσω των lan του.

Δημοσ.
11 minutes ago, uniquegr said:

Ή δεν κατάλαβαν τί θέλεις να κάνεις ή σου είπαν μπούρδες. Μπας και είσαι συνδρομητής της Nova?

Πώς σούρθε αυτό? Της Optus είμαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...