infini Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Σε αυτή την αυλή θέλω να βάλω σκίαση κατά προτίμηση όχι με δίχτυ, επειδή επιτρέπει να περνάει το φως. Μια επιλογή που σκεφτόμουν είναι ομπρέλα ήλιου με βάση, δεύτερη επιλογή είναι πανί με σκοινιά τα οποία από τη μια μεριά να πιάνουν στο μεταλλικό πλέγμα και από την άλλη στην κολώνα και στον πέτρινο τοίχο στον οποίο δεν ξέρω τι θα μπορούσα να προσθέσω ώστε να δέσω το πανί. Με προβληματίζει οτι επειδή είναι μεγάλο το μήκος, ίσως να κάνει μεγάλη κοιλιά το πανί.
basilis_k6 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου μεγαλο για πανι. επισης κανουν πολυ θορυβο με τον αερα. το 90% σκιασης λιοπανο σε χαλαει?
basilis_k6 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, infini είπε Ποια η διαφορά του λιόπανου με τα υπόλοιπα πανιά; δεν το ξερω εγω παντως πηρα σκιασης αλλα νομιζω ίδιο πραγμα είναι. εβαλα ενα πανι χωρις τρυπες για αερισμο (λαθος...) μετα παραλλαγης αυτο με τα φυλλαρακια αλλα εκοβε λιγο και εκανε φασαρια. τελικα εβαλα 90% σκιασης αλλα επρεπε να παρω με τρυπες στην ακρη ετοιμο να περαστουν σχοινιά γιατι τα πιαστρακια σπανε συνεχως. αν θες να κανεις καλη δουλεια υπαρχουν εταιρείες που το κάνουν παντως.
Stratosnis Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου γιατί όχι κάποιο δέντρο; Μία άγρια μουριά για παράδειγμα (η άγρια δεν κάνει καρπό για να μαζεύεις κάθε τρεις και λίγο). Το καλοκαίρι έχεις σκιά και το δροσερό αεράκι, και τον χειμώνα που θα θες να έχεις όσο περισσότερο φως ρίχνει τα φύλλα της. Το μόνο που θα σε νοιάζει είναι ένα σωστό κλάδεμα και ένα μάζεμα όταν θα ρίξει τα φύλλα της. Άλλη επιλογή κάποια μικρή πέργολα από IKEA, Praktiker. Το πρόβλημα με αυτές είναι ότι δεν κάνουν και την καλύτερη σκιά. Επίσης όπως και οι ομπρέλες μαζεύουν αρκετή ζέστη από κάτω.
basilis_k6 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 19 λεπτά πριν, Stratosnis είπε γιατί όχι κάποιο δέντρο; Μία άγρια μουριά για παράδειγμα (η άγρια δεν κάνει καρπό για να μαζεύεις κάθε τρεις και λίγο). Το καλοκαίρι έχεις σκιά και το δροσερό αεράκι, και τον χειμώνα που θα θες να έχεις όσο περισσότερο φως ρίχνει τα φύλλα της. Το μόνο που θα σε νοιάζει είναι ένα σωστό κλάδεμα και ένα μάζεμα όταν θα ρίξει τα φύλλα της. Άλλη επιλογή κάποια μικρή πέργολα από IKEA, Praktiker. Το πρόβλημα με αυτές είναι ότι δεν κάνουν και την καλύτερη σκιά. Επίσης όπως και οι ομπρέλες μαζεύουν αρκετή ζέστη από κάτω. συμφνωνω. και εγω προσπαθω με ενα μπρουνο (ειχα και μου πεθανε και ο νεος δεν πιανει με ΤΠΤ!). μουρια δεν εχω σκεφτει... ειχα και τετοια, γαμω τα δεντρα αλλα δυστυχως επιασε ασθενεια και πηγε 8 μετρα δεντρο ακλαφτο σε μερικους μηνες.. 1
JakeKaufman Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου επειδή έχω παρόμοιο μέγεθος αυλής, θα πρότεινα μια καλή ομπρέλα. έτσι κι αλλιώς, λόγω εμβαδού και διπλανών κτηρίων, ο ήλιος τη χτυπάει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα κάθε μέρα. 1
Stratosnis Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου On 21/03/2025 at 19:06, infini said: Οι ομπρέλες γιατί μαζεύουν ζέστη από κάτω; αν δεν υπάρχει καλός εξαερισμός σε συνάρτηση με ένα καλό πανί μαζεύεται θερμός αέρας. Στην προκειμένη περίπτωση που φαίνεται και κάπως στριμογμένο, ίσως κόψεις και το όποιο αεράκι θα έφτανε εκεί. Είναι σίγουρα καλύτερες από το τίποτα. On 21/03/2025 at 16:52, basilis_k6 said: συμφνωνω. και εγω προσπαθω με ενα μπρουνο (ειχα και μου πεθανε και ο νεος δεν πιανει με ΤΠΤ!). μουρια δεν εχω σκεφτει... ειχα και τετοια, γαμω τα δεντρα αλλα δυστυχως επιασε ασθενεια και πηγε 8 μετρα δεντρο ακλαφτο σε μερικους μηνες.. είναι ωραία τα δέντρα, αλλά θέλουν χρόνο και υπομονή. Πόσον μάλλον όταν βρίσκεσαι σε κάποιο αστικό κέντρο. Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα