Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Cocomel είπε

διάβασα αρκετά σχόλια, είμαι συνεργάτης με την boxnow , είναι μια σοβαρή εταιρία  που δεν περίμενε την τόσο γρήγορη ανάπτυξη και καπου το έχασε... πριν ενα χρόνο η Κομοτηνή πχ ειχε μπλοκάρει 2 μήνεςδεν έβρισκες θυρίδες, το τηλεφωνικό κέντρο ανύπαρκτο, πλέον το έχουν βελτιώσει και οσο παει το φτιάχνουν.

πλέον ο άνθρωπος που βάζει τα δέματα μέσα έχει κάμερα λαι καταγράφει, κάποιοι λέτε ξέρουν τους κωδικούς και τους δίνουν μα λετε βλακείες τους κωδικούς δεν τους ξέρει κανείς απλά αν ο αλλος ειναι λαμόγιο θα βρει τον τρόπο,

Όταν ένας διανομέας πάει να τοποθετήσει /παραλάβει δέματα κάνει log in με ένα master password που του δίνει πρόσβαση σε όλες τις θυρίδες, αν έχει διαρρεύσει κάτι αυτί θα είναι

Θεσσαλονίκη ξέρω σίγουρα ότι δίνουν ποσότητες δεμάτων σε αδηλωτους συνεργάτες γνωστούς γιατί δεν προλαβαίνουν

Επειδή στο μαγαζί έχουμε παιδί part time που τα πρωινά είναι διανομέας της box εδώ Θεσσαλονίκη τουλάχιστον δεν παίζει αυτό που γράφεις με τη κάμερα

• Like 3
  • Απαντ. 457
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Δε διάβασα όλα τα σχόλια, γράφω τη δική μου δυσάρεστη εμπειρία κλοπής, ίσως βοηθήσει κάποιον.

Στις 19/11/2023, έχοντας μια αγγελία πώλησης μεταχειρισμένου laptop στο insomnia, συμφωνούμε με άλλο χρήστη να στείλω το laptop εκτός Αθήνας με boxnow. Το laptop παραλαμβάνεται κανονικά από τη θυρίδα και φτάνει σε κάποια αποθήκη.
Μετά από κάποιες μέρες καθυστέρηση, το δέμα δεν παραδίδεται κι αρχίζω τα τηλέφωνα. Οι απαντήσεις απαράδεκτες, του τύπου "το διερευνούμε", χωρίς να μπορούν να πουν πόσο διαρκεί η διερεύνηση και ποια είναι η κατάσταση του δέματος. 11 ημέρες μετά την αποστολή, παραδέχονται ότι το έχουν χάσει (μέσα από κάποια αποθήκη τους, όχι στη θυρίδα).
Οι επόμενες επικοινωνίες επίσης απαράδεκτες, άπειρα τηλέφωνα με απαθείς εκπροσώπους που δεν ήξεραν τη διαδικασία και απαντούσαν αόριστα και χωρίς δεσμεύσεις. Ζήτησαν αποδεικτικά αγοράς κλπ. που συμπτωματικά τα είχα.
Μετά από πίεση μίλησα με την υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών και μου έδωσε το προσωπικό της κινητό για να δείξει δέσμευση. Η επιστροφή των χρημάτων (100€ ενώ τα παραστατικά ήταν 170€+) έγινε μετά από 10 μέρες.

Οι όροι τους στο site έλεγαν μέγιστη αποζημίωση 100€, ενώ η ΕΕΤΤ λέει ΕΛΑΧΙΣΤΗ αποζημίωση για δέματα ταχυμεταφορών 100€ και μέχρι 400€ συν τα τέλη μεταφοράς. Οπότε είναι (οριακά) νόμιμοι. Όμως όλα τα αποδεικτικά για το κόστος αγοράς κ.λπ. δεν τα ορίζει η νομοθεσία, τα ζητούν αυτοί, ενώ είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώσουν κατ' ελάχιστον 100€ χωρίς προϋποθέσεις:
https://www.eett.gr/wp-content/uploads/2021/10/odigos-katanaloti.pdf σελίδα 15

Τα 80 λεπτά που κόστισε η μεταφορά δεν μου τα επέστρεψαν - παρανόμως :)

Παρότι ζήτησα επίσημη ενημέρωση για το αν θεωρούν το αντικείμενο χαμένο ή κλεμμένο για να προβώ σε νομικές και τεχνικές ενέργειες, δεν απάντησαν ποτέ:
Σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειες για τον περιορισμό μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του χαμένου υπολογιστή:

Α) Θα προτιμούσα να δηλώσετε σε ένα email ότι το θεωρείτε κλεμμένο και όχι χαμένο, γιατί έτσι θα μπορέσω να το δηλώσω ανάλογα στη Dell για περιορισμό μελλοντικής χρήσης του.
Β) Εάν ο υπολογιστής βρεθεί δεν έχετε νόμιμο δικαίωμα να το χρησιμοποιήσετε του διότι περιλαμβάνει μη μεταβιβάσιμες άδειες χρήσης λογισμικού καθώς και προσωπικά δεδομένα.
Γ) Σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα της δικής σας επιλογής (στο Α) προσωπικά θεωρώ τον υπολογιστή κλεμμένο και επιφυλάσσομαι για ποινική δίωξη οποιουδήποτε εντοπιστεί να τον κατέχει ή να τον χρησιμοποιεί.

Έμαθα από άνθρωπο που εργάζεται στο χώρο ότι δεν έχουν όλοι οι χώροι αποθήκευσης κάμερες. Δικό μου συμπέρασμα ότι η υπηρεσία αξίζει μόνο για αντικείμενα μικρής αξίας και πλέον βιντεοσκοπώ κάθε αποστολή και άνοιγμα θυρίδας. Μια προσπάθεια που κατά τη γνώμη μου ξεκίνησε πολύ καλά αλλά κάπου χάθηκε στην πορεία. Στο έτος 2025 τα θέματα απώλειας θα έπρεπε να έχουν ελαχιστοποιηθεί, όχι να αυξάνονται.

Η εκδίκηση προς τον κλέφτη -όχι την εταιρία- ήταν ότι, ενώ το κουτί ήταν από καινούριο Dell laptop και προφανώς "του γυάλισε", μέσα είχε μεταχειρισμένο μοντέλο 10ετίας με πρόβλημα στο πληκτρολόγιο, κάτι που γνώριζε ο παραλήπτης/αγοραστής αλλά όχι ο κλέφτης... :D 😈 

Επεξ/σία από asotgr
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Δηλαδή αν πας και κατάθεσης μυνηση έχεις την εντύπωση ότι δεν θα πάρουν αποτυπώματα από το φάκελο/πακέτο σου?

Για φακέλους και πακέτα δεν έχω άποψη. Αλλά γνωρίζω ότι η αστυνομια δεν παίρνει αποτυπώματα σε όλες τις περιπτωσεις που θα γίνει μήνυση, ακομα κι αν υπάρχουν αυτά και μπορεί να τα λάβει. Έχω παραδείγματα για αυτό. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φτανει ρε μαγκες.
Οσοι ενδιαφερεστε,ας συνεννοηθουμε μηπως μπορεσουμε να κανουμε μια ομαδικη.
Που κλασσικα μετα θα ψαχνουμε τους μισους,αλλα ας γινει μια αρχη.
Φτανει ομως με τις θεωριες.
Τα γκολ μετρανε,οχι πως μπηκαν.
Φτανει με τα αποτυπωματα,τις καμερες και τις γελοιες θεωριες.

• Like 11
Δημοσ.

Για μεγάλες αγορές προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα την πιστωτική κάρτα και προσπαθώ να κάνω την αγορά από κάποιο γνωστό κατάστημα. Εφόσον πάει λάθος να έχω την επιλογή να με αποζημίωση το κατάστημα, κι εαν όχι, τότε να έχω την επιλογή να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής. Τώρα αμα αποφασίσω να πάρω κάτι μεταχειρισμενο, τότε θα προσπαθήσω να το κάνω face to face αμα μπορώ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Δηλαδή αν πας και κατάθεσης μυνηση έχεις την εντύπωση ότι δεν θα πάρουν αποτυπώματα από το φάκελο/πακέτο σου?

1. Ξερεις ποσα αποτυπωματα εχει πανω ενα πακετο; Και ποσα απο αυτα δεν ειναι κατεστραμενα; Η αστυνομια οταν ειναι να παρει αποτυπωματα σου λεει κρατα τον τοπο του εγκληματος ανεγκιχτο, για να μην τα αλλοιωσεις. Καλη τυχη με το πακετο.

2. Εστω οτι βρισκουμε ολα τα αποτυπωματα, τι θα μας δειξουν; Τους ανθρωπους που περασε το πακετο και ειναι ηδη γνωστοι; Συν οτι για να ταυτοποιησεις αποτυπωμα, πρεπει να υπαρχει στη βαση δεδομενων. 

3. Στις αποθηκες οι εργαζομενοι συνηθως φορανε γαντια. Εστω οτι εργαζονται χωρις αυτα, γιατι να μην φορεσει ο πλαιτσικολογος πριν κανει την μπινια;

Για αυτο λεω, η ζωη δεν ειναι CSI.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άσχετο-σχετικό με το θέμα.

Αν έχεις να παραλάβεις δέμα από θυρίδα και εντοπίσεις πρόβλημα στο δέμα (πχ χτυπήματα-ανοίγματα κλπ) υπάρχει τρόπος να μην το παραλάβεις όπως γίνεται με την άρνηση παραλαβής κατά τη κλασική παράδοση (πχ να το δεις και να το ξαναβάλεις πίσω στη θυρίδα) ή προβλέπεται κάτι τέτοιο;

Δημοσ.
13 hours ago, gRim said:

Σήμερα πήγα να παραλάβω ένα δέμα. Ανοίγοντας την θυρίδα αντίκρισα 4 δέματα ενώ εγώ υπολόγιζα ένα μεσαίο (δεν γνώριζα ακριβώς ποσότητες) και λέω αν είναι δυνατόν αντί το κατάστημα να τα βάλει όλα σε μία μεγαλύτερη κούτα έκανε αυτό για να κουβαλάω. Όπως πήγα να τα αφήσω στο αμάξι βλέπω ότι σε κάποιες κούτες κάτω από το αυτοκόλλητο με το όνομα μου σαν παραλήπτη είχε κι άλλο αυτοκόλλητο με παραλήπτη άσχετο όνομα. Σκέφτηκα σίγουρα έχει γίνει βλακεία και ξαναπήγα στο locker να δω αν μπορώ να επικοινωνήσω με box now αλλά το τηλεφωνικό κέντρο είχε κλείσει. Ρώτησα στο καταστημα που ήταν το locker αν είχαν κανένα άλλο τηλέφωνο και μου είπαν δεν έχουν αλλά δεν χρειάζεται αυτά θα είναι ενδιάμεσοι παραλήπτες οπότε έφυγα.

Φτάνω σπίτι ανοίγω πρώτο δέμα και το τιμολόγιο ήταν στο όνομα μου, ανοίγω 2ο δέμα και ήταν άλλη παραγγελία  με τιμολόγιο σε άλλο όνομα. Τα υπόλοιπα δεν τα άνοιξα καν. Κάλεσα κατευθείαν το κατάστημα όπου δεν το πρόλαβα και ανοίγει  Δευτέρα οπότε τους έστειλα μέιλ εξηγώντας τι έγινε με τις φωτογραφίες των δεμάτων.

Με όλα αυτά που διαβάζω και πέρα από ανοιγμένα δέματα που έχουν παρατηρηθεί δεν αποκλείω να γίνονται και τέτοια λάθη και να χάνονται δέματα. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι το ίδιο στην τελική. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα έχω αγοράσει αρκετά ακριβά αντικείμενα με παράδοση box now αλλά δεν ξέρω αν θα το ξαναεμπιστευτώ να στείλω κάτι αξίας με αυτό που μου έτυχε κι αυτά που διαβάζω.

Σήμερα επικοινώνησα με box now και ίσως κακώς βιάστηκα να βγάλω συμπέρασμα από την περίπτωση μου διότι πιθανώς να οφείλεται και σε πατάτα του καταστήματος. Και πάλι δεν βγάζει νόημα ότι δέχτηκαν να μεταφέρουν 4 πακέτα με τον ίδιο κωδικό δέματος και να τα βάλουν στην ίδια θυρίδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UPDATE 22/3 : χθες (21/3 απόγευμα) έλαβα email από την box now, η οποία ευγενέστατα δήλωσε την έναρξη διαδικασιών διερεύνησης του περιστατικού, εκφράζοντας ταυτόχρονα την λύπη τους για το συμβάν. Επίσης δήλωσαν βαση των όρων ταχυμεταφορών οταν δωθεί έγκριση για αποζημίωση δέματος καταβάλλεται ανώτατη αποζημίωση 100€ (copy paste).

Στην αντίστοιχα, ευγενική απάντηση μου, εξέφρασα την επιθυμία να βρεθεί το  κινητό και σε περίπτωση μη εύρεσης, οτι θα διερευνηθεί αν το ανώτερο ποσό (10ευρώ) σε περίπτωση εσωτερικής κλοπής, είναι καταχρηστικό.

Σε αναμονή για την συνέχεια....

Επεξ/σία από tsichles
  • Like 3
Δημοσ.

H Boxnow ξεκίνησε πολύ καλά σαν εταιρία.

Μετα άνοιξε συνεργασία με TEMU και επειδή δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί τον όγκο των δεμάτων προσέλαβε κάθε καρυδιάς καρύδι.

Η TEMU έκοψε μεγάλο μέρος της σύμβασης γιατί συμφώνησε με την ELTAcourier και στην Boxnow ξέμειναν πολλοί συμβασιούχοι υπάλληλοι.

Πολλοί από αυτούς ξέρουν ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά σε 2-3 μήνες οπότε καταλαβαίνεται τι γίνεται στις αποθήκες.

Η αρχή του κακού ήταν η συνεργασία με το TEMU τον Φεβρουάριο του 2024.

Από τότε πήρε την κάτω βόλτα η Boxnow.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβαζω πραγματα απο την μια λυπαμαι απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω..... οριζουν λεει ανωτατο ποσο αποζημιωσης τα 100 ευρω οποτε ενδεχομενος  τι κανουν,ισως κλεβουν ενα ποσοστο αντικειμενων που εχουν 300 η 400 ευρω αξια  επιστρεφουν 100 γιατι ετσι ειναι οι δηθεν οροι τους και ολα κομπλε.... μα παμε καλα? απο που και ως που οριζετε οτι η μεγιστη αποζημιωση ειναι 100 ευρω η καθε μπανανο εταιρεια αποφασιζει μονη της γραφει εναν κανονα και το δεχομαστε?η συγκεκριμενη εταιρεια ανεξαρτητα απο τους δηθεν ορους που  βαζει οπως την συμφαιρουν πρεπει να ειναι συννομη με το ισχυον κανονιστικο πλαισιο που διεπει τις ταχυμεταφορες , αναφερετε  καπου επισημα απο την εεττ οτι το ανωτερο οριο αποζημιωσης ειναι τα 100 ευρω? μετα διαβαζω πως ειναι φθηνη, αρα φταιμε οταν την επιλεγουμε μα αυτο ειναι προβλημα τους ας μην ηταν φθηνη αν δεν μπορει να διαχειριστει το εργο της.... δλδ φτιαχνω ενα πλυντηριο αυτοκινητων βαζω το πλυσιμο ενα ευρω φερνεις το αμαξι σου στο σπαω σου χαλαω το χρωμα επειδη τα μηχανηματα μου ειναι ακαταλληλα και σου λεω ε ενταξει ρε φιλε ενα ευρω πληρωσες το πλυσιμο, αυτα συμβαινουν παρε το αμαξι σου τωρα σπασμενο και φυγε.... 

Ενα αλλο που διαβασα οτι δεν συμφαιρει να κινηθεις νομικα ειναι τα εξοδα μεγαλυτερα κ.τ.λ μα καταρχην ειστε πολλα ατομα εαν ενωθειτε το κοστος επιμεριζεται και ειναι ελαχιστο κατα δευτερον περαν του κοστους υπαρχει και κατι που λεγεται ευθιξια δλδ δεν σας πειραζει μια εταιρεια να σας δουλευει ετσι? να σου αφαιρει κατι που εχει 500 και να σου λεει ελα παρε 100 και κομπλε εισαι η να σου χανει κατι που εχει 50 και να λεει δεν παιρνεις τπτ επειδη ετσι πουλαω τρελλα...καταγγελιες κανατε στον αρμοδιο κρατικο φορεα που τουλαχιστον αυτες ειναι δωρεαν? δεν ξερω θεωρω οτι φταιμε ολοι μας που τα δεχομαστε κατα καποιο τροπο οταν ειμαστε εν μερη αδρανης....

Επεξ/σία από DAIDALUS0084
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Αν και δεν είναι τόσο σοβαρό, θα μοιραστώ και εγώ μια πρόσφατη κακή εμπειρία καθώς παρέλαβα αθλητικά είδη πρόσφατα από μαγαζί που κάνω πολύ συχνά αγορές και στην τελευταία το κουτί το οποίο φαίνεται ότι ήταν σφραγισμένο από το κατάστημα αθλητικών ειδών, το βρήκα σκισμένο και ανοιγμένο μέσα στην θυρίδα του boxnow. Ευτυχώς δίχως να λείπει τίποτα και με το κατάστημα να διαβεβαιώνουν και αυτοί (αλλά και εγώ) ότι σε καμία περίπτωση δεν μεταφέρθηκε σε αυτή την κατάσταση, κυρίως γιατί και λογικά να το δεις εάν ήταν έτσι σε όλη την διαδρομή κάτι σίγουρα θα είχε παραπέσει καθώς είχε κάλτσες μέσα και άλλα μικρά αθλητικά είδη. Γενικά, όπου βλέπω πλέον boxnow κοιτάω να βρω εναλλακτικές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω αναλογη εμπιρεια γιατι δεν εχω θυριδα εδω κοντα οποτε. δεν εχω δουλεψει ποτε την box. ΑΛΛΑ, εγω τι θα εκανα, θα επαιρνα ενα κουτι απο κινητο (εχω διαφορα) και θα εφτιαχνα μεσα εναν μηχανισμο που ανοιγοντας το να πεταει χρωμα (ή κατι τετοιο) και θα το εστελνα μετα απο συννενόηση σε καποιον δικο μου, πανω κατω μεχρι να ανοιχτει! Καποια στιγμη ο ελαφροχερης θα επαιρνε το μαθημα του!! 

Η αληθεια ειναι οτι εχω και καποιους μηχανισμους παγιδευσης που εχουμε στο airsoft με bbs και δεν θα ηταν ασχημο να του βγαζαμε κανενα ματι αλλα ας παει ελαφρια για αρχη!

Επεξ/σία από gorge18
  • Like 3
  • Haha 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gorge18 είπε

Δεν εχω αναλογη εμπιρεια γιατι δεν εχω θυριδα εδω κοντα οποτε. δεν εχω δουλεψει ποτε την box. ΑΛΛΑ, εγω τι θα εκανα, θα επαιρνα ενα κουτι απο κινητο (εχω διαφορα) και θα εφτιαχνα μεσα εναν μηχανισμο που ανοιγοντας το να πεταει χρωμα (ή κατι τετοιο) και θα το εστελνα μετα απο συννενόηση σε καποιον δικο μου, πανω κατω μεχρι να ανοιχτει! Καποια στιγμη ο ελαφροχερης θα επαιρνε το μαθημα του!! 

Η αληθεια ειναι οτι εχω και καποιους μηχανισμους παγιδευσης που εχουμε στο airsoft με bbs και δεν θα ηταν ασχημο να του βγαζαμε κανενα ματι αλλα ας παει ελαφρια για αρχη!

Δουλευει και με ανθρακα αυτο,just saying.

• Like 2
  • Haha 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δουλευει και με ανθρακα αυτο,just saying.

Μαθημα ειπαμε να δωσουμε, οχι να τον στειλουμε 😈

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...