Προς το περιεχόμενο

Φορτιστής MacBook

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από atheatos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο Forum. Έχω ένα MacBook Pro 13’ early 2015 του οποίου ο φορτιστής διαλύθηκε.  Ψάχνω  για φορτιστή αλλά ο γνήσιος έχει στην καλύτερη τιμή 85€ και νομίζω ότι είναι ακριβός για lap top 10 ετών. Βρήκα έναν στον Κωτσόβολο, μάρκας Multienergy με κόστος 25€ αλλά δεν γνωρίζω την μάρκα και επειδή αφορά φόρτιση μπαταρίας έχω τις επιφυλάξεις μου, μην έχουμε κάνα ατύχημα. Γνωρίζει κάποιος τον φορτιστή που σας ανέφερα ή μπορείτε να προτείνετε έναν οικονομικό φορτιστή να κάνω τη δουλειά μου με ασφάλεια; Ευχαριστώ. 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/49149368/Verbatim-Fortistis-CHoris-Kalodio-me-THyra-USB-A-kai-3-THyres-USB-C-100W-Power-Delivery-Quick-Charge-3-0-Gri-GNC-100.html

https://www.skroutz.gr/s/36963033/Kalodio-1-7m-SAS4496W.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

παίρνεις τα παραπάνω και φορτίζεις ταυτόχρονα τις συσκευές σου με ένα φορτιστή.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
14 ώρες πριν, atheatos είπε

Το καλώδιο που έστειλες είναι Magsafe 3. To mac του παιδιού είναι early 2015 (άρα έχει magsafe 2).

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ramarg είπε

Το καλώδιο που έστειλες είναι Magsafe 3. To mac του παιδιού είναι early 2015 (άρα έχει magsafe 2).

Ευχαριστώ θα το διορθώσω. Η γενική ιδέα είναι να έχει ένα ποιοτικό φορτιστή με δυνατότητα να δίνει τα Watt που χρειάζονται .

Αν ο τοπικ σταρτερ  πήρε το magsafe 3 και δεν μπορεί να το αλλάξει, το αγοράζω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, atheatos είπε

Ευχαριστώ θα το διορθώσω. Η γενική ιδέα είναι να έχει ένα ποιοτικό φορτιστή με δυνατότητα να δίνει τα Watt που χρειάζονται . Αν ο τοπικ σταρτερ  πήρε το magsafe 3 και δεν μπορεί να το αλλάξει, το αγοράζω. 

Αλίμονο σιγά το λάθος.  Εγώ πάντως στο παλιό μου MacBook Pro Late 2013 (όσο δούλευε) όταν διαλύθηκε το καλώδιο του φορτιστή (δεν υπήρχε καν η ιδέα του Type C to MagSafe Cable) είχα πάρει ένα καλώδιο από το ebay με περίπου 10 ευρώ ένα TypeC to Mag2 --> το οποίο μάλιστα δούλευε καλά με τον 60W charger. Απλώς επειδή δεν ήταν γνήσια λύση, υπήρχαν περιπτώσεις που ενώ κούμπωνε ο μαγνήτης δεν ξεκινούσε η φόρτιση οπότε χρειαζόταν να το βάλω 2-3 φορές... Δυστυχώς η Apple ακόμα και σήμερα κυκλοφορεί εκείνο τον φορτιστή (ενιαίο powerbrick με καλώδιο) ενώ θα μπορούσαν άνετα να βγάλουν και ένα καλώδιο TypeC to Mag2 για να δώσουν ευελιξία σε όσους έχουν παλιά μοντέλα. Σε τελική ανάλυση θα έδιωχναν και από το ράφι παλιά accessories και απλά θα διέθεταν ένα μικρό package καλωδίου.

Εν τέλει πάντως, κατέληξα πως η καλύτερη λύση είναι να ανοίξεις τον φορτιστή (καθώς το power brick δεν έχει θέμα) και να αλλάξεις με κολλητήρι το καλώδιο που καταστράφηκε. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν θα κολλήσει τέλεια το plastic housing αλλά με μία κόλλα στιγμής γίνεται δουλειά. Και αν κάποιος δε μπορεί να το κάνει ο ίδιος, ας πάει τον φορτιστή σε επαγγελματία να του κολλήσει άλλο καλώδιο πάνω. Με αυτό το τρόπο διατηρείς το αυθεντικό brick που δεν πρόκειται να κάψει το mac (αγοράζοντας ένα καλώδιο με κόστος 10-15 ευρώ πολύ).

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
Δημοσ.

Πρόσεξα κι εγώ ότι ήταν το Magsafe 3 αλλά επειδή μου άρεσε η ιδέα έψαξα για αντίστοιχο σε 2. Οι επιλογές ειναι λίγες δυστυχώς ενώ διάβασα και σε κάποια ξένα  forums ότι δεν ειναι αξιόπιστη λύση. Μάλλον θα αναγκαστώ να αγοράσω το γνήσιο «τούβλο» και θα το αφήσω όσο αντέξει και μετά θα πάω σε νέο Mac αφού και ο υπολογιστής θεωρείται πλέον vintage και δεν υποστηρίζει και πολλά apps ή προγράμματα (πχ MS teams). 

Δημοσ.

Υποθέτω αναφέρεσαι στο λειτουργικό. Υπάρχει τρόπος να περάσεις νεότερο αν θέλεις να σχοληθείς, ψάξε για OpenCore Legacy Patcher. 

Εγώ στο δικό μου MBP late 2013 έχω περάσει Sequoia και παρότι έχει 8GB Ram τρέχει ικανοποιητικά στις καθημερινές εργασίες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gianniskks είπε

Πρόσεξα κι εγώ ότι ήταν το Magsafe 3 αλλά επειδή μου άρεσε η ιδέα έψαξα για αντίστοιχο σε 2. Οι επιλογές ειναι λίγες δυστυχώς ενώ διάβασα και σε κάποια ξένα  forums ότι δεν ειναι αξιόπιστη λύση. Μάλλον θα αναγκαστώ να αγοράσω το γνήσιο «τούβλο» και θα το αφήσω όσο αντέξει και μετά θα πάω σε νέο Mac αφού και ο υπολογιστής θεωρείται πλέον vintage και δεν υποστηρίζει και πολλά apps ή προγράμματα (πχ MS teams). 

Εγώ χρησιμοποιώ ανταπτορα  usb c to magasafe και είναι πολύ αξιόπιστη λύση, σε MacBook Pro 2012 .Αυτό που διόρθωσα μετα έχει θετικά σχόλια. Όλα τα power adapter πια της Apple είναι usb c . Βγάζει και η apple το δικό της usb c to MagSafe 3 καλωδιο . Το Mac που έχεις, έχει την δυνατότητα να πάρει σύγχρονα Mac OS και να δουλέψει μια χαρά. Το να το βάλεις στο ράφι ή να το πουλήσεις μαζί με το γνήσιο φορτιστή του ,είναι μια λυση ,που αμφιβάλω ότι θα σε ωφελήσει οικονομικά.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, atheatos είπε

Εγώ χρησιμοποιώ ανταπτορα  usb c to magasafe και είναι πολύ αξιόπιστη λύση, σε MacBook Pro 2012 .Αυτό που διόρθωσα μετα έχει θετικά σχόλια. Όλα τα power adapter πια της Apple είναι usb c . Βγάζει και η apple το δικό της usb c to MagSafe 3 καλωδιο . Το Mac που έχεις, έχει την δυνατότητα να πάρει σύγχρονα Mac OS και να δουλέψει μια χαρά. Το να το βάλεις στο ράφι ή να το πουλήσεις μαζί με το γνήσιο φορτιστή του ,είναι μια λυση ,που αμφιβάλω ότι θα σε ωφελήσει οικονομικά.

Είναι πλέον δεύτερος υπολογιστής. Τον κρατάω ζωντανό για απλά πράγματα, είναι στις προθέσεις μου να του αναβαθμίσω το OS αλλά ακόμη δεν υπάρχει λόγος να πουληθεί ή να πεταχτεί εφόσον λειτουργεί. Θα δοκιμάσω το καλώδιο που έστειλες. Έχω ήδη ένα brick της anker στα 47w (Ναι, θα ειναι αργή η φόρτιση) αν όμως δουλέψει θα πάρω κι ένα brick στα 60w. Σε ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, atheatos είπε

Όντως είναι αξιόπιστη λύση το επιβεβαιώνω και εγώ. 

3 ώρες πριν, gianniskks είπε

Είναι πλέον δεύτερος υπολογιστής. Τον κρατάω ζωντανό για απλά πράγματα, είναι στις προθέσεις μου να του αναβαθμίσω το OS αλλά ακόμη δεν υπάρχει λόγος να πουληθεί ή να πεταχτεί εφόσον λειτουργεί. Θα δοκιμάσω το καλώδιο που έστειλες. Έχω ήδη ένα brick της anker στα 47w (Ναι, θα ειναι αργή η φόρτιση) αν όμως δουλέψει θα πάρω κι ένα brick στα 60w. Σε ευχαριστώ.

Αν το brick δεν καήκε γιατί δεν το πας σε κάποιον ειδικό να σου βάλει ένα νέο καλώδιο.?

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ramarg είπε

Όντως είναι αξιόπιστη λύση το επιβεβαιώνω και εγώ. 

Αν το brick δεν καήκε γιατί δεν το πας σε κάποιον ειδικό να σου βάλει ένα νέο καλώδιο.?

Ο ειδικός θα πάρει μαζί με το καλώδιο πάνω από 20€. Θα ακολουθήσω τη λύση του type C και βλέπω στο μέλλον. 

Δημοσ.
Στις 27/3/2025 στις 7:30 ΜΜ, gianniskks είπε

Ο ειδικός θα πάρει μαζί με το καλώδιο πάνω από 20€. Θα ακολουθήσω τη λύση του type C και βλέπω στο μέλλον. 

Αν ρωτάς εμένα, πήρα καλώδιο με 10 ευρώ από eBay, το κόλλησα μόνος και δούλεψε. Αλλά δεν προτείνω κάτι τέτοιο για όποιον δεν έχει γνώσεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...