strikeragr Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας... Εχω φτιάξει μια οικοδομή και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά, από κάποιο σημείο και μετά ,οι σχέσεις με τον μηχανικό χάλασαν, για διάφορους, μη ανακοινώσιμους λόγους. Η οικοδομή έχει τελειώσει και ο μηχανικός δεν μου υπογράφει για να πάρω ρεύμα ,εκβιάζοντάς με ,λέγοντας ,πως χρειάζεται αναθεώρηση η αδεια, γιατί έχουν γίνει κάποιες αλλαγές και θέλει να του δώσω εξτρά χρήματα. Κατά την διάρκεια της κατασκευής δεν μου ανέφερε ποτέ και μπορώ να το αποδείξω αυτό ,οτι αν κάνουμε κάποιες αλλαγές ,θα με πληρώσεις με κάποιο ποσό, παρά μόνο μου έλεγε , οτι ,ο τι αλλαγές θέλει ο πελάτης ....τις κάνουμε Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι στην οικοδομή είναι οι εξής. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν δυο σκάλες ,οι οποίες μεταφέρθηκαν από την αριστερή μεριά στην δεξιά ,στο δε εσωτερικό του κτηρίου, στο ισόγειο, έχει φύγει ένας τοίχος, που θα ήταν τουαλέτα και η τουαλέτα πήγε κάτω από την σκάλα . Για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΈΣ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΟΤΙ ΉΤΑΝ ΕΝΉΜΕΡΟΣ μιας και είχε την ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ,αλλά και οτι έχω αποδεικτικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν .ΠΧ μηνύματα που ανταλλάσσαμε με φωτο και σχέδια για τις συγκεκριμένες αλλαγές...κλπ κλπ. Στα χέρια μου έχω δυο συμφωνητικά. Το ένα αναφέρει οτι αναλαμβάνει την έκδοση της άδειας ,την ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ και για όλα τα ανωτέρω πρέπει να πάρει ένα ποσό...πχ 1,000 ευρώ και αν τον διώξω νωρίτερα ,θα του πληρώσω ένα ποσό..πχ 1,000 ευρω....ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΆ ΑΥΤΗ ΛΉΓΕΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ....απομένουν 6 μήνες ακόμη από τώρα για να λήξει. Τα χρήματα του τα έδωσα στο χέρι και μου έδωσε απόδειξη χειρόγραφη, με σφραγίδα και υπογραφή και αναφέρει πάνω στην απόδειξη...το ποσό και οτι ειναι για την έκδοση της άδειας. Το δεύτερο συμφωνητικό αναφέρει οτι αναλαμβάνει την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ, μέχρι και το χτίσιμο των τούβλων και για την κατασκευή θα πάρει το χ ποσό. Έφτιαξε την οικοδομή μέχρι και τα χτισίματα και πληρώθηκε για όλα. Τα χρήματα πάλι του τα έδωσα στο χέρι και πήρα τις αντίστοιχες αποδείξεις. Πριν απευθυνθώ λοιπόν στην πολεοδομία στο ΤΕΕ και στον δικηγόρο μου ,θεώρησα σκόπιμο, πρώτα να πάρω τα φώτα σας μπας και λύσω το θέμα μου. Και ερωτώ ...τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τον συγκεκριμένο μηχανικό που η συμπεριφορά του είναι σε βαθμό ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ;;;;; και αν μπορέσω, δεν θέλω να του δώσω ούτε ένα ευρω.....ενω ήμουν διατεθειμένος να του δώσω παραπάνω από όσα ζητούσε. Εαν τον διώξω, μετά το τέλος της συμφωνίας ,θα βρω άλλον να κάνει την αναθεώρηση και να γίνει η οριστική ηλεκτροδότηση;;;;μπορεί να με εκβιάζει έτσι τόσο απροκάλυπτα;;;;; Μόλις λήξει η άδεια απαλλάσσομαι από τον συγκεκριμένο;;;; Η άδεια λήγει σε τέλος 2026. ΑπάντησηΠροώθηση Προσθήκη αντίδρασης Επεξ/σία 21 Μαρτίου από strikeragr
SB_1957 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 26 minutes ago, strikeragr said: Καλησπέρα σας... Εχω φτιάξει μια οικοδομή και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά, από κάποιο σημείο και μετά ,οι σχέσεις με τον μηχανικό χάλασαν, για διάφορους, μη ανακοινώσιμους λόγους. Η οικοδομή έχει τελειώσει και ο μηχανικός δεν μου υπογράφει για να πάρω ρεύμα ,εκβιάζοντάς με ,λέγοντας ,πως χρειάζεται αναθεώρηση η αδεια, γιατί έχουν γίνει κάποιες αλλαγές και θέλει να του δώσω εξτρά χρήματα. Κατά την διάρκεια της κατασκευής δεν μου ανέφερε ποτέ και μπορώ να το αποδείξω αυτό ,οτι αν κάνουμε κάποιες αλλαγές ,θα με πληρώσεις με κάποιο ποσό, παρά μόνο μου έλεγε , οτι ,ο τι αλλαγές θέλει ο πελάτης ....τις κάνουμε Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι στην οικοδομή είναι οι εξής. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν δυο σκάλες ,οι οποίες μεταφέρθηκαν από την αριστερή μεριά στην δεξιά ,στο δε εσωτερικό του κτηρίου, στο ισόγειο, έχει φύγει ένας τοίχος, που θα ήταν τουαλέτα και η τουαλέτα πήγε κάτω από την σκάλα . Για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΈΣ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΟΤΙ ΉΤΑΝ ΕΝΉΜΕΡΟΣ μιας και είχε την ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ,αλλά και οτι έχω αποδεικτικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν .ΠΧ μηνύματα που ανταλλάσσαμε με φωτο και σχέδια για τις συγκεκριμένες αλλαγές...κλπ κλπ. Στα χέρια μου έχω δυο συμφωνητικά. Το ένα αναφέρει οτι αναλαμβάνει την έκδοση της άδειας ,την ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ και για όλα τα ανωτέρω πρέπει να πάρει ένα ποσό...πχ 1,000 ευρώ και αν τον διώξω νωρίτερα ,θα του πληρώσω ένα ποσό..πχ 1,000 ευρω....ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΆ ΑΥΤΗ ΛΉΓΕΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ....απομένουν 6 μήνες ακόμη από τώρα για να λήξει. Τα χρήματα του τα έδωσα στο χέρι και μου έδωσε απόδειξη χειρόγραφη, με σφραγίδα και υπογραφή και αναφέρει πάνω στην απόδειξη...το ποσό και οτι ειναι για την έκδοση της άδειας. Το δεύτερο συμφωνητικό αναφέρει οτι αναλαμβάνει την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ, μέχρι και το χτίσιμο των τούβλων και για την κατασκευή θα πάρει το χ ποσό. Έφτιαξε την οικοδομή μέχρι και τα χτισίματα και πληρώθηκε για όλα. Τα χρήματα πάλι του τα έδωσα στο χέρι και πήρα τις αντίστοιχες αποδείξεις. Πριν απευθυνθώ λοιπόν στην πολεοδομία στο ΤΕΕ και στον δικηγόρο μου ,θεώρησα σκόπιμο, πρώτα να πάρω τα φώτα σας μπας και λύσω το θέμα μου. Και ερωτώ ...τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τον συγκεκριμένο μηχανικό που η συμπεριφορά του είναι σε βαθμό ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ;;;;; και αν μπορέσω, δεν θέλω να του δώσω ούτε ένα ευρω.....ενω ήμουν διατεθειμένος να του δώσω παραπάνω από όσα ζητούσε. Εαν τον διώξω, μετά το τέλος της συμφωνίας ,θα βρω άλλον να κάνει την αναθεώρηση και να γίνει η οριστική ηλεκτροδότηση;;;;μπορεί να με εκβιάζει έτσι τόσο απροκάλυπτα;;;;; Μόλις λήξει η άδεια απαλλάσσομαι από τον συγκεκριμένο;;;; Η άδεια λήγει σε τέλος 2026. ΑπάντησηΠροώθηση Προσθήκη αντίδρασης Δυστυχώς αλλά έχει δίκιο ο μηχανικός σου. Πρέπει να γίνει αναθεώρηση της άδειας για να αποτυπωθούν όλες αυτές οι αλλαγές. Αυτό ορίζει ο νόμος. Το κτίριο πρέπει να είναι όπως ακριβώς αποτυπώνεται στις κατόψεις, όψεις, τομές, χωρίς καμία διαφοροποίηση, ακόμη και αν δεν έχουν αλλάξει τα τ.μ. Κι εμείς χρειάστηκε να κάνουμε αναθεώρηση της άδειας για κάποιες αλλαγές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής και πληρώθηκε ξανά ο μηχανικός για την αναθεώρηση. Για να πάρεις κανονικό ρεύμα πρέπει να βγει πιστοποιητικό για το οποίο θα έρθει ελεγκτής δόμησης, ο οποίος θα ελέγξει και θα βεβαιώσει ότι το κτίριο είναι όπως ακριβώς εμφανίζεται στην άδεια, χωρίς την παραμικρή αλλαγή! 2
Nabuko Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Σε ενημέρωσαν γιατί σου κλείδωσαν το θέμα στο κατεξοχήν αρμόδιο forum για τέτοια ζητήματα? Πρόλαβε να απαντήσει κανένας? 32 λεπτά πριν, strikeragr είπε η συμπεριφορά του είναι σε βαθμό ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Ίσως εξώδικο για αρχή αλλιώς πας στη ΓΑΔΑ στο τμήμα εκβιαστών εφόσον είσαι σίγουρος ότι ισχύουν οι κατηγορίες σου, αλλιώς μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από Nabuko 1
Drogan Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Αν η αναθεώρηση της άδειας καλύπτεται από το συμφωνητικό , τότε ο μηχανικός δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον χρήματα. Αν η αναθεώρηση δεν καλύπτεται από το συμφωνητικό θεωρείται επιπλέον εργασία και δικαιούται αμοιβή! Οποιαδήποτε τροποποίηση στο εγκεκριμένο έργο πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, και απαιτείται αναθεώρηση της άδειας. Αυτές οι τροποποιήσεις συνεπάγονται με επιπλέον κόστος. Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως πρέπει να επικοινωνήσεις με τον δικηγόρο σου άμεσα ώστε να δεις αν σε καλύπτει ή όχι το συμφωνητικό. 1
strikeragr Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...γνωρίζω πως θέλει αναθεώρηση...όλες οι αλλαγές έγιναν όταν είχε την εργολαβία ,οπότε ήταν σύμφωνος και γνώστης των αλλαγών, όπως είχε και την επίβλεψη, δεν είχαμε συμφωνήσει οτι στο τέλος με την αναθεώρηση θα πάρει κιαλλα χρήματα΄... 10 λεπτά πριν, Nabuko είπε Σε ενημέρωσαν γιατί σου κλείδωσαν το θέμα στο κατεξοχήν αρμόδιο forum για τέτοια ζητήματα? Πρόλαβε να απαντήσει κανένας? Ίσως εξώδικο για αρχή αλλιώς πας στη ΓΑΔΑ στο τμήμα εκβιαστών εφόσον είσαι σίγουρος ότι ισχύουν οι κατηγορίες σου, αλλιώς μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. οχι ,δεν με ενημέρωσαν...μόνο που έγραψ ο admin δεν είναι δικαστήριο....αλλά κόρακας κορακου μάτι δεν βγαζει
xsterg Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου εμενα με προβληματιζει που για τετοιο εργο δεν υπαρχει συμφωνητικο και δεν υπαρχει και δικηγορος. επίσης προβληματικο ειναι και το οτι παει καποιος να βρει λυση για τετοιο ζητημα μεσα απο φορουμ. για αρχη και εαν δεν εχεις. βαλε δικηγορο. 1
Drogan Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 50 λεπτά πριν, strikeragr είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...γνωρίζω πως θέλει αναθεώρηση...όλες οι αλλαγές έγιναν όταν είχε την εργολαβία ,οπότε ήταν σύμφωνος και γνώστης των αλλαγών, όπως είχε και την επίβλεψη, δεν είχαμε συμφωνήσει οτι στο τέλος με την αναθεώρηση θα πάρει κιαλλα χρήματα΄... Όταν γίνεται αναθεώρηση της αρχικής άδειας αυτό συνεπάγεται με επιπλέον αμοιβή στον μηχανικό. Πέρα από την προσωπική εργασία στην επιπλέον αμοιβή συνυπολογίζονται τα τέλη προς τον Δήμο που συνήθως κυμαίνονται από 0,5% έως 2% της εκτιμώμενης αξίας της οικοδομής καθώς και η εκ νέου καταχώρηση της άδειας στο Υποθηκοφυλακείο όπου και αυτό έχει κόστος και εξαρτάται από την αξία της οικοδομής. Τα παραπάνω είναι επιπρόσθετα έξοδα που δεν βαραίνουν τον μηχανικό και δεν υπάρχει επαγγελματίας που να δεχόταν να τα επωμιστεί. Το λάθος του ήταν που δεν στο ανέφερε εξ αρχής και δεν σου ανέφερε τα συγκεκριμένα κόστη και λόγω της κακής σας σχέσης θεωρείς πως πάει να σε εξαπατήσει. Αν στο συμφωνητικό δεν είχαν προβλεφθεί τα παραπάνω δεν καλύπτεσαι. Και δεν υπάρχει μηχανικός που να δεχόταν τέτοιο συμφωνητικό. Επειδή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του είσαι δύσπιστος και είναι λογικό αλλά δυστυχώς με βάση τα όσα έχεις αναφέρει ο μηχανικός σου δεν είναι απατεώνας. Οπότε επικοινώνησε άμεσα με τον δικηγόρο σου ώστε να ενημερωθείς. 2
ekechagi Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 ώρα πριν, strikeragr είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...γνωρίζω πως θέλει αναθεώρηση...όλες οι αλλαγές έγιναν όταν είχε την εργολαβία ,οπότε ήταν σύμφωνος και γνώστης των αλλαγών, όπως είχε και την επίβλεψη, δεν είχαμε συμφωνήσει οτι στο τέλος με την αναθεώρηση θα πάρει κιαλλα χρήματα΄... οχι ,δεν με ενημέρωσαν...μόνο που έγραψ ο admin δεν είναι δικαστήριο....αλλά κόρακας κορακου μάτι δεν βγαζει Άσχετα με το ότι ο μελετητής μηχανικός ανέλαβε στη συνέχεια και την εργολαβία, στο μελετητικό κομμάτι η αμοιβή του εξαντλήθηκε μόλις παρέδωσε και εγγρίθηκε η άδεια. Οι αλλαγές που έγιναν, όσο επέβλεπε, απαιτούν αναθεωρήση, η οποία χρεώνεται ξεχωριστά. 4
nvel Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Σε ενημέρωσαν γιατί σου κλείδωσαν το θέμα στο κατεξοχήν αρμόδιο forum για τέτοια ζητήματα? Πρόλαβε να απαντήσει κανένας? όλα τα θέματα ιδιωτών με τέτοιο υφάκι (απατεώνας μηχανικός) κλειδώνουν και καλά κάνουν που τα κλειδώνουν 5
strikeragr Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου Δώστε μου απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχω στο κυρίως κείμενο... Την αναθεώρηση δεν έχω πρόβλημα να την πληρώσω...Δεν εινα εκεί το πρόβλημα... Η συμπεριφορά του με έχει εξαγριώσει.. Ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκε.... Απαντήστε μου όποιος έχει άποψη και γνώση
Nabuko Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, strikeragr είπε Η συμπεριφορά του με έχει εξαγριώσει.. Ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκ Αλίμονο αν για κάθε έναν που δεν μας αρέσει η συμπεριφορά του να τον αποκαλούμε δημόσια απατεώνα. Γράψε κάτι άλλο στον τίτλο. 1
Drogan Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 4 ώρες πριν, strikeragr είπε Η οικοδομή έχει τελειώσει και ο μηχανικός δεν μου υπογράφει για να πάρω ρεύμα ,εκβιάζοντάς με ,λέγοντας ,πως χρειάζεται αναθεώρηση η αδεια, γιατί έχουν γίνει κάποιες αλλαγές και θέλει να του δώσω εξτρά χρήματα. 11 λεπτά πριν, strikeragr είπε Δώστε μου απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχω στο κυρίως κείμενο... Την αναθεώρηση δεν έχω πρόβλημα να την πληρώσω...Δεν εινα εκεί το πρόβλημα... Η συμπεριφορά του με έχει εξαγριώσει.. Ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκε.... Απαντήστε μου όποιος έχει άποψη και γνώση Πλήρωσε τον και προχώρα στη ζωή σου τότε. Δεν υπάρχει εκβιασμός! Από την στιγμή που συμφώνησες στις αλλαγές ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ η αναθεώρηση της άδειας και είναι προαπαιτούμενη για να πάρεις ρολόι. Η αναθεώρηση της άδειας λόγω των αλλαγών είναι μπακαλίστικα ΝΈΑ ΆΔΕΙΑ, οπότε πρέπει να αμειφθεί ο μηχανικός για να προχωρήσει στην αναθεώρηση της άδεια ΏΣΤΕ να βάλεις ρολόι. 4 ώρες πριν, strikeragr είπε Και ερωτώ ...τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τον συγκεκριμένο μηχανικό που η συμπεριφορά του είναι σε βαθμό ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ;;;;; και αν μπορέσω, δεν θέλω να του δώσω ούτε ένα ευρω.....ενω ήμουν διατεθειμένος να του δώσω παραπάνω από όσα ζητούσε. Εαν τον διώξω, μετά το τέλος της συμφωνίας ,θα βρω άλλον να κάνει την αναθεώρηση και να γίνει η οριστική ηλεκτροδότηση;;;;μπορεί να με εκβιάζει έτσι τόσο απροκάλυπτα;;;;; Μόλις λήξει η άδεια απαλλάσσομαι από τον συγκεκριμένο;;;; Η άδεια λήγει σε τέλος 2026. Τώρα αν θες να τον "εκδικηθείς¨ λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν πρόκειται. Ο μηχανικός σου είναι καλυμμένος με τα συμφωνητικά. Και εσύ θα χάσεις πολύτιμο χρόνο! Αν δεν θες να αναθεωρήσει εκείνος την άδεια, εξόφλησε τον στην περίπτωση που δεν το έχεις κάνει μέχρι στιγμής, ώστε να λυθεί η σύμβαση μαζί του και πάρε νέο μηχανικό. Αν δεν έχεις δικηγόρο βρες ώστε σε πέντε λεπτά να σου εξηγήσει την κατάσταση! 1
kage Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) χαλασες μερικες εκατονταδες χιλιαδες κ σε πειραξε κανα χιλιαρικο π σου ζηταει αυτος επειδη τσακωθηκατε? ολα τα αλλα εγιναν σωστα κ στο χρονο του k δεν πληρωσες τπτ γαμ***κα? αν ναι επρεπε να τα ειχες δωσει χτες σε μερικους δημους το ρολοι κανει μηνες για να το βαλουν..μεχρι τοτε θα εισαι με εργοταξιακο? σε ρωτησαν ο ελεγκτης δομησης περασε κ εδωσε οκ?η αδεια ειναι αναθεωρημενη? εχω την εντυπωση οτι εφοσον ο φακελος επιβλεψη μπλα μπλα γραφει το ονομα του ,αν δεν υπογραψει δεν σε αφηνει να πας σε αλλον.. Επεξ/σία 21 Μαρτίου από kage 1
mariosnik_ Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 8 ώρες πριν, strikeragr είπε Καλησπέρα σας... Εχω φτιάξει μια οικοδομή και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά, από κάποιο σημείο και μετά ,οι σχέσεις με τον μηχανικό χάλασαν, για διάφορους, μη ανακοινώσιμους λόγους. Η οικοδομή έχει τελειώσει και ο μηχανικός δεν μου υπογράφει για να πάρω ρεύμα ,εκβιάζοντάς με ,λέγοντας ,πως χρειάζεται αναθεώρηση η αδεια, γιατί έχουν γίνει κάποιες αλλαγές και θέλει να του δώσω εξτρά χρήματα. Κατά την διάρκεια της κατασκευής δεν μου ανέφερε ποτέ και μπορώ να το αποδείξω αυτό ,οτι αν κάνουμε κάποιες αλλαγές ,θα με πληρώσεις με κάποιο ποσό, παρά μόνο μου έλεγε , οτι ,ο τι αλλαγές θέλει ο πελάτης ....τις κάνουμε Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι στην οικοδομή είναι οι εξής. ΑπάντησηΠροώθηση Προσθήκη αντίδρασης Δεν ειναι απατεώνας. Αλλά απλά, κακός επαγγελματίας. Έπρεπε να σου αναφέρει εξ' αρχής πως ότι αλλαγές θέλει ο πελάτης συνεπαγουν τροποποίηση της άδειας, δηλαδή της μελέτης, δηλαδή εκπόνηση πάλι μελέτης, εργατοώρες, σχέδια και υπολογισμοί κτλ. Ε αυτά κανένας μηχανικός δεν παίζει να τα κάνει τζάμπα. Αλλά έπρεπε να στο πει, αυτός το θεώρησε δεδομένο η σκέφτηκε ότι σιγά μην τσιγγουνευτει ο πελάτης τα 1000 ευρώ για κάτι που στοίχησε εκατοντάδες χιλιάδες. Μην μπλέξεις με δικαστήριο και προπαντων μην τον κατηγορήσεις ως απατεωνα, θα φας τα μούτρα σου και θα πληρώνεις για αγωγές.μετά. Τώρα οι λύσεις σου είναι, είτε τον πληρώνεις, είτε βάλε άλλον μηχανικό, αν μπορεσει να αναλάβει κάτι τέτοιο, διότι θα υπολογίσει και αυτός την κατάσταση και τυχόν προστριβές με συνάδελφο του. 1
ekechagi Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Προσωπικά, θεωρώ, ότι κάποια στιγμή στο είπε. Αλλά δεν το κατάλαβες ή δεν το έδωσες σημασία. Οι περισσότεροι μηχανικοί πετάνε ότι το κόστος της αναθεώρησης πάει extra, όταν κλείνουν το πακέτο της έκδοσης της άδειας. Πχ, για την άδεια θέλω τόσα, εάν μετά την κατασκευή υπάρξουν αλλαγές θα τις κοστολογήσουμε τότε. Το οποίο είναι και λογικό, καθώς ο μελετητής δεν ξέρει τι αλλαγές σκέφτεσαι να κάνεις. Αυτό ισχύει στην πιάτσα των αδειών, εάν ρητώς δεν συμφωνήσατε κάτι διαφορετικό στην αρχή, δεν σου λέει κάτι παράλογο. Και για να τα λέμε όλα, αυτή η "μία σκάλα" που άλλαξες, αλλάζει όλα τα αρχιτεκτονικά, υδραυλικά και λοιπά σχέδια που γίνονται στις κατόψεις, επιπλέον δεδομένου ότι η σκάλα αποτελεί διόδο διαφυγής, αλλάζει όλη τη μελέτη πυρασφάλειας. Για εσένα είναι "μία σκάλα", για το μηχανικό είναι αρκετές εργατοώρες δουλειάς. Εάν θες το κυνηγάς δικαστικά, αλλά δεδομένου ότι τα συμφωνητικά που έχεις είναι για μελέτη-επίβλεψη-κατασκευή και δεν περιλαμβάνουν αναθεώρηση θα χάσεις. Και μέχρι τότε θα περιμένεις, γιατί δύσκολα θα βρεις μηχανικό να αναλάβει περατωμένη δουλειά από συνάδελφο που δεν έχει πληρωθεί. Επεξ/σία 21 Μαρτίου από ekechagi 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα