mamak1989 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) Τα καλύτερα vpn υποτίθεται είναι mullvad,nord, και άλλο 1 δεν θυμάμαι ονομα Όσο για το no log υπάρχουν ανεξάρτητες εταιρείες που ελέγχουν εάν ισχύει αλλά προσοχή γιατί 2 εταιρείες που έλεγαν πιάστηκαν να πουλάνε τα στοιχεία η μία αν θυμάμαι καλά είναι η surfshark και η άλλη είναι μεγάλη επίσης εάν βάλετε vpn ΠΟΤΕ μην μπαίνετε από Τουρκία, Ινδία και κάποιες άλλες χώρες διότι οι σέρβερ σε αυτές της χώρες σίγουρα κρατάνε τα log υπάρχουν νομοι Και δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα αλλά εάν κατεβάζεις τορρεντ στην Γαλλία και δεν βγάζεις λεφτά δεν έχεις παραβίαση νόμο την έχεις βγάλει καθαρη Επεξ/σία 5 Απριλίου από mamak1989
salpnik Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Βρήκα αυτήν την λίστα σύγκρισης όλον τον γνωστών VPN στο Reddit μήπως βοηθήσει κάποιους. Η τελευταία ενημέρωση ήταν τον Αύγουστο του 2024. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ijfqfLrJWLUVBfJZ_YalVpstWsjw-JGzkvMd6u2jqEk/edit?usp=sharing
nj75290 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) Εάν θέλετε να βλέπετε απλά ταινίες το πιο ασφαλές χωρίς λεφτά είναι το Tor browser (dark web)Φάση , όχι όμως για torrent. Τα vpn να ξέρετε ότι έχουν και την ip μας και τα Mac adreess από τις συσκευές που μπαίνουμε αλλά και τα στοιχεία από τον τρόπο πληρωμής, οπότε σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζήτηση καταγραφή δραστηριότητας μέσο vpn ακόμα και αυτό που λένε no log θα αρχίσουν να καταγράφουν! ( Ακραίο σενάριο) Από την άλλη το Tor δεν το πληρώνεις οπότε δεν έχουν στοιχεία, και αντί 1 server, δουλεύει 3 ταυτόχρονα,. Μειονέκτημα είναι η μείωση ταχύτητας λόγο των 3 server.Κατι ακόμα πότε να μην βάζετε emai, η γενικά να μην συνδέστε σε διάφορους λογαριασμούς στο Tor για να υπάρχει 100 της 100 ανωνυμία. Επεξ/σία 5 Απριλίου από nj75290
ardi21 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) Eχω πληρωμενο το proton και οταν το βαζω σε p2p server στην επιλογη fastest μου βγαζει παντα server απο Ελλαδα. Ειναι οκ απο θεμα ασφαλειας η να επιλεξω καποιον εγω απο αλλη χωρα? Παντως απο θεμα ταχυτητας μεχρι τωρα ειναι πολυ καλος. Με qbitorrent σχεδον τερματιζει την συνδεση και χωρις να βαλω το port στο qbitorrent. Βεβαια εχω μονο 50αρα. Επεξ/σία 5 Απριλίου από ardi21 1
prince_21 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 hours ago, vadada said: Εγω ειμαι με Proton vpn απο gosplit συνδρομη εδω και λιγες μερες.Καλη ταχυτητα σε τορρεντς που δοκιμασα με 200αρα ειδα μεχρι 20mb/s με qbitorrent με ρυθμισμενο το Port που σου δινει για p2p.Μια ερωτηση γιατι δεν γνωριζω καλα απο vpn,σε ποια χωρα συνδεεστε?Εγω στο αυτοματο ελληνικο σερβερ που μου βγαζει μπαινω.Να αλλαξω ? Εγω δοκιμασα και Αμερικη για να δω US Netflix και επιανε πολυ καλη ταχυτητα (ειμαι με wifi 500αρα οπτικη και συνηθως πιανω 380-480 αναλογως την ωρα και με ανοιχτο VPN σε Arizona επιασε 200) Επεξ/σία 5 Απριλίου από prince_21
ardi21 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 43 minutes ago, nj75290 said: Εάν θέλετε να βλέπετε απλά ταινίες το πιο ασφαλές χωρίς λεφτά είναι το Tor browser (dark web)Φάση , όχι όμως για torrent. Τα vpn να ξέρετε ότι έχουν και την ip μας και τα Mac adreess από τις συσκευές που μπαίνουμε αλλά και τα στοιχεία από τον τρόπο πληρωμής, οπότε σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζήτηση καταγραφή δραστηριότητας μέσο vpn ακόμα και αυτό που λένε no log θα αρχίσουν να καταγράφουν! ( Ακραίο σενάριο) Από την άλλη το Tor δεν το πληρώνεις οπότε δεν έχουν στοιχεία, και αντί 1 server, δουλεύει 3 ταυτόχρονα,. Μειονέκτημα είναι η μείωση ταχύτητας λόγο των 3 server.Κατι ακόμα πότε να μην βάζετε emai, η γενικά να μην συνδέστε σε διάφορους λογαριασμούς στο Tor για να υπάρχει 100 της 100 ανωνυμία. Ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος 100% αλλα αν εχεις εναν σοβαρο VPN με no log policy και βγει στην φορα οτι καταγραφει δεδομενα και τα δινει στις Αρχες, θα καταστραφει η φημη του. 1
nj75290 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Σας έχω πρόταση από eneba Purevpn αγορά για 12 μήνες μόνο με 12,72€ πιστεύω είναι οκ. 1
warewolf Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Για Qbittorrent και stremio (μιας και για να κατεβάσεις από stremio πρέπει και αυτό να κάνει ξεκίνημα αναπαραγωγής και download torrent, για να πάρεις ύστερα το magnet link), καθώς και για private tracker, (hdbits) ποιο VPN προτείνετε ? Δεν ξέρω αν θα χρειαστώ port forward (δεν seedάρω), δεν ξέρω κι αν απαιτούνται κάποια δύσκολα σεταρίσματα, μην γίνει καμιά στραβή και τρέχουν τα παραπάνω χωρίς κάλυψη vpn και γίνει καμιά βλακεία. (αν και αναλόγως του vpn υπάρχουν και αντίστοιχοι οδηγοί να σετάρεις τα διάφορα apps)
ardi21 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 41 minutes ago, warewolf said: Για Qbittorrent και stremio (μιας και για να κατεβάσεις από stremio πρέπει και αυτό να κάνει ξεκίνημα αναπαραγωγής και download torrent, για να πάρεις ύστερα το magnet link), καθώς και για private tracker, (hdbits) ποιο VPN προτείνετε ? Δεν ξέρω αν θα χρειαστώ port forward (δεν seedάρω), δεν ξέρω κι αν απαιτούνται κάποια δύσκολα σεταρίσματα, μην γίνει καμιά στραβή και τρέχουν τα παραπάνω χωρίς κάλυψη vpn και γίνει καμιά βλακεία. (αν και αναλόγως του vpn υπάρχουν και αντίστοιχοι οδηγοί να σετάρεις τα διάφορα apps) Εγω εχω το proton και απο ταυχυτητα, στο qbitorrent που χρησιμοποιω, τερματιζει την 50αρα γραμμη ακομα και χωρις portforward. Βεβαια ειναι μονο 50αρα. Οσον αφορα την ασφαλεια, το proton εχει μια επιλογη που ονομαζεται permanent kill switch. Οταν την ενεργοποιεις σου κοβει εντελως το internet της συσκευης σου εφοσον χασεις την συνδεση με το vpn. Για να συνδεθεις ξανα ειτε πρεπει να ξαναβρει την συνδεση με το vpn, ειτε να απενεργοποιησεις εσυ το kill switch μεσα απο το proton. Οποτε δεν αγχωνεσαι σε περιπτωση που γινει κατι με το vpn. Δεν ξερω αν την συγκεκριμενη λειτουργια την εχουν και αλλοι, ψαξτο. Επεξ/σία 5 Απριλίου από ardi21 1
Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 11 ώρες πριν, zerobit είπε Καλύτερο από το proton δύσκολα θα βρεις. Προσωπικά τους εμπιστεύομαι φουλ και χρησιμοποιώ τα προϊόντα τους εδώ και χρόνια. Αν θες κάτι ακόμη πιο private υπάρχει το Mullvad. Να ξέρεις όμως ότι είναι πολύ φτωχό σε features. Ναι βρε όλα καλά με το proton αυτό που με ανησυχεί είναι οι servers τους είναι κανονικοί και όχι ram. Θεωρητικά ένα ντου να τους κάνουν ή ένα χακαρισμα είμαστε καμένοι όλοι... Το Mullvad από ταχύτητες στα τορρεντ πως πάει;;
ardi21 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Geralt_Haute_Bellegarde said: Ναι βρε όλα καλά με το proton αυτό που με ανησυχεί είναι οι servers τους είναι κανονικοί και όχι ram. Θεωρητικά ένα ντου να τους κάνουν ή ένα χακαρισμα είμαστε καμένοι όλοι... Το Mullvad από ταχύτητες στα τορρεντ πως πάει;; Tωρα παμε σε λιγο extreme καταστασεις νομιζω, αλλα στο site του proton αναφερει το παρακατω για τους servers: Eπισης αναφερει και το παρακατω. Αν οντως ισχυει και δεν το γραφουν για εντυπωσιασμο (δεν νομιζω γιατι λογικα θα ειχαν νομικες συνεπεις), αυτοματα αποριπτονται, για μενα, express, nord και surfshark οσο και καλοι/φθηνοι και αν ειναι. Επεξ/σία 5 Απριλίου από ardi21 3
Asevastos Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 3 ώρες πριν, nj75290 είπε Τα vpn να ξέρετε ότι έχουν και την ip μας και τα Mac adreess από τις συσκευές που μπαίνουμε αλλά και τα στοιχεία από τον τρόπο πληρωμής Αυτό από που προκύπτει ακριβώς;
icenex Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Μιλαμε για πολυ ψειρισμα της μαιμους...Ρε παιδια αντε πειτε γινει το χειροτερο σεναριο και βρουν τα logs τι νομιζετε οτι θα σας κανουν?Θα φατε ενα προστιμο κ ολα καλα(Move on) δεν θα σας πανε στην ηλεκτρικη καρεκλα ουτε θα φατε ισοβια.Εδω αλλοι σκοτωνουν κοσμακη ετσι οπως οδηγανε και δεν πανε φυλακη, τι συζηταμε τωρα. Υπενθυμιζω τοση ωρα μιλαμε για το Ελληνικο δημοσιο...εδω δεν εχει παθει τιποτα κοσμος με vpn σε χωρες οπως η γερμανια.Εφοσον η χρηση ειναι για να βλεπεις-κατεβαζεις πειρατικα που φανταζομαι αυτο ενδιαφερει τους περισσοτερους δεν υπαρχει λογος ιδιαιτερης ανησυχιας ακομη και σε περιπτωση στραβης. Τοσος κοσμος παρανομει στο τιμονι καθημερινα κ μαλιστα ακαποτα κ δεν πτοειται απο ενα πιθανο τσουχτερο προστιμο, που μπορει να σκασει απο τροχαια ή καμερες ταχυτητας. Και το οξυμωρο της υποθεσης ειναι ενω βαζει καποτα στο δικτυο του φοβαται το ενδεχομενο μην του σπασει και τελικα φαει προστιμο.Τι να πω ρε φιλε πραγματικα απορω με το σκεπτικο του κοσμου ωρες ωρες. Τελος αναρωτιεμαι ποιος ο λογος να μην συνδεεσαι πχ σε Ελληνικο σερβερ της Nordvpn για να ανοιγει ολες τις εγχωριες σελιδες χωρις θεματα.Για να μην ανοιγοκλεινεις το vpn λεω και να εχεις ταχυτητες χωρις πολλες απωλειες.Αφου στην ουσια μιλαμε για prive δικτυο το οποιο αν υπαρχουν logs ειναι στον Παναμα.Αυτο δεν καταλαβαινω πως λειτουργει το ολο θεμα με τους σερβερ που εχουν σε καθε χωρα ξεχωριστα.Λογικα τα Logs αποθηκευονται εκει και οχι τοπικα ή λεω βλακειες? 2
jimakos234 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 3 ώρες πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε Ναι βρε όλα καλά με το proton αυτό που με ανησυχεί είναι οι servers τους είναι κανονικοί και όχι ram. Θεωρητικά ένα ντου να τους κάνουν ή ένα χακαρισμα είμαστε καμένοι όλοι... Το Mullvad από ταχύτητες στα τορρεντ πως πάει;; Σε Mullvad, torrent αρκετα καλα (στο 1000 γραμμη), το ιδιο και σε stream, αν και βαζω server Ελβετια/Ρουμανια που εχουν πιο privacy focused νομοθεσια, και λογο αποστασης ειναι καπως πιο αργες. Το να βαλω γενικα server Ελλαδα και να γινει το οτιδηποτε και να μπλεξω δεν με ψηνει
nj75290 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 4 ώρες πριν, Asevastos είπε Αυτό από που προκύπτει ακριβώς; Είναι πολύ απλό, 1) όταν αγοράζεις vpn το αγοράζεις με κάρτα ή PayPal άρα έχει τα στοιχεία αγοράς σου 2) όταν ανοίγεις το vpn και το λειτουργείς πρώτα σου λέει την κανονική σου ip και μετά την εικονική άρα σαφώς και γνωρίζει την κανονική σου. 3) Όλες οι συσκευές έχουν Mac adreess, και κάθε συσκευή έχει τον δικό της διαφορικό, Θα αναφέρω ένα σενάριο τραβηγμένο για Ελληνικά δεδομένα αλλά όχι απίθανο, μην ξεχνάμε όταν είναι να πάρει το κράτος λεφτά κάνει παπάδες.... Πχ, κατεβάζεις ένα game από το pc από το torrent με vpn, ο παροχος (cosmote) βλέπει ότι η συσκευή με Mac adreess..... Είναι σε λειτουργία αυτή την στιγμή και έχει ενεργό vpn και ότι κατεβάζει πάρα πολλά giga σε μικρό χρονικό διάστημα, δεν γνωρίζει όμως τις ιστοσελίδες που μπαίνεις και τι κατεβάζεις οπότε είσαι οκ μέχρι στιγμής, εάν όμως βλέπει αρκετά συχνά κίνηση δεδομένων να κατεβαίνουν τότε θα το υποψιαστεί ότι κάτι κάνεις, και η ΕΥΠ έχει το δικαίωμα να ζητήσει απο το vpn σου να ξεκινήσει καταγραφή ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ για την ip σου απο εκείνη την στιγμή, οπότε το vpn ξεκινάει την καταγραφή και συγκεκριμένα και από πια συσκευή μπήκες με το Mac adreess. (Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το no logs πάει περίπατο) Βέβαια όλο αυτό το σενάριο για να γίνει θέλει και ειδικευμένο προσωπικό και εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο ελπίζω να μην το διαθέτουν ακόμα στην ΕΥΠ. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα