jmallen3 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, είχα αγοράσει ένα επιτραπέζιο από μεγάλη αλυσίδα (publ**)και το οποίο επέστρεψα σφραγισμένο μετά από λίγες ημέρες και μου έδωσαν πιστωτικό το οποίο ισχύει για 6 μήνες όπως μου ανέφεραν. Σε προσπάθεια μου να το χρησιμοποιήσω σήμερα στο κατάστημα, αρνήθηκαν να το δεχθούν για αγορά με τιμολόγιο και αρνήθηκαν να μου δώσουν πίσω τα χρήματα μου απλά. Είναι νόμιμο αυτό ή έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ή την αντίστοιχη νομοθεσία; Επεξ/σία 19 Μαρτίου από jmallen3
Mr_Terror Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Δηλαδή επέστρεψες το παιχνίδι, σου κόψανε πιστωτικό και δεν το δέχονται για νέα αγορα;.Μήπως να μίλαγες με τα κεντρικά να τους εξηγήσεις το πρόβλημα.Γιατι έτσι όπως το λες έχεις χάσει τα λεφτά σου. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από Mr_Terror
jmallen3 Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου δεν το δέχονται για νέα αγορά με τιμολόγιο, μόνο με απόδειξη. 1
Mr_Terror Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο αυτό. Μίλα με τα κεντρικά να δεις τι θα σου πουν.η απόδειξη που είχε κοπεί και το τιμολόγιο που θες να κόψεις είναι στο ίδιο ονομα;
fmarkos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Την αρχική αγορά την είχες κάνει εσύ; Όταν έκανες την επιστροφή την έκανες με την απόδειξη αγοράς ή με κάρτα αλλαγής;
jobous Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Απο ότι καταλαβαίνω το θέμα είναι λογιστικό. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πιστωτικό απο αποδειξη λιανικής για έκδοση τιμολογίου (στο τιμολόγιο γράφονται τα στοιχεία του πιστωτικού , αν ήταν πιστωτικό απο τιμολόγιο δεν θα υπήρχε πρόβλημα). Είναι απλά τα πράγματα. Αν έχεις λογιστή ρώτα τον. Το θέμα είναι τώρα που έχει κοπεί το πιστωτικό δεν μπορεί να σου επιστρέψει τα χρήματα. Ίσως έπρεπε να πιέσεις στην αρχή για επιστροφή χρημάτων πριν σου κόψει το πιστωτικό. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από jobous
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου Παλιότερα, σε άλλη αλυσίδα, μου είχαν πει ότι τα πιστωτικά από τιμολόγιο χρησιμοποιούνται για αγορές με τιμολόγιο και αντίστοιχα τα πιστωτικά από αγορές με απόδειξη για αγορές με απόδειξη. Υποθέτω γίνεται για λογιστικούς λόγους, αλλά αυτό είναι εικασία. Τώρα, τη νομοθεσία, δεν τη γνωρίζω, ενδεχομένως να ερωτηθεί λογιστής.
greekfragma Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Παρήγγειλε οτιδήποτε ιντερνετικά (ώστε να έχεις τα δικαιώματα εξ αποστάσεως αγοράς) με πληρωμή σε κατάστημα ίση με την αξία του πιστωτικού, πλήρωσε με το πιστωτικό κατά την παραλαβή, και μετά πες μετάνιωσα και θέλω επιστροφή χρημάτων. Αυτές οι πονηρές τακτικές των καταστημάτων για να κρατάνε τα χρήματα και να σε εγκλωβίζουν σε πιστωτικά (δηλαδή να κάνουν 100% εξασφαλισμένο τζίρο), θέλουν και πονηρές τακτικές από τους καταναλωτές. my 2c 1 1
jmallen3 Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε Παρήγγειλε οτιδήποτε ιντερνετικά (ώστε να έχεις τα δικαιώματα εξ αποστάσεως αγοράς) με πληρωμή σε κατάστημα ίση με την αξία του πιστωτικού, πλήρωσε με το πιστωτικό κατά την παραλαβή, και μετά πες μετάνιωσα και θέλω επιστροφή χρημάτων. Αυτές οι πονηρές τακτικές των καταστημάτων για να κρατάνε τα χρήματα και να σε εγκλωβίζουν σε πιστωτικά (δηλαδή να κάνουν 100% εξασφαλισμένο τζίρο), θέλουν και πονηρές τακτικές από τους καταναλωτές. my 2c δικαιουμαι επιστροφή χρημάτων όταν το επιστρέψω ακόμα και αν πλήρωσα με το πιστωτικό; 36 λεπτά πριν, fmarkos είπε Την αρχική αγορά την είχες κάνει εσύ; Όταν έκανες την επιστροφή την έκανες με την απόδειξη αγοράς ή με κάρτα αλλαγής; την είχα κάνει εγώ ωστόσο η επιστροφή έγινε με κάρτα αλλαγης.
fmarkos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, jmallen3 είπε την είχα κάνει εγώ ωστόσο η επιστροφή έγινε με κάρτα αλλαγης. Από την στιγμή που έγινε η επιστροφή με κάρτα αλλαγής σωστά σου είπανε. Αν είχες πάει με την απόδειξη αγοράς θα μπορούσες μέχρι και τα χρήματα σου να πάρεις πίσω. Η κάρτα αλλαγής είναι μία "ευκολία" που παρέχουν τα καταστήματα για να μην πας με την απόδειξη. Από κει και πέρα κάνεις ότι σου πούνε. Σωστά δεν σου κόβουν τιμολόγιο γιατί δεν μπορούν να αντιστοιχήσουν τα χρήματα από την αρχική αγορά. 2
johnieXoX Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου την αγορά την έκανε φυσικό πρόσωπο επέστρεψε το προϊόν, και πήρε πιστωτικό. τώρα, και αφού θα κοπεί τιμολόγιο, η αγορά θα γίνει από νομικό πρόσωπο πως το νομικό πρόσωπο θα χρησιμοποιήσει το πιστωτικό του φυσικού προσώπου;
greekfragma Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 3 hours ago, jmallen3 said: δικαιουμαι επιστροφή χρημάτων όταν το επιστρέψω ακόμα και αν πλήρωσα με το πιστωτικό; το δελτίο παραλαβής παράδοσης προϊόντος δε κάνει διαχωρισμό ανάλογα τη φύση της πληρωμής, αλλά περιλαμβάνει ΜΟΝΟ την αξία της συναλλαγής και την αξία του προϊόντος. άπαξ λοιπόν και πάρεις στα χέρια σου από online αγορά με παραλαβή εξόφληση στο κατάστημα, απόδειξη που να αναφέρει την αξία του προϊόντος που παρέλαβες, όταν το επιστρέψεις εφόσον το δικαιούσαι νομικά να το επιστρέψεις (π.χ. σφραγισμένο την ίδια μέρα επειδή άλλαξες γνώμη σε ONLINE αγορά), τότε ότι γράφει το χαρτί επάνω αυτά τα μετρητά δικαιούσαι πίσω. Το ΖΗΤΑΣ και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα επιστρέψουν εφόσον δε σε καλύπτει το πιστωτικό ή άλλο προϊόν ενεργοποιώντας το δικαίωμα ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ.
Dante80 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) To οποίο δικαίωμα ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ θα γράψουν στα παπάρια τους όπως κάνει το ΠΛΑΙΣΙΟ και άλλοι, και θα τρέχεις μήνες σε συνηγόρους και γραμματείες για να μην πάρεις τπτ στο τέλος, όπως και άλλοι. Πλείστα τα παραδείγματα με μεγάλες αλυσίδες στην Ελληνική αγορά, ψάξε θέματα εδώ μέσα. Πήγαινε κάνε την αγορά σου με πιστωτικό και απόδειξη. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από Dante80
SabotazNic Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 4 ώρες πριν, greekfragma είπε το δελτίο παραλαβής παράδοσης προϊόντος δε κάνει διαχωρισμό ανάλογα τη φύση της πληρωμής, αλλά περιλαμβάνει ΜΟΝΟ την αξία της συναλλαγής και την αξία του προϊόντος. άπαξ λοιπόν και πάρεις στα χέρια σου από online αγορά με παραλαβή εξόφληση στο κατάστημα, απόδειξη που να αναφέρει την αξία του προϊόντος που παρέλαβες, όταν το επιστρέψεις εφόσον το δικαιούσαι νομικά να το επιστρέψεις (π.χ. σφραγισμένο την ίδια μέρα επειδή άλλαξες γνώμη σε ONLINE αγορά), τότε ότι γράφει το χαρτί επάνω αυτά τα μετρητά δικαιούσαι πίσω. Το ΖΗΤΑΣ και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα επιστρέψουν εφόσον δε σε καλύπτει το πιστωτικό ή άλλο προϊόν ενεργοποιώντας το δικαίωμα ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ. Εχω την εντυπωση οτι ολα αυτα δεν ισχυουν απο την ωρα που χρησιμοποιηθηκε καρτα αλλαγης. Θεωρω οτι ειναι σαν να εχει αγορασει καποια καρτα καταστηματος με χρηματικο υπολοιπο. Προφανως, δεν εχει κατι να χασει με το να αγορασει κατι ηλεκτρονικα, να χρησιμοποιησει το πιστωτικο, και μετα να το επιστρεψει ΧΩΡΙΣ να τα αναφερει ολα αυτα. Μια απλη επιστροφη εντος 14 ημερων
StamTheMan Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 9 ώρες πριν, jmallen3 είπε μου έδωσαν πιστωτικό το οποίο ισχύει για 6 μήνες Αυτο γιατι δεν το συζηταει κανεις; Ρε παμε καλα; Τι λενε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα