WizeMan Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Ποιος βάζει στις μέρες μας Plex και όχι Jellyfin; Λυπάμαι που το λέω γιατί είμαι υπέρ του ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα και μου τη δίνει το πως λειτουργεί το authentication system του Plex, αλλά το Jellyfin δεν πλησιάζει ούτε για πλάκα την χρηστικότητα του Plex. Ειδικά οι clients έχουν διάφορα προβλήματα user experience (θέλεις πολύ περισσότερα βήματα για να κάνεις login με PIN από την τηλεόραση και επίσης δεν κλειδώνουν πάντα με το που βγαίνεις από την εφαρμογή ή όταν μπαίνει σε sleep / low power mode η τηλεόραση). Όταν πχ έχεις παιδί στο σπίτι αυτό πρέπει να λειτουργεί σωστά. Επίσης το hardware transcoding του Jellyfin είναι τέρμα προβληματικό (τουλάχιστον σε 2 διαφορετικά setup που το έχω δοκιμάσει), ενώ του plex είναι απλά plug and play. Τώρα όσον αφορά την τιμή, ευτυχώς έχω ήδη Lifetime εδώ και 2 χρόνια. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από WizeMan 5
poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 45 minutes ago, lexotamilf said: Τί είναι το plex; ακουστά μόνο. 1 1
_filippos_ Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, WizeMan είπε Λυπάμαι που το λέω γιατί είμαι υπέρ του ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα και μου τη δίνει το πως λειτουργεί το authentication system του Plex, αλλά το Jellyfin δεν πλησιάζει ούτε για πλάκα την χρηστικότητα του Plex. Ειδικά οι clients έχουν διάφορα προβλήματα user experience (θέλεις πολύ περισσότερα βήματα για να κάνεις login με PIN από την τηλεόραση και επίσης δεν κλειδώνουν πάντα με το που βγαίνεις από την εφαρμογή ή όταν μπαίνει σε sleep / low power mode η τηλεόραση). Όταν πχ έχεις παιδί στο σπίτι αυτό πρέπει να λειτουργεί σωστά. Επίσης το hardware transcoding του Jellyfin είναι τέρμα προβληματικό (τουλάχιστον σε 2 διαφορετικά setup που το έχω δοκιμάσει), ενώ του plex είναι απλά plug and play. Τώρα όσον αφορά την τιμή, ευτυχώς έχω ήδη Lifetime εδώ και 2 χρόνια. Δεν γνώριζα το Jellyfin, τώρα το έψαξα. Μοιάζει αρκετά σε UI/UX με το plex αλλά μου αφήνει την αίσθηση ότι κάτι λείπει. Στα γρήγορα που το χρησιμοποιησα δεν βρήκα στο menu να κάνει εύρεση υπότιτλων που έχει το plex. Plex με βολεύει αρκετά με το xbox. Κάνω steaming εκεί. Επίσης στο θέμα απομακρυσμένης πρόσβασης, με local vpn setup (raspberry ή εαν υποστηρίζει ο router) νομίζω μια χαρά βρίσκει το local plex server, χωρίς συνδρομές. 2
Snolly Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Life subscriber εδώ και 10+ χρόνια - δεν νοείται ύπαρξη ιδιωτικής ταινιοθήκης χωρίς ένα software τύπου Plex. απλά το Plex (με το Plex Pass) είναι το τοπ στην κατηγορία του. Με έναν server σε ένα σημείο βλέπω από όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού, από κινητά και τάμπλετς, από υπολογιστές, όταν ταξιδεύω και είμαι εκτός σπιτιού, όταν πετάω ή δεν έχω καλό σήμα με κατεβασμένες εκδόσεις των media σε συμβατό φορμάτ τοπικά και όλα αυτά χωρίς στικάκια, δίσκους και άλλα πρωτόγονα πράγματα και χωρίς να με απασχολεί η συμβατότητα του εκάστοτε media με τον εκάστοτε media player. απλά τέλειο. 9
kirileman Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 9 minutes ago, nick_souvlaki said: Αντί για Plex εγκαθιστάς το Jellyfin. Είναι το ίδιο πράγμα σχεδον, στη γενική λογική. ΟΚ, δεν έχει ακόμα όλα τα features του plex αλλά κάνει, για εμένα, καλή δουλειά. Αρχικά εγκαθιστάς τον server στο PC που θέλεις. Και μετά στην τηλεόραση την εφαρμογή του client. Για υπάρχει στα αντίστοιχα stores για LG και γενικά Android, για Samsung TV θέλει sideload (άμα σε ενδιαφέρει δες εδω: GitHub - Georift/install-jellyfin-tizen: Install Jellyfin on your Samsung TV). Δεν ξέρω για όλους αλλά θα σου πω που το χρησιμοποιώ εγώ. 1) Μπορώ να παίζω αρκετά αρχεία σε όλες τις τηλεοράσεις στο σπίτι χωρίς να βάζω-βγάζω usb. 2) Γίνεται live transcode των μη υποστηριζόμενων formats σε ήχο και βίντεο - πχ οι Samsung δεν παίζουν DTS. Αντί να τα μετατρέπω εγώ ένα-ένα το κάνει αυτό live μόλις πατάω να παίξει 3) Κάνει hardcode "ass" υποτίτλους με εφέ (συχνά σε anime) για να φαίνονται όπως πρέπει σε συσκευές που δεν πάνε καλά σε αυτό (πχ Samsung) [ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ - Για κάποιο λόγω εμένα το παίζει και χωρίς transcode από Jellyfin, ενώ στο PLEX ήθελε transcode...μάλλον έχει σχέση ότι το πρώτο χρησιμοποιεί τον webplayer της TV ενώ το άλλο τον avplayer] Ίσως δεν το χρειάστηκα ποτέ λόγω tv box. 1
Artman13 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Ποιος βάζει στις μέρες μας Plex και όχι Jellyfin; το jellyfin είναι για μόνο εντός του δικτύου του σπιτιού το plex το χρησιμοποιείς όπου έχεις internet (εξοχικό κλπ) to jellyfin όσο και να το συμπαθούσα μετά την τρίτη φορά που μου διέγραψε τα meta data και έπρεπε να τα περάσω πάλι απο την αρχή το παράτησα και ξανα γύρισα στο Plex.
nzeppos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά το Plex δεν θα μπορούσε να παίξει και με vpn τύπου Meshnet, Tailscale κλπ; Ώστε να έχουμε το remote access χωρίς να χρειάζεται η συνδρομή του αίσχους.
k_onstantinos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Χρόνια χρήστης Plex εγκατεστημένο σε NAS κυρίως για να βλέπουμε τοπικά. Δεν είχα πότε Plex Pass. Απ΄ότι βλέπω τα 2 σημαντικά που παρέχει είναι το HD transcoding και το download locally. Υπάρχει κάτι άλλο που αξίζει να το πληρώσεις;
taslikos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Γιατί plex και όχι, Stremio? Ανομίες υπηρεσίες αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο;
ikaros2 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Just now, taslikos said: Γιατί plex και όχι, Stremio? Ανομίες υπηρεσίες αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο; Στο stremio εξαρτάσαι από τον αριθμό των seeds για αξιοπρεπή εμπειρία θέασης. Σε κάθε περίπτωση, το ένα συμπληρώνει το άλλο.
taslikos Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, ikaros2 είπε Στο stremio εξαρτάσαι από τον αριθμό των seeds για αξιοπρεπή εμπειρία θέασης. Σε κάθε περίπτωση, το ένα συμπληρώνει το άλλο. αν έχεις debrid είσαι οκ 2
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Καλό και χρήσιμο το plex, αλλά είχε μεγάλα προβλήματα κολλημάτων όταν άρχισα να το χρησιμοποιώ απομακρυσμένα. Έψαξα εναλλακτικές, βρήκα το ανοικτό jellyfin, λειτουργεί άψογα, δεν γυρίζω πίσω. 1
Atreidis Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Plex σε NAS ότι καλύτερο... εντάξει κάπως πρέπει να βγάλουν χρήματα, λογική εξέλιξη μου κάνει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα