nchatz Δημοσ. Παρασκευή στις 12:12 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:12 πμ Ο συνδημιουργός του PlayStation, Ken Kutaragi, έχει στην κατοχή του ένα από τα θρυλικά πρωτότυπα του Nintendo PlayStation, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Η είδηση ήρθε στο φως έπειτα από συνάντηση του φωτογράφου Julian Domanski με τον Kutaragi νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Domanski ανάρτησε μια σειρά φωτογραφιών στο X που δείχνουν λεπτομερώς το πρωτότυπο, όπως το εντόπισε η ιστοσελίδα Time Extension. "Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα κάτι τόσο σπάνιο, αλλά σήμερα κατάφερα να πιάσω στα χέρια μου ένα Nintendo PlayStation", έγραψε ο Domanski. "Μέχρι σήμερα πολλοί πίστεύαν ότι η τελευταία τέτοια κονσόλα πουλήθηκε σε δημοπρασία με το ποσό των 300.000 δολαρίων. Τελικά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της SonyCEA έχει ένα στην ντουλάπα του. Ο Ken Kutaragi, εξαιρετικός τύπος", πρόσθεσε. Με βάση ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, κατασκευάστηκαν περίπου 200 μονάδες του Nintendo PlayStation, του πρωτότυπου που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ Sony και Nintendo. Το PlayStation είχε αρχικά σχεδιαστεί ως ένα πρόσθετο CD drive για το Super Nintendo, το οποίο θα ενίσχυε την κονσόλα της Nintendo με σημαντική επεξεργαστική ισχύ και ταχύτητα. Ωστόσο, η συνεργασία της Sony με τη Nintendo δεν προχώρησε, γεγονός που οδήγησε τη Sony να αναπτύξει περαιτέρω το PlayStation ως αυτόνομο σύστημα και να εισέλθει μόνη της στην αγορά κονσολών γράφοντας ιστορία. Το 2020, ένα πρωτότυπο Nintendo PlayStation – που τότε θεωρούνταν το μοναδικό γνωστό που υπήρχε ακόμα – πουλήθηκε σε δημοπρασία για 360.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας του αγοραστή ύψους 60.000 δολαρίων. Με βάση τις φωτογραφίες του Domanski, το πρωτότυπο του Kutaragi προέρχεται από διαφορετική φάση της διαδικασίας παραγωγής, καθώς έχει κάποια χαρακτηριστικά που φαίνονται ελαφρώς διαφορετικά από αυτά του Nintendo PlayStation που δημοπρατήθηκε προηγουμένως. Το πρωτότυπο του Kutaragi έχει ένα έντονο μπλε λογότυπο PlayStation, σε αντίθεση με το πιο αμυδρό χρώμα εκείνου που δημοπρατήθηκε το 2020. Τα κουμπιά Eject και Reset έχουν επίσης τα ονόματά τους τυπωμένα απευθείας πάνω στα κουμπιά, αντί από πάνω τους. Επιπλέον, το πρωτότυπο του Kutaragi φαίνεται να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το προηγουμένο πρωτότυπο, παρουσιάζοντας πολύ λιγότερο το χαρακτηριστικό κιτρίνισμα που είναι τυπικό σε πολλές κονσόλες εκείνης της εποχής. Η αποκάλυψη αυτή προσθέτει ένα ακόμη κομμάτι στην ιστορία της θρυλικής κονσόλας που τελικά άλλαξε την πορεία της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, με τη Sony να εξελίσσεται σε έναν από τους κυρίαρχους παίκτες στην αγορά των κονσολών παιχνιδιών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
anakin3 Δημοσ. Παρασκευή στις 09:42 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:42 πμ ένα εφάπαξ ρε παιδί μου για τον Κεν! Εντυπωσιακό! 1
Koopas Δημοσ. Παρασκευή στις 09:50 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:50 πμ Πάντοτε διάβαζα για την επική -δικαστική- διαμάχη μεταξύ των δύο εταιριών, αλλά δεν θυμάμαι να είχα δει κάποια φωτογραφία. Τρομερό κονσολάκι πάντως, όντως αξίζει τον τίτλο του "συλλεκτικού".
x8diesel Δημοσ. Παρασκευή στις 10:10 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:10 πμ Το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της Nintendo, να ρίξει άκυρο στην sony για την συνεργασία τους. Προφανώς η Sony θα ζητούσε πολλά, το συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που δεν άρεσε στην Nintendo και κατέληξε στον κάδο η συμφωνία τους, τώρα την έχει απέναντι ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο. 4
Moderators Malthador Δημοσ. Παρασκευή στις 11:02 πμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 11:02 πμ Στις 21/3/2025 στις 8:10 ΠΜ, x8diesel είπε Το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της Nintendo, να ρίξει άκυρο στην sony για την συνεργασία τους. Προφανώς η Sony θα ζητούσε πολλά, το συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που δεν άρεσε στην Nintendo και κατέληξε στον κάδο η συμφωνία τους, τώρα την έχει απέναντι ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο. Ο βασικός λόγος που τα έσπασαν ήταν ότι η Sony ήθελε να έχει δικαιώματα πάνω στα games που θα έβγαιναν σε CD-ROMs. Αν έβγαινε Zelda CD για παράδειγμα, η Sony ήθελε να παίρνει σοβαρό μερίδιο. Διαφωνώ πάντως, gaming-wise ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει για τον τελικό καταναλωτή. Ακριβώς επειδή τα έσπασαν τότε, βρισκόμαστε πλέον σε σημείο να έχουμε δύο πανίσχυρα οικοσυστήματα για να διαλέξουμε που θα σπαταλάμε το game time μας. Στην αντίθετη περίπτωση, ούτε Switch θα υπήρχε, ούτε PS5. 11
Chocobo Δημοσ. Παρασκευή στις 11:57 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:57 πμ Στις 21/3/2025 στις 8:10 ΠΜ, x8diesel είπε Το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της Nintendo, να ρίξει άκυρο στην sony για την συνεργασία τους. Προφανώς η Sony θα ζητούσε πολλά, το συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που δεν άρεσε στην Nintendo και κατέληξε στον κάδο η συμφωνία τους, τώρα την έχει απέναντι ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο. Σίγουρα επι Ν64 - GameCube εποχή η Nintendo θα τραβούσε τα μαλλιά της καθώς η Sony με το Playstation 1-2 έσβησε τους άλλους απο το χάρτη.Πολύ πιθανό αν δεν είχε τα handheld η Nintendo να κατέληγε σαν τη Sega καθώς δεν είχε τους πόρους που έχει η Sony ή αργότερα η Microsoft..Δεν είχαμε δει μέχρι τότε κονσόλα να πουλάει 100 εκατομμύρια όπως το PS1 πόσο μάλλον 150 προς το τέλος της ζωής του το PS2. Πιστεύω η Nintendo φοβήθηκε και με το psp καθώς 80 εκατομμύρια πωλήσεις για πρώτη handheld κονσόλα δεν το λες λίγο..... Κάπου εκεί είναι που θεωρώ εγώ πως η Nintendo κατάλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει αν συνεχίσει να κοιτάει τους άλλους κατάματα φτιάχνοντας δυνατό hardware και άλλαξε πλεύση σε πιο πειραματικές κονσόλες.Είδαμε 3d , motion controls wii , κάτι hybrid wii U και τέλος Switch όταν είδε πως δεν έχει πλέον νόημα να έχει χωριστά handheld - επιτραπέζια κονσόλα. Σήμερα ξέρουμε πως έχει δημιουργήσει δική της αγορά και οι πωλήσεις πλέον μιλάνε μόνες τους. 4
Banner7 Δημοσ. Παρασκευή στις 12:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:33 μμ (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 9:57 ΠΜ, Chocobo είπε Σίγουρα επι Ν64 - GameCube εποχή η Nintendo θα τραβούσε τα μαλλιά της καθώς η Sony με το Playstation 1-2 έσβησε τους άλλους απο το χάρτη.Πολύ πιθανό αν δεν είχε τα handheld η Nintendo να κατέληγε σαν τη Sega καθώς δεν είχε τους πόρους που έχει η Sony ή αργότερα η Microsoft..Δεν είχαμε δει μέχρι τότε κονσόλα να πουλάει 100 εκατομμύρια όπως το PS1 πόσο μάλλον 150 προς το τέλος της ζωής του το PS2. Πιστεύω η Nintendo φοβήθηκε και με το psp καθώς 80 εκατομμύρια πωλήσεις για πρώτη handheld κονσόλα δεν το λες λίγο..... Κάπου εκεί είναι που θεωρώ εγώ πως η Nintendo κατάλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει αν συνεχίσει να κοιτάει τους άλλους κατάματα φτιάχνοντας δυνατό hardware και άλλαξε πλεύση σε πιο πειραματικές κονσόλες.Είδαμε 3d , motion controls wii , κάτι hybrid wii U και τέλος Switch όταν είδε πως δεν έχει πλέον νόημα να έχει χωριστά handheld - επιτραπέζια κονσόλα. Σήμερα ξέρουμε πως έχει δημιουργήσει δική της αγορά και οι πωλήσεις πλέον μιλάνε μόνες τους. Επέκταση Η nintendo έχει δείξει πολλές φορές πως μπορεί να καινοτομήσει και να φέρει στον καταναλωτή κάτι ξεχωριστό. Στην εποχή του gamecube που οντως δεν της βγήκε (αμάν με τα cartidges και το mini disk) όντως δέχθηκε πλήγμα, οπότε είδε προφανώς πως πρέπει να στραφεί άλλου και πειραματίστηκε με το wii και τα περιφερειακά που αναφέρεις. Σίγουρα όλο αυτό οδήγησε στο switch το οποίο θεωρώ κορυφαία κονσόλα, παρότι είμαι της γενιάς του PSX και συνεχίζω να στηρίζω Sony παρά τα προβλήματα. Βέβαια σιγά σιγά με το σπάσιμο των exclusivities δεν ξέρω για πόσο θα έχει νόημα πια αυτό το "console war" που ζούσαμε μικρότεροι. Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:33 μμ από Banner7 1
Chris_BMW Δημοσ. Παρασκευή στις 12:34 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:34 μμ Στις 21/3/2025 στις 9:57 ΠΜ, Chocobo είπε Σίγουρα επι Ν64 - GameCube εποχή η Nintendo θα τραβούσε τα μαλλιά της καθώς η Sony με το Playstation 1-2 έσβησε τους άλλους απο το χάρτη Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός με «το έσβησε από το χαρτί»… Η μόνη κονσόλα που έσβησε από το χαρτί τον ανταγωνισμό ήταν το PS2. Το Ν64 ήταν σοβαρός ανταγωνισμός για το PlayStation και τις πωλήσεις που αναφέρεις (100Κ) τις έπιασε σε βάθος σχεδόν 20αετιας με το λανσάρισμα και τις slim έκδοσης . 3 1
Chocobo Δημοσ. Παρασκευή στις 01:10 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:10 μμ (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 10:34 ΠΜ, Chris_BMW είπε Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός με «το έσβησε από το χαρτί»… Η μόνη κονσόλα που έσβησε από το χαρτί τον ανταγωνισμό ήταν το PS2. Το Ν64 ήταν σοβαρός ανταγωνισμός για το PlayStation και τις πωλήσεις που αναφέρεις (100Κ) τις έπιασε σε βάθος σχεδόν 20αετιας με το λανσάρισμα και τις slim έκδοσης . Κάπου τα έχεις μπερδέψει πολύ... Πάμε απο την αρχή λοιπόν. Όταν μια εταιρία έρχεται απο το πουθενά και πουλάει πάνω απο 3 φορές περισσότερο (N64 lifetime sales 32.9 εκατομμύρια - Playstation1 lifetime sales 102.5 εκατομμύρια) τότε πως ακριβώς είμαι υπερβολικός ? Πάμε στο επεισόδιο 2....Μετά την πανωλεθρία του δέχτηκε στο Ν64 βγάζει συνέχεια το gamecube...Εκεί δεν έχουμε 32.9-102.5....Εκεί έχουμε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά μιλάμε για 21.7 εκατομμύρια έναντι 150 εκατομμυρίων...Κοντά 7 φορές περισσότερο.Αν αυτό δεν είναι σβήσιμο απο το χάρτη τι είναι ? Πάμε και στην τελευταία σου παράγραφο στην οποία αναιρείς τον εαυτό σου....Πρώτα λες εμένα υπερβολικό(χωρίς καμία βάση) και συνεχίζεις στο να γράψεις πως οι πωλήσεις του playstation 2 μετά απο 20 χρόνια (με λίγα λόγια μέχρι το 2021) έπιασαν τα 150 εκατομμύρια(εσύ γράφεις χιλιάδες το προσπερνάω μπερδεύτηκες) Παρακάτω σου παραθέτω αυτό που θα έπρεπε να έχεις δει πριν ποστάρεις.Όπως βλέπεις στα 5 χρόνια ζωής το PS2 είχε ήδη 100+ εκατομμύρια sales....τα 20 χρόνια που γράφεις πως ακριβώς σου ήρθαν ? Σε 1 μόνο χρονιά μεταξύ 2002-2003 το Playstation2 πούλησε όσο σε όλη τη ζωή του το gamecube....κατά τα άλλα είναι υπερβολικό το σβήσιμο απο το χάρτη ? Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:13 μμ από Chocobo 3 3
Chris_BMW Δημοσ. Παρασκευή στις 03:51 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:51 μμ Στις 21/3/2025 στις 11:10 ΠΜ, Chocobo είπε Κάπου τα έχεις μπερδέψει πολύ... Πάμε απο την αρχή λοιπόν. Όταν μια εταιρία έρχεται απο το πουθενά και πουλάει πάνω απο 3 φορές περισσότερο (N64 lifetime sales 32.9 εκατομμύρια - Playstation1 lifetime sales 102.5 εκατομμύρια) τότε πως ακριβώς είμαι υπερβολικός ? Πάμε στο επεισόδιο 2....Μετά την πανωλεθρία του δέχτηκε στο Ν64 βγάζει συνέχεια το gamecube...Εκεί δεν έχουμε 32.9-102.5....Εκεί έχουμε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά μιλάμε για 21.7 εκατομμύρια έναντι 150 εκατομμυρίων...Κοντά 7 φορές περισσότερο.Αν αυτό δεν είναι σβήσιμο απο το χάρτη τι είναι ? Πάμε και στην τελευταία σου παράγραφο στην οποία αναιρείς τον εαυτό σου....Πρώτα λες εμένα υπερβολικό(χωρίς καμία βάση) και συνεχίζεις στο να γράψεις πως οι πωλήσεις του playstation 2 μετά απο 20 χρόνια (με λίγα λόγια μέχρι το 2021) έπιασαν τα 150 εκατομμύρια(εσύ γράφεις χιλιάδες το προσπερνάω μπερδεύτηκες) Παρακάτω σου παραθέτω αυτό που θα έπρεπε να έχεις δει πριν ποστάρεις.Όπως βλέπεις στα 5 χρόνια ζωής το PS2 είχε ήδη 100+ εκατομμύρια sales....τα 20 χρόνια που γράφεις πως ακριβώς σου ήρθαν ? Σε 1 μόνο χρονιά μεταξύ 2002-2003 το Playstation2 πούλησε όσο σε όλη τη ζωή του το gamecube....κατά τα άλλα είναι υπερβολικό το σβήσιμο απο το χάρτη ? Επέκταση Τρικυμία εν κρανίο … Στις 21/3/2025 στις 11:10 ΠΜ, Chocobo είπε Πάμε απο την αρχή λοιπόν. Όταν μια εταιρία έρχεται απο το πουθενά και πουλάει πάνω απο 3 φορές περισσότερο (N64 lifetime sales 32.9 εκατομμύρια - Playstation1 lifetime sales 102.5 εκατομμύρια) τότε πως ακριβώς είμαι υπερβολικός ? Απο εδώ ξεκινάει η τρικυμία την οποία έχω αιτιολογήσει ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ποστ αλλά κουράζομαι να εξηγώ τα αυτονόητα σε fanboys 1 2
Chocobo Δημοσ. Παρασκευή στις 04:48 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:48 μμ Στις 21/3/2025 στις 1:51 ΜΜ, Chris_BMW είπε Τρικυμία εν κρανίο … Απο εδώ ξεκινάει η τρικυμία την οποία έχω αιτιολογήσει ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ποστ αλλά κουράζομαι να εξηγώ τα αυτονόητα σε fanboys Όταν δεν έχουμε κανένα επιχείρημα και τα μαθηματικά δεν είναι με το μέρος μας πετάμε εκεί ένα fanboy έτσι για να μην παραδεχτούμε ότι είμαστε λάθος.... 1
Chris_BMW Δημοσ. Παρασκευή στις 05:01 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:01 μμ (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 2:48 ΜΜ, Chocobo είπε Όταν δεν έχουμε κανένα επιχείρημα και τα μαθηματικά δεν είναι με το μέρος μας πετάμε εκεί ένα fanboy έτσι για να μην παραδεχτούμε ότι είμαστε λάθος.... Αδερφέ άκου σε με λίγο . Σου έγραψα στο αρχικό μου ποστ πως είσαι λίγο υπερβολικός όσον αφορά το σχόλιο σου πως η Sony έσβησε από το χάρτη τον ανταγωνισμό αναφερόμενος συγκεκριμένα στο N64. Στην εποχη λανσαρίσματος και για τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας τους οι πωλήσεις ήταν 2 προς 1 . Μιλάω για την Nintendo με το 64 . Τη Sega ναι την έσβησε. Απο εκεί και έπειτα τις συνολικές πωλήσεις και το ps1 & το 2 και όλα τα μετέπειτα τις κάνανε υποβοηθούμενες και από τις επανεκδόσεις τους (slim) με τις ανάλογες μειώσεις τιμής . Στις 21/3/2025 στις 11:10 ΠΜ, Chocobo είπε Πάμε στο επεισόδιο 2....Μετά την πανωλεθρία του δέχτηκε στο Ν64 βγάζει συνέχεια το gamecube...Εκεί δεν έχουμε 32.9-102.5....Εκεί έχουμε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά μιλάμε για 21.7 εκατομμύρια έναντι 150 εκατομμυρίων...Κοντά 7 φορές περισσότερο.Αν αυτό δεν είναι σβήσιμο απο το χάρτη τι είνα Εδώ τι ακριβώς διαφορετικό γράφεις από ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ;; Έγραψα η μόνη κονσόλα που διέλυσε τον ανταγωνισμό ήταν το PS2. Μετέπειτα μου λες για την τελευταία παράγραφο και μιλάς για το PS2 ενώ εγώ μιλάω για το PS1 . Οπως έγραψα και στο προηγούμενο post τρικυμία εν κρανίο απλά εδώ την δικαιολόγησα όπως ζήτησες Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:05 μμ από Chris_BMW
Volga Δημοσ. Παρασκευή στις 05:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:04 μμ Στις 21/3/2025 στις 8:10 ΠΜ, x8diesel είπε Το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της Nintendo, να ρίξει άκυρο στην sony για την συνεργασία τους. Προφανώς η Sony θα ζητούσε πολλά, το συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που δεν άρεσε στην Nintendo και κατέληξε στον κάδο η συμφωνία τους, τώρα την έχει απέναντι ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο. Λάθος? Ξανακοίτα την κονσόλα λίγο... Είχε "πετάξει" από πάνω η SONY τα πάντα που αφορούν την Nintendo. Σε βαθμό που μερικά χρόνια μετά θα συζητούσαμε για απορρόφηση της Nintendo από τη μαμά SONY. Έκανε ως όφειλε κάθε εταιρία. Η SONY ήθελε εξ αρχής να μπει στο Console Development και η όλη συμφωνία ηταν ένα ψέμα για να καταφέρει να δει εκ των έσω τα πράγματα της βιομηχανίας (καλά έκανε βεβαια γιατι είδαμε μαγικά πράγματα από την SONY) αλλά το "ακυρο" ηταν αναγκαίο. ΔΕΝ θα υπήρχε Nintendo σήμερα. 1 1
Chocobo Δημοσ. Παρασκευή στις 05:05 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:05 μμ (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 3:01 ΜΜ, Chris_BMW είπε Αδερφέ άκου σε με λίγο . Σου έγραψα στο αρχικό μου ποστ πως είσαι λίγο υπερβολικός όσον αφορά το σχόλιο σου πως η Sony έσβησε από το χάρτη τον ανταγωνισμό αναφερόμενος συγκεκριμένα στο N64. Στην εποχη λανσαρίσματος και για τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας τους οι πωλήσεις ήταν 2 προς 1 . Μιλάω για την Nintendo με το 64 . Τη Sega ναι την έσβησε. Απο εκεί και έπειτα τις συνολικές πωλήσεις και το ps1 & το 2 και όλα τα μετέπειτα τις κάνανε υποβοηθούμενες και από τις επανεκδόσεις τους (slim) με τις ανάλογες μειώσεις τιμής . Εδώ τι ακριβώς διαφορετικό γράφεις από ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΨΟΛΙΟ ΜΟΥ ;; Έγραψα η μόνη κονσόλα που διέλυσε τον ανταγωνισμό ήταν το PS2. Μετέπειτα μου λες για την τελευταία παράγραφο και μιλάς για το PS2 ενώ εγώ μιλάω για το PS1 . Οπως έγραψα και στο προηγούμενο post τρικυμία εν κρανίο απλά εδώ την δικαιολόγησα όπως ζήτησες Επέκταση Το Ν64 ήταν σοβαρός ανταγωνισμός για το PlayStation και τις πωλήσεις που αναφέρεις (100Κ) τις έπιασε σε βάθος σχεδόν 20αετιας με το λανσάρισμα και τις slim έκδοσης Αυτό το έχεις γράψει ΕΣΥ.... Τον παραλληλισμό τώρα που γράφεις πάλι αλήθεια δεν θα κάτσω να ανεβάσω πάλι γραφήματα καθώς είσαι αρνητής σε νούμερα/μαθηματικά.Aς είναι όμως ¨.... Τα πρώτα 2 χρόνια ζωής του το Playstation 1 πούλησε περισσότερο απο όλες τις lifetime sales του Ν64. Αυτό το 1/2 που γράφεις μπορεί να έγινε το πρώτο μήνα κυκλοφορίας και ΑΝ. Αλλά ακόμα και να ήταν δεδομένο και για χρόνια το Ν64 να πουλούσε στο 1/2 είναι και πάλι ακραίο για μια εταιρία που μπήκε πρώτη φορά στο χώρο. Επίσης μιλάμε για εκατομμύρια μονάδες δεν είναι φιστίκια..... Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:12 μμ από Chocobo 1
Volga Δημοσ. Παρασκευή στις 05:14 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:14 μμ Στις 21/3/2025 στις 2:48 ΜΜ, Chocobo είπε Όταν δεν έχουμε κανένα επιχείρημα και τα μαθηματικά δεν είναι με το μέρος μας πετάμε εκεί ένα fanboy έτσι για να μην παραδεχτούμε ότι είμαστε λάθος.... Οι πωλήσεις είναι όπως τα λές απλως μέχρι την 6ετία η διαφορά ηταν 1 προς 2. Δεν ηταν κάτι τρομερό. Και ας μην κοροϊδευόμαστε... το όλο plus ήρθε από αποκλειστικές συμφωνίες και απαγορεύσεις να βγαινουν παιχνίδια στους άλλους. Δεν οφείλει την επιτυχία στην ποιότητα και τη δύναμη της κονσόλας αλλά στο ότι έπαιξε παιχνίδι τύπου "έχω λεφτά και εξαγοράζω τους πάντες". Οτι ακριβώς κάνει τώρα η Microsoft που είναι ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό χαρτί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα