chris_g92 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Καλημέρα αν γνωρίζει κάποιος, ανάμεσα στα 2 ποιο είναι θεωρητικά καλύτερο. Το ένα έχει m3 pro παραπάνω ραμ και δίσκο και το άλλο έχει m4(νεότερη γενία οχι pro ομως) και λιγότερο δίσκο και ram. https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/318774-apple-macbook-pro-14-m3-pro-12-core-18gb-1tb-18-core-gpu-silver https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/318745-apple-macbook-pro-14-m4-10-core-16gb-512gb-10-core-gpu-space-black
Λύση jodact Δημοσ. 19 Μαρτίου Λύση Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) To Μ3 Pro είναι δυνατότερο σύνολο. Ο Μ4 ειναι δυνατότερος μόνο σε single core performance. Συν η extra Ram και αποθηκευτικος χώρος που ειναι πολυ σημαντικά, ειδικά η RAM. To Μ3 Pro εχει και μεγαλύτερο memory(RAM) bandwidth και γρηγορότερο δίσκο (λογικά). Επεξ/σία 19 Μαρτίου από jodact 1
chris_g92 Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 5 minutes ago, jodact said: To Μ3 Pro είναι δυνατότερο σύνολο. Ο Μ4 ειναι δυνατότερος μόνο σε single core performance. Συν η extra Ram και αποθηκευτικος χώρος που ειναι πολυ σημαντικά, ειδικά η RAM. To Μ3 Pro εχει και μεγαλύτερο memory(RAM) bandwidth και γρηγορότερο δίσκο (λογικά). Αρα συνολικά ειναι καλύτερη επιλογή το παλιότερο μοντέλο. Συνολικά πόσα χρόνια υποστήριζει η apple με αναβαθμίσεις τα macbook. Δεν είχα ποτέ και δεν γνωρίζω.
jodact Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Δεν ειμαι και πολυ συγουρος αλλα νομιζω τουλάχιστον 7 χρόνια ισως και περισσότερο αναλογα το μοντελο. Οι M επεξεργαστές ειναι πολυ δυνατοι οποτε πιθανως να παρουν για αρκετα χρονια updates. Τα Μ1 μηχανήματα που βγήκαν το 2020 ακόμα και σήμερα "πετάνε" για το 95% των χρηστών. Ναι εγώ βλέπω αρκετά ανώτερο το παλιότερο μοντέλο συνολικα. Και λογω επεξεργαστή/GPU και λόγω RAM. Τα 16GB Ram για καπως απαιτητική χρήση αρχίζουν σιγά σιγά να ειναι λίγα οπότε θα τραβάει πιο συχνά "πόρους" απο τον SSD για memory swap. Ετσι κι αλλιως η Apple με τα Apple Silicon Laptops βγάζει συχνά νεα μοντέλα και δε ξερω το λόγο, με αποτέλεσμα το "παλιό" να μην ειναι καν ουτε 1 χρονο παλιοτερο απο το άλλο. Αν ψαξεις πότε παρουσιαστηκε ο Μ3 Pro και πότε ο M4 θα δεις οτι ειναι μόλις λίγοι μήνες η διαφορά τους. 1
takislz Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Να πάρεις το καινούριο. Καλύτερη κάμερα, καλύτερη φωτεινότητα, καλύτερη (μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας) θα έχεις 1 χρόνο παραπάνω αναβαθμίσεις λογισμικού και καλύτερη τιμή μεταπώλησης. Στις διάφορες επεξεργαστή και μνήμης ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να καταλάβεις διαφορά, αν χρειαστείς στο μέλλον μεγαλύτερο δίσκο, βάλε με 100€ έναν usb ssd 1 ή 2t. 1
chris_g92 Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου Το χρειάζομαι για την δουλειά μου, δουλεύω remote και ελάχιστες φορές θα βγω από το σπίτι με το laptop που έχω ήδη. Συνδεδεμένο σε 2 momitors με keyboard mouse και εξωτερική κάμερα θα είναι στο 99% των περιπτώσεων. Μέχρι και Mac mini σκέφτηκα να πάρω μιας και είναι vfm. Απλά τη 1 φορά που θα χρειαστεί να πάω στο γραφείο τι θα κάνω. Άρα αναγκαστικά σκέφτηκα το MacBook. Μπερδεύτηκα λίγο τώρα με το νέο και παλιό, θα δω αυτά που μου είπατε και θα αποφασίσω.
ramarg Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εγώ θα έπαιρνα το M3 Pro καταρχήν γιατί έχει καλύτερο σύστημα ψύξης (διπλό heatsink & fan) σε αντίθεση με το M4 entry με μονό heatsink & 1 fan. Kαι φυσικά θα το επέλεγα γιατί έχει περισσότερη ram & ssd size. Μην το φοβάσαι επειδή είναι 1 χρόνο παλιότερο. Το σκέτο Μ4 αν και καινούριο είναι entry μοντέλο και πιο αδύναμο από ένα M3 Pro. Επεξ/σία 26 Μαρτίου από ramarg 1 1
chris_g92 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:02 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 01:02 πμ Τελικά αγόρσα ένα macbook air και η ερώτηση μου είναι γιατί είναι τοσο χάλια η εικόνα σε full hd monitor. Ακόμη και με better display που δοκίμασα, δεν μπορώ να πώ ότι γίνονται θαύματα. Μετάνιωσα πραγματικά για την αγορά που έκανα.
arxontas2323 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:16 μμ 11 ώρες πριν, chris_g92 είπε Τελικά αγόρσα ένα macbook air και η ερώτηση μου είναι γιατί είναι τοσο χάλια η εικόνα σε full hd monitor. Ακόμη και με better display που δοκίμασα, δεν μπορώ να πώ ότι γίνονται θαύματα. Μετάνιωσα πραγματικά για την αγορά που έκανα. ποιο macbook air πηρες;
chris_g92 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:39 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 01:39 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, arxontas2323 said: ποιο macbook air πηρες; m3 16/512. Ειχα ένα voucher και μου βγήκε αρκετά οικονομικά. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:40 μμ από chris_g92
arxontas2323 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:57 μμ 17 λεπτά πριν, chris_g92 είπε m3 16/512. Ειχα ένα voucher και μου βγήκε αρκετά οικονομικά. To m4 εχω δει απο κοντα σε εκθεση και δεν ειχα δει καποιο προβλημα...σε βιντεο δεν σου αρεσε; δεν σ αρεσαν τα χρωματα;
jodact Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ 3 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε To m4 εχω δει απο κοντα σε εκθεση και δεν ειχα δει καποιο προβλημα...σε βιντεο δεν σου αρεσε; δεν σ αρεσαν τα χρωματα; Σε εξωτερικη οθονη λεει. Οχι στου laptop. 1
takislz Δημοσ. Πέμπτη στις 02:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:13 μμ (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, chris_g92 είπε Τελικά αγόρσα ένα macbook air και η ερώτηση μου είναι γιατί είναι τοσο χάλια η εικόνα σε full hd monitor. Ακόμη και με better display που δοκίμασα, δεν μπορώ να πώ ότι γίνονται θαύματα. Μετάνιωσα πραγματικά για την αγορά που έκανα. παίξε με τα colour profiles, system settings/displays/colour profile ή φτιάξε δικό σου. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:14 μμ από takislz
chris_g92 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:24 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 02:24 μμ 21 minutes ago, jodact said: Σε εξωτερικη οθονη λεει. Οχι στου laptop. ειναι τρομερά blurry το ui και το text. Απο ότι διάβασα εχει αφαιρέσει η apple το antialiasing μιας και χρησιμοποιεί το retina(scale 200%). Δεν σώζεται με την οθόνη μου. Βοηθάει κάπως το better display αλλα δεν. Τώρα καλή τύχη στο να βρώ οθόνη να έχει καλό scale με apple.
jodact Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, chris_g92 είπε ειναι τρομερά blurry το ui και το text. Απο ότι διάβασα εχει αφαιρέσει η apple το antialiasing μιας και χρησιμοποιεί το retina(scale 200%). Δεν σώζεται με την οθόνη μου. Βοηθάει κάπως το better display αλλα δεν. Τώρα καλή τύχη στο να βρώ οθόνη να έχει καλό scale με apple. O μονος τροπος για να εχεις 100% τελεια εικονα ειναι να παρεις κάποιο 5Κ monitor (5120x2880). Εγώ προς το παρόν χρησιμοποιώ Dell Ultrasharp 1440p. Δεν ειναι το ίδιο με windows σε καμια περίπτωση στην απεικόνιση κειμένου, αλλά η εικόνα ειναι αξιοπρεπέστατη και τουλάχιστον εμένα δεν με ενοχλεί. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:34 μμ από jodact
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα