elsoulas Δημοσ. Σάββατο στις 10:30 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:30 πμ Καλημέρα παιδιά. Εχθές έγινε η εγκατάσταση της Fiber 200 σπίτι μου. Το θέμα που αντιμετωπίζω είναι ότι πλεον τα πριζάκια που με την VDSL πήγαιναν σφαίρα, τώρα με το ζόρι δίνουν 70, δηλαδή στο 1/3. Άλλαξα ethernet καλώδια, έκανα ξανά pair, τίποτα. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ πολύ
poulinos Δημοσ. Σάββατο στις 10:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:26 μμ Στις 22/3/2025 στις 8:30 ΠΜ, elsoulas είπε Καλημέρα παιδιά. Εχθές έγινε η εγκατάσταση της Fiber 200 σπίτι μου. Το θέμα που αντιμετωπίζω είναι ότι πλεον τα πριζάκια που με την VDSL πήγαιναν σφαίρα, τώρα με το ζόρι δίνουν 70, δηλαδή στο 1/3. Άλλαξα ethernet καλώδια, έκανα ξανά pair, τίποτα. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ πολύ πετα τα και βαλε mesh repeaters. powerlines για 200 αρες δεν.... για καμια adsl οκ
elsoulas Δημοσ. Κυριακή στις 12:04 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:04 πμ ΟΚ ευχαριστώ φίλε μου. Έχεις καμια πρόταση να κάνεις;
achilles_g_ Δημοσ. Κυριακή στις 10:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:54 πμ Στις 22/3/2025 στις 10:04 ΜΜ, elsoulas είπε ΟΚ ευχαριστώ φίλε μου. Έχεις καμια πρόταση να κάνεις; Πόσα τμ είναι ο χώρος?
Λύση Xristaras12 Δημοσ. Κυριακή στις 10:57 πμ Λύση Δημοσ. Κυριακή στις 10:57 πμ (επεξεργασμένο) Εαν έχεις τριφασικό ναι δεν θα παίξουν σωστά και μπορεί να ειναι και οκ τα νούμερα που βλέπεις. Ειχα τα 4010p και επειδή έχουμε μονοφασικό επαιζαν σωστά (τερμάτιζα την 100αρα) μέχρι που έγινε ανακαίνιση στον χώρο της κουζίνας (που ειναι και το μόντεμ) και απο τότε δεν ξερω τι άλλαξαν στις συνδεσμολογίες και μου έκοψε την ταχύτητα στη μέση δυστυχώς. Αυτή τι στιγμή (εδώ και κανένα 8μηνο δηλαδή) παίζω με το xiaomi 4A σε access point (παίρνω το 5GHz απο το μόντεμ και το κάνω αναμετάδοση απο το xiaomi) Παρακολουθώ το θέμα κ εγω είναι κάτι μου με ενδιαφέρει για να κάνω τη μετάβαση σε mesh Επεξ/σία Κυριακή στις 10:58 πμ από Xristaras12
elsoulas Δημοσ. Κυριακή στις 02:29 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 02:29 μμ Στις 23/3/2025 στις 8:57 ΠΜ, Xristaras12 είπε Εαν έχεις τριφασικό ναι δεν θα παίξουν σωστά και μπορεί να ειναι και οκ τα νούμερα που βλέπεις. Ειχα τα 4010p και επειδή έχουμε μονοφασικό επαιζαν σωστά (τερμάτιζα την 100αρα) μέχρι που έγινε ανακαίνιση στον χώρο της κουζίνας (που ειναι και το μόντεμ) και απο τότε δεν ξερω τι άλλαξαν στις συνδεσμολογίες και μου έκοψε την ταχύτητα στη μέση δυστυχώς. Αυτή τι στιγμή (εδώ και κανένα 8μηνο δηλαδή) παίζω με το xiaomi 4A σε access point (παίρνω το 5GHz απο το μόντεμ και το κάνω αναμετάδοση απο το xiaomi) Παρακολουθώ το θέμα κ εγω είναι κάτι μου με ενδιαφέρει για να κάνω τη μετάβαση σε mesh Επέκταση Βασικά δεν έχω τριφασικό και απ' ότι είδα μετά από κάποια ταχύτητα δεν μπορούν τα homeplug. Θα πάω σε mesh της TP Link, το Deco M4. Βγάζουν αυτά και έξοδο ethernet για να συνδέσω το δεύτερο στον desktop?
achilles_g_ Δημοσ. Κυριακή στις 03:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:00 μμ (επεξεργασμένο) Στις 23/3/2025 στις 12:29 ΜΜ, elsoulas είπε Βασικά δεν έχω τριφασικό και απ' ότι είδα μετά από κάποια ταχύτητα δεν μπορούν τα homeplug. Θα πάω σε mesh της TP Link, το Deco M4. Βγάζουν αυτά και έξοδο ethernet για να συνδέσω το δεύτερο στον desktop? Βγάζουν ναι, αν μπορείς να βρεις τα m5 ακόμη καλύτερα. Εναλλακτικά https://www.skroutz.gr/s/39794436/Mercusys-Halo-H80X-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html Επεξ/σία Κυριακή στις 03:00 μμ από achilles_g_ 1
elsoulas Δημοσ. Κυριακή στις 03:03 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 03:03 μμ Στις 23/3/2025 στις 1:00 ΜΜ, achilles_g_ είπε Βγάζουν ναι, αν μπορείς να βρεις τα m5 ακόμη καλύτερα. Εναλλακτικά https://www.skroutz.gr/s/39794436/Mercusys-Halo-H80X-v1-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-se-Diplo-Kit.html Να είσαι καλά φίλε. Πολύ ακριβά τα Μ5, τα άλλα που μου προτείνεις έχουν ενδιαφέρον. Το ψάχνω. Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. χθες στις 01:45 μμ Δημοσ. χθες στις 01:45 μμ Στις 22/3/2025 στις 10:04 ΜΜ, elsoulas είπε ΟΚ ευχαριστώ φίλε μου. Έχεις καμια πρόταση να κάνεις; σε φτηνα ειναι τα deco της tp link.μετα παιζουν και Fritz και asus και d-link και Ubiquiti. Στις 23/3/2025 στις 8:57 ΠΜ, Xristaras12 είπε Εαν έχεις τριφασικό ναι δεν θα παίξουν σωστά και μπορεί να ειναι και οκ τα νούμερα που βλέπεις. Ειχα τα 4010p και επειδή έχουμε μονοφασικό επαιζαν σωστά (τερμάτιζα την 100αρα) μέχρι που έγινε ανακαίνιση στον χώρο της κουζίνας (που ειναι και το μόντεμ) και απο τότε δεν ξερω τι άλλαξαν στις συνδεσμολογίες και μου έκοψε την ταχύτητα στη μέση δυστυχώς. Αυτή τι στιγμή (εδώ και κανένα 8μηνο δηλαδή) παίζω με το xiaomi 4A σε access point (παίρνω το 5GHz απο το μόντεμ και το κάνω αναμετάδοση απο το xiaomi) Παρακολουθώ το θέμα κ εγω είναι κάτι μου με ενδιαφέρει για να κάνω τη μετάβαση σε mesh Επέκταση πανω απο 100αρα ειναι δυσκολο να πετυχεις καλη ταχυτητα.και οπως ειδες ειναι ευκολο να αλλαξει κατι ή να μπει καποια συσκευη και να σου ριξει την ταχυτητα. πολλα μπορει να φταινε που εχασες σε ταχυτητα. αν μπορεις το xiaomi να το εχεις ως access point με καλωδιο ethernet και οχι Repeater θα παιξεις πολυ καλυτερα. επισης στα Powerlines το τριφασικο ειναι και αυτο ενα θεμα. Στις 23/3/2025 στις 12:29 ΜΜ, elsoulas είπε Βασικά δεν έχω τριφασικό και απ' ότι είδα μετά από κάποια ταχύτητα δεν μπορούν τα homeplug. Θα πάω σε mesh της TP Link, το Deco M4. Βγάζουν αυτά και έξοδο ethernet για να συνδέσω το δεύτερο στον desktop? ναι εχουν ethernet. καλο που δεν εχεις τριφασικο οποτε τα Powerlines παιζουν καλυτερα αλλα παλι για πανω απο 100mbit δεν ειναι.εκτος αν δεν σε νοιαζει αν μεσα στο χ δωματιο να εχεις πχ 20 mbit. ειναι ωραια για να δωσεις ιντερνετ σε ενα χωρο που δεν εχει καθολου εστω και με μικρες ταχυτητες. Στις 23/3/2025 στις 1:03 ΜΜ, elsoulas είπε Να είσαι καλά φίλε. Πολύ ακριβά τα Μ5, τα άλλα που μου προτείνεις έχουν ενδιαφέρον. Το ψάχνω. Ευχαριστώ ta m4 τα ειχα βαλει σε ενα σπιτι με 500mbit fiber. Αλλα τα εβαλα ως mesh access points και οχι ως mesh repeater. δηλαδη απο το router εφευγαν Utp προς το καθε δορυφορο(Node). μετα με το κινητο σε speedtest ειχα κανονικα 500αρα. αλλα το backhaul οπως ειπα ηταν ethernet και οχι wifi. Στις 23/3/2025 στις 8:54 ΠΜ, achilles_g_ είπε Πόσα τμ είναι ο χώρος? Ναι πραγματι αν ο χωρος ειναι μεγαλος θελει triple kit. 1
elsoulas Δημοσ. πριν από 23 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 23 ώρες Παιδιά ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Τα deco πηρα, γιατί τα δοκίμασα από φίλο και τα σπάνε. Απόσταση πολύ μικρή απλά δεν βολεύει να τραβήξω καλώδια. Μόνο το desktop θα συνδέσω με το δεύτερο μέσω ethernet. Το υπόλοιπο σπίτι είναι σχετικά μικρό και δεν με νοιάζει κιόλας.
poulinos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 23 ώρες πριν, elsoulas είπε Παιδιά ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Τα deco πηρα, γιατί τα δοκίμασα από φίλο και τα σπάνε. Απόσταση πολύ μικρή απλά δεν βολεύει να τραβήξω καλώδια. Μόνο το desktop θα συνδέσω με το δεύτερο μέσω ethernet. Το υπόλοιπο σπίτι είναι σχετικά μικρό και δεν με νοιάζει κιόλας. μια χαρα.πες μας εντυπωσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα