Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πριν 2 βδομαδες περιπου εστειλα ενα game απο θεσσαλονικη-πειραια.

ενω κανει 1-2 μερες περασαν 3-4 και φαινοταν οτι ηταν στη κεντρική αποθήκη Θεσσαλονίκης.
Καποια στιγμη , απογευμα με καλουν απο το νουμερο 6970****** λεγοντας πως ειναι απο το BOX NOW για ενα δεμα που καθυστερουσε να παραδοθει.
Μου ειπαν ειναι στην αποθηκη και δεν το βρισκουν. Μου ζητησαν περιγραφη της συσκευασιας που ηταν τυλιγμενο αλλα και το τι ειχε μεσα για να το εντοπισουν. Τους ειπα οτι ειναι απο κονσολα PS. Μου εκανε εντυπωση που ρωτησαν και τι παιχνιδι ηταν ακριβως και ηθελαν λεπτομερειες για το σχεδιο που ειχε πανω η σακουλα που το τυληξα. Θεωρησα οτι το ρωτουσαν για το ενδεχομενο να βρηκαν ελαττωματικη συσκευασια ή να βρήκαν πράγματα εκτός συσκευασιας.
Καπου εκει αλλαξε το status σε "προς αναζητηση" , κατι τετοιο.
Στη πορεια ειχα επικοινωνια (δικη μου) με email με την εταιρια που μου απάντησαν να στειλω IBAN για αποζημειωση.

Μετα απο μια μερα τρωω φλασια και καλώ 2 φορες αυτο το κινητο για ενημερωση αλλα δεν απαντησε κανεις.
Φοβαμαι οτι γινεται απο μεμονωμενους εκει μεσα που εχουν προσβαση για να δουν τι εχει η συσκευασια και να κινηθουν αναλογα
ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ με αναζήτηση στο white-pages.gr το βγαζει σαν scam απο διαφορους, οτι λενε πως ειναι απο box now και ρωτανε για το δεμα

Επεξ/σία από myst77
  • Like 4
  • Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Ο κωδικός είναι μεν εξαψηφιος. Αλλά αν πρόκειται να ανοίξει κάποια θυρίδα, θα είναι από το τοπικό locker στο οποίο πληκτρολογείς τον κωδικό. Δεν είναι διασυνδεμενο ενιαία το σύστημα. Πρέπει δηλαδή ο κωδικός που θα πατήσεις τυχαία, να αντιστοιχεί σε θυρίδα από το locker που βρίσκεσαι. 

λεω κατι διαφορετικο;

25 λεπτά πριν, myst77 είπε

Μου ειπαν ειναι στην αποθηκη και δεν το βρισκουν. Μου ζητησαν περιγραφη της συσκευασιας που ηταν τυλιγμενο αλλα και το τι ειχε μεσα για να το εντοπισουν. Τους ειπα οτι ειναι απο κονσολα PS. Μου εκανε εντυπωση που ρωτησαν και τι παιχνιδι ηταν ακριβως και ηθελαν λεπτομερειες για το σχεδιο που ειχε πανω η σακουλα που το τυληξα. Θεωρησα οτι το ρωτουσαν για το ενδεχομενο να βρηκαν ελαττωματικη συσκευασια ή να βρήκαν πράγματα εκτός συσκευασιας.
Καπου εκει αλλαξε το status σε "προς αναζητηση" , κατι τετοιο.
Στη πορεια ειχα επικοινωνια (δικη μου) με email με την εταιρια που μου απάντησαν να στειλω IBAN για αποζημειωση.

Ειχα τα ιδια με ενα δικο μου χαμενο δεμα.
Δε θυμαμαι αν με ειχαν παρει τηλ ή αν η συζητηση εγινε μονο με mail,αλλα ειμαι σιγουρος οτι αυτα που σου ζητησαν μου τα ζητησαν και εμενα.

Το δεμα ειχε ηδη πολλες μερες καθυστερηση.

26 λεπτά πριν, myst77 είπε

ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ με αναζήτηση στο white-pages.gr το βγαζει σαν scam απο διαφορους, οτι λενε πως ειναι απο box now και ρωτανε για το δεμα

Ισως ειναι  κατι αυτο,ισως και οχι.
Δεν εμπιστευομαι ακυρους που εγραψαν τι νομιζουν.

Ισα ισα που ειναι πιο πιθανο να ειναι ενα παραδειγμα της ψυχολογιας του οχλου.
Εγραψε δλδ ενας βλαμμενος οτι ειναι scam  και απο εκει και περα,οι αλλοι απλα συμφωνουσαν,χωρις περαιτερω στοιχεια.

Αν κατσεις και διαβασεις σε ομαδες που αφορουν το ΒΟΧ,το επιπεδο ειναι τραγικο.
Κυριολεκτικα επιπεδου "μαμαδες του facebook" .

Αν θες παντως,στειλε μου το τηλεφωνο που σε καλεσε,σε μηνυμα.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλησα με τον myst77 και μου εστειλε το νουμερο.
Το εψαξα στο viber και εμφανιζεται ενα γυναικειο ονομα.

Πιθανοτατα ειναι κομματι του παζλ και αυτο.

Νομιζω  οτι πρεπει να αρχισουμε να το ψαχνουμε πιο σοβαρα.
θα ρωτησω τη δικηγορο μου μηπως μπορει αν με συμβουλεψει σχετικα.

Αυτο που βλεπω ομως με αναζητηση του αριθμου,ειναι οτι γενικα μπλεκει με απατες ασχετες με box.
Εχει μεγαλο ευρος.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

λεω κατι διαφορετικο;

Μάλλον κατάλαβα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελες να πεις. Συμφωνείς ότι η πιθανότητα είναι πολύ μικρή; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμη ένα δειγματάκι του μπάχαλου.... Σε συγγενή έχει συμβεί το εξής:
Βγάζει κωδικό, τον δίνει σε φίλο του για να του στείλει κάτι. 
Πάει ο φίλος του για την αποστολή, ανοίγει η θυρίδα και έχει άλλο πακέτο μέσα. 
Την κλείνει όπως ήταν, παίρνει τηλέφωνο και τους ενημερώνει.
Τον ρωτάνε το υπέροχο "και τι κάνατε; βάλατε και το δικό σας μέσα;"
Εξηγεί πως φυσικά και όχι, του λένε οκ σας ανανεώνουμε τον ίδιο κωδικό, δεν θα ξαναέχετε πρόβλημα.
Ξαναπάει και πλέον ο κωδικός δεν ανοίγει καν θυρίδα, βγάζει error.
Παίρνει ανάποδες, βγάζει νέο κωδικό και στέλνει το πακέτο στον συγγενή να μην χάνουν άλλο χρόνο...

ΑΛΛΑ, τι έγινε με το άλλο άσχετο πακέτο που ήταν μέσα στη θυρίδα /κωδικό που θα έπρεπε να είναι άδειο;
Παρακολουθούν το στάτους και ενώ ήταν ενημερωμένοι, το πακέτο παίρνει κανονικά τον δρόμο για τον συγγενή μου.
Φθάνει κανονικά μνμ για παραλαβή.
Δεν πηγαίνει, μετά από λίγες μέρες βλέπει να αναγράφεται πως πήρε δρόμο επιστροφής στην αποθήκη.
Καμιά βδομάδα μετά, τον παίρνουν τηλέφωνο να τον ρωτήσουν για το πακέτο.
Τους λέει, το και το έχει γίνει και σας είχα ενημερώσει, δεν πήγα να παραλάβω αφού δεν ήταν δικό μου.
Ευχαριστούμε, παρακαλούμε χαίρεται κι αντίο. Πολύ θα ήθελα να μάθω αν το πακέτο κατέληξε εκεί που έπρεπε.

Επεξ/σία από scullyist
  • Like 3
  • Haha 3
Δημοσ.

Φήμες λένε οτι οπαδοί της Ιταλικής ομάδας είναι εργαζόμενοι σε κάποιες απο τις αποθήκες.

Και πληρώνονται και ξαφρίζουν. Και μιλάμε για πράφιτ.

Η δουλειά ειναι εκ των έσω. Ο διανομέας εχει ευθύνη και όνομα οποτε δεν γινεται εκει, η αποθήκη δεν εχει όνομα.

• Like 2
  • Haha 7
Δημοσ.
6 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δεν εμπιστευομαι ακυρους που εγραψαν τι νομιζουν.

Ισα ισα που ειναι πιο πιθανο να ειναι ενα παραδειγμα της ψυχολογιας του οχλου.
Εγραψε δλδ ενας βλαμμενος οτι ειναι scam  και απο εκει και περα,οι αλλοι απλα συμφωνουσαν,χωρις περαιτερω στοιχεια.

Αν κατσεις και διαβασεις σε ομαδες που αφορουν το ΒΟΧ,το επιπεδο ειναι τραγικο.
Κυριολεκτικα επιπεδου "μαμαδες του facebook" .

fvbq0wktf8vplay1ejyl.webp.089bc0df0c651b46eb94cf6fb5a5a5f1.webp

Δημοσ.
11 ώρες πριν, corridor265 είπε

Δεν έχω εμπειρία από BoxNow αλλά από άλλη εταιρεία με θυρίδες που παρέλαβα
μου έκανε εντύπωση ότι αρκούσε κατευθείαν ένα απλό PIN και μάλιστα χωρίς αντιστοίχιση με τη θυρίδα,
που ο καθένας θα μπορούσε ακόμα και να δοκιμάσει τυχαία διάφορους συνδυασμούς
με την ευχέρεια που παρέχει ένας αφύλακτος εξωτερικός χώρος.

Αυτα που λες δεν γινονται... 
Θες να μας πεις οτι ειναι 30 θυριδες μπροστα σου. Και με 6ψηφιο θα ξεκινήσεις να μαντευεις μπας και ανοιξεις καποια απο τις 30 και ΑΝ πεσαι και κατι αξιας; Δηλαδη ολα τα περιστατικα εχουν γινει απο μαντεψιες; 

Αν πιστευεις αυτο εσυ τοτε εγω πιστευω οτι εισαι εργαζομενος εκει μεσα, εκανες νεο λογαριασμο και προσπαθεις να τα ριξεις σε περαστικους..

Βλεπεις; τις ιδιες πιθανοτητες εχει να ίσχυει αυτο που λες με αυτο που λεω... 

• Like 4
Δημοσ.
12 ώρες πριν, corridor265 είπε

Δεν έχω εμπειρία από BoxNow αλλά από άλλη εταιρεία με θυρίδες που παρέλαβα
μου έκανε εντύπωση ότι αρκούσε κατευθείαν ένα απλό PIN και μάλιστα χωρίς αντιστοίχιση με τη θυρίδα,
που ο καθένας θα μπορούσε ακόμα και να δοκιμάσει τυχαία διάφορους συνδυασμούς
με την ευχέρεια που παρέχει ένας αφύλακτος εξωτερικός χώρος.

Ελπίζω ότι μετά από αποτυχημένες επαναλαμβανόμενες προσπάθειες,
θα είχε προβλεφθεί κάποια δικλείδα πχ να κλειδώνει,
αλλά πάλι αυτό θα σήμαινε ότι θα κλείδωνε ολόκληρο το συγκρότημα των θυρίδων για κάποια ώρα τουλάχιστον.
Η εταιρεία θα είχε να διαλέξει ανάμεσα στην ασφάλεια και στην εξυπηρέτηση
δίλημμα που το βλέπω δύσκολο να επιλύεται με τη μέγιστη ασφάλεια.

Γενικώς αν και βρίσκω βολική την ιδέα των θυρίδων,
βρίσκω και πρόχειρη την υλοποίηση που έχει γίνει.
Το λιγότερο δύσκολο που μπορούσαν να είχαν προβλέψει,
θα ήταν έστω μια διαδικασία πολλαπλών ή και σύνθετων σταδίων ταυτοποίησης
η οποία οπωσδήποτε θα περιλαμβάνει αντιστοίχιση με μεμονωμένη θυρίδα.
Δε γίνεται σε ένα συγκρότημα θυρίδων
να σου επιτρέπει κατευθείαν δοκιμή με PIN και όποιο πετύχεις....

Αν βάζεις τον 6ψηφιο κωδικό σε 3 δευτερόλεπτα, θα δοκιμάσεις 20 το λεπτό, 1200 την ώρα, 9600 το 8ωρο - αν υποθέσουμε ότι δε κουράζεσαι. Σε ένα 8ωρο δηλαδή θα έχεις καλύψει περίπου το 1/100 των κωδικών κι αν υποθέσουμε πως τα locker είναι όλα γεμάτα και έχει 40 (39 νομίζω είναι άλλα ΟΚ), έχεις πιθανότητα περίπου 40% να ανοίξει ΕΝΑ!

• Super Moderators
Δημοσ.

Προκειμένου να διεκδικηθούν υψηλότερες αποζημιώσεις, και να "διευρευνηθεί αν ο όρος για αποζημίωση με ανώτατο όριο τα 100 ευρώ είναι καταχρηστικός" θα πρέπει η εταιρία να διασταυρώνει  εκ των προτέρων ότι το περιεχόμενο του δέματος είναι αυτό που δηλώνεται και ότι η αξία του είναι πράγματι όσο την ορίζει ο χρήστης της υπηρεσίας.

Πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί, ποτέ. Δεν πρόκειται καμία μεταφορική εταιρία να κάθεται να ελέγχει ένα προς ένα τα δέματα και να διασταυρώνει την αξία τους.

Και, βέβαια, αν δεχόταν (που δεν θα δεχόταν ποτέ) να μεταφέρει (εν γνώσει της) αντικείμενα μεγάλης αξίας, θα απαιτούσε την καταβολή -αντίστοιχων της δηλωμένης αξίας- ασφαλίστρων. Οπότε η "τζάμπα μεταφορική" θα κατέληγε πανάκριβη.

Αλλιώς, θα δηλώνει ο καθένας ότι διακίνησε αντικείμενο αξίας 1000 ευρώ (με μεταφορικά 1-2-3 ευρώ), αυτό "χάθηκε" και "αποζημιώστε με".

Γι' αυτό και όλες οι εταιρίες αρνούνται, επίσημα, να μεταφέρουν χρήματα, τιμαλφή και -για υγειονομικούς λόγους- τρόφιμα. Άσχετο αν ανεπίσημα το κάνουν. Για αποζημίωση, όμως, η όποια διεκδίκηση θα έπεφτε στο κενό, κατά την άποψή μου.

Ακόμη κι αν επιμείνει κάποιος πως, οι όροι με τους οποίους συμφώνησε αρχικά και στην πορεία του ξίνισαν, είναι καταχρηστικοί, θα πρέπει να πάει η υπόθεση δικαστικώς, και με τους ρυθμούς που προωθούνται προς εκδίκαστη αυτές οι υποθέσεις, φέξε μου και γλίστρησα.

Δεν πρόκειται να ψαρώσει μεταφορική με το "δώσε μου 500 μην σε τρέξω".

Πρώτον, γιατί καλύπτεται πλήρως από τους όρους μεταφορών που αποδέχονται οι πελάτες κατά την πρόσβαση στην υπηρεσία.

Και, δεύτερον, γιατί αν ψάρωνε, αυτό θα μαθευόταν την αμέσως επόμενη στιγμή και θα χρεοκοπούσε αποζημιώνοντας ανασφάλιστες, κατά δήλωση των πελατών "πανάκριβες", αποστολές.

• Like 1
Δημοσ.

Γνωστος μου εστειλε tablet σε ενα παλικαρι και το στειλε στο κουτι του, δεν εφτασε ποτε και αποζημιωση δεν ελαβε και ποτε παρολο που εστειλε τα παντα , του παν εγκριθηκε αποζημιωση και δωσε iban, το δωσε και δεν πηρε τπτ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, scullyist είπε

Ακόμη ένα δειγματάκι του μπάχαλου.... Σε συγγενή έχει συμβεί το εξής:
Βγάζει κωδικό, τον δίνει σε φίλο του για να του στείλει κάτι. 
Πάει ο φίλος του για την αποστολή, ανοίγει η θυρίδα και έχει άλλο πακέτο μέσα. 
Την κλείνει όπως ήταν, παίρνει τηλέφωνο και τους ενημερώνει.
Τον ρωτάνε το υπέροχο "και τι κάνατε; βάλατε και το δικό σας μέσα;"
Εξηγεί πως φυσικά και όχι, του λένε οκ σας ανανεώνουμε τον ίδιο κωδικό, δεν θα ξαναέχετε πρόβλημα.
Ξαναπάει και πλέον ο κωδικός δεν ανοίγει καν θυρίδα, βγάζει error.
Παίρνει ανάποδες, βγάζει νέο κωδικό και στέλνει το πακέτο στον συγγενή να μην χάνουν άλλο χρόνο...

ΑΛΛΑ, τι έγινε με το άλλο άσχετο πακέτο που ήταν μέσα στη θυρίδα /κωδικό που θα έπρεπε να είναι άδειο;
Παρακολουθούν το στάτους και ενώ ήταν ενημερωμένοι, το πακέτο παίρνει κανονικά τον δρόμο για τον συγγενή μου.
Φθάνει κανονικά μνμ για παραλαβή.
Δεν πηγαίνει, μετά από λίγες μέρες βλέπει να αναγράφεται πως πήρε δρόμο επιστροφής στην αποθήκη.
Καμιά βδομάδα μετά, τον παίρνουν τηλέφωνο να τον ρωτήσουν για το πακέτο.
Τους λέει, το και το έχει γίνει και σας είχα ενημερώσει, δεν πήγα να παραλάβω αφού δεν ήταν δικό μου.
Ευχαριστούμε, παρακαλούμε χαίρεται κι αντίο. Πολύ θα ήθελα να μάθω αν το πακέτο κατέληξε εκεί που έπρεπε.

Καλά, μπάχαλο...... 

Ακόμα και η λέξη είναι λίγη για να περιγράψει τι γίνεται. 

Επεξ/σία από mariosnik_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...