mariosnik_ Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 34 λεπτά πριν, malakudi είπε Αν βάζεις τον 6ψηφιο κωδικό σε 3 δευτερόλεπτα, θα δοκιμάσεις 20 το λεπτό, 1200 την ώρα, 9600 το 8ωρο - αν υποθέσουμε ότι δε κουράζεσαι. Σε ένα 8ωρο δηλαδή θα έχεις καλύψει περίπου το 1/100 των κωδικών κι αν υποθέσουμε πως τα locker είναι όλα γεμάτα και έχει 40 (39 νομίζω είναι άλλα ΟΚ), έχεις πιθανότητα περίπου 40% να ανοίξει ΕΝΑ! Δε νομίζω ότι τα έχεις υπολογίσει σωστά. Από την μία έχουμε έναν κωδικό με 6 ψηφία, δεν γνωρίζουμε το πεδίο τιμών του, αλλά για να είναι εξαψηφιο τότε μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς ως και εκατομμύρια. Από την άλλη έχεις μερικές δεκάδες θυρίδες στο μέρος που βρίσκεσαι. Άρα έχεις να επιλέξεις μερικούς δεκάδες τυχαίους κωδικούς σε σύνολο εκατομμυρίων. Οι κωδικοί εκδίδονται randomly από το σύστημα και το όλο θέμα των δοκιμών κωδικών είναι σαν να έπαιζες τυχερό παίγνιο. Τέλος πάντων, ας αφήσουμε αυτές τις κουβέντες κι ας εστιασουμε στο βασικό πρόβλημα που είναι τα χαμένα δέματα και πως μπορεί να επιλυθεί, να βρουν το δίκιο τους όσοι έχουν πρόβλημα, μην χάσουμε και την μπάλα.
Cocomel Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 8 ώρες πριν, myst77 είπε πριν 2 βδομαδες περιπου εστειλα ενα game απο θεσσαλονικη-πειραια. ενω κανει 1-2 μερες περασαν 3-4 και φαινοταν οτι ηταν στη κεντρική αποθήκη Θεσσαλονίκης. Καποια στιγμη , απογευμα με καλουν απο το νουμερο 6970****** λεγοντας πως ειναι απο το BOX NOW για ενα δεμα που καθυστερουσε να παραδοθει. Μου ειπαν ειναι στην αποθηκη και δεν το βρισκουν. Μου ζητησαν περιγραφη της συσκευασιας που ηταν τυλιγμενο αλλα και το τι ειχε μεσα για να το εντοπισουν. Τους ειπα οτι ειναι απο κονσολα PS. Μου εκανε εντυπωση που ρωτησαν και τι παιχνιδι ηταν ακριβως και ηθελαν λεπτομερειες για το σχεδιο που ειχε πανω η σακουλα που το τυληξα. Θεωρησα οτι το ρωτουσαν για το ενδεχομενο να βρηκαν ελαττωματικη συσκευασια ή να βρήκαν πράγματα εκτός συσκευασιας. Καπου εκει αλλαξε το status σε "προς αναζητηση" , κατι τετοιο. Στη πορεια ειχα επικοινωνια (δικη μου) με email με την εταιρια που μου απάντησαν να στειλω IBAN για αποζημειωση. Μετα απο μια μερα τρωω φλασια και καλώ 2 φορες αυτο το κινητο για ενημερωση αλλα δεν απαντησε κανεις. Φοβαμαι οτι γινεται απο μεμονωμενους εκει μεσα που εχουν προσβαση για να δουν τι εχει η συσκευασια και να κινηθουν αναλογα ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ με αναζήτηση στο white-pages.gr το βγαζει σαν scam απο διαφορους, οτι λενε πως ειναι απο box now και ρωτανε για το δεμα καμία box now δεν θα σε καλέσει απο κινητo αλλά μόνο με email 1
dtk-386 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, Cocomel είπε εχετε παει το θεμα σε αλλο επιπεδο, πολυ φαντασια πολλες ταινιες βλεπετε και εχετε καει. στέλνω μελιά , ενα δεμα πχ από πατρα να παει λαρισα με ΕΛΤΑ θες 7 ευρύ τα 3 κιλα με acs παλι κάπου εκεί , αν δειτε τιμολογια απο κουριερ που εχω και τα τιμολόγια με την box now καμία σχεση με εσωσε και το σημαντικο δινω στους πελατες μου ακομα και δωρεάν μεταφορικά γιατί πχ το Μεγάλο δέμα εχει κόστος σε εμένα 2,10 ευρώ και οχι 8 ευρω στο θεμα τώρα σου λεει αποζημιωση 100 ευρω ναι και αυτο ειναι σωστο αν παραγγελίες ενα iphone δεν θα το στείλεις με box now αλλα με acs και ασφαλισμένο αν τωρα κανεις αγορα και 500 ευρω και σκεφτεις τα 5 ευρω εισαι σαν αυτούς που εχουν νετφλιχ με ip Τουρκίας για να γλυτώσουν τα 3 ευρω καμιά boxnow δεν θα σου κλέψει το δέμα ούτε κανένας υπάλληλος αλλά πάντα τα δεματά χάνονται εχω χασει αρκετες φορες γενικά εχουν σπάσει εκει να δεις καμια εταιρια δεν σου δινει αποζημίωση η boxnow θες γιατί είναι φθηνή θες γιατί βολεύει κάθε 3 μήνες πολλαπλασιάζει τον ογκο και αυτό είναι απίστευτο και τα προβλήματα θα τα λύσουν αυτη την στιγμη στελνω μονο με boxnow απο το eshop μου και δεν το αλλαζω το ότι βολεύει εσένα δεν σημαίνει ότι οι άλλοι λένε ψέμματα όμως. 4 1
malakudi Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Δε νομίζω ότι τα έχεις υπολογίσει σωστά. Από την μία έχουμε έναν κωδικό με 6 ψηφία, δεν γνωρίζουμε το πεδίο τιμών του, αλλά για να είναι εξαψηφιο τότε μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς ως και εκατομμύρια. Από την άλλη έχεις μερικές δεκάδες θυρίδες στο μέρος που βρίσκεσαι. Άρα έχεις να επιλέξεις μερικούς δεκάδες τυχαίους κωδικούς σε σύνολο εκατομμυρίων. Οι κωδικοί εκδίδονται randomly από το σύστημα και το όλο θέμα των δοκιμών κωδικών είναι σαν να έπαιζες τυχερό παίγνιο. Τέλος πάντων, ας αφήσουμε αυτές τις κουβέντες κι ας εστιασουμε στο βασικό πρόβλημα που είναι τα χαμένα δέματα και πως μπορεί να επιλυθεί, να βρουν το δίκιο τους όσοι έχουν πρόβλημα, μην χάσουμε και την μπάλα. Μια χαρά τα υπολόγισα, δε ξέρω τι κατάλαβες. Αυτό που λέω είναι ότι είναι αδύνατον κάποιος να ανοίγει θυρίδες βάζοντας στη τύχη κωδικούς, ακόμα και επί 8 ώρες να έβαζε κωδικούς σαν τρελός (ένας κωδικός ανά 3 sec) πάλι θα κατάφερνε να ανοίξει ίσως μία θυρίδα. Λογικά ο μηχανισμός θα μπλοκάρει για 1-2 λεπτά αν βάλεις συνεχόμενα λάθος κωδικούς (δε το έχω δοκιμάσει) οπότε ούτε καν αυτό δεν είναι εφικτό. 1
k_w_t Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 41 λεπτά πριν, Cocomel είπε εχετε παει το θεμα σε αλλο επιπεδο, πολυ φαντασια πολλες ταινιες βλεπετε και εχετε καει. στέλνω μελιά , ενα δεμα πχ από πατρα να παει λαρισα με ΕΛΤΑ θες 7 ευρύ τα 3 κιλα με acs παλι κάπου εκεί , αν δειτε τιμολογια απο κουριερ που εχω και τα τιμολόγια με την box now καμία σχεση με εσωσε και το σημαντικο δινω στους πελατες μου ακομα και δωρεάν μεταφορικά γιατί πχ το Μεγάλο δέμα εχει κόστος σε εμένα 2,10 ευρώ και οχι 8 ευρω στο θεμα τώρα σου λεει αποζημιωση 100 ευρω ναι και αυτο ειναι σωστο αν παραγγελίες ενα iphone δεν θα το στείλεις με box now αλλα με acs και ασφαλισμένο αν τωρα κανεις αγορα και 500 ευρω και σκεφτεις τα 5 ευρω εισαι σαν αυτούς που εχουν νετφλιχ με ip Τουρκίας για να γλυτώσουν τα 3 ευρω καμιά boxnow δεν θα σου κλέψει το δέμα ούτε κανένας υπάλληλος αλλά πάντα τα δεματά χάνονται εχω χασει αρκετες φορες γενικά εχουν σπάσει εκει να δεις καμια εταιρια δεν σου δινει αποζημίωση η boxnow θες γιατί είναι φθηνή θες γιατί βολεύει κάθε 3 μήνες πολλαπλασιάζει τον ογκο και αυτό είναι απίστευτο και τα προβλήματα θα τα λύσουν αυτη την στιγμη στελνω μονο με boxnow απο το eshop μου και δεν το αλλαζω Εάν θες να στείλεις κάτι με μεγάλο βάρος και μικρή αξία ναι είναι πιο φτηνό από τους άλλους. Ξεχνάς κάτι σημαντικό όμως. Είσαι επαγγελματίας άρα έχουν ήδη τα στοιχεία της επιχείρησης σου. Ξέρουν ότι η COCOMEL AE πουλάει μέλι και στέλνει μέλι με την υπηρεσία μας. Εάν η εταιρία ήταν IPHONEMEL AE και πούλαγε κινητά τι πιστεύεις ότι θα γινόταν στα πακέτα της ? 2
Makis38 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ά ρε ΚΤΕΛ, βαλίτσες με πράγματα, ποδήλατο, καρότσι μωρού κ.α. Εάν βολεύει και τους 2, από τους καλύτερους τρόπους. Θ' αρχίσω να το εφαρμόζω και για μικρότερα πράγματα... Επεξ/σία 23 Μαρτίου από Makis38 2
daniel's_saving_grace Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Νομίζω έχουμε δύο διαφορετικά θέματα. Στο κομμάτι ασφάλισης της αποστολής από τους συνήθεις κινδύνους απώλειας, ζημιάς, καταστροφής κτλ, τα πράγματα είναι απλά και η εταιρεία είναι σχετικά καλυμμένη. Τα 100€ μέγιστη αποζημίωση για τέτοιους κινδύνους με βάση τα πολύ χαμηλά μεταφορικά, έχουν μια λογική και όποιος θέλει παίρνει το ρίσκο. Όμως, το να υπάρχει ένα κύκλωμα κλεφτών εντός του προσωπικού (με πρόσληψη ή με συνεργασία) είναι διαφορετικό πράγμα και η εταιρεία πρέπει να το λύσει ΑΜΕΣΑ καθώς αυτό είναι μία ανωμαλία που ξεφεύγει από τους συνήθεις κινδύνους και αν δεν το λύσει είναι απαράδεκτη, έστω και αν καλύπτεται από το νόμο σχετικά με τις αποζημιώσεις έως 100€.
StamTheMan Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 3 ώρες πριν, Snoob είπε Γι' αυτό και όλες οι εταιρίες αρνούνται, επίσημα, να μεταφέρουν χρήματα Δεν αρνουνται για αυτο,ειναι παρανομο απλα. 2 ώρες πριν, Cocomel είπε αν παραγγελίες ενα iphone δεν θα το στείλεις με box now αλλα με acs και ασφαλισμένο αν τωρα κανεις αγορα και 500 ευρω και σκεφτεις τα 5 ευρω εισαι σαν αυτούς που εχουν νετφλιχ με ip Τουρκίας για να γλυτώσουν τα 3 ευρω Ακυρη αναλογια. 2 ώρες πριν, malakudi είπε Μια χαρά τα υπολόγισα, δε ξέρω τι κατάλαβες. Δεν τα υπολογισες σωστα,αλλα οτι εκατσες και προσπαθησες να υπολογισεις ενα τετοιο σεναριο ειναι ανησυχητικο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 23 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου Αν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τη μεταφορά χρημάτων με courier, να τον δούμε. Εγώ, όσο έψαξα, νόμο δεν βρήκα, για να χαρακτηριστεί παράνομη η μεταφορά. Προφανώς, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και θα καθιστούσε τους διανομείς και τις εταιρίες στόχους, επομένως δεν δέχονται επίσημα να το κάνουν (άσχετο που δεν τσεκάρουν τι βάζει ο καθένας μέσα στα δέματα και τους φακέλους). Παράνομο, όμως, γιατί να είναι; Υπάρχουν διάφορες ιδιωτικές εταιρίες που μεταφέρουν χρήματα, προφανώς υπό κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις, τους βλέπουμε σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ κτλ. Άρα, νόμος που να απαγορεύει τη μεταφορά χρημάτων από ιδιωτικές εταιρίες, δεν νομίζω να υπάρχει. 4
StamTheMan Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Μόλις τώρα, Snoob είπε Παράνομο, όμως, γιατί να είναι; Μαυρο χρημα. Δεν ξερω αν απαγορευεται απο καποιο νομο,ξερω οτι απαγορευεται γενικα. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 23 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου Άλλο το ότι δεν ακουμπάει επίσημα τις μεταφορές μετρητών/τιμαλφών καμία εταιρία γιατί θα έβαζε το κεφάλι της στον τορβά, και άλλο είναι παράνομο (δηλαδή μη σύμφωνο με νόμο). Προφανώς είναι ασύμφωνες αυτές οι μεταφορές με τους όρους χρήσης των εταιριών, πλην όμως οι όροι χρήσης δεν είναι νόμοι, για να μιλήσουμε για παρανομία. Οι εταιρίες γενικών ταχυμεταφορών, το είπαμε αυτό, θεωρητικά το απαγορεύουν. Πρακτικά, δεν ελέγχουν τίποτε. Έχω στείλει κατ' επανάληψη πράγματα που κανονικά δεν επιτρέπεται. Το έχω κάνει, όμως, έχοντας πλήρη συναίσθηση του ότι, αν γίνει η όποια στραβή, για τον όποιο λόγο, δεν θα μπορέσω να ζητήσω τα ρέστα από κανέναν. Αν τους πεις, δηλαδή, "α, έστειλα 10.000 σε φάκελο, τον χάσατε, δώστε τα μου", η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να γράψω τι θα σου δώσουν και τι θα πάρεις. Και όλα αυτά τα γράφω γιατί απορούν κάποιοι για "καταχρηστικούς όρους" (κατόπιν εορτής). Αλλίμονο αν δέχονταν επίσημα να μεταφέρουν με γελοία κόμιστρα χρήματα και πετράδια. Θα πήγαιναν οι απώλειες (ή "απώλειες") σύννεφο. Κι αντίστοιχα, έχουμε φτάσει να διακινούνται (ενίοτε συστηματικά, από άτομα που επίσημα ή ανεπίσημα ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα) πακέτα/δέματα/φάκελοι με πράγματα σημαντικής αξίας, μικρού σχετικά μεγέθους. Προφανώς ανασφάλιστα. Και, προφανώς (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν λέω καλώς, λέω προφανώς) αυτοί καθίστανται στόχοι, πέρα από το ότι, καθαρά σε θέμα πιθανοτήτων, όσο περισσότερο κάνεις το οτιδήποτε (εν προκειμένω: στέλνεις δέματα) τόσο αυξάνονται οι πιθανότες λάθους/απώλειας κτλ. Να διευκρινίσω εδώ (κανονικά δεν θα έπρεπε, αλλά...) ότι δεν τα γράφω αυτά για να δικαιολογήσω καμία εταιρία (άλλωστε, την άποψή μου για τον τρόπο που δραστηριοποιούνται, τόσο οι εταιρίες όσο και οι υπάλληλοι/συνεργάτες τους, την έχω εκφράσει κατ' επανάληψη και δεν είναι εξόχως κολακευτική), απλά για να εξηγήσω σε κάποιους που αγανακτούν με τις "μικρές" αποζημιώσεις γιατί έχουν αυτό το ύψος και γιατί δεν πρόκειται, με κόμιστρα ελάχιστων ευρώ, να δοθούν μεγάλες αποζημιώσεις. 4
malakudi Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Δεν τα υπολογισες σωστα,αλλα οτι εκατσες και προσπαθησες να υπολογισεις ενα τετοιο σεναριο ειναι ανησυχητικο. Που έχω λάθος; Και γιατί είναι ανησυχητικό; Αν μπορείς να βάζεις ένα εξαψήφιο κωδικό ανά 3 δευτερόλεπτα, είναι 20 το λεπτό, 20*60=1200 την ώρα, 1200*8=9600 σε 8 ώρες. Όλοι οι κωδικοί είναι 1 εκατομμύριο, από 000000 ως 999999. 9600 στο 1 εκατομμύριο είναι 0,96%. 39 lockers, 39*0,96=37,44% να ανοίξει κάποιο. Εγώ στρογγυλοποίησα στο 1% * 40 = 40%. Προφανώς και δε μπορείς να βάζεις ένα κωδικό ανά 3 δευτερόλεπτα και δε μπορείς να το κάνεις αυτό επί 8 ώρες. Άρα είναι απίθανο να καταφέρεις να ανοίξεις έστω ένα locker δοκιμάζοντας κωδικούς. Και πιθανότατα θα μπλοκάρει για κάποια λεπτά το σύστημα αν δώσεις συνεχόμενα λάθος κωδικούς. 1
StamTheMan Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, malakudi είπε Και γιατί είναι ανησυχητικό; Σταματα να υπολογιζεις. Αστο να περασει. 9
XronisR Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 36 λεπτά πριν, Snoob είπε Αν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τη μεταφορά χρημάτων με courier, να τον δούμε. Εγώ, όσο έψαξα, νόμο δεν βρήκα, για να χαρακτηριστεί παράνομη η μεταφορά. Προφανώς, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και θα καθιστούσε τους διανομείς και τις εταιρίες στόχους, επομένως δεν δέχονται επίσημα να το κάνουν (άσχετο που δεν τσεκάρουν τι βάζει ο καθένας μέσα στα δέματα και τους φακέλους). Παράνομο, όμως, γιατί να είναι; Υπάρχουν διάφορες ιδιωτικές εταιρίες που μεταφέρουν χρήματα, προφανώς υπό κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις, τους βλέπουμε σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ κτλ. Άρα, νόμος που να απαγορεύει τη μεταφορά χρημάτων από ιδιωτικές εταιρίες, δεν νομίζω να υπάρχει. Πριν 15 χρονια που δουλευα κουριερ βαζανε χαρτινα μεσα στο φακελο και απλα τον κλεινανε.Ειχαμε ενα πελατη που μετεφερε επιταγες και μετρητα με κουριερ.Ο φακελος αυτος εκανε 'μπαμ' οτι ειχε κατι τετοιο μεσα.Τον ειχα ενημερωσει οτι εαν χαθει ,δεν θα αποζημιωθεις.Επισης μπορουσε να τον κλεψει ο ιδιος ο διανομεας και δεν θα εβγαζε ακρη ποτε ο πελατης.
StamTheMan Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 9 λεπτά πριν, XronisR είπε Πριν 15 χρονια που δουλευα κουριερ βαζανε χαρτινα μεσα στο φακελο και απλα τον κλεινανε.Ειχαμε ενα πελατη που μετεφερε επιταγες και μετρητα με κουριερ.Ο φακελος αυτος εκανε 'μπαμ' οτι ειχε κατι τετοιο μεσα.Τον ειχα ενημερωσει οτι εαν χαθει ,δεν θα αποζημιωθεις.Επισης μπορουσε να τον κλεψει ο ιδιος ο διανομεας και δεν θα εβγαζε ακρη ποτε ο πελατης. Ειχα ιδιο σκηνικο στη Γενικη,μονο που εκεινος τα εβαζε μεσα σε βιβλιο. Το κακο ηταν οτι το ελεγε κιολας. Καθε μηνα 600 ευρω. Καποια στιγμη χαθηκαν , εννοειται. Ευτυχως ηταν πριν αναλαβω εγω εκεινο το δρομολογιο. Παραδοξως,ο τυπος συνεχιζε να στελνει με Γενικη. Αλλο σκηνικο,με καλουν να παραλαβω δεμα,παω και τους βλεπω να κρατανε ενα φακελο της Πειραιως στο ενα χερι και λεφτα στο αλλο. Τους ενημερωσα οτι δεν επιτρεπεται αυτο. Την επομενη μερα με καλεσαν παλι,πηγα και ειδα τον ιδιο φακελο. Δεν ασχοληθηκα παραπερα,τον πηρα και εφυγα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα