mariosnik_ Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2025 στις 6:25 ΜΜ, tasoe είπε Ντροπή να λες κάτι τέτοιο. Μπορεί να ζητήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να βρει κάτι άλλο και μετά να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Καθόλου ντροπή. Όταν ζητάς από τον ενοικιαστή να φύγει έτσι αέρα πατέρα ξαφνικά, χωρίς να έχεις υπολογίσει πόσο καιρό θέλει ο άλλος να βρει νέο σπίτι, να πληρώνει για μετακόμιση και να δίνει πάλι νέες εγγυήσεις που θα του ζητάει ο άλλος τρία νοίκια μπροστά, κάτι που μπορεί να πιάσει είναι να τον αποζημιώσεις με κάποιο ποσόν, ούτε ανήθικο ούτε παράνομο είναι. Αυτό το ποσό θα είναι κατ ελάχιστο η εγγύηση που έδωσε ο ενοικιαστης, συν κανένα χιλιάρικο παραπάνω για την μετακόμιση συν για την οποια ταλαιπωρία τον αναγκάζεις να μπαίνει ξαφνικά ενω δεν έχει λήξει το συμβόλαιο. Πρόσφατα θελήσαμε να κάνουμε μια μεταφορά επίπλων και φάγαμε 2 εργάσιμες και μόνο για να βγάλουμε άδεια από αστυνομία και δημο για να κλείσει ο δρόμος. Αυτό μόνο στο ένα μέρος, άμα πρέπει να κλείσει και στο άλλο που να πάνε τα αντικείμενα, κι άλλο χάσιμο χρονλυ. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από mariosnik_ 5
christos4 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου πάντως όπως το σκέφτομαι, αν ο ιδιοκτήτης ήθελε απλά να το πουλήσει, θα έβρισκε "επενδυτή" να πάρει το σπίτι και το ενοίκιο για 2 χρόνια και μετά να κάνει ότι θέλει.. αν έχει φέρει μόνο έναν αγοραστή, τότε το πιο πιθανό είναι να είναι γνωστός του. και αν το πάμε και πιο μακριά, τσεπώνουν έναν πολύ ευνοϊκό δάνειο και κάνουν μετά άλλη επένδυση..
Dante80 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Διαβάζοντας το θέμα, απλά παραμένετε μέχρι το τέλος του συμβολαίου. Μην σκέφτεστε άλλα ενδεχόμενα. Επικοινωνήστε άμεσα με τον ιδιοκτήτη ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις επί των προθέσεών σας. 1
elgol Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ενοικιο x 22 ( αμα νιωθεις large κανε και εκπτωση 10%) αν βιαζεται να το δωσει και εισαι σε ολα νομιμη, τωρα αν ψυχρανθει αν αναγκαστει να σε υποστει 22 μηνες ξυδι Παρος ( για να μη διαφημιζουμε μονο το Top) Επεξ/σία 24 Μαρτίου από elgol 1
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου On 19/03/2025 at 11:23, vasianou said: Όντως ούτε 5 λεπτά δεν πήρε και αφιλοκερδώς.. 1ον. Ιδιωτικό συμφωνητικό μπορεί να γίνει αλλά δεν εμπλέκετε ο δικηγόρος(μόνον μπορεί να το συντάξει-στοιχειοθετήσει εκ μέρους του πελάτη του). Έχει ισχύ αλλά στην περίπτωση μου και άμεση και έμμεση ανάλογα με το τι μπορεί να εξελιχθεί. Ασφαλώς παράγει άνομες συνέπειες. Με λίγα λόγια το κάνεις αν θέλεις και αν πάνε όλα καλά εντάξει, αν πάει κάτι στραβά και ανάλογα με τι θα είναι αυτό, η κατάληξη συνήθως είναι η νομική-δικαστική οδό. 2ον και το νόμιμο Η αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη όπως έχει προαναφερθεί από κάποιους (ένα εύλογο διάστημα εύρεσης νέας κατοικίας-έξοδα μετακόμισης +ενοίκια + διαφορά από τον ιδιοκτήτη(με ιδιωτικό συμφωνητικό και σφραγίδα από ΚΕΠ) 3ον Παραμονή στην οικία μέχρι την λήξη του συμβολαίου Το πρώτο το αποκλείω εντελώς. Ίσως και το 2ο εκτός αν ήταν κάποια ασθένεια στην μέση. Ξαναρωτώ: για ποιο λόγο μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία και ψάχνεις τρόπο να λύσεις ένα πρόβλημα το οποίο αφενός δεν είναι δικό σου και άρα δεν σε αφορά, αφετέρου αφορά ένα άτομο που δεν σε ενημέρωσε εξαρχής ότι έχει σκοπό να πουλήσει το ακίνητο που σου εκμίσθωσε πριν μερικούς μήνες; Ψάχνεις να βρεις λύση για λογαριασμό κάποιου ο οποίος δεν είναι απολύτως συνεπής μαζί σου εν ολίγοις. Τελοσπάντων, το (1) εγώ δεν θα το λάμβανα καν υπόψιν μου, ενδέχεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα λύσει. Ανάμεσα στο (2) και στο (3), προσωπικά θα έκλινα προς το (2). Ούτως ή άλλως απ' ότι δείχνουν τα πράγματα θα χρειαστεί να φύγεις σε δύο χρόνια, μπορείς κάλλιστα να το κάνεις τώρα, να σου βγει τζάμπα η μετακόμιση και να βγάλεις και κάτι από την όλη διαδικασία. 3
tonyz21 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Εν τω μεταξύ εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής: Η εκμίσθωση απαγορεύεται αλλά το ιδιωτικό συμφωνητικό όπου θα σου δίνουν σπίτι με αντάλλαγμα λεφτά θα είναι οκ; Πέρα απο το ότι γίνεται παρανομία (εξαπάτηση) εν γνώση σου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, δεν καλύπτεσαι απο τίποτα και πουθενά. Δεν θα φαίνεται πουθενά που μένεις, δεν θα έχεις καμία αντικειμενική διασφάλιση γιατί το συμφωνητικό που υπογράψατε απλά σε κάνει συνένοχη και φυσικά αν εν τέλει την φάει ο ιδιοκτήτης/δικαιούχος που έχει κάνει τη μπινιά, ο πρώτος που θα την πληρώσει θα είσαι εσύ που θα είσαι το εύκολο θύμα. Όπως σου είπαν ΟΛΟΙ και ακόμα επιμένεις να βρίσκεσαι σε άρνηση: Ζήτα να σου καλύψει ο τρέχων ιδιοκτήτης που καίγεται να σε διώξει τα έξοδα της μετακόμισης σου και φύγε. Ούτε να έχεις σπιτονοικοκύρη έναν άνθρωπο που του στέρησες 50 και 60 και 100 χιλιάρικα θες, ούτε έναν άνθρωπο που κλέβει το κράτος με την υπογραφή σου. 1
zlave Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου ελα κλασσική περίπτωση και εγώ τώρα που έψαχνα σπίτι με το πρόγραμμα. Δύο περιπτώσεις, ή ο άλλος μένει μέσα μαύρα αν ο νέος ιδιοκτήτης το θέλει για επένδυση ή μέχρι να βρεί κάτι άλλο ο ενοικιαστής. Προφανώς θέλει υποχωρήσεις και αρκετή αμοιβαία εμπιστοσύνη για κάτι τέτοιο.
REPLAY33 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή που πρότειναν οι περισσότεροι δλδ να να βρεις κάτι άλλο και να σου καλύψουν όλα τα έξοδα.Υποθετικά όμως ας πούμε ότι δέχεσαι και κρατάνε και αυτοί τον λόγο τους και δεν σε διώχνουν,θα πρέπει να βρεις μια άλλη κατοικία να δηλώσεις ότι μένεις ή να μπεις σε κάποιον φιλοξενούμενη δεν γίνεται να είσαι στον αέρα.
vasianou Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Malthador είπε Ξαναρωτώ: για ποιο λόγο μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία και ψάχνεις τρόπο να λύσεις ένα πρόβλημα το οποίο αφενός δεν είναι δικό σου και άρα δεν σε αφορά, αφετέρου αφορά ένα άτομο που δεν σε ενημέρωσε εξαρχής ότι έχει σκοπό να πουλήσει το ακίνητο που σου εκμίσθωσε πριν μερικούς μήνες; Ψάχνεις να βρεις λύση για λογαριασμό κάποιου ο οποίος δεν είναι απολύτως συνεπής μαζί σου εν ολίγοις. Τελοσπάντων, το (1) εγώ δεν θα το λάμβανα καν υπόψιν μου, ενδέχεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα λύσει. Ανάμεσα στο (2) και στο (3), προσωπικά θα έκλινα προς το (2). Ούτως ή άλλως απ' ότι δείχνουν τα πράγματα θα χρειαστεί να φύγεις σε δύο χρόνια, μπορείς κάλλιστα να το κάνεις τώρα, να σου βγει τζάμπα η μετακόμιση και να βγάλεις και κάτι από την όλη διαδικασία. Μακάρι να μπορούσα. Είναι και άλλα στην μέση τα οποία έχω εξηγήσει εξ αρχής εκεί που πρέπει αλλά η ενόχληση συνεχίζεται. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από vasianou
christos4 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 3 hours ago, vasianou said: Μακάρι να μπορούσα. Είναι και άλλα στην μέση τα οποία έχω εξηγήσει εξ αρχής εκεί που πρέπει αλλά η ενόχληση συνεχίζεται. από περιέργεια τους πρότεινες τη λύση να σου πληρώσουν τα έξοδα μετακόμισης και διαφορά στα ενοίκια; είναι κάτι που εσύ θα δεχόσουν; γενικά έχεις τον νόμο με τα χέρια σου, και δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι. σταματάς να είσαι ευγενική και λες ότι τα δεδομένα μου είναι αυτά: α) μου δίνεται τα λεφτά για την μετακόμιση και αν το νέο μου ενοίκιο είναι πιο ακριβό, τότε καλύπτετε και τη διαφορά β) δεν θέλω να μετακομίσω για τα επόμενα 2 χρόνια, ευχαριστώ πολύ, μην με ενοχλήσετε ξανά για αυτό το θέμα. αν επιμένουν να σε ενοχλούν και δεν μπορείς να το διαχειριστείς, ζήτα από τον δικηγόρο να πάρει τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω ποια είναι τα "άλλα στην μέση" αλλά όπως μας έχεις παρουσιάσει την υπόθεση μέχρι τώρα, η απόφαση είναι δική σου και πρέπει να γίνει σεβαστή.
vasianou Δημοσ. 21 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 12 ώρες πριν, christos4 είπε από περιέργεια τους πρότεινες τη λύση να σου πληρώσουν τα έξοδα μετακόμισης και διαφορά στα ενοίκια; είναι κάτι που εσύ θα δεχόσουν; γενικά έχεις τον νόμο με τα χέρια σου, και δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι. σταματάς να είσαι ευγενική και λες ότι τα δεδομένα μου είναι αυτά: α) μου δίνεται τα λεφτά για την μετακόμιση και αν το νέο μου ενοίκιο είναι πιο ακριβό, τότε καλύπτετε και τη διαφορά β) δεν θέλω να μετακομίσω για τα επόμενα 2 χρόνια, ευχαριστώ πολύ, μην με ενοχλήσετε ξανά για αυτό το θέμα. αν επιμένουν να σε ενοχλούν και δεν μπορείς να το διαχειριστείς, ζήτα από τον δικηγόρο να πάρει τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη. Δεν ξέρω ποια είναι τα "άλλα στην μέση" αλλά όπως μας έχεις παρουσιάσει την υπόθεση μέχρι τώρα, η απόφαση είναι δική σου και πρέπει να γίνει σεβαστή. Αν και αλλάζει όλος ο προγραμματισμός που είχα κάνει ναι θα το σκεφτόμουνα αλλά να έβρισκα πρώτα και την κατάλληλη νέα κατοικία, δεν είναι τόσο απλό θέλει χρόνο μπορεί και να μην θέλει, το δύσκολο είναι να ξαναμαζευτούν όλα τα πράγματα στο σπίτι. Θα έλεγα όμως ότι το χειρότερο είναι ο προγραμματισμός πραγμάτων που έχει γίνει είδη για το επόμενο χρονικό διάστημα + άλλα που μπορεί να προκύψουν (εργασίες, σχολείο, φροντιστήριο, ταξίδι, φιλοξενία), θα ακυρωθούνε πράγματα + χαμένες ημέρες άδειας για την μετακόμιση-έγγραφα(ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ) λογιστής κλπ κλπ γενικά ένα μπάχαλο εκεί που λες ότι για 3 χρόνια τουλάχιστον σβήνεις το λαμπάκι της όποιας έντασης για αυτό το χρονικό διάστημα που περνάνε όλοι όσοι ενοικιάζουν, παράλληλα με 10-12 ώρες εργασίας!!!
csontheline Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 27 minutes ago, vasianou said: Αν και αλλάζει όλος ο προγραμματισμός που είχα κάνει ναι θα το σκεφτόμουνα αλλά να έβρισκα πρώτα και την κατάλληλη νέα κατοικία, δεν είναι τόσο απλό θέλει χρόνο μπορεί και να μην θέλει, το δύσκολο είναι να ξαναμαζευτούν όλα τα πράγματα στο σπίτι. Θα έλεγα όμως ότι το χειρότερο είναι ο προγραμματισμός πραγμάτων που έχει γίνει είδη για το επόμενο χρονικό διάστημα + άλλα που μπορεί να προκύψουν (εργασίες, σχολείο, φροντιστήριο, ταξίδι, φιλοξενία), θα ακυρωθούνε πράγματα + χαμένες ημέρες άδειας για την μετακόμιση-έγγραφα(ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ) λογιστής κλπ κλπ γενικά ένα μπάχαλο εκεί που λες ότι για 3 χρόνια τουλάχιστον σβήνεις το λαμπάκι της όποιας έντασης για αυτό το χρονικό διάστημα που περνάνε όλοι όσοι ενοικιάζουν, παράλληλα με 10-12 ώρες εργασίας!!! Όλα αυτά που γράφεις, μετρούντε σε εργατοώρες. Την αποτιμάς και ζητάς το ανάλογο αντίτοιμο. Λες για την μετακόμιση, μάζεμα κλπ. Υπάρχουν μεταφορικές που έρχονται και αναλαμβάνουν -οριακά- να σου τηλεμεταφέρουν τα πράγματα από το ένα σπίτι, στο άλλο. Κοστίζει αρκετά; Ναι, αλλά δεν σε ενδιαφέρει. Ή για την αναζήτηση σπιτιού. Πας σε μεσίτες και τα πληρώνει αυτό που θέλει να σε βγάλει. Θα χάσεις μέρες από την εργασία σου για τις όποιες διαδικασίες; Πόσες μέρες Χ πόσο κοστίζει η μέρα σου; Θα χάσεις το ταξίδι γιατί πρέπει να μετακομίσεις; Πόσο τα εισιτήρια, πόσο η διαμονή, πόσο όλα τα υπόλοιπα; Δεν πας να πλουτίσεις από αυτή την ιστορία, απλώς κάποιος θέλει να κάνει κάτι και του είσαι εμπόδιο. Ο νόμος σε προστατεύει, μπορείς να το διευκολύνεις, αρκεί να επωμιστεί αυτός τα έξοδα όλων όσων αναφέρεις. Εζ σίμπλ εζ δατ. 2
tonyz21 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, vasianou είπε έγγραφα(ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ) λογιστής κλπ κλπ γενικά ένα μπάχαλο Αυτά θα αλλάξουν έτσι κι αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω γιατί ζήτησες γνώμες και βοήθεια αφού δεν φαίνεται να την δέχεσαι. Αφού θες να μπλέξεις με τους απατεώνες κλείσε το thread και συνεχίζουμε τις ζωές μας. Επεξ/σία 21 Μαρτίου από tonyz21
christos4 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 40 minutes ago, vasianou said: Αν και αλλάζει όλος ο προγραμματισμός που είχα κάνει ναι θα το σκεφτόμουνα αλλά να έβρισκα πρώτα και την κατάλληλη νέα κατοικία, δεν είναι τόσο απλό θέλει χρόνο μπορεί και να μην θέλει, το δύσκολο είναι να ξαναμαζευτούν όλα τα πράγματα στο σπίτι. Θα έλεγα όμως ότι το χειρότερο είναι ο προγραμματισμός πραγμάτων που έχει γίνει είδη για το επόμενο χρονικό διάστημα + άλλα που μπορεί να προκύψουν (εργασίες, σχολείο, φροντιστήριο, ταξίδι, φιλοξενία), θα ακυρωθούνε πράγματα + χαμένες ημέρες άδειας για την μετακόμιση-έγγραφα(ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ) λογιστής κλπ κλπ γενικά ένα μπάχαλο εκεί που λες ότι για 3 χρόνια τουλάχιστον σβήνεις το λαμπάκι της όποιας έντασης για αυτό το χρονικό διάστημα που περνάνε όλοι όσοι ενοικιάζουν, παράλληλα με 10-12 ώρες εργασίας!!! "Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω νέο σπίτι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για να σας εξυπηρετησω, και ο δικηγόρος μου, μου είπε ότι η πρότασή σας περί ιδιωτικού συμφωνητικού δε θα έχει νομική ισχύ, εφόσον θα υπάρχει μια παρανομία στη μέση. Δεν είναι ότι δε σας εμπιστεύομαι, αλλά όπως καταλαβαίνετε, όπως μου είπε και ο δικηγόρος μου, εγώ δε θα είμαι καλυμμένη από πουθενά, αν μένω σε ένα σπίτι που δεν φαίνεται πουθενά. Θα ήθελα νσ σεβαστείτε την απόφαση μου και να μην με ενοχλησετε ξανά με αυτό το θέμα. Εφόσον θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σε κάποιον άλλον εκτός προγράμματος, προφανώς δεν έχω λόγο, αλλά θα τηρήσω το συμβόλαιο μου, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Σε περίπτωση που χρειαστείτε κάποα επιπλέον διευκρίνηση, μπορείτε να μιλήσετε με τον δικηγόρο μου." End of story. Μην σκας άλλο, μην αγχώνεσαι, μη στεναχωριέσαι. Κάνα εξάμηνο πριν τη λήξη του συμβολαίου σου, άρχισε να ψάχνεις νέο σπίτι. 3
vasianou Δημοσ. 21 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2 ώρες πριν, tonyz21 είπε Αυτά θα αλλάξουν έτσι κι αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω γιατί ζήτησες γνώμες και βοήθεια αφού δεν φαίνεται να την δέχεσαι. Αφού θες να μπλέξεις με τους απατεώνες κλείσε το thread και συνεχίζουμε τις ζωές μας. Αν εννοείται το ιδιωτικό συμφωνητικό το πρωί μίλησα με τον ιδιοκτήτη και του εξήγησα το τι μου είπε ο δικηγόρος και ότι δεν θα προβώ σε τέτοια πράξη. Μου είπε ευχαριστώ πολύ και μου έκλεισε το τλφ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα