June Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Στις 19/3/2025 στις 3:49 ΜΜ, pontez2 είπε Οπως γραφτηκε γροθιά στο στομάχι. Οσοι ειναι γονείς επιβάλλεται να το δουν και σιγά σιγά να συνηδειτοποιήσουν πως οσο καλοι σχέση και αν έχουν με τον έφηβό τους, στη πραγματικοτητα δε ξέρουν τιποτε. Οπως το οτι το χάσμα ειναι τεράστιο και το γεγονός οτι "ημουν στη θέση σου", δεν υφισταται. Γενικά ειναι γροθιά στο στομάχι για γονείς που ενδιαφέρονται. Που οδηγεί, η τοξική αρρενωπότητα, η επιρροή των social, η αποξένωση των νέων και η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας με την οικογένεια. Και εννοείται οτι ολα τα παραπάνω ειναι σα να φωτογραφίζει τον τροπο που μεγαλωνουν τα παιδιά στην Ελλάδα Αυτό ακριβώς, συμφωνώ και επαυξάνω. Η σειρά είναι ένα μίνι αριστούργημα, αξίζει να το δουν όλοι, ειδικά όσοι μεγαλώνουν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Σε μία τέτοια σειρά, περισσότερο πρέπει να δώσει βάση ο θεατής στα συναισθήματα που προκαλεί στους πρωταγωνιστές η κάθε σκηνή που εκτυλίσσεται, παρά στην πλοκή αυτή καθεαυτή. Το μονοκάμερο πλάνο επίσης άκρως εντυπωσιακό με ότι συνεπάγεται με τις απαραίτητες ανάγκες για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, ειδικά το πλάνο με το drone στο τέλος του 2ου επεισοδίου πανέξυπνο, ειδικά αν δείτε το behind the scenes πώς γυρίστηκε. 10/10 από εμένα.
vounisios Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Στις 20/3/2025 στις 10:08 ΠΜ, Niko09 είπε Μόντο το πρωτο επεισόδιο άξιζε.Τα υπόλοιπα επιεικως μέτρια και το τελευταιό κακό και βαρετό. Καλημερα...ετσι ακριβως...μεχρι & το 3ο μου αρεσε η σειρα αλλα απογοητευτηκα στο 4ο...Αλλοιως περιμενα το τελευταιο[4ο]...τελος παντων...
sh00ter Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Προσωπική μου άποψη πως η συγκεκριμένη σειρά σε εποχές προ σοσιαλ μίντια θα πέρναγε κ δε θα ακουμπαγε... 1
DeadOrganPlayer Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Χαιρόπουλος. Το ίδιο θα γινοταν και στη σειρα Τσερνομπιλ πριν δημιουργηθούν τα πυρνηνικά εργοστάσια.. 12
musicbill84 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Τεχνικά η σειρά είναι φανταστική, έκαναν παπάδες με την DJI ronin 4D που έχει ενσωματωμένο gimbal και είναι σχετικά οικονομική σε σχέση με ARRI κτλ. Σαν σενάριο ήταν πολύ μελετημένη με το θέμα που ασχολείται και μου άρεσε που ήταν μίνι σειρά. Spoiler Το τελευταίο επεισόδιο ήταν πολύ καλό αλλά θα ήθελα ένα ακόμη για να ολοκληρωθεί με τον πρωταγωνιστή πχ σε δικαστική αίθουσα με τα συναισθήματα του, της οικογένειας, των φίλων κτλ. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από musicbill84 3
sh00ter Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 24/3/2025 στις 3:14 ΜΜ, DeadOrganPlayer είπε Χαιρόπουλος. Το ίδιο θα γινοταν και στη σειρα Τσερνομπιλ πριν δημιουργηθούν τα πυρνηνικά εργοστάσια.. Smart αλλά δε το έγραψα για το τι μας λένε για τα emoticon και για έννοιες όπως "manosphere",incels κλπ... Επεξ/σία 25 Μαρτίου από sh00ter
BadIndian Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα που την ανέφερε ως "γροθιά στο στομάχι". Έτσι ακριβώς τη χαρακτήρισα κι εγώ και μάλιστα ήδη από το πρώτο επεισόδιο. Πάει πολύς καιρός από τότε που χαρακτήρισα ως τέτοια (γροθιά) κάτι που είδα και με σόκαρε, χωρίς να περιέχει βία, τρόμο και αίμα. Βασικά η τελευταία φορά ήταν όταν είδα τους "Ηλίθιους" του Φον Τρίερ. Πολύ βαριά συναισθηματική σειρά και παρόλο που το ακούω από πολλούς, ότι θα ήθελαν και ένα ακόμα επεισόδιο, προσωπικά αφενός δε νομίζω να "άντεχα" άλλο ένα και αφετέρου θεωρώ πως η σειρά ολοκληρώθηκε ακριβώς εκεί που έπρεπε και με τον τρόπο που έπρεπε να γίνει αυτό. Η σειρά δεν προσφέρει λύσεις, ούτε ηθικολογεί. Αντιθέτως μέσω της ιστορίας επιχειρεί να αναδείξει το θέμα της, εμβαθύνοντας σε αυτό, χωρίς ωστόσο να το κάνει με επιτηδευμένο τρόπο. Διάλογοι, ερμηνείες, σενάριο, πλοκή όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το μονοκάμερο οφείλω να ομολογήσω πως προσδίδει ένα ντοκυμενταρίστικο ύφος και βοηθά σε πολλά σημεία συναισθηματικής φόρτισης, όμως εμένα σε ένα συγκεκριμένο σημείο με κούρασε, χωρίς να αφαιρεί κάτι αυτό πάντως από τη συνολική εμπειρία. Σίγουρα σε όσους έχουν παιδιά ανήλικα θα έχει πολύ πιο ισχυρό αντίκτυπο, αλλά δε νομίζω πως απευθύνεται μόνο σε αυτούς ή ότι κάποιος που δεν έχει, δεν μπορεί να αποκομίσει την ίδια ακριβώς αίσθηση και συγκίνηση. Εν κατακλείδι μια αξιομνημόνευτη σειρά που βλέπεται εύκολα όσον αφορά τον απαιτούμενο χρόνο, αλλά πολύ δύσκολα, αναφορικά με το συναισθηματικό φορτίο που θα μεταφέρει στον θεατή της. Ακόμα κι έτσι προσωπικά με κέρδισε! 1
kirileman Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Δεν ξέρω αν ήταν καλή σειρά, ξέρω ότι δεν κοίταξα καθόλου το κινητό, την ολοκλήρωσα σε 2 βράδια και δεν την έχω ξεχάσει ακόμα, εννοώντας ότι δεν έχω ξεχάσει τα συναισθήματα που μου δημιούργησε.
tasanton Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Ολοκλήρωσα τη σειρά σε 2 μέρες. Θα με συγχωρέσετε αλλά, πέραν της εκπληκτικής χρήσης της μονοκάμερας ή όπως λέγεται, δεν τη βρήκα τόσο καλή/δυνατή όσο διαφημίζεται. Ούτε θεωρώ ότι εμβαθύνει ιδιαίτερα σε κάποια σημεία, προκαταβολικά ή απολογιστικά, όπως π.χ. τη σχέση του αγοριού με τους συμμαθητές/συμμαθήτριες, ή τη ζωή του μέσα στην οικογένεια. Όλα τα υποθέτουμε μέσω των διαλόγων και προφανώς δια του αποτελέσματος. Νομίζω ότι το πρώτο και το τελευταίο επεισόδιο ήταν τα καλύτερα. Το πρώτο γιατί σε βάζει άμεσα σε κάτι "άγριο" (σύλληψη, ανάκριση, όλη η διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα), το τελευταίο γιατί δείχνει τη θέση μιας φυσιολογικής καθημερινής οικογένειας (από την οποία προέρχεται ο δολοφόνος γιος). Ο Γκράχαμ είναι πολύ καλός. Δεν έχω παιδιά, οπότε σίγουρα αυτό αφαιρεί από μια ενδεχόμενη "ταύτιση" με τα σημερινά προβλήματα γονιών/εφήβων ή τους χαρακτήρες. Βέβαια με έχει ξενερώσει και το hype που αναπτύχθηκε, με ένα σωρό κόσμο να μιλά και να γράφει ό,τι θέλει για τη σειρά (π.χ. σήμερα διάβασα μια ανάλυση για το μισό σάντουιτς στο 3ο επεισόδιο και τι αυτό σημαίνει). 2 2
micos000 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 8:39 ΠΜ, vounisios είπε Καλημερα...ετσι ακριβως...μεχρι & το 3ο μου αρεσε η σειρα αλλα απογοητευτηκα στο 4ο...Αλλοιως περιμενα το τελευταιο[4ο]...τελος παντων... Να πω κι εγώ την αμαρτία μου, το 4ο το περίμενα ποιο... φορτισμένο και θα ήθελα και ένα επεισόδιο με τον μικρό στις φυλακές για να πονέσουν και λίγο οι έφηβοι που θα δουν αυτήν τη σειρά και όχι μόνο οι γονείς. Δηλαδή το μόνο ζόρι ήταν μια αναφορά ότι η αδερφή δεν περνούσε καλά στο σχολείο και ήταν "η αδερφή του Τζέημι" Μου άρεσε πάντως το πλάνο που η κάμερα στήθηκε μπροστά από το βανάκι και ακολουθούσε την οικογένεια μέχρι το κατάστημα με ευχάριστη διάθεση και μετά που μπήκε από μέσα και πίσω από τα κεφάλια και η διάθεση ήταν μουντή. Στις 22/3/2025 στις 1:57 ΜΜ, June είπε ειδικά το πλάνο με το drone στο τέλος του 2ου επεισοδίου πανέξυπνο, Το είδα τρεις φορές αυτό το πλάνο!
kirileman Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 55 minutes ago, tasanton said: Δεν έχω παιδιά, οπότε σίγουρα αυτό αφαιρεί από μια ενδεχόμενη "ταύτιση" με τα σημερινά προβλήματα γονιών/εφήβων ή τους χαρακτήρες. Σκέψου πώς νιώθουν αυτοί που έχουν παιδιά, σε αυτή την ηλικία, με αυτοκόλλητα στους τοίχους και παπλωματοθήκες με θέμα το διάστημα και πολλά ακόμα κοινά.
tasanton Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 16 minutes ago, kirileman said: Σκέψου πώς νιώθουν αυτοί που έχουν παιδιά, σε αυτή την ηλικία, με αυτοκόλλητα στους τοίχους και παπλωματοθήκες με θέμα το διάστημα και πολλά ακόμα κοινά. Ναι το σκέφτομαι. Αυτό ήταν το point της σειράς, μια καθημερινή μέση οικογένεια και τι μπορεί να συμβεί. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Δε νομίζω να πέφτει κανείς από τα σύννεφα στην τελική. Πολλοί γνωρίζουν (και ομολογούν) ότι δεν ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά τους με το κινητό και το computer όλη μέρα. Και τα περιστατικά βίας εντός και εκτός σχολείων μεταξύ ανηλίκων (και όχι μόνο), κάτι δείχνουν. Αλλά δεν είναι κάτι νέο, αυτό θέλω να πω.
kirileman Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 58 minutes ago, tasanton said: Ναι το σκέφτομαι. Αυτό ήταν το point της σειράς, μια καθημερινή μέση οικογένεια και τι μπορεί να συμβεί. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Δε νομίζω να πέφτει κανείς από τα σύννεφα στην τελική. Πολλοί γνωρίζουν (και ομολογούν) ότι δεν ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά τους με το κινητό και το computer όλη μέρα. Και τα περιστατικά βίας εντός και εκτός σχολείων μεταξύ ανηλίκων (και όχι μόνο), κάτι δείχνουν. Αλλά δεν είναι κάτι νέο, αυτό θέλω να πω. Είναι αλλιώς να σου περιγράφει κάποιος το τέρας και αλλιώς να το βλέπεις με τα μάτια σου.
panther_512 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Ειδα το πρώτο επεισόδιο. Σφίχτηκε το στομάχι μου. Έχω κόρη πρωτάκι δημοτικού. Στις μέρες μας, η νεανική παραβατικότητα και η βία εμφανίζεται από το δημοτικό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα