Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φοβερά όλα αυτά αλλά με τη συνταγογράφηση των κυριότερων πελατών της υγείας δηλ των ηλικιωμένων υπάρχει προβλεψη; Η πρέπει ναχει smartphone ο μπάρμπας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 21/3/2025 στις 1:47 ΜΜ, zachs75 είπε

Από μια απλή αναζήτηση στο google:

"6. Πώς υποβάλλονται τα αντίγραφα εγγράφων στους υπόχρεους φορείς της περίπτωσης α' της παρ. 2 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α' του Ν. 4250/2014;

α) Έγγραφα εκδοθέντα από τους υπόχρεους φορείς

Οι υπόχρεοι φορείς υποχρεούνται να αποδέχονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης β' της παρ. 2 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α' του Ν.4250/2014, τα απλά, ευανάγνωστα αντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων που έχουν εκδώσει οι υπηρεσίες και φορείς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης ή (τα απλά, ευανάγνωστα αντίγραφα) των ακριβών αντιγράφων τους."

Οπότε εύλογα ακολουθεί η εξής ερώτηση: Από πού προκύπτει η υποχρέωση να "αυθεντικοποιήσεις" ή να έχει qr code κάποιο έγγραφο, εφόσον είναι ευανάγνωστη φωτοτυπία εκ του πρωτοτύπου;

Ο Ν.4250/2014, ο οποίος ισχύει μέχρι σήμερα, τα αντίθετα ακριβώς γράφει και τα αναλύει διαυγέστατα.

Φιλική συμβουλή, μάθετε τα δικαιώματά σας και μην δίνετε ευκαιρία σε τράπεζες, αστυνομίες ή όποιο άλλο ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ να σας τρέχουν. Απλά το wallet, και ορθώς, σου δίνει τη δυνατότητα να τα έχεις συγκεντρωμένα στην ηλεκτρονική σου συσκευή ανά πάσα ώρα και στιγμή και σ' αυτό αναφέρεται ο κύριος alexpap, που σύμφωνα με δήλωσή του το έχει κάνει από το 2000.

Επέκταση  

Ένα δημόσιο έγγραφο για να θεωρηθεί πρωτότυπο και έγκυρο  πρέπει να έχει πάνω του μια σφραγίδα στρογγυλή της ελληνικής δημοκρατίας και μια υπογραφή. Αντίστοιχα ένα επίσημο έγγραφο από εταιρία πρέπει να φέρει πάνω του την σφραγίδα της εταιρίας και υπογραφή. Αλλιώς δεν είναι επίσημο έγγραφο είναι ένα κουρέλι. Τα ψηφιακά έγγραφα αντί για αυτή τη σφραγίδα και την υπογραφή έχουν το barcode που είναι το αντίστοιχο αλλά ψηφιακό.

Ο νόμος αυτός που παραθέτεις ισχύει και για τα έγγραφα με σφραγίδα και υπογραφή και για τα αντίστοιχα με ψηφιακή σφραγίδα και υπογραφή δηλαδή το barcode. Δεν καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι

Στις 21/3/2025 στις 3:14 ΜΜ, zachs75 είπε

Το καταλαβαίνουμε ότι βάσει νόμου, δεν υφίσταται η έννοια της επικύρωσης φωτοαντιγράφου, πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων και ότι όποιος υπάλληλος κάνει επικύρωση φωτοτυπίας είναι παράνομος;

Όσον αφορά τις φωτοσοπιές κτλ, είναι υποχρέωση αυτού που λαμβάνει το έγγραφο να πιστοποιήσει την εγκυρότητά του και όχι υποχρέωση του αιτούντος-ενδιαφερόμενου να αποδείξει ότι η φωτοτυπία που προσκομίζει είναι έγκυρη. Και αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λέει ο Ν.4250/2014.

Εν κατακλείδι, σε όποιον αρέσει να τον τρέχει η εκάστοτε τράπεζα, γιατί εκεί συναντάται συνήθως το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι δικαίωμά του. Εμένα πάντως όταν μου ζήτησαν επικύρωση εγγράφου από τράπεζα και συγκεκριμένα συμβολαίου κατοικίας, τους είπα πως τέτοια έννοια πλέον δεν υφίσταται. Άρχισαν να μου λένε τα γνωστά και πού το ξέρω εγώ ότι δεν μου έχεις φέρει πλαστό και κάτι τέτοια. Πιστέψτε με, όταν φώναξα την αστυνομία, άλλαξε ο ρυθμός του τραγουδιού και εξυπηρετήθηκα κανονικότατα.

Γι' αυτό και για τελευταία φορά, διαβάστε τους νόμους και μάθετε τα δικαιώματά σας, όπως φυσικά και τις υποχρεώσεις σας.

Επέκταση  

Έχεις μπερδέψει τα αυγά με τα πασχάλια φίλε για να  μην πω τίποτα χειρότερο. Αυτά που γράφεις ισχύουν αλλά δεν καταλαβαίνω πως έρχονται σε αντίθεση με τα ψηφιακά έγγραφα και πως ακριβώς σχετίζονται και με το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση τα ψηφιακά έγγραφα (εννοώ αυτά που έχουν barcode) είναι μια τεράστια βελτίωση σε θέματα ασφάλειας και εγκυρότητας και θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες που ήρθαν και στην Ελλάδα αλλά και να απαιτούμε να αντικαταστήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κάθε έγγραφο που αντί για barcode φέρει σφραγίδα και υπογραφή. Σου εύχομαι να μη σου κάνει κανένας αετονύχης καμία φουστιά με αντίγραφο πρωτότυπου εγγράφου (με σφραγίδα και υπογραφή) που πείραξε με φωτοσοπ και βρεθείς μπλεγμένος επειδή ένας υπάλληλος πολύ σωστά δέχτηκε ένα τέλεια φωτοσοπαρισμενο έγγραφο. Και συ να βρεθείς να προσπαθείς να σώσεις πχ το σπίτι σου. Μη σου τύχει. Το παραπάνω σενάριο είναι πρακτικά αδύνατο με έγγραφο που φέρει barcode. 

Επεξ/σία από Choulio
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 21/3/2025 στις 11:15 ΠΜ, NiKoSmile είπε

Και πρέπει συνέχεια να θυμάσαι τον κωδικό εισόδου! Αλλά τώρα την υποβαθμίσανε επιπλέον, αφαιρώντας και την καταχώρηση μετρήσεων! Το 1.7 μάλλον ήταν πολύ υψηλή βαθμολογία. 😶‍🌫️

Η καταχώρηση γίνεται εδώ και μήνες από ΔΕΔΔΗΕ.Αρα πρέπει να κατεβάσεις και αυτήν την εφαρμογή για να δηλώνεις κιλοβατώρες.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...