great Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 2 hours ago, jimakos234 said: Σε Mullvad, torrent αρκετα καλα (στο 1000 γραμμη), το ιδιο και σε stream, αν και βαζω server Ελβετια/Ρουμανια που εχουν πιο privacy focused νομοθεσια, και λογο αποστασης ειναι καπως πιο αργες. άλλη καλη ερωτηση αυτη. Μπαινεις VPN Και σου λεει διαλεξε χωρα. Τι βάζεις; εχει νοημα τι θα διαλεξεις? αν υποθεσουμε οτι ειναι logless και σου δινουν και σφραγιδα για αυτο και αυτο ειναι και το νοημα. Αλλα βασει ναι νομων και τι ακολουθει η χωρα οντως τι καλυτερο να διαλεξεις απο τις επιλογες;
Asevastos Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, nj75290 είπε Είναι πολύ απλό, 1) όταν αγοράζεις vpn το αγοράζεις με κάρτα ή PayPal άρα έχει τα στοιχεία αγοράς σου 2) όταν ανοίγεις το vpn και το λειτουργείς πρώτα σου λέει την κανονική σου ip και μετά την εικονική άρα σαφώς και γνωρίζει την κανονική σου. 3) Όλες οι συσκευές έχουν Mac adreess, και κάθε συσκευή έχει τον δικό της διαφορικό, Θα αναφέρω ένα σενάριο τραβηγμένο για Ελληνικά δεδομένα αλλά όχι απίθανο, μην ξεχνάμε όταν είναι να πάρει το κράτος λεφτά κάνει παπάδες.... Πχ, κατεβάζεις ένα game από το pc από το torrent με vpn, ο παροχος (cosmote) βλέπει ότι η συσκευή με Mac adreess..... Είναι σε λειτουργία αυτή την στιγμή και έχει ενεργό vpn και ότι κατεβάζει πάρα πολλά giga σε μικρό χρονικό διάστημα, δεν γνωρίζει όμως τις ιστοσελίδες που μπαίνεις και τι κατεβάζεις οπότε είσαι οκ μέχρι στιγμής, εάν όμως βλέπει αρκετά συχνά κίνηση δεδομένων να κατεβαίνουν τότε θα το υποψιαστεί ότι κάτι κάνεις, και η ΕΥΠ έχει το δικαίωμα να ζητήσει απο το vpn σου να ξεκινήσει καταγραφή ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ για την ip σου απο εκείνη την στιγμή, οπότε το vpn ξεκινάει την καταγραφή και συγκεκριμένα και από πια συσκευή μπήκες με το Mac adreess. (Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το no logs πάει περίπατο) Βέβαια όλο αυτό το σενάριο για να γίνει θέλει και ειδικευμένο προσωπικό και εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο ελπίζω να μην το διαθέτουν ακόμα στην ΕΥΠ. Το VPN μπορεί να μπορεί να αναγνωρίσει κάποια πράγματα για εσένα, αλλά οι πληροφορίες σταματάνε να ρέουν όταν ανοίγεις τη νέα σύνδεση. Πράγμα που σημαίνει ότι το mapping της κανονικής IP σου με αυτή που σου αναθέτουν χάνεται (άμα πιστέψουμε ότι έχουν αυστηρό no logs policy). Το να γνωρίζει ένας VPN Provider ότι εγώ έχω αγοράσει μια συνδρομή από τα στοιχεία αγοράς είναι άχρηστο από μόνο του, δεν αποδεικνύει τίποτα. Αλλά ακόμα και για αυτή τη περίπτωση, το Mullvad έχει επιλογή να στείλεις ανώνυμα σε φάκελο μετρητά ή και να πληρώσεις με crypto οπότε δε θα ξέρουν καν ποιος έκανε την αγορά. Επεξ/σία 5 Απριλίου από Asevastos 1
zerobit Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 6 ώρες πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε Ναι βρε όλα καλά με το proton αυτό που με ανησυχεί είναι οι servers τους είναι κανονικοί και όχι ram. Θεωρητικά ένα ντου να τους κάνουν ή ένα χακαρισμα είμαστε καμένοι όλοι... Το Mullvad από ταχύτητες στα τορρεντ πως πάει;; Εγώ που συνδέομαι σε Ρουμανία δεν έχω παρατηρήσει αργές ταχύτητες. Σίγουρα υπάρχουν πιο γρήγορα VPN αν αυτό σε απασχολεί περισσότερο, όπως Proton, Surfshark και Nord.
nj75290 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Asevastos είπε Όντως το Mullvad δεν συγκρίνετε με κανένα, και μπορείς να πάρεις και gift card από amazon για να ενεργοποιηθεί οπότε υπάρχει ανωνυμία ακόμα και στη. Πληρωμή του, ούτε καν email δεν χρειάζεται να βάλεις. Επεξ/σία 5 Απριλίου από nj75290
vadada Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Στις 4/4/2025 στις 10:18 ΜΜ, micos000 είπε Cosmote, nova, vodafone είναι geo-restrictive και δεν παίζουν σε μη Ελληνική ip. Αν συνδεθεις σε ελληνικο σερβερ?
theodoros8 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου θα κανω λιγο semi-hijack το thread για να ρωτήσω: αντε συνδέουν το IP με ΑΦΜ και το θέμα προχωραει κανονικά και πες οτι ριχνουν αυτόματο προστιμο. Dispute μπορείς να κάνεις? Ενταξει "τι ρωτας ρε φιλε" θα μου πείτε, αλλά νομίζω ευλογο το ερώτημα. Δεν εχεις δικαίωμα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και τις πράξεις σου? Στη τελική για 1 και 0 μιλάμε, όλο και κανένα λάθος θα γίνει(απο μεριά τους). Αφελής ερώτηση...αλλά παρόλα αυτά έπρεπε να ρωτήσω.
dbrillis Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Στις 4/4/2025 στις 9:18 ΜΜ, micos000 είπε Cosmote, nova, vodafone είναι geo-restrictive και δεν παίζουν σε μη Ελληνική ip. Παιζουν μια χαρα σε μη ελληνικη IP, ειναι υποχρεωμενοι εντος ΕΕ, και παιζουν. Με VPN δεν παιζουν.
paiktaras69 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου proton για 1 χρόνο μέσω topcashak 47,89 - 18,57= σκάρτα 30 €η τελική χρέωση 1
salpnik Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Κάθε VPN υποστηρίζει κάποιο αριθμό συσκευών. Ξέρει κανείς αν αυτό λειτουργεί μόνο από ένα router ηδεν έχει σημασία; Ρωτάω μήπως μοιραστώ το λογαριασμό μου με έναν ξάδερφο που ενδιαφέρεται για VPN και να μας βγει πιο φθηνά.
Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Asevastos είπε Το VPN μπορεί να μπορεί να αναγνωρίσει κάποια πράγματα για εσένα, αλλά οι πληροφορίες σταματάνε να ρέουν όταν ανοίγεις τη νέα σύνδεση. Πράγμα που σημαίνει ότι το mapping της κανονικής IP σου με αυτή που σου αναθέτουν χάνεται (άμα πιστέψουμε ότι έχουν αυστηρό no logs policy). Το να γνωρίζει ένας VPN Provider ότι εγώ έχω αγοράσει μια συνδρομή από τα στοιχεία αγοράς είναι άχρηστο από μόνο του, δεν αποδεικνύει τίποτα. Αλλά ακόμα και για αυτή τη περίπτωση, το Mullvad έχει επιλογή να στείλεις ανώνυμα σε φάκελο μετρητά ή και να πληρώσεις με crypto οπότε δε θα ξέρουν καν ποιος έκανε την αγορά. Μα γι'αυτό σκέφτομαι και τη πολιτική only ram servers που μπορεί για κάποιους να φαίνεται τραβηγμένο αλλά με το νέο νομοσχέδιο ποτέ δε ξέρεις. Άλλο να αποθηκεύονται τα logs σε sever με βραχυπρόθεσμες μνήμες και άλλο σε παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους(κι ας λένε οτι δεν αποθηκεύουν logs). Προς το παρών ψάχνομαι και θα δοκιμάσω 1-2 vpn ακόμα μέχρι να πληρώσω ετήσια συνδρομή. καλύτερη επεξήγηση εδώ Επεξ/σία 6 Απριλίου από Geralt_Haute_Bellegarde 1
ardi21 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, Geralt_Haute_Bellegarde said: Μα γι'αυτό σκέφτομαι και τη πολιτική only ram servers που μπορεί για κάποιους να φαίνεται τραβηγμένο αλλά με το νέο νομοσχέδιο ποτέ δε ξέρεις. Άλλο να αποθηκεύονται τα logs σε sever με βραχυπρόθεσμες μνήμες και άλλο σε παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους(κι ας λένε οτι δεν αποθηκεύουν logs). Προς το παρών ψάχνομαι και θα δοκιμάσω 1-2 vpn ακόμα μέχρι να πληρώσω ετήσια συνδρομή. καλύτερη επεξήγηση εδώ Για μενα καλυτερ ενα VPN να εχει no log policy με ελεγχο απο τριτη εταιρεια και δημοσιευμενο και να ειναι open source παρα να εχει ram servers. Kαι στο link που εδωσες, οπου διαφημιζουν το Nord, δεν εχει τιποτε απο αυτα. Δεν ξερω καν αν υπαρχει vpn που αν τα εχει ολα αυτα συν ram servers. Επεξ/σία 6 Απριλίου από ardi21
Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Ένα παράδειγμα του τι εννοώ στο λινκ παρακάτω όπου ενώ η proton έλεγε no logs policy και στο protonmail τελικά τον δώσανε τον ακτιβιστάκο. ProtonMail Amends Its Policy After Giving Up an Activist’s Data
mccrush2006 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Στις 27/3/2025 στις 9:33 ΜΜ, myst77 είπε Καλησπέρα πως μπορει κάποιος να χρησιμοποιησει ενα VPN προγραμμα σε STB box που βλεπει τηλεοραση; Στον υπολογιστη να καταλαβω, σε κουτι ομως πως "περναει" μεσα απο VPN ; Μπορεις να παρεις ρουτερ που υποστηριζει VPN, οποτε ολες οι συσκευες σου θα ειναι συσνεδεμενες μεσω vpn. Mπορεις να επιλεξεις μεσα στο ρουτερ ποιες θες να συνδεονται στο VPN και ποιες οχι. Μπορεις να εχεις 2 ρουτερ το ενα με vpn το αλλο χωρις οποτε αναλογα τι θες συνδεεις και την συσκευη που θες στο ρουτερ που θες. Υπαρχουν πολλοι τροποι... 2
prince_21 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 34 minutes ago, mccrush2006 said: Μπορεις να παρεις ρουτερ που υποστηριζει VPN, οποτε ολες οι συσκευες σου θα ειναι συσνεδεμενες μεσω vpn. Mπορεις να επιλεξεις μεσα στο ρουτερ ποιες θες να συνδεονται στο VPN και ποιες οχι. Μπορεις να εχεις 2 ρουτερ το ενα με vpn το αλλο χωρις οποτε αναλογα τι θες συνδεεις και την συσκευη που θες στο ρουτερ που θες. Υπαρχουν πολλοι τροποι... Σωστοτατος. Εγω εχω επιλεξει την τελευταια λυση.
great Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 18 hours ago, theodoros8 said: θα κανω λιγο semi-hijack το thread για να ρωτήσω: αντε συνδέουν το IP με ΑΦΜ και το θέμα προχωραει κανονικά κ δεν γινεται, ειναι παπατζα, δεν ειναι τεχνικα εφικτο, εκτος και αν ολοι γυρισουμε ξαφνικα σε ipv6 και πιασει τοπο το thesis μου στην παπατζα και στο παραμυθι των 00ς, ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!! Οπως και να εχει το εχουν ηδη αυτο, κραταει log ο ISP με την ip που θα παρεις και ποιος εισαι, το αφηγημα που εχουν δωσει ειναι απο ασχετους. Επεξ/σία 6 Απριλίου από great
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα