Super Moderators Snoob Δημοσ. Παρασκευή στις 08:40 πμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 08:40 πμ 31 σελίδες νήμα, και συμπέρασμα δεν έχει βγει. Υποτίθεται, διαβάζω, πως οι λαδιές γίνονται στις αποθήκες "όπου δεν το έχει χρεωθεί κανένας". Έστω. Καλούμαστε να πιστέψουμε, δηλαδή, ότι κλήθηκε διανομέας να χρεωθεί και να μεταφέρει αυτό το διαλυμένο κατασκεύασμα που είδαμε στις φωτογραφίες του TS (ή κάτι άλλα καταφανώς ανοιγμένα που είδαμε σε φωτογραφίες) και δέχτηκε; Κατά τα λοιπά, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα: ο μόνος χαμένος σε αυτή την ιστορία είναι ο αγοραστής; 2 2
Moderators Malthador Δημοσ. Παρασκευή στις 12:13 μμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 12:13 μμ 3 hours ago, Snoob said: Καλούμαστε να πιστέψουμε, δηλαδή, ότι κλήθηκε διανομέας να χρεωθεί και να μεταφέρει αυτό το διαλυμένο κατασκεύασμα που είδαμε στις φωτογραφίες του TS (ή κάτι άλλα καταφανώς ανοιγμένα που είδαμε σε φωτογραφίες) και δέχτηκε; Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αδυνατώ να το πιστέψω ότι έδωσαν στον κούριερ κυριολεκτικά σκουπίδια, του είπαν «χώσε τα στο box» και αυτός να δέχτηκε να αναλάβει τέτοια ευθύνη. Ξεκάθαρα η λαδιά γίνεται από τον διανομέα που τοποθετεί τελευταίος το δέμα στο box, δεν παίζει να γίνεται νωρίτερα, δεν στέκει κάτι τέτοιο. 1
villasg Δημοσ. Παρασκευή στις 12:16 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:16 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αδυνατώ να το πιστέψω ότι έδωσαν στον κούριερ κυριολεκτικά σκουπίδια εκτος και εαν παραλαμβανει ετοιμους σακους για την εκαστοτε περιοχη / locker ο μεταφορεας και δεν βλεπει τι παιρνει , αλλα απο την αλλη απο τη στιγμη που το βρισκει στο σακο σκισμενο ανοιχτο γιατι το βαζει μεσα και δεν το λεει στην εταιρια του ? Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:16 μμ από villasg
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 12:25 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:25 μμ Αν διανομέας δέχεται να πιάσει δέμα που έχει καταστραφεί η συσκευασία του τότε είναι συνυπεύθυνος στην ζημιά/κλοπή/whatever. 1
Moderators Malthador Δημοσ. Παρασκευή στις 12:27 μμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 12:27 μμ 3 minutes ago, Ukforthemoment said: Αν διανομέας δέχεται να πιάσει δέμα που έχει καταστραφεί η συσκευασία του τότε είναι συνυπεύθυνος στην ζημιά/κλοπή/whatever. Πέραν του ότι είναι συνυπεύθυνος είναι και η σκέψη που δεδομένα θα κάνει: «δεν είμαι μαλ***ς να πάρω ευθύνη για κάτι που κονόμησε ο άλλος». Οπότε ακόμα περισσότερο δεν κολλάει σαν ενδεχόμενο να γίνεται κλοπή στο κέντρο διανομής. 1
afragorn Δημοσ. Παρασκευή στις 12:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:49 μμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Malthador είπε Πέραν του ότι είναι συνυπεύθυνος είναι και η σκέψη που δεδομένα θα κάνει: «δεν είμαι μαλ***ς να πάρω ευθύνη για κάτι που κονόμησε ο άλλος». Οπότε ακόμα περισσότερο δεν κολλάει σαν ενδεχόμενο να γίνεται κλοπή στο κέντρο διανομής. Είναι όμως κάτι που συμβαίνει συστηματικά (όπως βλέπουμε) άρα αν από τα 100 δέματα την ημέρα έχουν ανοιχθεί τα 30, θα κάτσει να ασχοληθεί και να δίνει αναφορά για αυτά τα 30 και να σχολάσει 3 ώρες μετά; Ένα παραπάνω όταν είναι συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών και όχι κατάστημα που μπορεί να το κυνηγήσει νομικά. Εκεί, χέστηκε εντελώς. Εάν επίσης από την εταιρεία δεν ασχολείται κανείς και είναι ζαμανφου κατάσταση, θα κάτσει αυτός να σκάσει; Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει; Έτσι το παρέλαβα, έτσι το έβαλα. Το πρόβλημα είναι σε όλα τα τμήματα παραδοσης-παραλαβης και κανείς δε μπορεί να λάβει πλήρως το μερίδιο ευθύνης. Χαιρετίσματα άμα δε βάλει η εταιρεία δικλίδες ασφαλείας. Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:49 μμ από afragorn
phanispal Δημοσ. Παρασκευή στις 01:01 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:01 μμ Αυτό που θεωρείτε ότι σκέφτονται όπως θα σκεφτόσασταν κι εσείς… 3
afragorn Δημοσ. Παρασκευή στις 01:23 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:23 μμ 17 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτό που θεωρείτε ότι σκέφτονται όπως θα σκεφτόσασταν κι εσείς… Άμα έχεις δουλέψει με ναύτες, εργάτες και λοιπές δουλειές που δεν απαιτούν υψηλή μόρφωση, δε θα σου φαινόταν περίεργο. Θα τρομάξεις με το τρόπο που διεκπεραιώνουν τις δουλειές τους. Αν δεν εισαι από πάνω να τους πεις πάρε το Α και πήγαινε το στο Β, θα στο πάνε από το Ω. Στο στρατό συναντήσατε όλοι τέτοια άτομα φαντάζομαι... 2
jtriantas1 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:24 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:24 μμ Η εταιρία κατά την παράδοση και το γνωρίζω γιατί έχω στείλει αρκετές φορές δέμα με την συγκεκριμένη εταιρία κατά την παράδοση εδώ και λίγο καιρό καταγράφει την κατάσταση του δέματος από την συσκευή που χρησιμοποιεί ο διανομέας κατά την παράδοση. Δηλαδή το pda καταγράφει όλη την διαδικασία οπότε είναι δύσκολο να το βάλει μέσα κατεστραμμένο σε περίπτωση που το δέμα ήταν σε καλή κατάσταση. Ρώτησε έαν υπάρχει κάποιο βίντεο παράδοσης
Jmanol000 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:33 μμ 10 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Έτσι λειτουργεί το σύστημα, παντού, αλλά κυρίως Ελλάδα. Λεφτά να έχεις και τζάμπα χρόνο για τρέξιμο γραφειοκρατία και σπασμένα νευρα. Αλλιώς δεν θα μπορέσεις να κάνεις και τίποτα. Μόλις βγω στη σύνταξη μόνο με τέτοια θα ασχολούμαι, ξέρεις ε μεγάλη μεταφορική εταιρεία έχασε το δέμα μου iPhone 1200 ευρώ και περίμεναν να το ξεχάσω, λέγανε περιμένετε λίγο καιρό συνέχεια , μετά στα τηλέφωνα για το τι έγινε το τηλέφωνο απανταγαν έχετε δίκαιο συγγνώμη και καμία λύση μέχρι που βάλαμε νομικό να επικοινωνήσει με το κατάστημα το οποίο οφείλει να αποζημιώσει εμάς και μετά πρέπει να τα βάλει αυτό με τη μεταφορική .
Super Moderators Snoob Δημοσ. Παρασκευή στις 02:05 μμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 02:05 μμ 1 ώρα πριν, phanispal είπε Αυτό που θεωρείτε ότι σκέφτονται όπως θα σκεφτόσασταν κι εσείς… Λυπάμαι που δεν θεωρώ τους χαμηλά αμοιβόμενους διανομείς ηλιθίους. Έχω γράψει, βέβαια, από το πρώτο μου μήνυμα σε αυτό το νήμα, ότι δεν αποκλείω τίποτε, γιατί η βλακεία είναι απύθμενη. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μπορώ να παρκάρω κι εγώ τον εγκέφαλό μου, να τα αποδώσω όλα στην ηλιθιότητα των κλεφτών ή στον ωχαδερφισμό των προαναφερθέντων χαμηλά αμοιβόμενων, που δέχονται να υποδυθούν τους αποδιοπομπαίους τράγους και να κλείσω το θέμα. Ιδίως όταν ζω σε χώρα η οποία έχει αποκλειστεί από συστήματα δωρεάν παράδοσης πακέτων από κολοσσούς γιατί τους είχαμε ταράξει στα "απωλεσθέντα". 4
Members gsarig Δημοσ. Παρασκευή στις 03:17 μμ Members Δημοσ. Παρασκευή στις 03:17 μμ Από όσα διάβασα μέχρι τώρα στο θέμα, ένα άλλο σενάριο που θα μου φαινόταν αρκετά πειστικό είναι το να καταλήγουν, από ανθρώπινη απροσεξία είτε από κάποιο συστημικό bug, κάποιες φορές λάθος δέματα σε λάθος θυρίδα. Ήδη κάποιοι από τις πρώτες σελίδες ανέφεραν τέτοια περιστατικά. Σε αυτή την περίπτωση, κάποιοι παραλήπτες μπορεί να το παίρνουν είδηση αμέσως και να να επικοινωνούν με την εταιρεία, το δέμα να επιστρέφεται και να υπάρχει απλά μια καθυστέρηση στην παράδοση. Άλλοι, είτε από απροσεξία επειδή δεν πρόσεξαν πως η ετικέτα έχει άλλο όνομα παραλήπτη είτε από περιέργεια ή πονηριά, θα το ανοίξουν. Από αυτούς που θα το ανοίξουν, κάποιοι θα αποφασίσουν να το κρατήσουν, στη λογική του "ας πρόσεχαν, κορόιδο είμαι να τους το πω;". Άλλοι διαπιστώνοντας πως το δέμα δεν είναι δικό τους ή δεν έχει κάτι που να αξίζει το ρίσκο πιθανού μπλεξίματος, μπορεί να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για επιστροφή, και ο πραγματικός παραλήπτης να καταλήξει να λάβει ανοιγμένο δέμα. Σε ένα τέτοιο σενάριο υποθέτω πως και η εταιρεία θα είναι δύσκολο να εντοπίσει πού ακριβώς χάθηκε το δέμα ή ακόμα κι αν υποψιάζεται ότι κατέληξε σε λάθος παραλήπτη, δεν ξέρω πόσο θα ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του για να του πει κάτι του τύπου "ξέρεις, υπάρχει μια περίπτωση να στείλαμε μαζί με το δέμα σου και κάτι που δεν σου ανήκει, μπορείς να τσεκάρεις;". Το να υπάρχουν συστηματικά περιστατικά κλοπής με την ανοχή της εταιρείας μου φαίνεται πιο δύσκολο. Προφανώς θα μπορούσαν να υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά κακών υπαλλήλων, αλλά δεν βλέπω πώς θα εξυπηρετούσε την εταιρεία να τα ανέχεται. Το ίδιο δύσκολο μου φαίνεται να οφείλονται όλα τα περιστατικά σε κακόβουλους αποστολείς ή ψεύτες παραλήπτες (που κι αυτοί σίγουρα θα υπάρχουν μεμονωμένα).
kalmik Δημοσ. Παρασκευή στις 04:05 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:05 μμ Πάντως η ιχνηλασιμότητα της Boxnow είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή τη στιγμή που ακόμη και οι φθηνές μεταφορικές από Κίνα με το Tracking no σου δίνουν δυνατότητα να παρακολουθήσεις το δέμα. Αν η εταιρία δεν κάνει κάτι για να είναι αποδεδειγμένο που βρίσκεται το δέμα και ποιος το χειρίζεται να κλείσει τώρα και οι υπευθυνοι να κάνουν χαρακίρι. 1
Just_travel_everywhere Δημοσ. Παρασκευή στις 04:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:28 μμ Το μόνο που θα σας πω είναι το εξής ελάτε στη Γερμανία να δείτε πως οι εργαζόμενοι σε εταιρίες όπως η Amazon dhl dpd Και άλλες διαχειρίζονται τα πακέτα. Και πως τα κλέβουν Οι διανομής. Μιλάμε για έναν ακόμα μισθό κάθε μήνα και παραπάνω. Έχω δει πολλά έχω ακούσει και άλλα. Έχω ακούσει μέχρι και ότι έχουνε σηκώσει ολόκληρο κοντέινερ.!!! Άνθρωποι από Πολωνία και άλλες χώρες έρχονται στη Γερμανία σηκώνουν τα πάντα από εταιρίες όπως Media Markt και άλλες και εξαφανίζονται. Είναι Αυτό σκοπός τους. Και σε εταιρείες όπως σουπερμάρκετ και αλυσίδες με τα φορτηγά εκεί να δει τι γίνεται όχι δεύτερο αλλά τρίτο μεροκάματο και μισθός βγαίνει
fitsoulas2024 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:30 μμ πολυ αξιοπιστο αποδεικνυεται συνεχως αυτο το box now. Aπορω που δε το ειχα προτιμησει τοσο καιρο👍 😄
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα