Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως με τόσα περιστατικά βίας και παραβατικότητας από ανήλικους σε συνεχή βάση στο αστυνομικό δελτίο (να σήμερα, τυχαία βρήκα αυτό για 13χρονους), πρέπει κάποιος να είναι αποκομμένος από την καθημερινότητα για να τον αγγίξει τόσο η σειρά.

Θέλω να πω, προ πανδημίας (ειδικά) ίσως η σειρά να σόκαρε πραγματικά. Όμως τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο βίας έχει πάρει τόσο τρελές διαστάσεις που δεν μπορεί να πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Δεν δικαιούται θα έλεγα. Δεν μπορεί μια σειρά στο netflix να μας ξυπνάει, όταν συμβαίνουν τόσα γύρω μας.

Πιο πολύ με ενόχλησε εμένα, στο 2ο επεισόδιο που οι αστυνομικοί διαπιστώνουν εντελώς κυνικά ότι "το σχολείο είναι ένα μαντρί και δεν γίνεται καμιά δουλειά εκεί μέσα". Γνωστό και αυτό όμως...

• Like 2
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει γενικά άρνηση και το χειρότερο όλων να βλέπεις γονείς να αμπελοφιλοσοφούν ότι και στίς δικές μας μέρες γίνονταν τα ίδια. Αυτά συζητούσαμε με γονείς προχτές.

Καμία σχέση το τότε με το τώρα.

Δημοσ.
  Στις 27/3/2025 στις 8:42 ΠΜ, panther_512 είπε

Υπάρχει γενικά άρνηση και το χειρότερο όλων να βλέπεις γονείς να αμπελοφιλοσοφούν ότι και στίς δικές μας μέρες γίνονταν τα ίδια. Αυτά συζητούσαμε με γονείς προχτές.

Καμία σχέση το τότε με το τώρα.

Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι τότε μάθαινες τί γινόταν στη γειτονιά σου/χωριό σου και τα όποια προβλήματα "λύνονταν" με άλλους τρόπους (π.χ. αυτοδικία,  συμβιβασμό) και πάντα με στόχο να μη βγει παραέξω γιατί τί θα πει ο κόσμος. Και το χειρότερο ήταν ότι πολλά από αυτά που σήμερα θεωρούνται απαράδεκτα και τιμωρούνται ποινικά, τότε θεωρούνταν "φυσιολογικά"!!!

Σήμερα μαθαίνουμε ακαριαία τί γίνεται στην άλλη άκρη του κόσμου και η αυτοδικία και η απόκρυψη  μετατρέπει τα θύματα σε θύτες και το αντίθετο.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν εμείς ήμασταν παιδιά, η έκθεσή μας ήταν σε έναν περιορισμένο κύκλο. Και οι κίνδυνοι ήταν ομοίως περιορισμένοι.

Τώρα με το ίντερνετ, τα smartphone και τα social, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ένα παιδί μπορεί να κάθεται δίπλα στους γονείς του, να βλέπουν κινούμενα σχέδια και να τρώνε πίτσα και να υφίσταται εκείνη τη στιγμή bullying από το smartphone του, με το παιδί να το κρύβει.

Και το βράδυ σου αυτοκτονεί.

Η σειρά αυτή κάνει εξαιρετική δουλειά στο να δείξει ακριβώς το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Και το παρακάτω για τροφή για σκέψη, όπου στην επιτροπή παιδείας στην Κύπρο, αναφέρθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών, ότι έχει ακουστεί ότι μαθητές εκπορνεύουν συμμαθήτριές τους, φαινόμενο που παρατηρείται στην Ευρώπη γενικά.

Βέβαια είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά και να μην ξεκινά άμεσα αυταπάγγελτη έρευνα. 

Βουλή: Φήμες για εμπορία προσώπων μεταξύ μαθητών

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια για τη σειρά αλλά δεν την έχω δει προς το παρόν. Έχω ένα παιδί 11 χρονών. Βλέπω age rating σε κάποιες χώρες από 15 και πάνω, σε άλλες από 17. θα ήθελα να το δούμε μαζί για να συζητήσουμε και το θέμα της ταινίας. Κάποιος που την έχει δει και έχει παιδί (ιδανικά αν έχει παιδί σε παρόμοια ηλικία) μπορεί να μου πει αν είναι κατάλληλη ή όχι για την ηλικία του?

Δημοσ.
  Στις 27/3/2025 στις 2:20 ΜΜ, G30RGE είπε

Έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια για τη σειρά αλλά δεν την έχω δει προς το παρόν. Έχω ένα παιδί 11 χρονών. Βλέπω age rating σε κάποιες χώρες από 15 και πάνω, σε άλλες από 17. θα ήθελα να το δούμε μαζί για να συζητήσουμε και το θέμα της ταινίας. Κάποιος που την έχει δει και έχει παιδί (ιδανικά αν έχει παιδί σε παρόμοια ηλικία) μπορεί να μου πει αν είναι κατάλληλη ή όχι για την ηλικία του?

Από την στιγμή που έχουν βάλει αge rating το έχουν βάλει βάσει κάποιον δεδομένων, σίγουρα όμως δεν έχει σκηνές βίας ή κάτι άλλο αντίστοιχο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
  Στις 27/3/2025 στις 2:24 ΜΜ, paiktaras69 είπε

Από την στιγμή που έχουν βάλει αge rating το έχουν βάλει βάσει κάποιον δεδομένων, σίγουρα όμως δεν έχει σκηνές βίας ή κάτι άλλο αντίστοιχο. 

Σωστά το λες και έχω διαβάσει για ποιους λόγους έχουν βάλει αυτό το rating. Η άλλη σκέψη είναι να το δούμε εμείς πρώτα και αν κρίνουμε ότι μπορεί να το δούμε ξανά και με τον μικρό. Αλλά θα ήθελα και την άποψη από κάποιους που το έχουν δει ήδη.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με το 15+ και 17+ rating.

Δεν θα το πρότεινα για παιδί 11 ετών. Καλύτερα δές το εσύ πρώτα και κρίνε ανάλογα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχει κάποια δύσκολα σημεία που ένα παιδί 11 ετών νομίζω δε μπορεί να τα επεξεργαστεί. Υπάρχει και βία αλλά ψυχολογικού τύπου. Δύσκολα θα το έδειχνα στο παιδί μου σε μια τέτοια ηλικία. Εδώ κάποια σημεία δε μπορούμε να τα επεξεργαστούμε εμείς πόσο μάλλον ένα ανήλικο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Θα το δούμε μόνοι μας και κρίνουμε. Προσπαθούμε όσο γίνεται να χτίσουμε το χαρακτήρα του μήπως γλιτώσουμε τα δύσκολα που έρχονται.

• Like 1
Δημοσ.

1 & 2 επεισόδιο, τα υπόλοιπα τίποτε το ιδιαίτερο. Ψυχολόγος σιγά, Jamie πολύ καλός, μονοκάμερο πολύ καλό αλλά όταν φτάνεις να το σκέφτεσαι συνέχεια, κουράζει. Τρόμος το δεύτερο επεισόδιο στο σχολείο και οι εξηγήσεις του παιδιού του αστυνομικού στον πατέρα του. Μέτριο γενικά αν και ξεκινάει πολύ δυνατά. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
  Στις 24/3/2025 στις 2:48 ΜΜ, musicbill84 είπε

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν πολύ καλό αλλά θα ήθελα ένα ακόμη για να ολοκληρωθεί με τον πρωταγωνιστή πχ σε δικαστική αίθουσα με τα συναισθήματα του, της οικογένειας, των φίλων κτλ. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Απαντώ σε spoiler γιατί μπορεί κάποιοι να μη το έχουν δει.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελείωσα και εγώ τη σειρά. 

Προσωπικά βρήκα το κάθε επεισόδιο εξαιρετικό. 

Τα παιδιά μας και τα μάτια μας. 

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
Δημοσ.

Το 1ο (προφανώς) και το 3ο, πάρα πολύ καλά. Το 2ο ανούσιο εντελώς, για εμένα. Το τελευταίο, από τη στιγμή του γυρισμού και μετά, εξαιρετικό.

Δεν είναι το αριστούργημα που δεν ξανάδαμε κι ούτε θα ξαναδούμε όμοιό του, αλλά σίγουρα ξεχωρίζει μέσα στον κακό χαμό.

Πραγματεύεται πολύ-πολύ δύσκολες καταστάσεις, με σχετική επάρκεια, αλλά έχει και χτυπητές αδυναμίες και λάθη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...