Dennis077 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Λογικό η TCL και η Hisense να έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους στη συγκεκριμένη αγορά τα τελευταία χρόνια. Αν δει κανείς τα μοντέλα που βγάζουν για τη συγκεκριμένη αγορά είναι ποιοτικά και οικονομικά σε σχέση με τα γνωστά brands. Η εξέλιξη τους είναι εμφανής και συνεχής με μοντέλα που κυκλοφορούν μόνο εκεί σε σύγκριση με άλλες αγορές όπως την ευρωπαϊκή που κυκλοφορούν λιγότερα μοντέλα. Τέλος αυτό δείχνει ότι οι καταναλωτές ψάχνονται πλέον και δεν είναι κολλημένοι στις παραδοσιακές μάρκες που πριν από μερικά χρόνια θα τις αγόραζαν με κλειστά μάτια.!! 1
SpidermanGR Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Έχω την TCL 85" c845. Είναι Τέλεια σε ταινίες και games. Με όλα αυτά που έχω διαβάσει για το συγκεκριμένο μοντέλο και της επιδόσεις της είναι στα αλήθεια φοβερή. Αν όλα αυτά τα Χαρακτηριστικά τα είχε μια LG η Samsung και ειδικά στης 85" inches ξέρετε πόσο θα κόστιζε!! Πριν πάρω την ΤCL και το συγκεκριμένο μοντέλο c845, είχα τα προηγούμενα χρόνια Panasonic 65" JZ2000, LG 65" C2 και Samsung 75" QN90B. Σίγουρα είναι καλές τηλεοράσεις.. όμως παρόλα αυτά η TCL c845 για εμένα είναι ένα κλικ πάνω. Οσο για τα μαύρα που έχουν οι OLED, ναι είναι μαύρα… Επίσης της c845 είναι μαύρα. Μπορεί κάποιος να κάνει τη έρευνα του εάν θέλει με διάφορα βίντεο που υπάρχουν στο youtube και να δει με τη μοντέλα τηλεοράσεων την συγκρίνουν. Πιστεύω πάλι TCL θα είναι και η επόμενη τηλεόραση που θα πάρω χωρίς να ξοδεύω αρκετά παραπάνω χρήματα.. 6 1
eri77 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Έχω την sony 75 kd x85j (2021) και μία tcl που μού έκανε δώρο η vodafone (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο του 2023 πάντως). Ψάχνω μία δικαιολογία να πετάξω την sony να πάρω άλλη μια tcl. Η διαφορά μεταξύ χαοτική. Το μόνο πού χρειάζεται η tcl είναι να ασχοληθείς στην αρχή με τής ρυθμίσεις Επεξ/σία 24 Μαρτίου από eri77 1
Diavolos666 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 hours ago, eri77 said: Έχω την sony 75 kd x85j (2021) και μία tcl που μού έκανε δώρο η vodafone (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο του 2023 πάντως). Ψάχνω μία δικαιολογία να πετάξω την sony να πάρω άλλη μια tcl. Η διαφορά μεταξύ χαοτική. Το μόνο πού χρειάζεται η tcl είναι να ασχοληθείς στην αρχή με τής ρυθμίσεις Εγώ είχα μία Xiaomi 55άρα και έσπασε σε κάποια φάση από πτώση (ήταν δίπλα στο παράθυρο, φύσηξε πολύ δυνατός αέρας και την έριξε με την μούρη). Πήρα μία TCL μεταχειρισμένη από εδώ από το insomnia σε τιμή χώμα και η εικόνα είναι κλάσης ανώτερη και οι γωνίες θέασης καλύτερες. Και φυσικά την έχω βιδώσει με μεταλλικά πιαστράκια στην κονσόλα να μην ξαναπέσει, πλέον είναι αντισεισιμική που λέει ο λόγος! ~~~ Τις τηλεοράσεις τις συγκρίνουμε στα ίδια specs και ίδια λεφτά, όχι με το μοντέλο της LG που κάνει 25 χιλιάρικα και είναι oled 8k στα 120Hz, η TCL κάτι έχει κάνει και καταφέρνει να έχει ανώτερη εικόνα από σχεδόν όλες τις άλλες στα ίδια χρήματα. Επεξ/σία 24 Μαρτίου από Diavolos666 2
Seaside Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, MikeGR7 said: Εχεις μεινει πισω δυο - τρεις γενιές.. Το DTS κτλ εχει επανελθει στις LG αγαπητε. Και εσυ εχεις μεινει πισω αγαπητε μου, τα μοντελα της LG εχουν πλεον επισης ενσωματωμένο Chromecast. Το HDR γενικα ειναι ομπρελα και δεν ειναι καθολου απαιτητικό, το βρισκεις σε σαβουρες μονιτορ των 150 ευρω. Υπαρχουν πολλες και διαφορετικες "βαθμιδες" πιστοποίησης ομως κατω απο αυτη την ομπρελα που ορισμενες απο αυτες ειναι όντως απαιτητικές. Το θεμα ειναι οτι η πιο σαπια OLED ειμαι πολυ καλύτερη "βαση" απο οτι είναι ενα High End μοντελο οποιασδήποτε αλλης τεχνολογιας ακομα και mini led. Ακομα και Halo μοντελα αξιας χιλιαδων ευρω σαν αυτο που παρεθεσες, με εξαιρεση την απόλυτη φωτεινότητα ειναι υποδεέστερο σε οποιαδήποτε αλλη παραμετρο της εικονας ακομα και απο μοντελο σειρας B του 2019. Πηγαινε στα specs στις Nano και OLED. Παιζουν Dolby (ΑC3-4,Atmos,Digital) αλλα όχι DTS HD,HR κτλπ. Nano81,Nano 86 και C3 δεν παίζουν. Επεξ/σία 24 Μαρτίου από Seaside 1
Diavolos666 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Πάντως μου αρέσει που η TCL αρχίζει και μπαίνει στα νερά των μεγάλων. Το καλύτερο μοντέλο που έχει είναι αυτό στα 115", 20.000 dimming zones, ακόμα και το κανάλι HDTVTest έπαθε πλάκα. Όταν πρωτοβγήκε έκανε 27.000$ αλλά σήμερα είναι λίγο πιο κάτω από τα 20.000. Τα μικρότερα μοντέλα 98" και κάτω έχουν "μόνο" 5000 local dimming zones οπότε σίγουρα όχι τόσο καλό contrast, αλλά και η τιμή τους είναι σχετικά χαμηλή για τα specs και το μέγεθος (στο skroutz, 19500€ για το 115", κάτι παραπάνω από 5000€ για το 98" και 3700€ για το 85"). Θεωρώ ότι αν δεν καταφέρουν να κάνουν πραγματικές nano-led τηλεοράσεις όπου το κάθε pixels θα έχει το δικό του φυσικό led, τότε το να αυξήσουν τα local dimming zones είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε τηλεοράσεις με μεγάλη φωτεινότητα και καλό contrast. https://www.skroutz.gr/s/54728588/TCL-Smart-Tileorasi-115-4K-UHD-QLED-115X955-HDR-2023.html Επεξ/σία 24 Μαρτίου από Diavolos666
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 40 minutes ago, Seaside said: Πηγαινε στα specs στις Nano και OLED. Παιζουν Dolby (ΑC3-4,Atmos,Digital) αλλα όχι DTS HD,HR κτλπ. Nano81,Nano 86 και C3 δεν παίζουν. Οι LG OLED του 2023 παίζουν αυτά Οι LG OLED του 2024 και του 2025 αυτά Οι LG Mini-LED του 2023, του 2024 και του 2025 (+QNED με 120/144hz) παίζουν ότι κι οι OLED του 2023. Τα πιο φτηνά LG QNED/NanoCell και τα entry δεν παίζουν γενικά DTS ναι. Από Overview articles - FlatpanelsHD - Guide to TVs, media streamers & monitors 1
Volga Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 17 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Μήπως ήρθε η ώρα να καταλάβει ότι πρέπει να κόψει τις διαφημίσεις και το data mining στο Web OS; Μιλάμε για τηλεοράσεις. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 0.005% των αγοραστών για το data mining κλπ. Δεν είναι αυτός ο λόγος που ανεβαίνει η TCL. Απλώς είναι τίμιες τηλεοράσεις. Σε θέαση είναι πολύ καλές και οι τιμή τους είναι πολύ ελκυστική. Αντιθέτως οι Κορεάτες έχουν ανεβάσει πολύ την τιμή τους. Και η LG και η SAMSUNG κοντεύουν να φτάσουν τη SONY σε τιμές 2
Dimitris_1981 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 25 λεπτά πριν, Volga είπε Μιλάμε για τηλεοράσεις. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 0.005% των αγοραστών για το data mining κλπ. Δεν είναι αυτός ο λόγος που ανεβαίνει η TCL. Απλώς είναι τίμιες τηλεοράσεις. Σε θέαση είναι πολύ καλές και οι τιμή τους είναι πολύ ελκυστική. Αντιθέτως οι Κορεάτες έχουν ανεβάσει πολύ την τιμή τους. Και η LG και η SAMSUNG κοντεύουν να φτάσουν τη SONY σε τιμές Ναι αυτό που λες είναι σωστό. Ειδικά οι μεγαλύτερες γενιές δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει για να σκεφτούν αν τους νοιάζει. Το θέμα είναι ότι έχουμε ως αποδεκτό η τηλεόραση να έχει ενσωματωμένη την διαφήμιση και το data mining. Από ότι είδα μετά και οι υπόλοιποι τα ίδια κάνουν κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο. Δεν ξέρω αν υπάρχει εναλλακτική πέρα από το να μην την βγάλεις στο Internet και βάζοντας ένα box για τα Apps. 1
kurkosdr Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Τηλεόραση χωρίς Android TV = για τα σκουπίδια, σιγά μην μπλέκει κανείς με την καθε webos tizen και λοιπή in house σαβουρα Το πρόβλημα του Android TV (μετά το update με το καινούργιο Google TV launcher) είναι οι διαφημίσεις που δεν κλείνουν. Ναι, αυτή η πάνω μπάρα που σου δείχνει "προτάσεις" από Disney+, Paramount+, και άλλες τέτοιες υπηρεσίες, ακόμα και αν δεν έχεις συνδρομές στις εν λόγω υπηρεσίες, διαφημίσεις είναι. Τουλάχιστον απ'οτι έχω ακούσει στο WebOS οι διαφημίσεις κλείνουν. Επεξ/σία 24 Μαρτίου από kurkosdr 1
ramarg Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Και αναρωτιούνται ακόμα για την αιτία... Ο λόγος είναι ένας (αισχρό το WebOS) με επιδόσεις που καταρρέουν μετά τον 2ο χρόνο λειτουργίας (για να μη θίξουμε την μη παροχή ενημερώσεων για να αχρηστευτεί η τηλεόραση σου ΑΚΟΜΑ και αν έχεις δώσει χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση της)...Γνήσιος Apple Fan αλλά παραδέχομαι πόσο smooth είναι η εμπειρία χρήσης που προσφέρει στην SONY QD-OLED με Google TV... Ένα πράγμα με ενδιαφέρει εν έτει 2025 να έχει AirPlay & Homekit. Εφόσον καλύπτει αυτή την βασική απαίτηση δε με ενδιαφέρει κάτι παραπάνω. Google TV is the future (end of discussion). 1
Seaside Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 2 hours ago, Thresh said: Οι LG OLED του 2023 παίζουν αυτά Οι LG OLED του 2024 και του 2025 αυτά Οι LG Mini-LED του 2023, του 2024 και του 2025 (+QNED με 120/144hz) παίζουν ότι κι οι OLED του 2023. Τα πιο φτηνά LG QNED/NanoCell και τα entry δεν παίζουν γενικά DTS ναι. Από Overview articles - FlatpanelsHD - Guide to TVs, media streamers & monitors Ειναι δυνατόν να δίνεις λεφτά για OLED του Νο1 κατασκευαστή και να σου λέει αντε γειά δεν παίζω κάτι ? Το Χ codec ? Τεσπά μόνο με HTPC η Dune κάνεις δουλειά. Αν και το concept είναι να παίζει τα πάντα μια ΚΑΛΗ TV ωστε να εκεμταλευεσαι τον Media Player της μέσω e-ARC/ARC
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 8 minutes ago, Seaside said: Ειναι δυνατόν να δίνεις λεφτά για OLED του Νο1 κατασκευαστή και να σου λέει αντε γειά δεν παίζω κάτι ? Το Χ codec ? Που να δεις άλλες, πχ Samsung ανεξαρτήτως μοντέλου: Panasonic: TCL: Sony: Philips: 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα