alefther Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου το netflix "φτιαχτηκε (εκανε τη μεταβαση απο ενοικιασεις DVD σε streaming") σε μια εποχη που ηταν μονοπωλιο στο streaming και το περιεχομενο ηταν φτηνο (εννοω το ετοιμο περιεχομενο). Μαζεψε πελατες που (οπως και εγω) απλα ανανεωνουν απο τοτε. Και το νετφλιξ δε ξεκινησε με δικες του παραγωγες, μετα εκανε , και πλεον αναγκαζεται να παραγει πολληηηη σαβουρα για να μενει η πλατφορμα γεματη. Το appletv φτιαχτηκε σε μια εποχη που ΟΛΟI πλεον προσφερουν το δικο τους περιεχομενο στη δικη τους πλατφορμα (αρα πλεον δε μπορεις να αγορασεις φτηνο περιεχομενο για να γεμισεις την πλατφορμα σου και να μαζεψεις λεφτα να φτιαξεις δικο σου περιεχομενο οπως εκανε το netflix). Ανεξαρτητα απο αν μια συγκεκριμενη σειρα/ταινια ειναι του γουστου σου η οχι, η αποψη μου ειναι οτι απο πλευρας ποιοτητας η apple ειναι πολυ ψηλα στην ποιοτητα στις παραγωγες της. Και προφανως θα "μπαινει μεσα" μεχρι να γεμισει η πλατφορμα, αλλα αυτη ειναι η φιλοσοφια της apple σε ολα, "κλειστος κηπος". Ο μπεζος το παει διαφορετικα, και το prime για να φτιαχτει "εχασε" χρημα σε αγορες [9 δις πληρωσε για την MGM] (χωρια που ειναι καπως πιο θολο το αν κερδιζει η χανει απο το prime γιατι δεν ειναι μονο η πλατφορμα , η πλατφορμα περιλαμβανει και την υπηρεσια prime για αγορες απο amazon -> κραχτης στη λογικη εχω prime ας ψωνισω) HBO, disney κλπ ειναι ονοματα με δεκαετιες στην πλατη και το αντιστοιχο "ετοιμο" περιεχομενο. Και αν το ψαξεις λιγο και το HBO δε παραγει χιλιαδες πραγματα καθε χρονο, 3-4 μεγαλα (και συνηθως ποιοτικα και επιτυχημενα προτζεκτ κανει). Απλα το κανει για δεκαετιες. Προσωπικα εχω συνδρομη σε Netflix, Disney + (μεσω voda), MAX (κατευθειαν γιατι μεσω Voda δε βλεπεται), Prime, Cosmote και ΕΟΝ. Η σειρα για μενα ειναι Max - Apple TV- Netflix- Prime - Disney+ και μετα τα ελληνικα. Τελευταιο το Voda που το εχω απλα και μονο γιατι ειναι φθηνοτερο να αγορασω Disney+ μεσω Voda απ οτι να το αγορασω απο Disney. Max και apple ξερω οτι οτι κι αν δω θα βλεπεται, θα ειναι προσεγμενη παραγωγη, με καλους συντελεστες, καλογραμμενα κλπ. Πιο κατω αρχιζει το ρισκο. Disney + πλεον εχει γινει Marvel Online και αν βαρεθηκες τη Marvel οπως εγω εχει ελαχιστο καινουργιο μη-marvel περιεχομενο. Αν δε σκεφτεις οτι η apple χρεωνει 9 ευρω και τα ελληνικα 12+ για ψυχαγωγικο ... 4
farcry33 Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 8 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Φίλε, απλά λέω την άποψή μου! Αν διαφωνείς, πες το με επιχειρήματα, όχι με φωνές. Δεν φωνάζω χαλαρά το λέω, απλά το λέω για να κρατάμε ένα επίπεδο στο φορουμ και να μην λέμε αρλούμπες χωρίς επιχειρήματα λες και είμαστε στο fb, αν αναφέρεσαι για τα iPhone ok δεν υπάρχει ισως τόσο καινοτομία όσο παλιότερα αλλά όλη η αγορά βαδίζει σε αυτούς τους ρυθμούς. Όπως και να έχει η εταιρία πάει άριστα οικονομικά και με τα νέα τσιπ καινοτομεί συνεχόμενα από τον M1 και μετά. Ακόμα η εταιρία κατά πάσα πιθανότητα και στον τομέα της υγείας στο μέλλον θα κάνει παπάδες. 3
mamak1989 Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω της συνδρομητικές εγώ στην θέση τους θα αγόραζα τοπικά κανάλια(1 από κάθε χώρα) θα έκαναν της τοπικές παραγωγές και της δικές τους και έτσι θα είχαν πολύ περισσότερο περιεχόμενο για apple,netflix τα λεφτά δεν είναι τίποτα
chek2fire Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου severance, silo, dark matter, foundation Aπίστευτες sci-fi σειρές από τις καλύτερες που έχω δει ever. 2
john1987 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 13 ώρες πριν, elpenor είπε Τι σας κρατάει στο Severance και στο Silo πραγματικά απορώ (όπως και με πολλά άλλα πράγματα σήμερα). Το Slow Horses ήταν όντως πολύ διασκεδαστικό. Έγραψαν δύο-τρεις ότι είναι ότι καλύτερο μετά το HBO. Πολύ άδικη πρόταση, καταρχάς γιατί υποννοεί ότι μπορεί να υπάρχει σύγκριση του HBO με το Apple TV. Ένα πλάνο στο White Lotus μπορεί να έχει δουλευτεί όσο δέκα του Severance. Μετά είναι το Netflix που έχει δείξει Squid Game, Breaking Bad, Vikings, Our Planet, Adolescence, Witcher, 1883 κ.α. μόνο ότι έχει σχεδόν δεκαπλάσιους συνδρομητές από το Apple TV κάτι λέει για την αδικία της πρότασης... Μπορεί το HBO να έχει βγάλει καλύτερο περιεχόμενο γιατί είναι πολλά παραπάνω χρόνια στο χώρο. Ότι συγκρίνεις το White Lotus (δες τελευταία σαιζόν που είναι άθλια) με το Severance με ξεπερνάει. Το White Lotus δεν μπαίνει ούτε στις 30 καλύτερες σειρές του HBO.
dream21 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 18 ώρες πριν, tasosspat είπε Όταν λες ότι η εταιρεία είναι στο χείλος του γκρεμού και σου λένε ότι έχει καθαρά έσοδα 93+ δις, δεν λες την άποψη σου... Άρα πρόσεχε και εσύ πως εκφράζεις τη γνώμη σου. Γιατί του χαλάς το αφήγημα άλλωστε θα ειναι απο αυτούς που δίνουν για XIAOMI 1300€ 😁 1
TitanX Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 20 hours ago, NiKoSmile said: Όλη η εταιρία είναι στο χείλος του γκρεμού. Ακόμα και στα αϊφόνια καμία καινοτομία και οι τιμές ίδιες! 😶🌫️ Ορκωτός λογιστής της άππλε εμιλησε
Dimitris_1981 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 11 ώρες πριν, farcry33 είπε Δεν φωνάζω χαλαρά το λέω, απλά το λέω για να κρατάμε ένα επίπεδο στο φορουμ και να μην λέμε αρλούμπες χωρίς επιχειρήματα λες και είμαστε στο fb, αν αναφέρεσαι για τα iPhone ok δεν υπάρχει ισως τόσο καινοτομία όσο παλιότερα αλλά όλη η αγορά βαδίζει σε αυτούς τους ρυθμούς. Όπως και να έχει η εταιρία πάει άριστα οικονομικά και με τα νέα τσιπ καινοτομεί συνεχόμενα από τον M1 και μετά. Ακόμα η εταιρία κατά πάσα πιθανότητα και στον τομέα της υγείας στο μέλλον θα κάνει παπάδες. Για να το συνεχίσω θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος (ΔΕΝ) αλλιώς δεν μας φτάνουν 10 σελίδες. Θα αναφερθώ στο HW μόνο για τον ίδιο λόγο. Η Apple δεν είναι εταιρία που θα καινοτομήσει τεχνολογικά βγάζοντας την καλύτερη οθόνη ή επεξεργαστή. Η Apple έχει σαν σκοπό να καινοτομήσει προϊοντικά και είναι FabLess. Δεν κοιτάει ποια είναι η τεχνολογία αιχμής αλλά σχεδιάζει ένα προϊόν και ψάχνει ποιες τεχνολογίες το καλύπτουν. Η τεχνολογική καινοτομία θα προκύψει μόνο από τις ανάγκες του προϊόντος. πχ ήθελε αυτό που λέει Retina (high ppi) έψαξε και δεν βρήκε από το ράφι. Είδε όμως ότι η Samsung έχει την τεχνολογία και της ζήτησε να φτιάξει οθόνες με τα συγκεκριμένα χαρακτηρηστικά που θέλει η ίδια. To ίδιο έκανε και με τα Soc των 1ων iPhone (H Samsung τα σχεδίαζε και τα έφτιαχνε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple). Όταν είδε ότι δεν είναι αρκετό και δεν την κάλυπτε άρχισε να σχεδιάζει τα δικά της SoC. Δεν σου πουλάει όμως τον Α18 Pro ή την οθόνη ή ότι άλλο HW. Σου πουλάει ένα προϊόν με το κατάλληλο HW/SW για να εξυπηρετήσει το Προϊόν. Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο για όλους και είναι και μερικές φορές αποτυχημένο. Στον αντίποδα , εταιρίες σαν την Samsung φτιάχνουν foldable οθόνες και κοιτάνε πως θα τις χωρέσουν στα προϊόντα τους.Είναι μέρος του business τους. Τι λέτε αν πάει η Apple στην Samsung και της πει θέλω χ εκατομμυρία foldable panel με τα τάδε specs δεν θα της πουλήσει; Θα έλεγα ότι η Samsung παρακαλάει να συμβεί κάτι τέτοιο και καλά κάνει. Μετά από 7 χρόνια περίπου με foldable τελικά τι μερίδιο αγοράς έχουν αποσπάσει; Μην πείτε για το κόστος γιατί κάποιος που αγοράζει 1,5K κινητό και 1-1,5Κ Tablet δεν νομίζω αν ήταν επαναστατικά τα foldable θα κολούσε στα χρήματα. Όταν βρεθεί κάτι να πείσει τo top tier των αγοραστών (αυτοί που θέλουν να ξοδέψουν πολλά) τότε θα εκτιναχθούν οι πωλήσεις foldable , θα πέσει το κόστος και τελικά θα γίνουν mainstream . Η Apple το αποφεύγει για να μην κανιβαλίσει το iPad. Μόνο αν δει ότι παεί η αγορά εκεί θα κάνει δική της πρόταση και είμαι σίγουρος ότι έχει σχέδια στο συρτάρι. Αλλιώς κακό του κεφαλιού της. Τα κινητά έχουν φτάσει σε ένα peak. Πέρα από το ΑΙ δύσκολα θα δούμε καινοτομίες που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην τελικό χρήστη. Εκτός αν βρουν κάτι άλλο που δεν έχουμε δει από κάπου. Η ταχυφόρτιση, τα μικρότερα bezel , τα καλύτερα SoC , οι σούπερ κάμερες είναι απλά η βελτίωση της τεχνολογίας (που απαιτεί τεχνολογική καινοτομία ) όχι καινοτομία στα προϊόντα. Τέλος, είναι πολύ δύσκολο για τους οδηγούς της αγοράς να φτιάξουν την νέα γενιά κινητών (ή όπως θα τα λένε). Η καινοτομία θα έρθει από μικρές εταιρίες που πιθανόν θα εξαγοράσουν οι μεγάλοι παίχτες. 2 1
giodoul Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Εχει τις καλυτερες και πιο ακριβοπληρωμενες παραγωγες και ολες οι σειρες και οι ταινιες ειναι προσεγμένες.Δεν εχει την σκαταδούρα του Νετφλιξ,που ναι μεν εχει πολυ μεγαλυτερη ποικιλια αλλα για να βρεις κατι αξιολογο πρεπει να ψαξεις πολυ!! 2
Devil9697 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Πως γίνεται να εχει 45 εκατομμύρια?!! Χτες το ανοιξα να δω το περιεχόμενο και εκτος απο δυο σειρές δεν εχει ούτε ταινίες ούτε τίποτα αλλο και κανει και 9.99. 11 hours ago, chek2fire said: severance, silo, dark matter, foundation Aπίστευτες sci-fi σειρές από τις καλύτερες που έχω δει ever. Σωστό, μετα απο αυτό τι? Αξίζουν τα 9.99 για 3-4 σειρές?
lnoldori Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Καταστρέψαν το Foundation και το The Passage, μόνο και μόνο για αυτό είναι ασυγχώρητοι. Έχουν πολύ λίγες σειρές της προκοπής και όσο ποιότητα και να έχουν αυτές, δεν επαρκούν ως λόγος να έχεις συνδρομή. 1
ramarg Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ως γνήσιος Apple Fan, αναρωτιέμαι ακόμα αν το Apple TV+ έχει λόγο ύπαρξης (τουλάχιστον για την ΕΕ στην οποία ανήκουμε το υλικό δεν μας αφορά και πολύ)... Επεξ/σία 23 Μαρτίου από ramarg
giodoul Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 4 ώρες πριν, Devil9697 είπε Πως γίνεται να εχει 45 εκατομμύρια?!! Χτες το ανοιξα να δω το περιεχόμενο και εκτος απο δυο σειρές δεν εχει ούτε ταινίες ούτε τίποτα αλλο και κανει και 9.99. Σωστό, μετα απο αυτό τι? Αξίζουν τα 9.99 για 3-4 σειρές? Οι πιο γνωστοι ηθοποιοι εμφανιζονται σε ταινιες και σειρες στο Apple TV. Αν δεν το εχεις δεν μπορεις να κρινεις απο το περιτυλιγμα.Το εχω και το χρησιμοποιω 2 χρονια.Εχει περιεχομενο ακριβο και γνωστες παραγωγες με επωνυμουν ηθοποιους.Ενταξει δεν ειναι Νετφλιξ,εκει υπαρχει μεγαλος ογκος περιεχομενου αλλα πολυ σκαταδουρα! Οι σειρες που αναφερει στο θεμα,ειναι πολυ καλες παραγωγες αλλα και αρκετες standalone ταινιες που εχει,που ειναι εφαμιλλες των κινητογραφικων πρεμιερων. 5 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Για να το συνεχίσω θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος (ΔΕΝ) αλλιώς δεν μας φτάνουν 10 σελίδες. Θα αναφερθώ στο HW μόνο για τον ίδιο λόγο. Η Apple δεν είναι εταιρία που θα καινοτομήσει τεχνολογικά βγάζοντας την καλύτερη οθόνη ή επεξεργαστή. Η Apple έχει σαν σκοπό να καινοτομήσει προϊοντικά και είναι FabLess. Δεν κοιτάει ποια είναι η τεχνολογία αιχμής αλλά σχεδιάζει ένα προϊόν και ψάχνει ποιες τεχνολογίες το καλύπτουν. Η τεχνολογική καινοτομία θα προκύψει μόνο από τις ανάγκες του προϊόντος. πχ ήθελε αυτό που λέει Retina (high ppi) έψαξε και δεν βρήκε από το ράφι. Είδε όμως ότι η Samsung έχει την τεχνολογία και της ζήτησε να φτιάξει οθόνες με τα συγκεκριμένα χαρακτηρηστικά που θέλει η ίδια. To ίδιο έκανε και με τα Soc των 1ων iPhone (H Samsung τα σχεδίαζε και τα έφτιαχνε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple). Όταν είδε ότι δεν είναι αρκετό και δεν την κάλυπτε άρχισε να σχεδιάζει τα δικά της SoC. Δεν σου πουλάει όμως τον Α18 Pro ή την οθόνη ή ότι άλλο HW. Σου πουλάει ένα προϊόν με το κατάλληλο HW/SW για να εξυπηρετήσει το Προϊόν. Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο για όλους και είναι και μερικές φορές αποτυχημένο. Στον αντίποδα , εταιρίες σαν την Samsung φτιάχνουν foldable οθόνες και κοιτάνε πως θα τις χωρέσουν στα προϊόντα τους.Είναι μέρος του business τους. Τι λέτε αν πάει η Apple στην Samsung και της πει θέλω χ εκατομμυρία foldable panel με τα τάδε specs δεν θα της πουλήσει; Θα έλεγα ότι η Samsung παρακαλάει να συμβεί κάτι τέτοιο και καλά κάνει. Μετά από 7 χρόνια περίπου με foldable τελικά τι μερίδιο αγοράς έχουν αποσπάσει; Μην πείτε για το κόστος γιατί κάποιος που αγοράζει 1,5K κινητό και 1-1,5Κ Tablet δεν νομίζω αν ήταν επαναστατικά τα foldable θα κολούσε στα χρήματα. Όταν βρεθεί κάτι να πείσει τo top tier των αγοραστών (αυτοί που θέλουν να ξοδέψουν πολλά) τότε θα εκτιναχθούν οι πωλήσεις foldable , θα πέσει το κόστος και τελικά θα γίνουν mainstream . Η Apple το αποφεύγει για να μην κανιβαλίσει το iPad. Μόνο αν δει ότι παεί η αγορά εκεί θα κάνει δική της πρόταση και είμαι σίγουρος ότι έχει σχέδια στο συρτάρι. Αλλιώς κακό του κεφαλιού της. Τα κινητά έχουν φτάσει σε ένα peak. Πέρα από το ΑΙ δύσκολα θα δούμε καινοτομίες που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην τελικό χρήστη. Εκτός αν βρουν κάτι άλλο που δεν έχουμε δει από κάπου. Η ταχυφόρτιση, τα μικρότερα bezel , τα καλύτερα SoC , οι σούπερ κάμερες είναι απλά η βελτίωση της τεχνολογίας (που απαιτεί τεχνολογική καινοτομία ) όχι καινοτομία στα προϊόντα. Τέλος, είναι πολύ δύσκολο για τους οδηγούς της αγοράς να φτιάξουν την νέα γενιά κινητών (ή όπως θα τα λένε). Η καινοτομία θα έρθει από μικρές εταιρίες που πιθανόν θα εξαγοράσουν οι μεγάλοι παίχτες. Τα κινητα οντως εφτασαν σε ενα peak αλλα οι μπαταριες εμειναν πισω!Και εκει θα δωθει πλεον εμφαση λογω των ενεργοβορων και της αναγκη φορητοτητας των νεων τεχνολογιων. 2
kabamaru80 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Στις 22/3/2025 στις 3:31 ΜΜ, oldnew είπε Μη κάνει και κλείσει το apple tv, περιμένουμε silo season 3..Είναι το μονο προϊόν της apple που με ενδιαφέρει.. Το iphone καντο ότι θες, βάλτο 2000, κόψτω.. Πάρε τα βιβλία θα σωθείς. Εγώ δεν άντεξα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα