Προς το περιεχόμενο

Μini PC Ninkear N4 | AMD Ryzen 5 4600H | 16 GB RAM | 512 GB SSD | Windows 11 | 180 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθε το δικό μου και δυστυχώς δε με τρέλανε η αγορά.

1) Single channel memory σε Ryzen, σε υποχρεώνουν στην ουσία ν αναβαθμίσεις στα 32.

2) Λέει ντεμέκ για PCIE δίσκο, αλλά έρχεται με SATA

3) και χειρότερο, το φουρφούρι του είναι σούπερ σπαστικό γιατί μαρσάρει σχεδόν ασταμάτητα, δοκίμασα custom fan control απ το bios, αλλά έχω την εντύπωση πως τα settings δε κάνουν τίποτα. Έβαλα PTM7950, έβαλα και thermal pads στα VRMs μπας και, αλλά τζίφος.

Θα κάνω 3D printed housing με βάση για 80mm PWM 5V noctua fan και θα πετάξω το φουρφούρι του, αλλιώς δε παίζει να το δουλέψω, εκτός αν είμαι σε άλλο δωμάτιο.

Για 180€ καλό είναι, αν ήταν ήσυχο το φουρφούρι θα το πρότεινα παρά το false advertising.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτακτικη η αναβαθμιση σε dual channel...ιδιως για την igpu

Επεξ/σία από ougxar
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ήρθε και το δικό μου και το σέταρα, ευχαριστούμε @zacharis1955 και για τις οδηγίες με τους drivers!

Στις 27/3/2025 στις 12:25 ΠΜ, angmar είπε

Θα κάνω 3D printed housing με βάση για 80mm PWM 5V noctua fan και θα πετάξω το φουρφούρι του, αλλιώς δε παίζει να το δουλέψω, εκτός αν είμαι σε άλλο δωμάτιο.

@angmar αν προχωρήσεις με το project του ανεμιστήρα, θα ενημερώσεις εδώ μπας και το ησυχάσουμε κάπως; :lol:

Δημοσ.

Εννοείται, περιμένω κάτι τσιμπράγκαλα από Κίνα και κάθομαι με σταυρωμένα χέρια (και βουλωμενα αυτιά :P) μέχρι να φτάσουν. Μόλις έχω νέα θα τα ποσταρω αναλυτικά. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

https://www.banggood.com/Ninkear-N4-Mini-PC-AMD-Ryzen-5-4600H-6-Cores-12-Threads-16GB-RAM-512GB-SSD-WIFI-6-BT5_2-4K-Triple-Output-HD-Type-C-Windows-11-Mini-Gaming-Computer-p-2019627.html?cur_warehouse=CZ&ID=47184  199 € με τον κωδικό BGd6bc1e και ξετσεκάροντας το εντελώς άχρηστο  shipping insurance.

Δημοσ.

Μικρό και μάλλον ασήμαντο update. Έστειλα στη Ninkear να ρωτήσω αν ξέρουν τι παίζει με τα fan options στο BIOS και αν όντως δουλεύουν και μου έστειλαν ένα link σε mega με νέο BIOS. Κατέβασα το αρχείο για το N4 και φυσικά το έβαλα στο virustotal το οποίο έπαθε βραχυκύκλωμα.

image.png.a6bfafc065be60d2449ed787a9976eba.png

Οπότε άνοιξα το exe, έβγαλα το bin του BIOS το οποίο φαίνεται καθαρό

image.png.101e53e9fdffb11a08d4e25b78707156.png

Πήρα το BIOS flash tool κατευθείαν απ την πηγή https://www.ami.com/bios-uefi-utilities/ και τα έβαλα σ' ένα zip που μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.mediafire.com/file/n3n7hgubxybldxt/NinkearN4Bios.zip/file

Τρέχετε το flash.bat και περιμένετε.

Άντε και το κάνατε, θα γίνει τίποτα; Όχι, το φουρφούρι μαρσάρει σα 2χρονο νικελωμένο παπί και τα options στο BIOS πάλι δε δουλεύουν.

Disclaimer: Όπως σε κάθε BIOS update υπάρχει πιθανότητα να πάνε πολλά πράματα στραβά και να καταλήξετε μ ένα ασημί paperweight (θα ναι βέβαια αθόρυβο, κάτι είναι κι αυτό), προφανώς το κάνετε με δική σας ευθύνη και ο συγγραφέας (:P) θα σφυρίζει αδιάφορα αν χρειαστεί να το βάψετε μπλε και να το πετάξετε στη θάλασσα.

• Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...