Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Για να καταλάβω καλύτερα λοιπόν, ψέγεις κάποιους "(αρχάριους που) θεωρούν εαυτό power user" επειδή χρησιμοποιούν σχολιάζοντας στο insomnia όρους όπως metadata και server?

Δεν ψέγω κανένα, απλά έκανα μια παρατήρηση σχετικά με την πιθανότητα να ήταν πιο friendly στους περισσότερους αυτά τα θέματα και να μην λειτουργούν αποτρεπτικά, οκ πιάστηκα από το σχόλιο όπου ανέφερε "δεν ξέρω τι είναι plex" τίποτα παραπάνω, δεν την είπα σε κανένα απλά ένα σχόλιο όπου μπορεί να είναι και ανευ αξίας

Δημοσ.
2 minutes ago, SeaLion said:

Plex δουλεύει offline, αν βέβαια έχεις κατεβάσει στην συσκευή το video/audio που θες (είτε original, είτε transcoded for size) κατεβάζω για διαδρομές με πλοίο επεισόδια κάποιες φορές.

Εντάξει, τα κατεβάζεις με κάποιο τρόπο στη φορητή σου συσκευή.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Ποιος βάζει στις μέρες μας Plex και όχι Jellyfin;

Δεν συγκρίνεται το Plex με το Jellyfin

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kirileman είπε

Έχεις δίκιο, πού το κατάλαβες ότι λέω παπάτζες;

Δεν είπα πως λες παπάτζες. Ζήτησα να μου προτείνεις ένα "service" που έχει τα πάντα "remux" με "20€/έτος." 
To Lord of the Rings δεν είναι τα πάντα.

Σε ότι δοκίμασα παλιότερα δεν είχαν τα μη δημοφιλή, και ότι πιο εξειδικευμένο βασίζονταν σε seeders που προφανώς δεν έπαιζε instantly.

Επίσης αυτό που έστειλες δεν παίζει σε iOS/iPadOS μάλλον.

• Like 3
Δημοσ.

Mια χαρα ειναι το stremio για τα καινουρια. Το οτι παιζεις οντως lord of the rings δεν λεει τπιοτα.

Αν ψαχνεις κατι πιο παλιο ειναι απογοητευτικό.

Προσπαθουσε ματαια να δει ολο το "Τhe Man in the High Castle", 4 ωρες ενα επεισοδιο μεχρι να παιξει ή δεν υπήρχε τίποτα.

Τα παραδειγματα είναι πολλά. 

Επίσης ναι το Insomnia δεν ειναι reddit τεχνολογικό, ουτε καν.

Το Plex ειναι πιο ιδαιτερο απο το stremio στο στησιμο και στο user

Το Kodi ειναι ακομα πιο απλό, πιο απλο δεν γινεται για ανθρωπους που εοχυν ενα folder ταινιες και ενα σειρες.

Πραγματικα δεν με ενδιαφερει τιποτα streaming σε κινητο, δεν εχω δει ποτε με αφηνει αδιαφορο. ακομα και σε Ipad. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nazarene είπε

Δεν ψέγω κανένα, απλά έκανα μια παρατήρηση σχετικά με την πιθανότητα να ήταν πιο friendly στους περισσότερους αυτά τα θέματα και να μην λειτουργούν αποτρεπτικά, οκ πιάστηκα από το σχόλιο όπου ανέφερε "δεν ξέρω τι είναι plex" τίποτα παραπάνω, δεν την είπα σε κανένα απλά ένα σχόλιο όπου μπορεί να είναι και ανευ αξίας

Ναι φίλε, οκ, θα μπορούσε το άρθρο να ξεκινά με 2 γραμμές που να λέει τι είναι το Plex.

Ή θα μπορούσε ο σχολιάστης να ψυλλιαστεί από την εικόνα και να κάνει ένα search αν του κινεί το ενδιαφέρον -- λέμε τώρα...

Το πρόβλημα είναι πως χαρακτήρισες όσους έγραψαν κάτι on topic "αρχάριοι θεωρούν εαυτό power user και δίνουν συμβουλές γράφοντας βατράχια" --- like, what??? 
και δηλαδή τι, να είναι όλος ο διάλογος βασισμένος σε κάποιον ελάχιστο κοινό παρονομαστή μη τυχόν και ξεβολευτεί κάποιος αναγνώστης; skip to next comment, φίλε μου, αν δεν....

Αρκετά low effort πολλά γύρω μας νομίζω, μη βάζουμε και limiter στην πολυπλοκότητα των posts στο insomnia.

Δημοσ.

δεν μένει παρα μόνο να "σκάσει" ο πρώτος χρήστης στο insomnia που θα παραπονεθεί για το ραβασάκι 750e ...να δείτε πότε θα το γυρίσετε όλοι πάλι στο offline content 🤣

• Haha 3
Δημοσ.
6 hours ago, WizeMan said:

Λυπάμαι που το λέω γιατί είμαι υπέρ του ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα και μου τη δίνει το πως λειτουργεί το authentication system του Plex, αλλά το Jellyfin δεν πλησιάζει ούτε για πλάκα την χρηστικότητα του Plex. Ειδικά οι clients έχουν διάφορα προβλήματα user experience  (θέλεις πολύ περισσότερα βήματα για να κάνεις login με PIN από την τηλεόραση και επίσης δεν κλειδώνουν πάντα με το που βγαίνεις από την εφαρμογή ή όταν μπαίνει σε sleep / low power mode η τηλεόραση). Όταν πχ έχεις παιδί στο σπίτι αυτό πρέπει να λειτουργεί σωστά.

Επίσης το hardware transcoding του Jellyfin είναι τέρμα προβληματικό (τουλάχιστον σε 2 διαφορετικά setup που το έχω δοκιμάσει), ενώ του plex είναι απλά plug and play.

Τώρα όσον αφορά την τιμή, ευτυχώς έχω ήδη Lifetime εδώ και 2 χρόνια.

Lifetime  από  όταν  ξεκινήσαν να το δίνουν  lol τα έχω βγάλει  τα λεφτά  του 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kirileman είπε

Εντάξει, τα κατεβάζεις με κάποιο τρόπο στη φορητή σου συσκευή.

Όπως τα αντιγράφεις σε μια άλλη συσκευή για να τα έχεις offline. Ίσως και λιγότερες κινήσεις.

8 λεπτά πριν, shadowlike είπε

δεν μένει παρα μόνο να "σκάσει" ο πρώτος χρήστης στο insomnia που θα παραπονεθεί για το ραβασάκι 750e ...να δείτε πότε θα το γυρίσετε όλοι πάλι στο offline content 🤣

Κοίτα να δεις που μάλλον θα 'ναι Stremio user!

Δημοσ.

Ερώτηση, μιας και δεν το κατέχω και πολύ το αντικείμενο. 

Ποια η χρησιμότητα (για local network) να στήσεις Jellyfin/Plex server, αφού θα τρέχει ούτως ή άλλως στο PC τοπικά, αν θες να streamάρεις από το PC στην τηλεοραση, συγκριτικά με το να έχεις π.χ LibreELEC σε RPi και να το συνδέεις σε ένα samba server στο PC; Πέραν του hw transcode, γράφεις scripts για αυτό. Το Kodi κατεβάζει ούτως ή άλλως αυτόματα ο,τι metadata χρειάζονται, με plugin.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος μου.  

Λοιπόν θέλω βοήθεια.  Κάποια στιγμή (λογικά λόγο mesh που έβαλα της Huawei) έχασα την πρόσβαση από έξω.  Και είμαι πολύ τεμπέλης να κάτσω να διαβάσω τις οδηγίες τους πως να το λύσω.  Κάθε φορά που πατάω να αλλάξει πόρτα παίζει για λίγο πράσινο και μετά από λιγότερο λεπτό γίνεται πάλι κόκκινο.  

Το θέμα είναι ότι πλέον έχω 1000/500 κοσμοτε και άνετα στριμαρει 4κ dovi απομακρυσμένα και έχω σκάσει.  Μιλάμε για τεράστια συλλογή 60+ τέρα.  Και έχω αδέρφια Αμερική που ως τώρα έβλεπαν ότι ανέβαζα από κινητό η καμία ταινία σε 1080 με τρανσκοντ... Για βοήθησε με λίγο.  Φταίνε τα fritzbox ? Η τα χαβαι ? Γιατί το Synology που έχω είναι πάνω στο fritzbox.  Αλλά και πάνω στα χαβαι να το ρίξω τα ίδια.  Τι στο καλό?

Εχεις double NAT λόγω του Mesh... Τώρα τι και πώς δεν ξέρω κάτι να σε βοηθήσω. Είχα το ίδιο θέμα μέχρι που έβγαλα το Mesh. Το ρούτερ του OTE δεν έχει επιλογή να βγάλεις το NAT και απο τα λίγα που ξέρω δεν κλείνει για λόγους ασφαλείας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, great said:

Mια χαρα ειναι το stremio για τα καινουρια. Το οτι παιζεις οντως lord of the rings δεν λεει τπιοτα.

Αν ψαχνεις κατι πιο παλιο ειναι απογοητευτικό.

Προσπαθουσε ματαια να δει ολο το "Τhe Man in the High Castle", 4 ωρες ενα επεισοδιο μεχρι να παιξει ή δεν υπήρχε τίποτα.

Τα παραδειγματα είναι πολλά. 

Επίσης ναι το Insomnia δεν ειναι reddit τεχνολογικό, ουτε καν.

Το Plex ειναι πιο ιδαιτερο απο το stremio στο στησιμο και στο user

Το Kodi ειναι ακομα πιο απλό, πιο απλο δεν γινεται για ανθρωπους που εοχυν ενα folder ταινιες και ενα σειρες.

Πραγματικα δεν με ενδιαφερει τιποτα streaming σε κινητο, δεν εχω δει ποτε με αφηνει αδιαφορο. ακομα και σε Ipad. 

Stremio+debrid, όχι σκέτο stremio. Για πες κάτι παλιό.

Spoiler

Screenshot2025-03-20184448.png.67f03e40d81142585a9f62c0b34e54e2.pngScreenshot2025-03-20184612.png.206eba48ca70fadd4e182f302146e342.png

1 hour ago, shadowlike said:

Ποιο 750άρι και πώς αποκτάς offline content; Δεν πρέπει πρώτα να το κατεβάσεις;

2 hours ago, SeaLion said:

Δεν είπα πως λες παπάτζες. Ζήτησα να μου προτείνεις ένα "service" που έχει τα πάντα "remux" με "20€/έτος." 
To Lord of the Rings δεν είναι τα πάντα.

Σε ότι δοκίμασα παλιότερα δεν είχαν τα μη δημοφιλή, και ότι πιο εξειδικευμένο βασίζονταν σε seeders που προφανώς δεν έπαιζε instantly.

Επίσης αυτό που έστειλες δεν παίζει σε iOS/iPadOS μάλλον.

Θα σου πρότεινα, αλλά με τα cool story κλπ ειρωνίες, δε νομίζω ότι θα το κάνω.

Το ξέρω ότι το LOTR δεν είναι "τα πάντα", ένα παράδειγμα ήταν ενός αρχείου σε REMUX ποιότητα που παίζει χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς Plex. Θες να φτιάξω αντίστοιχα βίντεο για όλες τις ταινίες που υπάρχουν σε REMUX ποιότητα; :mellow:

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορώ που υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιηθεί το Plex εν έτη 2025.

Μάλλον ο λόγος είναι γιατί είχαν πάρει lifetime χρόνια πριν, βαριούνται να ξαναστήσουν τον server τους σε Emby ή Jellyfin, ή αν είναι αυτός που έχει απλά χρησιμοποιεί τον server, αναγκαστικά χρησιμοποιεί αυτό που έχει επιλέξει αυτός που έχει στήσει τον server.

Το Plex τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει μια corporate πατσαβούρα που συνέχεια αφαιρεί χρήσιμα χαρακτηριστικά και προσθέτει bloat και bloat και bloat.

Και το TOS του είναι τρισάλθιο, και παρακολουθούν τι βλέπεις (δεν μπορείς να το παρακάμψεις αυτό) και πουλάνε το ιστορικό σου σε τρίτους.

Προσωπικά το παράτησα όταν αφαίρεσαν την υποστήριξη για strm αρχεία.

Αν και μου αρέσει η open source φιλοσοφία του Jellyfin, το Emby για μένα είναι η κορυφή.

Σε συνεχή ανάπτυξη, προσθέτουν συνέχεια χρήσιμα χαρακτηριστικά, έχουν apps για τα πάντα όλα, και υπάρχει μια εξαιρετική κοινότητα από πίσω του (Emby forums).

Πραγματικά απορώ πως δεν έχουν πάει όλοι σε Emby ή Jellyfin.

Μάλλον για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kirileman είπε

Θα σου πρότεινα, αλλά με τα cool story κλπ ειρωνίες, δε νομίζω ότι θα το κάνω.

Το ξέρω ότι το LOTR δεν είναι "τα πάντα", ένα παράδειγμα ήταν ενός αρχείου σε REMUX ποιότητα που παίζει χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς Plex. Θες να φτιάξω αντίστοιχα βίντεο για όλες τις ταινίες που υπάρχουν σε REMUX ποιότητα; :mellow:

Οκ, δεν πειράζει, κατάλαβα ό,τι χρειαζόταν. Κρατούσα μια πισινή μήπως και έχεις να προτείνεις κάτι όντως νέο - όχι πως ήξερες τι έχω δοκιμάσει, απλά το debrid+stremio είναι συνδυασμός που έχει προταθεί πολλάκις.

Μια χαρά αν δεν έχεις σταθερό PC ή NAS, αν δεν σε ενδιαφέρει ή δεν έχεις τον χρόνο να μανατζάρεις movie library, και θες πηγή για το stremio. Εμένα δεν με βόλεψε μια τέτοια λύση.

To Plex είναι ομολογουμένως για πιο... μερακλήδες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...