MikeKata Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 21/3/2025 στις 7:55 ΠΜ, manolis940 είπε Το samba πρακτικά δεν κάνει streaming. Δεν θα buffάρει ένα μέρος την ταινίας οπότε αν το δίκτυο σου υπερφορτωθεί ή το wifi σου είναι κάπως ασταθές τότε θα έχεις lag. Το jellyfin και το plex μπορεί αυτές τις περιπτώσεις να τις αποτρέψει. Πέραν το ότι μπορεί να γίνει το κομμάτι του transcoding στον ίδιο το server οπότε αν η συσκευή σου δεν είναι και τόσο ισχυρή τότε έχεις και αυτό το πλεονέκτημα. Έχεις δίκιο και στα 2 εδώ. Το έχω παρατηρήσει όταν συνδέομαι στο 2.4Ghz δίκτυο, δεν μπορεί να κάνει streaming, ούτε 1080p αρχεία, σέρνεται. Όταν συνδέομαι στο 5Ghz, δεν υπάρχει το παραμικρό κόλλημα. Για το transcoding, είχα γράψει scripts για αυτή τη δουλειά με cuda+ffmpeg, αλλά αν λες ότι μπορώ να το σετάρω να το κάνει on-the-fly, τότε αξίζει να το δοκιμάσω, μιας και όταν κάνεις π.χ transcoding από H.265 σε H.264, δεν είναι και το καλύτερο (και μετά ξέμεινες με το h264 αν δε θες να έχεις duplicates). Ούτως ή άλλως, το LibreELEC/Kodi λειτουργεί σαν client, οπότε δε με ενδιαφέρει αν ο server τρέχει Jellyfin ή Samba. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πόσο περισσότερο overhead προσθέτει ο Jellyfin server συγκριτικά με ένα Samba server, καθώς θα τα τρέχω όλα από το home PC, δεν έχω dedicated server, αλλά πιστεύω μια χαρά θα είναι. Νομίζω ότι υπάρχουν plugins για Jellyfin server στο LibreELEC, αλλά θα το κοιτάξω. Ο client είναι ένα ταπεινό RPi 3B+, για αυτό όλοι αυτοί οι περιορισμοί. 1
koutsis Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 21/3/2025 στις 9:37 ΠΜ, kirileman είπε Στο μεταξύ, ακόμα για ταινίες από torrents συζητάτε, όχι για τα "δικά σας" βίντεο, αλλά όταν λέμε ότι η σύγκριση είναι Plex vs Stremio, μας μαλώνετε. Εντάξει, ό,τι πείτε. 🙂 *Για εσάς που απλά θέλετε να βλέπετε ταινίες σπίτι σας με τον πιο απλό και φθηνό τρόπο, η λύση είναι stremio+debrid+trakt. Και για τις πιο extreme καταστάσεις, δηλαδή παλιές ταινίες σε REMUX ποιότητα, αναγκαστικά torrent download. Το trakt που χρησιμεύει?
great Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 9:55 ΠΜ, koutsis είπε Το trakt που χρησιμεύει? ενας tracking manager ειναι και σου λεει ποιες σειρες απο αυτες που εχεις στην λιστα ποτε εχουν καινουριο επεισοδιο, ποτε τελειώνουν, κανεις checkin οτι βλεπεις αυτη την σειρα, εχει για την καθε ταινια/σειρα που παιζετε στην χωρα σου σε ποια streaming platforma, γενικα απο τις πιο Populal κοινοτητας tracking και management και φυσικα παραδεισος για τους λατρεις των στατιστικών. Τα καλουδια απο αυτο το site ειναι πάρα πολλά. Προσοχη για να μην μπερδευετε ο κοσμος ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ STREAMING ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ STREMIO Επεξ/σία 21 Μαρτίου από great
koutsis Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 21/3/2025 στις 11:10 ΠΜ, great είπε ενας tracking manager ειναι και σου λεει ποιες σειρες απο αυτες που εχεις στην λιστα ποτε εχουν καινουριο επεισοδιο, ποτε τελειώνουν, κανεις checkin οτι βλεπεις αυτη την σειρα, εχει για την καθε ταινια/σειρα που παιζετε στην χωρα σου σε ποια streaming platforma, γενικα απο τις πιο Populal κοινοτητας tracking και management και φυσικα παραδεισος για τους λατρεις των στατιστικών. Τα καλουδια απο αυτο το site ειναι πάρα πολλά. Προσοχη για να μην μπερδευετε ο κοσμος ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ STREAMING ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ STREMIO Επέκταση Κάτι σαν το Tv time δηλαδή? Και το addon στο stremio τι κάνει?
great Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 21/3/2025 στις 11:18 ΠΜ, koutsis είπε Κάτι σαν το Tv time δηλαδή? Και το addon στο stremio τι κάνει? ναι, το tv time παντως ειναι για τα πανηγυρια, ουτε τα μισα δεν κανει και τις μισες φορές κολλάει. Το addon οπως και στο kodi κανει αυτο που λεμε scrobbling. Δηλαδη βλεπεις μια σειρα ενα επεισοδιο στο στο stremio και αυτοματα γινεται mark as watched στο trakt στα στατιστικά σου. 1
dj_takis Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 20/3/2025 στις 5:32 ΜΜ, aypnia είπε Tailscale και ξεμπέρδεψες. Βασικά είναι VPN που δίνει πρόσβαση στο NAS σου ΧΩΡΙΣ να το κάνεις expose στο public internet. Είναι παιχνιδάκι να το στήσεις και δουλεύει πάντα αξιόπιστα. Λειτουργεί χωρίς port forwarding και παρακάμπτει το CGNAT. Οι πάροχοι επιβάλλουν σήμερα συμπεριλαμβανομένης της Cosmote το CGNAT. Η σύνδεση είναι πολύ γρήγορη μέσω του private network και δεν χρησιμοποιούνται relays (QuickConnect, Plex). Αν ορίσεις το NAS σου σε αυτό το private network ως subnet router, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την local IP του NAS σου παντού! Τοπικά και απομακρυσμένα. Επέκταση Για να συνδεθεί στον Emby Server μου όμως κάποιος πρέπει να έχει και αυτός Tailscale. Σωστά;
mdendrin Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 20/3/2025 στις 2:08 ΜΜ, kirileman είπε Η συζήτηση είναι για Plex VS Stremio (για να το κάνω πιο συγκεκριμένο). Αν είσαι σε νησί χωρίς ίντερνετ, κανένα από τα δύο δεν δουλεύει. Εκεί ναι, πρέπει να έχεις ένα στικάκι ή έναν φορητό δίσκο. Με το Plex Pass έχεις το δικαίωμα να κατεβάσεις ότι θες από την Plex library και να το δεις offline. Αυτό κάνει κι ο ξάδερφός μου σε πολύωρες πτήσεις. Στο Stremio κάνεις μόνο realtime buffer. 1
kirileman Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 11:46 ΠΜ, mdendrin είπε Με το Plex Pass έχεις το δικαίωμα να κατεβάσεις ότι θες από την Plex library και να το δεις offline. Αυτό κάνει κι ο ξάδερφός μου σε πολύωρες πτήσεις. Στο Stremio κάνεις μόνο realtime buffer. Γίνεται με διάφορους τρόπους. Σε Android πας Αναπαραγωγή με external player > Advanced Download Manager και το αποθηκεύεις στο κινητό ή τάμπλετ σου. Επεξ/σία 21 Μαρτίου από kirileman 1
greekboy Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου δοκιμασα σημερα να στησω emby για αντικατασταση του Plex. Ολα καλα, μια χαρα interface και ευκολο στησιμο. το μονο που λειπει ειναι να μπορεις να κατεβασεις υποτιτλους την ωρα της προβολης (θελει την συνδρομη). Μικρο το κακο, τους κατεβαζεις και τους τσεκαρεις μεσα απο τον server πριν την προβολη. ολα τα παραπανω για απλη χρηση εντος δικτυου και χωρις να μπλεκω/χρειαζομαι transcode, conversions κτλπ κτλπ...
manolis940 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 21/3/2025 στις 8:59 ΠΜ, WizeMan είπε Αυτό που προτείνεις δοκίμασε να το κάνεις σε τηλεόραση έχοντας πολλαπλούς χρήστες στο Jellyfin. Εμένα έτσι κι αλλιώς μου φαίνεται ήδη δύσκολο στην τηλεόραση να συνδέομαι και να αποσυνδέομαι. Ίσως αυτή η ρύθμιση δίνει λύση στο πρόβλημα σου.
alxnt Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 21/3/2025 στις 12:42 ΜΜ, greekboy είπε δοκιμασα σημερα να στησω emby για αντικατασταση του Plex. Ολα καλα, μια χαρα interface και ευκολο στησιμο. το μονο που λειπει ειναι να μπορεις να κατεβασεις υποτιτλους την ωρα της προβολης (θελει την συνδρομη). Μικρο το κακο, τους κατεβαζεις και τους τσεκαρεις μεσα απο τον server πριν την προβολη. ολα τα παραπανω για απλη χρηση εντος δικτυου και χωρις να μπλεκω/χρειαζομαι transcode, conversions κτλπ κτλπ... Αφού θα το χρησιμοποιείς εντός δικτύου γιατί να βάλεις emby και να χάσεις το κατέβασμα υποτίτλων κατά τη διάρκεια της προβολής; Επι πληρωμή έγινε μόνο η απομακρυσμενη πρόσβαση .
SeaLion Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Ε ρε με το Stremio... Λες και πιάσανε τον Πάπα από τ @@ 😂 Δεν παίζει iOS - όλα τα άλλα που έχουν αναφερθεί εδώ παίζουν. - κανονικά σταματάω εδώ, αλλά ας πω και πως: - Είναι όλο το account online, αν πέσει/μπλοκαριστεί το service άντε γεια ό,τι έκανες - Αν ποτέ εφαρμοστεί o νόμος περί πειρατείας οι πρώτοι που θα χτυπήσουν είναι οι χρήστες του καθώς όλα είναι από public trackers - Η διαθεσιμότητα είναι στο περίπου γενικώς, μόνο popular/fresh παίζουν καλά / hit or miss -> πιθανός εκνευρισμός 😅 - Δικά σου βίντεο, μουσική, φωτό κτλ άγνωστο/μάλλον όχι; Λύση για κάποια θέματα είναι το debrid αλλά, αν είναι να πληρώνω 40€ το χρόνο (σε ποιον άραγε; κι αν κλείσει/πιστολιάσει;) και να έχω (προσωπικά) μισή εμπειρία προτιμώ να τα δώσω στο Cinobo ή κάποιο άλλο streaming service από το να έχω online server να μου κατεβάζει torrents. Σε κάποιους κάνει/αρκεί, σε κάποιους όχι. Το να προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο που ασχολείται με Plex/Emby/Jellyfin/Sonarr etc πως το Stremio είναι το καλύτερο είναι μάταιος κόπος. 3
koutsis Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2025 στις 1:13 ΜΜ, SeaLion είπε Ε ρε με το Stremio... Λες και πιάσανε τον Πάπα από τ @@ 😂 Δεν παίζει iOS - όλα τα άλλα που έχουν αναφερθεί εδώ παίζουν. - κανονικά σταματάω εδώ, αλλά ας πω και πως: - Είναι όλο το account online, αν πέσει/μπλοκαριστεί το service άντε γεια ό,τι έκανες - Αν ποτέ εφαρμοστεί o νόμος περί πειρατείας οι πρώτοι που θα χτυπήσουν είναι οι χρήστες του καθώς όλα είναι από public trackers - Η διαθεσιμότητα είναι στο περίπου γενικώς, μόνο popular/fresh παίζουν καλά / hit or miss -> πιθανός εκνευρισμός 😅 - Δικά σου βίντεο, μουσική, φωτό κτλ άγνωστο/μάλλον όχι; Λύση για κάποια θέματα είναι το debrid αλλά, αν είναι να πληρώνω 40€ το χρόνο (σε ποιον άραγε; κι αν κλείσει/πιστολιάσει;) και να έχω (προσωπικά) μισή εμπειρία προτιμώ να τα δώσω στο Cinobo ή κάποιο άλλο streaming service από το να έχω online server να μου κατεβάζει torrents. Σε κάποιους κάνει/αρκεί, σε κάποιους όχι. Το να προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο που ασχολείται με Plex/Emby/Jellyfin/Sonarr etc πως το Stremio είναι το καλύτερο είναι μάταιος κόπος. Επέκταση Μάλλον δεν εχεις ασχοληθεί. 1. Παίζει μια χαρά σε ios μέσω browser 2. Με real debrid κρυβεται η ταυτότητά σου, δεν κινδυνεύεις. 3. Εχει τα πάντα από παλιά και καινούργια και αν εχεις και real debrid παίζουν χωρίς προβλήματα. 4. όσον αφορά τα δικά σου αρχεία και ότι ολα ειναι online, αυτό είναι το νόημα. Δεν χρειάζεται να κατεβάζεις και να αποθηκεύεις δικά σου αρχεία αφού βλέπεις τα πάντα online 😉 5. Αλήθεια τώρα αγχώνεσαι μην χάσεις τα 15 ευρώ που έδωσες για 6 μηνες στο real debrid αν ποτέ κλείσει? 😂 Επεξ/σία 21 Μαρτίου από koutsis
SeaLion Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 21/3/2025 στις 1:28 ΜΜ, koutsis είπε 4. όσον αφορά τα δικά σου αρχεία, αυτό είναι το νόημα. Δεν χρειάζεται να κατεβάζεις και να αποθηκεύεις δικά σου αρχεία αφού βλέπεις τα πάντα online 😉 5. Αλήθεια τώρα αγχώνεσαι μην χάσεις τα 15 ευρώ που έδωσες για 6 μηνες στο real debrid αν ποτέ κλείσει? 😂 Δεν αγχώνομαι (κάνω library organizing και χαλαρώνω), τα 15-20-30€ προτιμώ να τα δώσω αλλού (ProtonVPN, Cinobo, Netflix?) και τα torrents μου να τα κατεβάζω είτε αυτόματα είτε manually μια και έχω σταθερό device στο σπίτι. Δικά μου αρχεία μπορεί να είναι home videos, μπορεί να είναι ένα obscure dvd που είχα ριπάρει πριν 20 χρόνια, μπορεί να είναι ένα σωρό πράγματα που δεν είναι torrents. Έχεις βάλει ποτέ torrent που να περιμένεις 10 μέρες να κατέβει; Το debrid δεν θα σε βοηθήσει σε αυτό. Stremio via browser -> lol. Στις 21/3/2025 στις 1:28 ΜΜ, koutsis είπε Μάλλον δεν εχεις ασχοληθεί. Μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι λέω.
speedy23 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Οτι βολευει τον καθενα, μαγκες. Εγω χρησιμοποιω και το Plex(free version- διοτι θελω τη συλλογη μου με το ομορφο UI του και πια στη μεγιστη πιθανη ποιοτητα) και το Stremio (δεν χρειαζεται να κατεβαζω τα παντα και εξυπηρετει απιστευτα σ'αυτο το stremio*) Θα ηθελα να μου πειτε κατι σχετικα με την ανακοινωση. Εγω εχω συνδεδεμενο το PC με την τηλεοραση και βλεπω Plex τοπικα μεσω Plex HTPC αρα δεν με αγγιζει αλλα εσεις καταλαβατε θα χρειαστει πια Plex Pass για απομακρυσμενη μεταδοση και ΕΝΤΟΣ τοπικου δικτυου; Διοτι αν ειναι μονο για εκτος τοπικου δικτυου τοτε σορυ αλλα κλαιν μαιν. Σε διακοπες που φευγω παιρνω μαζι το σκληρο δισκο μαζι να δω ταινια. Σιγα μην αφησω για μερες ανοιχτο το pc να παιζω απομακρυσμενα μεσω plex. Αν ισχυει και για τοπικο δικτυο ειναι οντως μαλακια διοτι δεν εχουν ολοι το ιδιο setup με μενα. * Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Απορια για οσους βλεπουν stremio μεσω PC: Tρωει και το δικο σας PC τρελο ζορι (ανεμιστηρακια στο φουλ) οταν επιλεγετε 2160p link (με αρκετους seeders αλλά όχι debrid)? Ειναι θεμα γραμμης (200αρα εχω); Επεξεργαστικης δυναμης και μνημης (Το δικο μου δεν ειναι top αλλα οχι και του πεταμου); Επεξ/σία 21 Μαρτίου από speedy23
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα