Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giodoul είπε

Οι πιο γνωστοι ηθοποιοι εμφανιζονται σε ταινιες και σειρες στο Apple TV. Αν δεν το εχεις δεν μπορεις να κρινεις απο το περιτυλιγμα.Το εχω και το χρησιμοποιω 2 χρονια.Εχει περιεχομενο ακριβο και γνωστες παραγωγες με επωνυμουν ηθοποιους.Ενταξει δεν ειναι Νετφλιξ,εκει υπαρχει μεγαλος ογκος περιεχομενου αλλα πολυ σκαταδουρα! Οι σειρες που αναφερει στο θεμα,ειναι πολυ καλες παραγωγες αλλα και αρκετες standalone ταινιες που εχει,που ειναι εφαμιλλες των κινητογραφικων πρεμιερων.

Τα κινητα οντως εφτασαν σε ενα peak αλλα οι μπαταριες εμειναν πισω!Και εκει θα δωθει πλεον εμφαση λογω των ενεργοβορων και της αναγκη φορητοτητας των νεων τεχνολογιων.

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι ότι η εξέλιξη στις μπαταρίες πιθανότατα θα πάει σε πιο λεπτές ή/και ενεργοβόρες συσκευές. 

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, lnoldori είπε

Καταστρέψαν το Foundation και το The Passage, μόνο και μόνο για αυτό είναι ασυγχώρητοι. Έχουν πολύ λίγες σειρές της προκοπής και όσο ποιότητα και να έχουν αυτές, δεν επαρκούν ως λόγος να έχεις συνδρομή.

αν είσαι purist όντος κατέστρεψαν το foundation αλλά το έχουν πάει σε άλλο τελείως επίπεδο και αν το θεωρήσει κάποιος ως βασισμενο πάνω στο foundation τότε είναι κορυφαία σειρά. 

Δημοσ.
17 hours ago, kabamaru80 said:

Πάρε τα βιβλία θα σωθείς. Εγώ δεν άντεξα. 

Έγραψα ηδη οτι τα διάβασα, και με εντυπωσιασαν κιολας.. 

Τα βρήκα στα ελληνικά κιολας απλά googlαροντας.. :)

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, chek2fire said:

αν είσαι purist όντος κατέστρεψαν το foundation αλλά το έχουν πάει σε άλλο τελείως επίπεδο και αν το θεωρήσει κάποιος ως βασισμενο πάνω στο foundation τότε είναι κορυφαία σειρά. 

Δυστυχώς είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και με όσο ενθουσιασμό ξεκίνησα να την βλέπω την σειρά με τόσο αποτροπιασμό την σταμάτησα, βλέποντας πόσο "βίασαν" την ιστορία. Ίσως αν την είχαν ονομάσει αλλιώς να την έβλεπα, αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το όνομα και να βγάζεις αυτό το πράγμα.

Το ίδιο έκαναν και στο The Passage, που ενώ είχαν την ευκαιρία να δώσουν κάτι πολύ δυνατό, τελικά η σειρά κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Τουλάχιστον σε κάποιους αρέσει και την χαίρονται αντιθέτως με κάτι άλλες παραγωγές που βγαίνουν απλά για να βγαίνουν.

Δημοσ.
On 23/03/2025 at 10:53, Dimitris_1981 said:

Για να το συνεχίσω θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος (ΔΕΝ) αλλιώς δεν μας φτάνουν 10 σελίδες. Θα αναφερθώ στο HW μόνο για τον ίδιο λόγο.

Η Apple δεν είναι εταιρία που θα καινοτομήσει τεχνολογικά βγάζοντας την καλύτερη οθόνη ή επεξεργαστή. Η Apple έχει σαν σκοπό να καινοτομήσει προϊοντικά και είναι FabLess. 

Δεν κοιτάει ποια είναι η τεχνολογία αιχμής αλλά σχεδιάζει ένα προϊόν και ψάχνει ποιες τεχνολογίες το καλύπτουν. Η τεχνολογική καινοτομία θα προκύψει μόνο από τις ανάγκες του προϊόντος.

πχ ήθελε αυτό που λέει Retina (high ppi) έψαξε και δεν βρήκε από το ράφι. Είδε όμως ότι η Samsung έχει την τεχνολογία και της ζήτησε να φτιάξει οθόνες με τα συγκεκριμένα χαρακτηρηστικά που θέλει η ίδια. To ίδιο έκανε και με τα Soc των 1ων iPhone (H Samsung τα σχεδίαζε και τα έφτιαχνε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple). Όταν είδε ότι δεν είναι αρκετό και δεν την κάλυπτε άρχισε να σχεδιάζει τα δικά της SoC.  

Δεν σου πουλάει όμως τον Α18 Pro ή  την οθόνη ή ότι άλλο HW. Σου πουλάει ένα προϊόν με το κατάλληλο HW/SW για να εξυπηρετήσει το Προϊόν. Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο για όλους και είναι και μερικές φορές αποτυχημένο.

Στον αντίποδα , εταιρίες σαν την Samsung φτιάχνουν foldable οθόνες και  κοιτάνε πως θα τις χωρέσουν στα προϊόντα τους.Είναι μέρος του business τους. Τι λέτε αν πάει η  Apple στην Samsung και της πει θέλω χ εκατομμυρία foldable panel με τα τάδε specs δεν θα της πουλήσει; Θα έλεγα ότι η Samsung παρακαλάει να συμβεί κάτι τέτοιο και καλά κάνει. Μετά από 7 χρόνια περίπου με foldable τελικά τι μερίδιο αγοράς έχουν αποσπάσει; Μην πείτε για το κόστος γιατί κάποιος που αγοράζει 1,5K κινητό και 1-1,5Κ Tablet δεν νομίζω αν ήταν επαναστατικά τα foldable θα κολούσε στα χρήματα. Όταν βρεθεί κάτι να  πείσει τo top tier των αγοραστών (αυτοί που θέλουν  να ξοδέψουν πολλά) τότε θα εκτιναχθούν οι πωλήσεις foldable ,  θα πέσει το κόστος και τελικά θα γίνουν mainstream . Η Apple  το αποφεύγει για να μην κανιβαλίσει το iPad. Μόνο αν δει ότι παεί η αγορά εκεί θα κάνει δική της πρόταση και είμαι σίγουρος ότι έχει σχέδια στο συρτάρι. Αλλιώς κακό του κεφαλιού της. 

Τα κινητά έχουν φτάσει σε ένα peak. Πέρα από το ΑΙ δύσκολα θα δούμε καινοτομίες που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην τελικό χρήστη. Εκτός αν βρουν κάτι άλλο που δεν έχουμε δει από κάπου.

Η ταχυφόρτιση, τα μικρότερα bezel , τα καλύτερα SoC , οι  σούπερ κάμερες είναι απλά η βελτίωση της τεχνολογίας (που απαιτεί τεχνολογική καινοτομία ) όχι καινοτομία στα προϊόντα. 

Τέλος, είναι πολύ δύσκολο για τους οδηγούς της αγοράς να φτιάξουν την νέα γενιά κινητών (ή όπως θα τα λένε). Η καινοτομία θα έρθει από μικρές εταιρίες που πιθανόν θα  εξαγοράσουν οι μεγάλοι παίχτες.

Τόσο η apple στην αρχή, οσο και η σαμσουνγκ καινοτομησανε και μάλιστα πολύ δυνατά, καθε μια στον τομέα της (η apple  περισσότερο) . Χάρη σε αυτό πετύχανε να γίνουν κατι σαν μονοπώλιο (η apple παλι σίγουρα περισσότερο γιατί έχει δικό της os). 

Με την επιτυχία αυτη φτιάξανε τέτοιο όνομα που πλέον πουλάνε, καλα, ποιοτικά μεν προϊόντα, χωρις σοβαρή διαφορά απ τον ανταγωνισμό ομως και μάλιστα πλεον πίσω σε καινοτομίες. Σχεδόν αρνούνται να καινοτομησουν πλέον γιατι δε θέλουν να πάρουν το ρίσκο να δυσαρεστησουν κομμάτι των πελατών τους, συν για θέμα κόστους. 

Πχ ποιος πραγματικά θα διαφωνούσε με apple και σαμσουνγκ να βάλουν τη νεα γενιά μπαταρίων που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ιδιο μέγεθος?  ΚΑΝΕΝΑΣ και είναι βέβαιο οτι κάποια στιγμή θα το κάνουν.  Απλα πουλάνε με το μάρκετινγκ και το όνομα και θα είναι τελευταίες που θα επωμιστουν το κόστος. Καινοτόμουν λοιπόν (γελαστε) xiaomi, honor κλπ που τις βάζουν πρώτες. Σαμσουνγκ εχει fold εδώ και καιρό (καινοτομησε κάποτε) και την έχει ξεπεράσει και ο τελευταίος Κινέζος (εχω Fold 5, αλλα βλέπεις ξέρω τι μου γίνεται). 

Πουλάνε με μάρκετινγκ και όνομα ξαναλέω, γιατι μπορούν. Οταν δε θα μπορούν θα υιοθετήσουν τις τελευταίες τεχνολογιες. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, oldnew είπε

Τόσο η apple στην αρχή, οσο και η σαμσουνγκ καινοτομησανε και μάλιστα πολύ δυνατά, καθε μια στον τομέα της (η apple  περισσότερο) . Χάρη σε αυτό πετύχανε να γίνουν κατι σαν μονοπώλιο (η apple παλι σίγουρα περισσότερο γιατί έχει δικό της os). 

Με την επιτυχία αυτη φτιάξανε τέτοιο όνομα που πλέον πουλάνε, καλα, ποιοτικά μεν προϊόντα, χωρις σοβαρή διαφορά απ τον ανταγωνισμό ομως και μάλιστα πλεον πίσω σε καινοτομίες. Σχεδόν αρνούνται να καινοτομησουν πλέον γιατι δε θέλουν να πάρουν το ρίσκο να δυσαρεστησουν κομμάτι των πελατών τους, συν για θέμα κόστους. 

Πχ ποιος πραγματικά θα διαφωνούσε με apple και σαμσουνγκ να βάλουν τη νεα γενιά μπαταρίων που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ιδιο μέγεθος?  ΚΑΝΕΝΑΣ και είναι βέβαιο οτι κάποια στιγμή θα το κάνουν.  Απλα πουλάνε με το μάρκετινγκ και το όνομα και θα είναι τελευταίες που θα επωμιστουν το κόστος. Καινοτόμουν λοιπόν (γελαστε) xiaomi, honor κλπ που τις βάζουν πρώτες. Σαμσουνγκ εχει fold εδώ και καιρό (καινοτομησε κάποτε) και την έχει ξεπεράσει και ο τελευταίος Κινέζος (εχω Fold 5, αλλα βλέπεις ξέρω τι μου γίνεται). 

Πουλάνε με μάρκετινγκ και όνομα ξαναλέω, γιατι μπορούν. Οταν δε θα μπορούν θα υιοθετήσουν τις τελευταίες τεχνολογιες. 

Προφανώς και κοιτάνε το Μάρκετινγκ και το κέρδος. Δεν θεωρώ όμως ότι τα προϊόντα τους δεν  είναι τα καλύτερα άσχετα αν δικαιολογεί κάποιος το επιπλέον κόστος. Θεωρώ ότι οι πρώτοι έχουν εγγενώς την δυσκολία/άρνηση να κινήσουν το "Status Quo" της αγοράς. Το αν  θα πάθουν BlackBerie ή Nokia είναι το ερωτηματικό.

Τα Foldable Screens σαν τεχνολογία είναι καινοτόμος. Ο χρήστης όμως ενδιαφέρεται για το προϊον και δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Dimitris_1981 said:

. Δεν θεωρώ όμως ότι τα προϊόντα τους δεν  είναι τα καλύτερα άσχετα αν δικαιολογεί κάποιος το επιπλέον κόστος. 

Εγω δε θεωρώ κανενα προιον "το καλύτερο" πλέον. Ολα έχουν συν πλην. Κάπου υπερέχουν, καπου είναι πίσω ακομα και απο μικρές εταιρείες. Το Μάρκετινγκ (συνήθεια, πεποίθηση οτι κατι είναι το καλύτερο χωρίς να είναι πραγματικά, όνομά, διαφήμιση, οτι το έχουν ολοι, κλπ) είναι αυτό που κανει τη διαφορά και τα προτιμούμε απο αλλα που τα θεωρούμε χειρότερα.  Συνήθως όμως έχουν ενα κλικ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Χαλάνε δυσκολότερα. Συν το "οικοσύστημα", σε έχουν δεσει σε εφαρμογές που πλήρωσες συν συνηθίσες το os ή το skin (μάρκετινγκ είναι και αυτό).  Και οι 2 εταιρείας δεν είναι κορυφαίες σε τίποτα πλέον, ουτε σε μπαταρίες, ουτε σε κάμερες, ουτε σε ταχύτητες. Ειναι απλά πολύ καλα, οχι τα καλύτερα. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
On 23/03/2025 at 12:20, lnoldori said:

Καταστρέψαν το Foundation και το The Passage, μόνο και μόνο για αυτό είναι ασυγχώρητοι. Έχουν πολύ λίγες σειρές της προκοπής και όσο ποιότητα και να έχουν αυτές, δεν επαρκούν ως λόγος να έχεις συνδρομή.

13 hours ago, chek2fire said:

2 hours ago, lnoldori said:

Δυστυχώς είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και με όσο ενθουσιασμό ξεκίνησα να την βλέπω την σειρά με τόσο αποτροπιασμό την σταμάτησα, βλέποντας πόσο "βίασαν" την ιστορία. Ίσως αν την είχαν ονομάσει αλλιώς να την έβλεπα, αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το όνομα και να βγάζεις αυτό το πράγμα.

Το ίδιο έκαναν και στο The Passage, που ενώ είχαν την ευκαιρία να δώσουν κάτι πολύ δυνατό, τελικά η σειρά κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Τουλάχιστον σε κάποιους αρέσει και την χαίρονται αντιθέτως με κάτι άλλες παραγωγές που βγαίνουν απλά για να βγαίνουν.

Προσωπικά, συμφωνώ απολύτως (μέχρι κεραίας που λένε!) με το μέλος @lnoldori:

Είμαι φανατικός αναγνώστης του Foundation, έχω διαβάσει τα βιβλία όλης της σειράς δύο και τρεις φορές. Ομολογουμένως, έχοντας ακούσει ένα πολύ μεγάλο hype για τη σειρά, περίμενα, αν όχι θαύματα, τουλάχιστον να μείνω εντυπωσιασμένος. Δεν με πείραξε τόσο το ελαφρά politically correct πείραγμα όπως πχ

Spoiler

την αλλαγή του φύλου του Eto Demerzel και του Gaal Dornick

αλλά αλλάξανε τα φώτα στην ιστορία, στον κορμό της και στο όλο premice των βιβλίων. 

Μην πω ψέματα, άντεξα μέχρι το 3ο ή 4ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν. Μετά φοβήθηκα ότι θα πεθάνω από ακατάσχετη αιμορραγία γιατί ήμουν έτοιμος να κάνω χαρακίρι και προτίμησα τη ζωή. 

Ας το πούνε Based on characters created by Isaac Asimov in the Foundation novels 

Ας το πούνε Inspired by the Foundation novels 

Ας το πούνε και Γαλακτομπούρεκο, for all I care. 

Αλλά όχι να μαγαρίσουν έτσι το Foundation... 

Μια (και μοναδική προς το παρόν!) απογοήτευση από το Apple TV+...

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως το foundation μου άρεσε και κυρίως αυτή η ιδέα των κλώνων αυτοκρατόρων. Σίγουρα δεν θα έπρεπε να το πούνε foundation η το λιγότερο inspired.

Πάντως γενικά έχει καταπληκτικές σειρές η πλατφόρμα. Δεν έχει μάζα αλλά τουλάχιστον αξίζει ότι και να δεις σαν το netflix πριν καμία δεκαετία προτού γίνει αυτό το πράγμα του σορού. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, oldnew είπε

Εγω δε θεωρώ κανενα προιον "το καλύτερο" πλέον. Ολα έχουν συν πλην. Κάπου υπερέχουν, καπου είναι πίσω ακομα και απο μικρές εταιρείες. Το Μάρκετινγκ (συνήθεια, πεποίθηση οτι κατι είναι το καλύτερο χωρίς να είναι πραγματικά, όνομά, διαφήμιση, οτι το έχουν ολοι, κλπ) είναι αυτό που κανει τη διαφορά και τα προτιμούμε απο αλλα που τα θεωρούμε χειρότερα.  Συνήθως όμως έχουν ενα κλικ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Χαλάνε δυσκολότερα. Συν το "οικοσύστημα", σε έχουν δεσει σε εφαρμογές που πλήρωσες συν συνηθίσες το os ή το skin (μάρκετινγκ είναι και αυτό).  Και οι 2 εταιρείας δεν είναι κορυφαίες σε τίποτα πλέον, ουτε σε μπαταρίες, ουτε σε κάμερες, ουτε σε ταχύτητες. Ειναι απλά πολύ καλα, οχι τα καλύτερα. 

Το Build Quality, SW Support , Support (σε σοβαρές χώρες) , overall rating συν το οικοσύστημα όπως λες είναι οι τομείς που ακόμα έχουν έλλειμα οι άλλοι. Πέρα από το Brand Awareness που είναι σημαντικό. 

πχ το Fast Charge μετά από κάποιο σημείο είναι ανούσιο για την πλειοψηφία. Το ίδιο και η μπαταρία αν έτσι κι αλλιώς θα το φορτίσουν 1 φορά την μέρα. Επίσης μεγαλύτερη μπαταρία δεν λέει κάτι από μόνο του αν τα components και το SW καταναλώνουν  πιο πολύ.

Σκέψου πόσα χρόνια το iPhone ήταν στο Τοπ 3 στην φωτο και Top 1 στο βίντεο με  12MP κάμερα. Φυσικά αν έβαζαν 48MP ή καλύτερο CCD θα ήταν ακόμα καλύτερα αλλά κοιτάνε το μέγιστο κέρδος και να προσφέρουν σταθερή κάπως τιμή. 
Το ίδιο ισχύει και με τις οθόνες. Τα 60Hz των απλών iPhone δίνουν καλύτερη αίσθηση από τα 120Hz πολλών κινητών. Φυσικά και δεν δίνει 120Hz για να σε πάει στο Pro.

Σε κάθε περίπτωση το τι είναι καλύτερο για τον καθένα είναι υποκειμενικό. Ανεξάρτητα από τις αντικειμενικές επιμέρους πρωτιές.

• Like 2
Δημοσ.
34 minutes ago, paredwse said:

Μια (και μοναδική προς το παρόν!) απογοήτευση από το Apple TV+...

Χάλασαν και το The Passage 😢

• Super Moderators
Δημοσ.
26 minutes ago, lnoldori said:

Χάλασαν και το The Passage 😢

Δεν το ξέρω, οπότε δεν μιλάω. 
Από την άλλη όμως, έχω και φωτεινά παραδείγματα όπως το Slow Horses, το Silo, το Mythic Quest, φυσικά το Severence αλλά και άλλα πολλά που με κρατάνε. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...