nimik Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Την έχω σχεδόν 2 μήνες ,ευχαριστημένος με την εικόνα της κανένα πρόβλημα με το πάνελ ,το HDR παίζει καλά σύμφωνα με τα specs . Mερικές φορές όμως σε restart /shut down του πισι χάνεται το σήμα μαυρίζει και το on/off κουμπί δεν αποκρίνεται ,θα πρέπει να την βγάλω από το ρεύμα για να επανέλθει και μετά παίζει κανονικά μέχρι να ξανασυμβεί ,όχι όμως σε καθημερινή βάση .. Μίλησα με Dell CS και μου είπαν ότι για κάποιο λόγο μαζεύει στατικό ηλεκτρισμό και γιαυτό συμβαίνει ,δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μου την αλλάξουν .. Σε 1η φάση αποσύνδεσα το πληκτρολόγιο και το ποντίκι από πάνω της μπας κι είχε να κάνει αλλά δεν άλλαξε κάτι , πήρα νέο καλώδιο κι απομάκρυνα τα Gigaworks T20 ηχεία από δίπλα της τα οποία βγάζουν κι ένα σφύριγμα αν βάλεις το αυτί σου κοντά ,τέλος πάντων για 20+ μέρες δεν το ξανά έκανε και πίστευα ότι έχει λυθεί το θέμα μέχρι χτες το βράδυ όπου κλείνοντας το πισι τσουπ το ίδιο πάλι .. Είμαι όμως σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να μπω στην διαδικασία της αλλαγής γιατί 1ον δε έχω κάποιο άλλο θέμα κι η οθόνη της της αντικατάστασης θα είναι refurbished όπως μου είπαν από την υποστήριξη το οποίο είναι θέμα πολιτικής της Dell .. Κι οκ γίνεται αντικατάσταση κι η νέα έχει καμένα πίξελ η άλλα θέματα ..δεν θέλω πραγματικά να μπω σε αυτήν την φάση εκτός αν είναι απαραίτητο και δεν είμαι σίγουρος τι θα πρέπει να κάνω .. Καμιά ιδέα πρόταση συμβουλή ?
nimik Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου Μου το έκανε πάλι σε restart ,κάλεσα το CS και δρομολογήθηκε αντικατάσταση ..
nimik Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Edit :G3223D το σωστό μοντέλο ,κατά λάθος στον τίτλο του τόπικ έγραψα D3223Q Επεξ/σία 19 Μαρτίου από nimik
akoinonitos Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Αν το μονιτορ που σου ερθει σαν αντικατασταση δεν πληρει τα στανταρ που εχεις για οτιδηποτε τους ξανα στελνεις μεχρι να ερθει κατι που ειναι οκ ,δεν θα στο αρνηθουν ,τουλαχιστον εμενα δεν μου το αρνηθηκαν στο παρελθον σε ενα p2717h ,ειχα μαζεψει 3 ιδια μονιτορ στο σπιτι . Επεξ/σία 23 Μαρτίου από akoinonitos 1
nimik Δημοσ. Δευτέρα στις 11:16 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:16 μμ (επεξεργασμένο) Στις 23/3/2025 στις 5:22 ΜΜ, akoinonitos είπε Αν το μονιτορ που σου ερθει σαν αντικατασταση δεν πληρει τα στανταρ που εχεις για οτιδηποτε τους ξανα στελνεις μεχρι να ερθει κατι που ειναι οκ ,δεν θα στο αρνηθουν ,τουλαχιστον εμενα δεν μου το αρνηθηκαν στο παρελθον σε ενα p2717h ,ειχα μαζεψει 3 ιδια μονιτορ στο σπιτι . Ευχαριστώ, χτες ήρθε η αντικατάσταση και σήμερα το άνοιξα και το δοκίμασα ,είναι refurbished (με παραγωγή Jan 2022 ενώ το δικό μου Jul 2024 ) ,σε καλή κατάσταση γενικά αλλά έχει ένα σημαδάκι μαύρο στο δεξί Γ (ποδοσφαιρικός όρος ) του πάνελ ,σαν σκουπιδάκι κάτι .. Το σκέφτομαι αρκετά αλλά μάλλον θα κρατήσω το δικό μου ,δεν είναι και τόσο μεγάλο το θέμα που αντιμετωπίζω καμιά φορά στις τόσες μέρες και δεν μου καλοφαίνεται η ιδέα να επιστρέψω το δικό μου (ούτε 2 μήνες δεν το έχω) γι αυτόν τον λόγο και να κρατήσω το 3+ χρονών refurbished η να μπω στην διαδικασία να δοκιμάζω monitors .. Από την εξυπηρέτηση πάντως με προτρέπουν να το αλλάξω ..δεν ξέρω πραγματικά γι αυτό κι άνοιξα το τόπικ ..εκτός αν θα γινόταν να μου στείλουν καινούργιο που χλωμό το βλέπω .. Τι λέτε ? Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:17 μμ από nimik
akoinonitos Δημοσ. Τρίτη στις 01:17 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:17 πμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, nimik είπε Ευχαριστώ, χτες ήρθε η αντικατάσταση και σήμερα το άνοιξα και το δοκίμασα ,είναι refurbished (με παραγωγή Jan 2022 ενώ το δικό μου Jul 2024 ) ,σε καλή κατάσταση γενικά αλλά έχει ένα σημαδάκι μαύρο στο δεξί Γ (ποδοσφαιρικός όρος ) του πάνελ ,σαν σκουπιδάκι κάτι .. Το σκέφτομαι αρκετά αλλά μάλλον θα κρατήσω το δικό μου ,δεν είναι και τόσο μεγάλο το θέμα που αντιμετωπίζω καμιά φορά στις τόσες μέρες και δεν μου καλοφαίνεται η ιδέα να επιστρέψω το δικό μου (ούτε 2 μήνες δεν το έχω) γι αυτόν τον λόγο και να κρατήσω το 3+ χρονών refurbished η να μπω στην διαδικασία να δοκιμάζω monitors .. Από την εξυπηρέτηση πάντως με προτρέπουν να το αλλάξω ..δεν ξέρω πραγματικά γι αυτό κι άνοιξα το τόπικ ..εκτός αν θα γινόταν να μου στείλουν καινούργιο που χλωμό το βλέπω .. Τι λέτε ? Πες του οτι δεν σου κανει γιαυτους τους λογους και αν μπορουν σου στειλουν αλλο Επεξ/σία Τρίτη στις 08:18 πμ από akoinonitos 1
iml Δημοσ. Τετάρτη στις 02:02 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:02 πμ (επεξεργασμένο) Θυμάμαι όταν είχα αλλάξει το δικό μου καινούριο 27" dell (ίδιο κόστος πίσω στο 14-15). Ηρθε ένα με 2-3 μαύρα κάτω αριστερά. Το επόμενο ήταν χειρότερο γιατί είχε στο κέντρο ένα λευκό και το έβλεπα φατσα-κάρτα. Το 3ο είχε ένα μικρό μαύρο σημαδάκι πάνω δεξιά (στο Γ). Είχα απογοητευτεί γιατί το ένα ήταν χειρότερο από το άλλο και τελικά το κράτησα. Εκεί πάνω που είναι δεν χτυπάει στο μάτι και τελικά το ξέχασα και δεν με απασχολεί πια. Κουράγιο ότι και αν κάνεις. Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:13 πμ από iml 1
nimik Δημοσ. Πέμπτη στις 06:57 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 06:57 μμ Στις 26/3/2025 στις 2:02 ΠΜ, iml είπε Θυμάμαι όταν είχα αλλάξει το δικό μου καινούριο 27" dell (ίδιο κόστος πίσω στο 14-15). Ηρθε ένα με 2-3 μαύρα κάτω αριστερά. Το επόμενο ήταν χειρότερο γιατί είχε στο κέντρο ένα λευκό και το έβλεπα φατσα-κάρτα. Το 3ο είχε ένα μικρό μαύρο σημαδάκι πάνω δεξιά (στο Γ). Είχα απογοητευτεί γιατί το ένα ήταν χειρότερο από το άλλο και τελικά το κράτησα. Εκεί πάνω που είναι δεν χτυπάει στο μάτι και τελικά το ξέχασα και δεν με απασχολεί πια. Κουράγιο ότι και αν κάνεις. Θα κρατήσω το δικό μου ,δεν θα μπω στην λογική να δοκιμάζω οθόνες και πάρε δώσε με τις κούριερ κτλ ..
iml Δημοσ. Παρασκευή στις 12:15 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:15 πμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, nimik είπε Θα κρατήσω το δικό μου ,δεν θα μπω στην λογική να δοκιμάζω οθόνες και πάρε δώσε με τις κούριερ κτλ .. Κοίτα, άλλο πράγμα ένα σημαδι στο panel , που είναι κάτι που το βλέπεις και είτε το αντέχεις είτε όχι και άλλο το δικό σου που είναι χρηστικό. Μπορεί να φταίνε διάφορα πράγματα , από τη μπρίζα, τις άλλες συσκευές στην ίδια φαση, καλώδια, το wake-up σήμα της κάρτας γραφικών, αλλά και η ίδια η οθόνη. Και αν είναι η οθόνη, μπορεί να μείνει ως έχει, να αλλάξει η συχνότητα του θέματος που αντιμετωπίζεις, ή να σε κρεμάσει πρόωρα κάποιο από τα ηλεκτρονικά της. Εγώ ανέφερα την εμπειρία μου, για να σου πω ότι -στην περίπτωσή μου-, οι αντικαταστάσεις δεν ήταν από το πάνω ράφι αλλά ότι σου τύχει. Εφόσον έχεις στα χέρια σου ακόμα την αρχική οθόνη, ίσως να ζητούσες αντικατάσταση επιστρέφοντας τη δεύτερη να δεις τι θα σου έρθει. Στη δική μου περίπτωση τότε, έπαιρναν την προηγούμενη οθόνη για να πάρω την αντικατάσταση γι' αυτό κατέληξα να κρατήσω την τελευταία, μη γνωρίζοντας αν η επόμενη θα είναι χειρότερη. Και αν είναι όντως στατικός ηλεκτρισμός, έχει κάποιος τεχνικός καμία πρακτική λύση? Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:24 πμ από iml
nimik Δημοσ. Παρασκευή στις 12:52 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 12:52 μμ 12 ώρες πριν, iml είπε Κοίτα, άλλο πράγμα ένα σημαδι στο panel , που είναι κάτι που το βλέπεις και είτε το αντέχεις είτε όχι και άλλο το δικό σου που είναι χρηστικό. Μπορεί να φταίνε διάφορα πράγματα , από τη μπρίζα, τις άλλες συσκευές στην ίδια φαση, καλώδια, το wake-up σήμα της κάρτας γραφικών, αλλά και η ίδια η οθόνη. Και αν είναι η οθόνη, μπορεί να μείνει ως έχει, να αλλάξει η συχνότητα του θέματος που αντιμετωπίζεις, ή να σε κρεμάσει πρόωρα κάποιο από τα ηλεκτρονικά της. Εγώ ανέφερα την εμπειρία μου, για να σου πω ότι -στην περίπτωσή μου-, οι αντικαταστάσεις δεν ήταν από το πάνω ράφι αλλά ότι σου τύχει. Εφόσον έχεις στα χέρια σου ακόμα την αρχική οθόνη, ίσως να ζητούσες αντικατάσταση επιστρέφοντας τη δεύτερη να δεις τι θα σου έρθει. Στη δική μου περίπτωση τότε, έπαιρναν την προηγούμενη οθόνη για να πάρω την αντικατάσταση γι' αυτό κατέληξα να κρατήσω την τελευταία, μη γνωρίζοντας αν η επόμενη θα είναι χειρότερη. Και αν είναι όντως στατικός ηλεκτρισμός, έχει κάποιος τεχνικός καμία πρακτική λύση? Συμφωνώ ,αλλά κι αυτή η διαδικασία του πάρε δώσε για το συγκεκριμένο θέμα που συμβαίνει σε αραιά χρονικά διαστήματα μου φαίνεται κάπως ..προς το παρόν κρατάω την δικιά μου που κατά τα άλλα είναι άψογη ,εάν κι εφόσον το φαινόμενο γίνει συχνότερο η προκύψει κάτι άλλο τότε θα δοκιμάσω πάλι αντικατάσταση ..είναι πραγματικά ότι κάτσει με τις αντικαταστάσεις όπως φαίνεται .. Οι τεχνικοί στην εξυπηρέτηση δεν εμβαθύνουν με το θέμα ,ο 1ος που μίλησα δεν μπορούσε να το κάνει replicate όπως μου είπε ,είναι πιο εύκολο και γρήγορο για αυτούς να στείλουν νέα παρά να σου κάνουν support .. Tώρα στο θέμα δεν ξέρω τι μπορεί να την επηρεάζει ,τα led του πληκτρολογίου ,το κινητό που είναι δίπλα ,το κλιματιστικό που άναβε και προκαλούσε μια σχετική ξηρασία κοντά στον χώρο ,δεν ξέρω .. Το έχω ψάξει αρκετά στο νετ ,βρήκα μια παρόμοια περίπτωση σε σχόλια στο Amazon σχετικά με καλώδιο DP που εντέλει παράγγειλα καινούργιο ,οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν flickering ,black screens ,παρεμβολές κτλ .. Βρήκα αυτό το τόπικ στο reddit όπου πολλοί προτείνουν την τοποθέτηση αλουμινόχαρτου στον βραχίονα της οθόνης και στο γραφείο ,φαίνεται αστείο εκ πρώτης αλλά μπορεί και να δουλεύει τελικά ..
filipprin Δημοσ. Παρασκευή στις 05:38 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:38 μμ βασικο ερωτημα...........ΜΕ το καινουργιο μονιτορ σου κανει το προβλημα??????????? 4 ώρες πριν, nimik είπε Βρήκα αυτό το τόπικ στο reddit όπου πολλοί προτείνουν την τοποθέτηση αλουμινόχαρτου στον βραχίονα της οθόνης και στο γραφείο ,φαίνεται αστείο εκ πρώτης αλλά μπορεί και να δουλεύει τελικά ..
nimik Δημοσ. Παρασκευή στις 07:35 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 07:35 μμ 1 ώρα πριν, filipprin είπε βασικο ερωτημα...........ΜΕ το καινουργιο μονιτορ σου κανει το προβλημα??????????? Απλά το άνοιξα για λίγο και μόλις είδα το σημαδάκι την πακέταρα ξανά ,από τις 19 Μαρτίου που άνοιξα το τόπικ δεν το έχει ξανά κάνει και πριν το έκανε μετά από 20+ μέρες ..βγάλε άκρη ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα