strikeragr Δημοσ. 21 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, ekechagi είπε Προσωπικά, θεωρώ, ότι κάποια στιγμή στο είπε. Αλλά δεν το κατάλαβες ή δεν το έδωσες σημασία. Οι περισσότεροι μηχανικοί πετάνε ότι το κόστος της αναθεώρησης πάει extra, όταν κλείνουν το πακέτο της έκδοσης της άδειας. Πχ, για την άδεια θέλω τόσα, εάν μετά την κατασκευή υπάρξουν αλλαγές θα τις κοστολογήσουμε τότε. Το οποίο είναι και λογικό, καθώς ο μελετητής δεν ξέρει τι αλλαγές σκέφτεσαι να κάνεις. Αυτό ισχύει στην πιάτσα των αδειών, εάν ρητώς δεν συμφωνήσατε κάτι διαφορετικό στην αρχή, δεν σου λέει κάτι παράλογο. Και για να τα λέμε όλα, αυτή η "μία σκάλα" που άλλαξες, αλλάζει όλα τα αρχιτεκτονικά, υδραυλικά και λοιπά σχέδια που γίνονται στις κατόψεις, επιπλέον δεδομένου ότι η σκάλα αποτελεί διόδο διαφυγής, αλλάζει όλη τη μελέτη πυρασφάλειας. Για εσένα είναι "μία σκάλα", για το μηχανικό είναι αρκετές εργατοώρες δουλειάς. Εάν θες το κυνηγάς δικαστικά, αλλά δεδομένου ότι τα συμφωνητικά που έχεις είναι για μελέτη-επίβλεψη-κατασκευή και δεν περιλαμβάνουν αναθεώρηση θα χάσεις. Και μέχρι τότε θα περιμένεις, γιατί δύσκολα θα βρεις μηχανικό να αναλάβει περατωμένη δουλειά από συνάδελφο που δεν έχει πληρωθεί. μα....έχει πληρωθεί για όλα όσα έχουμε συμφωνήσει....και η σκάλα είναι εξω,στον κήπο....εν πάση περιπτώσει......δεν αμφιβάλω οτι θέλει αναθεώρηση και ήμουν διατεθειμένος να τον πληρώσω....η ερώτηση είναι ...αν θα αναλάβει άλλος αν τον διώξω....και αν λήξει η άδεια ας πούμε ...τι γίνεται ....ξεμπέρδεψα με αυτόν;;;;;
kouvelitos Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Φιλε μου, δεν μπορεις να αποφύγεις τον μηχανικό σου, ακομα και καινουργιο να βρεις δεν θα μπορέσεις να λύσεις τη συνεργασία μαζί του εάν δεν εγκρίνει ο ίδιος την αντικατασταση του (στο σύστημα των οικοδομικών αδειών). Μπορεί να θεωρείς οτι έχεις δίκιο, οτι σε κοροίδεψε, ότι προσπαθεί να σου κλέψει λεφτά, φιλική συμβουλή, πάρε μια βαθιά ανάσα κάνε ένα βήμα πίσω τον εγωισμό σου, δες τα πράγματα λίγο πιο καθαρά (αμοιβές δικηγόρων, διαδικασίες χρονοβόρες, διαμάχες και εντάσεις κλπ), δεν ξέρω γιατι ποσά αναφέρεσαι παντώς σίγουρα πρέπει να πληρωθεί η αναθεώρηση της άδειας, επομένως θεωρώ οτι καλύτερο είναι να τον πληρώσεις να ξεμπερδεύεις (κάνε και ένα χαρτί μαζί να είσαι σίγουρος οτι δεν θα προκύψει κατι ακομα εάν δεν αισθάνεσαι ασφαλείς οτι το ποσό αυτο αφορά οτιδήποτε προκύψει μεχρι και την ολοκλήρωση και το κλείσιμο της άδειας γιατί απαιτείται πολύ χαρτομάνι μέχρι να πάρεις ρεύμα) να προχωρήσεις παρακάτω και μην τον ξαναχρησιμοποιήσεις. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα