jokul7 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Κατά τη γνώμη μου, η υπερβολή και οι απλουστεύσεις της σειράς, όπως αναφέρει ο Lotof παραπάνω, έχουν ως στόχο τους ευσυνείδητους γονείς. Η σειρά θέλει να τους ευαισθητοποιήσει λίγο παραπάνω ώστε να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν περισσότερο με τα παιδιά τους, προσπαθώντας να βρουν χρόνο μέσα στον πανικό των υποχρεώσεων, σχέσεων, προσωπικών αναγκών κλπ. Εγώ πάντως το πήρα το μήνυμα, οπότε κρίνω τη σειρά επιτυχημένη. Προφανώς κάποιες περιπτώσεις είναι ήδη χαμένες. 1
profile Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Η σειρά έγινε με αφορμή την έξαρση βίας στα σχολεία της Βρετανίας και ιδίως σε επιθέσεις με μαχαίρια σε γυμνάσια. 2
Millennium Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου https://www.huffingtonpost.gr/entry/to-adolescence-tha-provlethei-se-ola-ta-yemnasia-kai-lekeia-tes-vretanias_gr_67ea99fae4b02539f7d8f728 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Απριλίου Super Moderators Δημοσ. 1 Απριλίου Στις 26/3/2025 στις 9:54 ΠΜ, micos000 είπε Μου άρεσε πάντως το πλάνο που η κάμερα στήθηκε μπροστά από το βανάκι και ακολουθούσε την οικογένεια μέχρι το κατάστημα με ευχάριστη διάθεση και μετά που μπήκε από μέσα και πίσω από τα κεφάλια και η διάθεση ήταν μουντή. Το είδα τρεις φορές αυτό το πλάνο! Αν δεις τα making offs το έκαναν όντως με ένα γύρισμα χωρίς διακοπή! Με το που φτάνουν στο κατάστημα, ξεκπουμπώνουν την κάμερα και αμέσως την αναλαμβάνει άλλος που τους ακολουθεί! Το ίδιο και με τη σκηνή με το drone που 2 τεχνικοί κρατούν το drone στον αέρα και ο χειριστής της φορητής κάμερας την κουμπώνει στο κάτω μέρος και απογειώνεται άμεσα συνεχίζοντας το πλάνο! 2
LiquidTroll Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Αψογα σκηνοθετημένη και πολύ δυνατή σειρα. Μπράβο τους 3
micos000 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Εγώ να πω το εξής όσον αφορά την ιστορία της σειράς. Ανιψιά, δουλεύει σε κέντρο για παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα. Την ρώτησα την άποψη της και μου είπε ότι για το ψυχολογικό κομμάτι, η ανάλυση είναι μέτρια και έχει δουλέψει με πολύ χειρότερες καταστάσεις που δεν έχουν οδηγήσει σε φόνο, η συμπεριφορά του μικρού... "τραβηγμένη", ο μπαμπάς πολύ καλός και η μαμά με την κόρη απλά κομπάρσοι, με εξαίρεση ίσως το τελευταίο επεισόδιο όπου η κόρη απέκτησε φωνή. 2
MadPax Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Ξεκινάει καλά και δυνατά, με ωραία κινηματογράφηση, ένα σοκ το παθαίνεις αν δεν έχεις διαβάσει περί τίνος πρόκειται. Μετά όλα είναι φυσιολογικά σε εντυπωσιάζει η οργάνωση που έχουν οι υπηρεσίες τους, ο επαγγελματισμός της αστυνομίας, πόσο σίγουρος δείχνει ο επιθεωρητής και πόσο εκλεπτυσμένα αδιάφορη η βοηθός του. Τα υπόλοιπα τρία επεισόδια δεν μου έδειξαν κάτι που δεν περίμενα, δηλαδή, ασεβή και υπερβολικά παιδιά, χαμένους και χωρίς ίχνος όρεξης, πειθούς και φοβισμένους δασκάλους έρμαιους των παιδιών. Αποκορύφωμα η έκπληξη και ο φόβος που έδειξε η ψυχολόγος, ο επαγγελματίας τα χρειάστηκε, πιο παπάτζα πεθαίνεις. Δεν κατάλαβα γιατί χαρακτήρισαν τον πατέρα έτσι και έγραψαν το βανάκι του, το ξέσπασμά του αργότερα μου ήρθε ως απόλυτα φυσιολογικό μετά από τόσους μήνες. Το τέλος το περίμενα πιο έντονο με πολύ αυτοκριτική από τους γονείς, ένα χρόνο μετά, αλλά έδειξαν μια τετριμμένη χαζομαρίτσα του στυλ "ο πατέρας μου με έδερνε με τη ζώνη" "δούλευα 17 ώρες για να μη σας λείψει τίποτα" "του πήραμε κομπιούτερ και δεν άνοιγε την πόρτα να δούμε τι κάνει, έτσι κάνουν τα παιδιά" και πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Δεν είδα καμιά διαφορά από τους εικοσάχρονους αληταράδες τατουαζάκηδες κάγκουρες, που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, απλά εκεί έχουν πιο ωραίο περιτύλιγμα και φοράνε και στολές στα σχολεία... 2
SabotazNic Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Μετρια σειρα. Την περιμενα πιο κοντα στο defending jacob λογω του 2ου επεισοδιου που αρχιζουν να ψαχνουν στο σχολειο. 3ο και 4ο βαρετα. 1
hurin Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Την βρήκα εξαιρετική σειρά. Είπε μια ιστορία και ο καθένας ας βγάλει το δικό του συμπέρασμα. Φοβερό το μονοκάμερο, μπράβο στον σκηνοθέτη που το χρησιμοποίησε και έδωσε μια πιο άμεση, πιο real εικόνα. Μπράβο στους ηθοποιούς που ανταπεξήλθαν σε κάτι τόσο δύσκολο. Το 3ο επεισόδιο για μένα συγκαταλλέγεται στα καλύτερα επεισόδια σειρών που έχουν βγει ποτέ, με φοβερές ερμηνείες, με ένταση και καταπληκτική χρήση της μουσικής που συμβάλλει σε αυτήν την ένταση και που εκρύγνειται όταν ξεσπά και ηρεμεί για λίγο μέχτρι την επόμενη. Σίγουρα θέλω να την ξαναδώ, να την αναλύσω, να την χορτάσω, να θαυμάσω τους ηθοποιούς, να καταλάβω την λειτουργία της μουσικής. Spoiler Πιστέυω ότι τελικά το παιδί ήταν απλά ψυχοπαθής. Δεν σκότωσε το κορίτσι λόγω του bullying που άλλωστε δεν ήταν έντονο όπως στην περίπτωση του γιου του αστυνομικού. Δεν ήταν ένας μοναχικός λύκος, είχε φίλους-συνεργούς που προετοίμασαν το έγκλημα. Δεν ήταν σεξουαλικό το έγκλημα, ήταν πολύ ψυχρό. Οι ευθύνες των αδιάφορων δασκάλων και των απόντων γονιών είναι υπαρκτές, αλλά δεν προκάλεσαν το έγκλημα. Το σχεδίασε, ζητώντας το μαχαίρι. Το εκτέλεσε ψυχρά και αποφασιστικά. Εξαφάνισε το όπλο του εγκλήματος καθώς και τα ρούχα του. Και απλά έπεσε για ύπνο πιστεύοντας ότι την έβγαλε καθαρή. Όταν κατάλαβε ότι θα τον πιάσουν, ξεκίνησε χειριστικές συμπεριφορές. Κατουρήθηκε 13 ετών παιδί, φώναζε για βοήθεια, ζητούσε κλαίγοντας την συμπαράσταση του πατέρα του για την αθωότητά του. Μετά ξεκίνησε να χειραγωγεί τους ψυχολόγους, ελπίζοντας να τον βγάλουν τρελό. 1 1 1
Xorxhs! Δημοσ. 11 Απριλίου Δημοσ. 11 Απριλίου θα της εβαζα 5 αστέρια, αν κρατούσαν την κάμερα με τα πόδια...ρε τι αλλο θα διαβάσουμε εδώ, εξαιρετική σκηνοθεσία λένε, επειδή το γύρισαν μονοκοπανια... 1
ceausescu247 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου πολυ καλο γυρισμα με ενα take. καλη σειρα 4 επεισοδιων χωρις να χρειαστει να περιμενουμε 50 επεισοδια και 5 seasons. μου αρεσε πολυ το 1st και 3rd episodes. Spoiler Παμε τωρα στα σοβαρα, το παιδι δεν θελει με τιποτα να κανει disappoint to πατερα του. Τον βλεπει σαν role model. Και γιαυτο λεει ψεματα οτι δεν εκανε τιποτα? Αλλα δεν ειναι απλα ψεματα. Το παιδι εχει ψυχολογικα προβληματα και εχει διαγραψει/παραποιησει τα γεγονοτα στο κεφαλι του. Εχει κανει το εγκλημα. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται πανικοσ σε γονεις εφηβων. Ειναι μια σειρα και φυσικα το ξεχειλωσαν λιγο. Το παιδι προερχεται απο οικογενεια με 2 γονεις που δουλευουν, εχει τονισει ο Graham. Δεν ειναι καθολου ευκολο να γινει αυτο στην Ελλαδα. Απλα με τα σοσιαλ μιντια, μια καλη συζητηση με τους εφηβους θα βοηθουσε, δηλαδη ΜΗΝ ειστε αγενεις σε αλλα παιδια και να κανετε ριπορτ στους γονεις και δασκαλους οτι σας απασχολει. Αν ενα παιδι ειναι psycho και δεν εχει διαγνωσθει τοτε... Δειτε τι εγινε το περασμενο καλοκαιρι 2024 με Axel Rudakubana.
panther_512 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ceausescu247 said: Δειτε τι εγινε το περασμενο καλοκαιρι 2024 με Axel Rudakubana. Εκείνη η περίπτωση είναι κραυγαλέα αποτυχία του συστήματος. Το παιδί εκείνο δεν ξύπνησε μιά μέρα και άρχισε να σφάζει. Χρόνια πήγαινε η κουβέντα με ακραία συμπεριφορά και μαχαιροφορία, ενώ σε μιά περίπτωση το ίδιο το παιδί πήρε τηλέφωνο σε γραμμή υποστήριξης και ανέφερε τις δολοφονικές του διαθέσεις. Είχαν γίνει 3 φορές συστάσεις να μπεί το παιδί σε ειδικό πρόγραμμα, και δεν τον δέχονταν διότι δεν είχε προφίλ επίδοξου τρομοκράτη. Και στο τέλος έσφαξε 3 παιδάκια και μαχαίρωσε πόσα ακόμα. Είναι γενικό φαινόμενο οι υπηρεσίες κοινωνικές ευημερίας και μέριμνας να υπολειτουργούν, με αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Επεξ/σία 15 Απριλίου από panther_512
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα