StamTheMan Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Μόλις τώρα, gorge18 είπε Μαθημα ειπαμε να δωσουμε, οχι να τον στειλουμε 😈 Θα κανουμε καλο σε τοσους συμπολιτες ομως.. 3
tsichles Δημοσ. 22 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2 ώρες πριν, k_w_t είπε H Boxnow ξεκίνησε πολύ καλά σαν εταιρία. Μετα άνοιξε συνεργασία με TEMU και επειδή δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί τον όγκο των δεμάτων προσέλαβε κάθε καρυδιάς καρύδι. Η TEMU έκοψε μεγάλο μέρος της σύμβασης γιατί συμφώνησε με την ELTAcourier και στην Boxnow ξέμειναν πολλοί συμβασιούχοι υπάλληλοι. Πολλοί από αυτούς ξέρουν ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά σε 2-3 μήνες οπότε καταλαβαίνεται τι γίνεται στις αποθήκες. Η αρχή του κακού ήταν η συνεργασία με το TEMU τον Φεβρουάριο του 2024. Από τότε πήρε την κάτω βόλτα η Boxnow. Το μήνυμά σας εξηγεί πάρα πολλά, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ερωτήματα και παρατηρήσεις. 1. TEMU Δεν ήταν προετοιμασμένη η boxnow για το scaleup. Αναγκαστικά λοιπόν, όταν έφτασαν τα νέα της συνεργασίας, έπρεπε να γίνουν κινήσεις υλικού και software για την διασφάλιση του συμβολαίου. Προφανώς για να σκάσει η συμφωνία κάτι δεν πήγε καλά, είτε στο οικονομικό πεδίο είτε στην προσφερόμενη υπηρεσία 2. Μετά TEMU Η συνέχεια σχετίζεται με τα objectives των διαχειριστών, τα οποία ΔΕΝ είναι απαραίτητα συμβατά με τα objectives των επενδυτών. Συγκεκριμένα - Σταδιακή απαξίωση της εταιρείας και κλείσιμο - Εξαγορά από παίκτη της αγοράς ο οποίος επιθυμεί την υλικο τεχνική υποδομή - Εξαγορά από παίκτη της αγοράς με brand name - Χρήση τεχνογνωσίας και επέκταση σε άλλες χώρες - Πολλές ακόμη περιπτώσεις, συνδιασμοί κλπ Φυσικά όλα σχετίζονται με τα objectives και αν αυτά έχουν ήδη επιτευχθεί (βλέπε ατομικά οικονομικά συμφέροντα). Το νομικό κομμάτι και η απελευθέρωση των δημιουργών από το δημιούργημά τους είναι μία ιστορία απο μόνη της. Προσωπικά λοιπον θέλω 1. Να προστατέψω κόσμο από ιστορίες όποως αυτή που περνάω 2. Το αγαπημένο κινητό του γιού μου Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και την αξιολογότατη ιστορία που παρέθεσες
Drogan Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας μου δουλεύει στην συγκεκριμένη εταιρεία, μπορεί και όχι, και τον ρώτησα τόσο λόγω του virality του θέματος όσο και σαν καταναλωτής. Αυτό που μου είπε είναι πως έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο χρόνο περίπου μεγάλη αύξηση στις επιστροφές δεμάτων (σε σχέση με το 2023) λόγω λάθους τοποθέτησης στα lockers. Αυτό που υποθέτει ο ίδιος είναι πως λόγω τόσο των εξωτερικών συνεργατών όσο και του μεγάλου όγκου των δεμάτων είναι πως δεν δίνουν προσοχή κατά την τοποθέτηση τους στα σωστά lockers με αποτέλεσμα να υπάρχουν τυχεροί που δέχονται "δωράκια". Προσωπική άποψη είναι πως πρέπει να μαζευτείτε τουλάχιστον δέκα άτομα και να ξεκινήσετε με την εύρεση ΚΑΤΆΛΛΗΛΟΥ δικηγόρου που να μην είναι ξάδερφος/ανιψιά/γνωστή/φίλος αλλά να έχει εμπειρία στο καταναλωτικό δίκαιο! 3 1
imr Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Εγω προσωπικα ενω βρισκω τα box παρα πολυ βολικα για γρηγορες και μικρες μεταφορες δεν θα τα εμπιστευομουν με τιποτα για αακριβα πραγματα και ποσο μαλλον για αγοραπωλησια μεγαλης αξιας. Αν πχ πουλας/αγοραζεις ενα κινητο 200,300, 500 ευρω το εμπιστευεσαι να το βαλεις σε box και οχι να δωσεις 10 ευρω παραπανω για κουριερ? Το βασικο κενο που βρισκω στο box ειναι οτι δεν υπαρχει το ζυγισμα κατα την παραδοση και παραλαβη (βεβαια και παλι δεν γλυτωνεις να εχει βαλει ο αλλος μεσα ενα τουβλο). Επισης ανετα παει καποιος και ανοιγει 10 κουτια στην τυχη και οτι πιασει πολλα κουτια ειναι τελειως ερημικα το βραδυ
ΓΙΩΡΓΟΣ-2 Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Διάβασα πολλά σχόλια, όχι όμως όλα γιατί το θέμα είναι όπως βλέπω μεγάλο. Θέλω να αναφέρω δυο πράγματα. Πρώτον. Φίλοι και φίλες, έχω έτοιμο το παρακάτω κείμενο και το αναρτώ, όπου θεωρώ πως χρειάζεται. Θέλω να σας επισημάνω πόσο σημαντικό είναι να αρχίσουμε όλοι να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και να μην μένουμε αμέτοχοι όταν αντιμετωπίζουμε άδικες καταστάσεις. Ένας σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Το ΚΕΠΚΑ όχι μόνο σας καθοδηγεί σχετικά με τις σωστές ενέργειες που πρέπει να γίνουν, αλλά παρεμβαίνει και ενεργά. Από τη δική μου εμπειρία, το ποσοστό επιτυχίας είναι εντυπωσιακό: 90%! Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπου ίσως απαιτούνται εξώδικα ή μηνύσεις. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, το ΚΕΠΚΑ είναι εκεί για να παρέχει πολύτιμες συμβουλές, βοηθώντας με να κάνω τις σωστές κινήσεις, να αποφύγω κακοτοπιές και να μειώσω τα περιττά έξοδα. Η ετήσια συνδρομή είναι 30 ευρώ, και για μένα αυτά τα χρήματα αποτελούν επένδυση. Δεν επιτρέπω πλέον να με εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι, και το συνολικό "όφελος" που έχω αποκομίσει είναι πολλαπλάσιο. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι νιώθω προστατευμένος και όχι κορόιδο. Σας προτείνω, λοιπόν, να ξεκινήσετε κι εσείς να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του ΚΕΠΚΑ για θέματα που σας απασχολούν. Μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην εκμετάλλευση και να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας! Δεύτερο, ίσως να το έχει γράψει και κάποιος άλλος. Προτείνω το λιγάκι χρονοβόρο είναι αλήθεια τέχνασμα. Κάθε φορά που βάζουμε η βγάζουμε ένα δέμα από μια θυρίδα, πριν καν ακόμη ανοίξουμε την θυρίδα να καταγράφουμε με την κάμερα, την διαδικασία.
k_w_t Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 4 ώρες πριν, tsichles είπε Το μήνυμά σας εξηγεί πάρα πολλά, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ερωτήματα και παρατηρήσεις. 1. TEMU Δεν ήταν προετοιμασμένη η boxnow για το scaleup. Αναγκαστικά λοιπόν, όταν έφτασαν τα νέα της συνεργασίας, έπρεπε να γίνουν κινήσεις υλικού και software για την διασφάλιση του συμβολαίου. Προφανώς για να σκάσει η συμφωνία κάτι δεν πήγε καλά, είτε στο οικονομικό πεδίο είτε στην προσφερόμενη υπηρεσία 2. Μετά TEMU Η συνέχεια σχετίζεται με τα objectives των διαχειριστών, τα οποία ΔΕΝ είναι απαραίτητα συμβατά με τα objectives των επενδυτών. Συγκεκριμένα - Σταδιακή απαξίωση της εταιρείας και κλείσιμο - Εξαγορά από παίκτη της αγοράς ο οποίος επιθυμεί την υλικο τεχνική υποδομή - Εξαγορά από παίκτη της αγοράς με brand name - Χρήση τεχνογνωσίας και επέκταση σε άλλες χώρες - Πολλές ακόμη περιπτώσεις, συνδιασμοί κλπ Φυσικά όλα σχετίζονται με τα objectives και αν αυτά έχουν ήδη επιτευχθεί (βλέπε ατομικά οικονομικά συμφέροντα). Το νομικό κομμάτι και η απελευθέρωση των δημιουργών από το δημιούργημά τους είναι μία ιστορία απο μόνη της. Προσωπικά λοιπον θέλω 1. Να προστατέψω κόσμο από ιστορίες όποως αυτή που περνάω 2. Το αγαπημένο κινητό του γιού μου Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και την αξιολογότατη ιστορία που παρέθεσες Η Βοxnow δεν είχε υπολογίσει καλά την ραγδαία αύξηση των παραγγελιών του TEMU. Μιλάμε για 1000% αύξηση των παραγγελιών από το 2023 στην Ελλάδα. H συμφωνία με το Temu δεν διακόπηκε απλά υποβιβάστηκε από την TEMU εξαιτίας πολλών παραπόνων. Ειδικά με τα απομακρυσμένα lockers που έστελναν πελάτες και όχι στο πλησιέστερο. Εάν κάποιος δεν πήγαινε να παραλάβει το δέμα ζήταγε πίστωση (την δίνει άμεσα το TEMU) και έπρεπε το δέμα να κόβει βόλτες ή να γυρίσει στην Κίνα με το όποιο κόστος. Επίσης άμεση πίστωση δίνει η TEMU για χτυπημένο δέμα. Έβαλε απότομα πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες μήπως και σώσει την παρτίδα και έχασε τον έλεγχο. Το τηλεφωνικό της κέντρο ήταν ένα χάλι και δεν το έδινε σε κάποια μεγάλη εταιρία πχ Teleperfomance ,CQS, Ιcap και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Εγώ πιστεύω ότι εάν δεν γίνει αναδιοργάνωση στην εταιρία ή θα πάει για κλείσιμο ή θα την αγοράσει καμία IDS που μπήκε στην Ελληνική αγορά με την GLS και μερίδιο 20% στην ACS. Θα γίνουν από πράσινα τα κουτάκια σε κόκκινα της ACS και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα. Όπως λεει και ο λαος "μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες.." 3
corridor265 Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Δεν έχω εμπειρία από BoxNow αλλά από άλλη εταιρεία με θυρίδες που παρέλαβα μου έκανε εντύπωση ότι αρκούσε κατευθείαν ένα απλό PIN και μάλιστα χωρίς αντιστοίχιση με τη θυρίδα, που ο καθένας θα μπορούσε ακόμα και να δοκιμάσει τυχαία διάφορους συνδυασμούς με την ευχέρεια που παρέχει ένας αφύλακτος εξωτερικός χώρος. Ελπίζω ότι μετά από αποτυχημένες επαναλαμβανόμενες προσπάθειες, θα είχε προβλεφθεί κάποια δικλείδα πχ να κλειδώνει, αλλά πάλι αυτό θα σήμαινε ότι θα κλείδωνε ολόκληρο το συγκρότημα των θυρίδων για κάποια ώρα τουλάχιστον. Η εταιρεία θα είχε να διαλέξει ανάμεσα στην ασφάλεια και στην εξυπηρέτηση δίλημμα που το βλέπω δύσκολο να επιλύεται με τη μέγιστη ασφάλεια. Γενικώς αν και βρίσκω βολική την ιδέα των θυρίδων, βρίσκω και πρόχειρη την υλοποίηση που έχει γίνει. Το λιγότερο δύσκολο που μπορούσαν να είχαν προβλέψει, θα ήταν έστω μια διαδικασία πολλαπλών ή και σύνθετων σταδίων ταυτοποίησης η οποία οπωσδήποτε θα περιλαμβάνει αντιστοίχιση με μεμονωμένη θυρίδα. Δε γίνεται σε ένα συγκρότημα θυρίδων να σου επιτρέπει κατευθείαν δοκιμή με PIN και όποιο πετύχεις.... Επεξ/σία 22 Μαρτίου από corridor265 1 1
ksessalonikios Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, corridor265 είπε Δεν έχω εμπειρία από BoxNow αλλά από άλλη εταιρεία με θυρίδες που παρέλαβα μου έκανε εντύπωση ότι αρκούσε κατευθείαν ένα απλό PIN και μάλιστα χωρίς αντιστοίχιση με τη θυρίδα, που ο καθένας θα μπορούσε ακόμα και να δοκιμάσει τυχαία διάφορους συνδυασμούς με την ευχέρεια που παρέχει ένας αφύλακτος εξωτερικός χώρος. Δηλαδή θεωρείς πιθανό να κάτσει κάποιος όλο το βράδυ να δοκιμάζει 10ψηφιους κωδικούς και να πετύχει να δουλεύει στην συγκεκριμένη ντουλάπα για να ψιρησει πχ κανένα παντελόνι. Κρίμα να παει στράφι τέτοια ρέντα για ένα δέμα στο box. 2 10
k_w_t Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 27 λεπτά πριν, ksessalonikios είπε Δηλαδή θεωρείς πιθανό να κάτσει κάποιος όλο το βράδυ να δοκιμάζει 10ψηφιους κωδικούς και να πετύχει να δουλεύει στην συγκεκριμένη ντουλάπα για να ψιρησει πχ κανένα παντελόνι. Κρίμα να παει στράφι τέτοια ρέντα για ένα δέμα στο box. Καλα με ενα λοσταρι ανοιγει η θυριδα ... Δεν ειναι χρηματοκιβωτιο...
ksessalonikios Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, k_w_t είπε Καλα με ενα λοσταρι ανοιγει η θυριδα ... Δεν ειναι χρηματοκιβωτιο... Προφανώς, σιγά μην περιμένει να του κάτσει η 1 στις 100000000000 πιθανότητα 2
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 1 ώρα πριν, corridor265 είπε ο καθένας θα μπορούσε ακόμα και να δοκιμάσει τυχαία διάφορους συνδυασμούς με την ευχέρεια που παρέχει ένας αφύλακτος εξωτερικός χώρος. Τα pin ειναι 6ψηφια. 32 λεπτά πριν, k_w_t είπε Καλα με ενα λοσταρι ανοιγει η θυριδα ... Δεν εχει ακουστει για παραβιασμενη θυριδα. 1 1
mariosnik_ Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, k_w_t είπε Καλα με ενα λοσταρι ανοιγει η θυριδα ... Δεν ειναι χρηματοκιβωτιο... Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, θα φαίνεται ξεκάθαρα το σημάδι της διάρρηξης της θυρίδας. Δεν αναφέρθηκε από κανέναν τέτοιο σημάδι. Εκτός κι αν κάποιοι έχουν βρει κάποιον εύκολο και σύντομο τρόπο να τις ανοίγουν και να τις κλείνουν δίχως ίχνος. Γενικά δεν συμφέρει κανέναν να επιχειρεί διάρρηξη σε lockers χωρίς να ξέρει από πριν τι υπάρχει και τι μπορεί να βρει μέσα, από κάτι που κοστίζει 1 ευρώ ως 500 ευρώ... Ούτε το σενάριο με την τυχαία δοκιμή κωδικών στέκει. Υπάρχει μεν μια θεωρητική πιθανότητα με τυχαία δοκιμή κωδικών να ανοίξει κάποια θυρίδα, αλλά η πιθανότητα αυτή είναι πολύ μικρή. Επεξ/σία 22 Μαρτίου από mariosnik_
StamTheMan Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου 52 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Υπάρχει μεν μια θεωρητική πιθανότητα με τυχαία δοκιμή κωδικών να ανοίξει κάποια θυρίδα, αλλά η πιθανότητα αυτή είναι πολύ μικρή Δεν τη λες καν πολυ μικρη. Σκεψου οτι ειναι εξαψηφιο το pin. Μετα σκεψου οτι εχουν 120.000 θυριδες. 1 3
duende Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Συμπτωματικά, διαβαζοντας reviews απο δικους μας στο temu, εχει πεσει το ματι μου και σε αναφορες οτι τα πακετα ηταν αδεια η ανοιγμενα στη θυριδα του boxnow και ελειπαν πραγματα
mariosnik_ Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Δεν τη λες καν πολυ μικρη. Σκεψου οτι ειναι εξαψηφιο το pin. Μετα σκεψου οτι εχουν 120.000 θυριδες. Ο κωδικός είναι μεν εξαψηφιος. Αλλά αν πρόκειται να ανοίξει κάποια θυρίδα, θα είναι από το τοπικό locker στο οποίο πληκτρολογείς τον κωδικό. Δεν είναι διασυνδεμενο ενιαία το σύστημα. Πρέπει δηλαδή ο κωδικός που θα πατήσεις τυχαία, να αντιστοιχεί σε θυρίδα από το locker που βρίσκεσαι. Επεξ/σία 23 Μαρτίου από mariosnik_ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα