alagond3 Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Καλησπέρα σας! Εύχομαι ένα καλό Σ/Κ σε όποιον διαβάσει αυτό το μήνυμα! Θα με βοηθούσατε πάρα πολύ στη δουλειά μου με το παρακάτω. Χρειάζομαι στοιχεία επικοινωνίας για συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς. (π.χ. Συνεργεία Αυτοκινήτων) Θα ήθελα οδηγίες για κάποιο automation tool από το οποίο μπορώ να τραβήξω στοιχεία (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) μέσα από το vrisko.gr τα οποία θα κάνω copy paste σε drive. Δηλαδή, έστω ότι είμαστε στην παρακάτω σελίδα. Αντιγραφή της επωνυμίας της επιχείρησης, paste στο 1ο κελί του drive, αντιγραφή της διεύθυνσης paste στο 2ο κελί του drive, ΚΛΙΚ στο τηλέφωνο ώστε να εμφανιστεί, αντιγραφή τηλεφώνου, paste στο 3ο κελί του drive, αντιγραφή της επωνυμίας της επόμενης επιχείρησης, paste στο 1ο κελί της 2ης σειράς του drive κ.ο.κ. έως το 20ο αποτέλεσμα όπου εκεί τελειώνει η σελίδα και θα χρειαστεί να αλλάξει. https://www.vrisko.gr/search/Συνεργεία-Αυτοκινήτων/ΚΕΡΚΥΡΑ/?page=2 Συγκεκριμένα, σας παραθέτω και link από ένα video 50 δευτ. για να δείτε τι ακριβώς θέλω να κάνω. https://streamable.com/dok3k4 Ευχαριστώ προκαταβολικά!
accipio Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Με αυτόματο τρόπο δεν ξέρω αν και πώς γίνεται. Ωστόσο με τρόπο πιο γρήγορο από τον δικό σου μπορώ να το κάνω, με τη χρήση του Notepad ως ενδιάμεσης εφαρμογής πριν από το Υπολογιστικό φύλλο. Πάντως έχει κάμποση πληκτρολόγηση. Αν σε ενδιαφέρει, πες μου να σου δείξω πώς μπορεί να γίνει.
micos000 Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στον Firefox πήγαινε μενού Προβολή->Μορφοποίηση σελίδας->Χωρίς μορφοποίηση και πάρε με αντιγραφή όσες καταχωρήσεις θέλεις. Κατέβασε το notepad2-mod ή το notepad++, τρέξτο και άλλαξε την μορφοποίηση σε greek windows 1253 Κάνε επικόλληση. Διέγραψε όσες γραμμές δεν θέλεις. Μπορείς να κάνεις εύρεση κειμένου (π.χ. Συνεργεία αυτοκινήτου ή την λέξη Τηλέφωνο, email, website κτλ) και αντικατάσταση με κενό για να διαγράψει μαζικά όλες τις εν λόγω λέξεις. Στο (φοβερό) Notepad2 που χρησιμοποιώ, αν επιλέξεις ένα κείμενο και πατήσεις CTRL+H (ή Edit->Replace) στο βάζει αυτόματα στην εύρεση και απλά πατάς Replace all. Επίσης CTRL+A για επιλογή όλων και ALT+R και διαγράφει όλες τις κενές γραμμές. Ένωσε την επωνυμία με την διεύθυνση χωρισμένες με tab και επανέλαβε με το τηλέφωνο. Κάντα αντιγραφή και επικόλληση στο excel Τέλος. Θέλει λίγο δουλειά αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το να επιλέγεις ένα-ένα. Επεξ/σία 23 Μαρτίου από micos000
alagond3 Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 15 ώρες πριν, micos000 είπε Στον Firefox πήγαινε μενού Προβολή->Μορφοποίηση σελίδας->Βασική μορφοποίηση και πάρε με αντιγραφή όσες καταχωρήσεις θέλεις. Κατέβασε το notepad2-mod ή το notepad++, τρέξτο και άλλαξε την μορφοποίηση σε greek windows 1253 Κάνε επικόλληση. Διέγραψε όσες γραμμές δεν θέλεις. Μπορείς να κάνεις εύρεση κειμένου (π.χ. Συνεργεία αυτοκινήτου ή την λέξη Τηλέφωνο, email, website κτλ) και αντικατάσταση με κενό για να διαγράψει μαζικά όλες τις εν λόγω λέξεις. Στο (φοβερό) Notepad2 που χρησιμοποιώ, αν επιλέξεις ένα κείμενο και πατήσεις CTRL+H (ή Edit->Replace) στο βάζει αυτόματα στην εύρεση και απλά πατάς Replace all. Επίσης CTRL+A για επιλογή όλων και ALT+R και διαγράφει όλες τις κενές γραμμές. Ένωσε την επωνυμία με την διεύθυνση χωρισμένες με tab και επανέλαβε με το τηλέφωνο. Κάντα αντιγραφή και επικόλληση στο excel Τέλος. Θέλει λίγο δουλειά αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το να επιλέγεις ένα-ένα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Ωστόσο υπάρχουν δύο σχετικά εμπόδια: 1. Θα πρέπει να το κάνω για κάθε σελίδα του vrisko. 2. Το τηλέφωνο δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο vrisko. Πρέπει να κάνεις επάνω του κλικ και μετά το βγάζει (ίσως για λόγους GDPR) 16 ώρες πριν, accipio είπε Με αυτόματο τρόπο δεν ξέρω αν και πώς γίνεται. Ωστόσο με τρόπο πιο γρήγορο από τον δικό σου μπορώ να το κάνω, με τη χρήση του Notepad ως ενδιάμεσης εφαρμογής πριν από το Υπολογιστικό φύλλο. Πάντως έχει κάμποση πληκτρολόγηση. Αν σε ενδιαφέρει, πες μου να σου δείξω πώς μπορεί να γίνει. Θα με ενδιέφερε ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν μας το γεγονός ότι το τηλέφωνο δεν εμφανίζεται απευθείας στη σελίδα του vrisko.gr αλλά θέλει κλικ πάνω.
accipio Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Ανέβασα ένα βίντεο. Με τον δικό μου τρόπο, θα πρέπει να κάνεις κλικ σε κάθε τηλέφωνο για να φανεί ο αριθμός (αναγκαίο κακό). Ύστερα προχωρώ όπως σχεδόν αναφέρει ο micos000 παραπάνω. Στο Notepad διαχωρίζω τα στοιχεία των στηλών πατώντας TAB στο πληκτρολόγιο. https://streamable.com/ygxlhy
alagond3 Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ωστόσο εάν πρέπει να πατήσω πάνω στα τηλέφωνα, κάνω ένα copy όλη τη σελίδα, paste στο gpt και λέγοντας του να μου φτιάξει έναν πίνακα με Επωνυμία - Διεύθυνση - ΤΚ - Τηλέφωνο, μου το κάνει έτσι όπως το θέλω. Τα ζητήματα είναι 2: 1) Να αποφύγουμε τα κλικς στα τηλέφωνα 2) Να το κάνουμε να αλλάζει σελίδα Θεωρείτε πως με κάποιο automation tool δε γίνεται; Ίσως με αυτό; Επεξ/σία 23 Μαρτίου από alagond3 1
micos000 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, alagond3 είπε Να αποφύγουμε τα κλικς στα τηλέφωνα Αν αλλάξεις στον browser την προβολή (το μενού Προβολή βγαίνει με το πλήκτρο ALT) εμφανίζονται κανονικά τα τηλέφωνα. 1
alagond3 Δημοσ. 23 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Αν αλλάξεις στον browser την προβολή (το μενού Προβολή βγαίνει με το πλήκτρο ALT) εμφανίζονται κανονικά τα τηλέφωνα. Εξαιρετικό! Οπότε τώρα σκέφτομαι τώρα αν βάλω κάποιο automation tool να μου κάνει τα παρακάτω βήματα, γίναμε! 1) Αντιγραφή του κειμένου λέξη "Website" κάθε σελίδας έως και την λέξη "Ειδικές καταχωρήσεις", πριν από το εκάστοτε πρώτο συνεργείο 2) Paste σε ένα drive Word 3) Μετάβαση σε επόμενη σελίδα κ.ο.κ. Στο τέλος θα κατεβάσω το drive word, θα το ανεβάσω στο gpt και θα μου φτιάξει το πινακάκι. *edit: Μετά από μία ώρα "καυγά" με την πληρωμένη έκδοση του gpt και ενώ του είχα εξηγήσει πολύ αναλυτικά με ποιον τρόπο να τραβήξει τα δεδομένα που ήθελα χωρίς επιτυχία, μου έκανε τη δουλειά το deepseek (free έκδοση) με την 1η προσπάθεια! Οπότε τώρα αυτό που μένει είναι κάποιο tool για να κάνουμε το copy paste και να αλλάζουμε σελίδα (να πηγαίνουμε από την 1η στη 2η, από τη 2η στη 3η κ.ο.κ) Επεξ/σία 23 Μαρτίου από alagond3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα