MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Γενική συμβουλή: Καλό είναι να έχουμε έναν δικηγόρο που μπορεί να μας κοστίσει μια επίσκεψη σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά μας ξεκαθαρίζουν τα πράγματα μια και έξω και δεν χρειάζεται να τα υπέρ-αναλύουμε. Αν είχες μιλήσει με έναν δικηγόρο, μέσα σε 5 λεπτά θα σου είχε δώσει όλες τις «λογικές» λύσεις και θα τελείωνε η ιστορία. Μην φοβάστε να απευθυνθείτε σε δικηγόρους. Ούτε εξωφρενικά ποσά χρεώνουν, ούτε έχουν όρεξη να τρέχουν με δικαστήρια. Εγώ πλέον όποιος μου λέει κάτι που θεωρώ ότι πλήττει τα δικαιώματα μου, μιλάω απευθείας με τον δικηγόρο μου και τον βάζω μπροστά και δεν ξανασχολούμαι. 3
Petros Electron Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Μην φοβάστε να απευθυνθείτε σε δικηγόρους. Ούτε εξωφρενικά ποσά χρεώνουν, ούτε έχουν όρεξη να τρέχουν με δικαστήρια. Αφου υπάρχει η δωραν ομαδα των δικηγόρων/γιατρών/τεχνικών/ψυχολόγων του insomnia που ειναι και τσάμπα! (πλάκα κανω προφανώς) 🤣🤣 Ας βρει εναν δικηγόρο να την καθοδηγήσει. Εγω σε τετοια θέματα δεν θα ρωταγα ποτε σε ενα δημόσιο φορουμ. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 1 ώρα πριν, tasoe είπε Κοπελιά, να σε ρωτήσω, είναι η 1η σου τριετία στο σπίτι? Νομικά δεν έχει διαφορά, αλλά ηθικά έχει. Αν είναι 1η, κάτσε μέχρι την ολοκλήρωσή της. Αν είναι δεύτερη και άνω, κάνε το καλό και ψάξε να βρεις ένα σπίτι σε 2-3 μήνες και πήγαινε στην ευχή του Θεού και άσε τον ιδιοκτήτη να εκμεταλλευτεί την ιδιοκτησία του όπως αυτός επιθυμεί. Πατάς στο γράμμα του νόμου που θέτει ως ελάχιστο χρόνο συμβολαίου την τριετία, αυθαίρετο χρονικό διάστημα, ειδικά αν έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη τριετία. Τα πράγματα στη ζωή μας αλλάζουν, καλό είναι να είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά "συμβαλλόμενα μέρη". Δεν το ξέρεις αυτό. Μάλιστα. Δηλαδή καλύτερα τσέπη γεμάτη με μηδέν αξιοπρέπεια, παρά το κεφάλι ψηλά και με λίγη ταλαιπωρία για μια μετακόμιση. Μήπως είσαι πολιτικός? Ουτε στα παραμύθια δεν συμβαίνουν αυτά. 2 1
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 20 hours ago, vasianou said: Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι βρέθηκε αγοραστής για το σπίτι μέσο των νέων στεγαστικών προγραμμάτων που έχουν ως βασική προϋπόθεση η κατοικία να είναι κενή και απαγορεύει την ενοικίαση για 7 έτη, και με παρακαλεί να σπάσω το συμβόλαιο για να εκταμιεύσει τα χρήματα ο υποψήφιος αγοραστής και μου δίνει τον λόγο του ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα με διώξει έως την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει. Δεν αποτελεί παρατυπία? Τόσα ποστς μετά και δεν έχω κατανοήσει ακόμα γιατί να θέλεις να μπεις σε αυτή την διαδικασία, άσχετα με το αν είναι νόμιμη ή όχι. Πώς το σκέφτεσαι; 2
Dinos1973 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 2 hours ago, tasoe said: Κοπελιά, να σε ρωτήσω, είναι η 1η σου τριετία στο σπίτι? Νομικά δεν έχει διαφορά, αλλά ηθικά έχει. Αν είναι 1η, κάτσε μέχρι την ολοκλήρωσή της. Αν είναι δεύτερη και άνω, κάνε το καλό και ψάξε να βρεις ένα σπίτι σε 2-3 μήνες και πήγαινε στην ευχή του Θεού και άσε τον ιδιοκτήτη να εκμεταλλευτεί την ιδιοκτησία του όπως αυτός επιθυμεί. Πατάς στο γράμμα του νόμου που θέτει ως ελάχιστο χρόνο συμβολαίου την τριετία, αυθαίρετο χρονικό διάστημα, ειδικά αν έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη τριετία. Τα πράγματα στη ζωή μας αλλάζουν, καλό είναι να είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά "συμβαλλόμενα μέρη". Δεν το ξέρεις αυτό. Μάλιστα. Δηλαδή καλύτερα τσέπη γεμάτη με μηδέν αξιοπρέπεια, παρά το κεφάλι ψηλά και με λίγη ταλαιπωρία για μια μετακόμιση. Μήπως είσαι πολιτικός? Φαντάζομαι είστε ιδιοκτήτης γιατί αυτά που γράφετε είναι 100:0 είπαμε λίγος σεβασμός! 1 1
vasianou Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 36 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Γενική συμβουλή: Καλό είναι να έχουμε έναν δικηγόρο που μπορεί να μας κοστίσει μια επίσκεψη σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά μας ξεκαθαρίζουν τα πράγματα μια και έξω και δεν χρειάζεται να τα υπέρ-αναλύουμε. Αν είχες μιλήσει με έναν δικηγόρο, μέσα σε 5 λεπτά θα σου είχε δώσει όλες τις «λογικές» λύσεις και θα τελείωνε η ιστορία. Μην φοβάστε να απευθυνθείτε σε δικηγόρους. Ούτε εξωφρενικά ποσά χρεώνουν, ούτε έχουν όρεξη να τρέχουν με δικαστήρια. Εγώ πλέον όποιος μου λέει κάτι που θεωρώ ότι πλήττει τα δικαιώματα μου, μιλάω απευθείας με τον δικηγόρο μου και τον βάζω μπροστά και δεν ξανασχολούμαι. Όντως ούτε 5 λεπτά δεν πήρε και αφιλοκερδώς.. 1ον. Ιδιωτικό συμφωνητικό μπορεί να γίνει αλλά δεν εμπλέκετε ο δικηγόρος(μόνον μπορεί να το συντάξει-στοιχειοθετήσει εκ μέρους του πελάτη του). Έχει ισχύ αλλά στην περίπτωση μου και άμεση και έμμεση ανάλογα με το τι μπορεί να εξελιχθεί. Ασφαλώς παράγει άνομες συνέπειες. Με λίγα λόγια το κάνεις αν θέλεις και αν πάνε όλα καλά εντάξει, αν πάει κάτι στραβά και ανάλογα με τι θα είναι αυτό, η κατάληξη συνήθως είναι η νομική-δικαστική οδό. 2ον και το νόμιμο Η αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη όπως έχει προαναφερθεί από κάποιους (ένα εύλογο διάστημα εύρεσης νέας κατοικίας-έξοδα μετακόμισης +ενοίκια + διαφορά από τον ιδιοκτήτη(με ιδιωτικό συμφωνητικό και σφραγίδα από ΚΕΠ) 3ον Παραμονή στην οικία μέχρι την λήξη του συμβολαίου Το πρώτο το αποκλείω εντελώς. Ίσως και το 2ο εκτός αν ήταν κάποια ασθένεια στην μέση. 2
tasoe Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 2 hours ago, Dinos1973 said: Φαντάζομαι είστε ιδιοκτήτης γιατί αυτά που γράφετε είναι 100:0 είπαμε λίγος σεβασμός! Ναι, ιδιοκτήτης είμαι, μόνο στο δικό μου σπίτι, δεν έχω άλλο να εκμισθώνω. Αλλά τα ίδια έλεγα και πριν γίνω ιδιοκτήτης, και όσες φορές με βγάλανε από σπίτι πάντα ήμουν συνεννοήσιμος και βοηθούσα την κατάσταση. Σε αντίστοιχη περίπτωση που νοίκιαζα και ο εκμισθωτής το ήθελε για συγγενή του, μου είπε στο τέλος του συμβολαίου ότι το θέλει, αλλά αν μπορώ να φύγω και πιο νωρίς ακόμα καλύτερα. Βρήκα σχετικά γρήγορα και μάλιστα μου χάρισε και τον τελευταίο μήνα και πήρα πίσω και όλη την εγγύηση γιατί το σπίτι το είχα πένα. Το σωστό πρέπει να λέγεται. Η υπάρχουσα νομοθεσία είναι 100-0 υπέρ του ενοικιαστή. Ούτε καν για ιδιοκατοίκηση δε μπορείς να σπάσεις συμβόλαιο, είναι τραγικό. 2 2
Neptu Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Φαντάζομαι είστε ιδιοκτήτης γιατί αυτά που γράφετε είναι 100:0 είπαμε λίγος σεβασμός! τρολλ είναι, τι ιδιοκτήτης. Απορώ τι κάθεστε και ασχολείστε με τέτοια σχόλια. Πείτε ότι δεν υπάρχουν και συνεχίζουμε την κουβέντα 3
li@m Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Νομιζω πως η καλυτερη λυση, για win win κατασταση, ειναι: Να σου καλυψουν ΟΛΑ τα εξοδα μετακομισης και οποια διαφορα προκυψει μεταξυ των ενοικιων. Ομως για να εισαι καλυμμενη ολα τα χρηματα μπροστα. Τελος. Εσυ εχεις το πανω χερι, οχι ΑΥΤΟΙ.
Nabuko Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2025 στις 2:14 ΜΜ, vasianou είπε νέων στεγαστικών προγραμμάτων που έχουν ως βασική προϋπόθεση η κατοικία να είναι κενή και απαγορεύει την ενοικίαση για 7 έτη Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ρώτα μήπως πιάνει και περιπτώσεις σαν τη δική σου Μπορεί να δικαιολογηθεί η εκμίσθωση πριν την παρέλευση της επταετίας, εφόσον ο Τελικός Αποδέκτης αποδείξει επαρκώς, σε περίπτωση ελέγχου, τις αντικειμενικές περιστάσεις που κατέστησαν αδύνατη τη χρήση του αποκτηθέντος ακινήτου ως κύριας κατοικίας του. edit: βασικά όχι εσύ, οι ενδιαφερόμενοι να ρωτήσουν. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από Nabuko
li@m Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 4 minutes ago, Nabuko said: Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ρώτα μήπως πιάνει και περιπτώσεις σαν τη δική σου Αγαπητε η ΤΣ να ρωτησει; Ποσως την ενδιαφερει. Αλλοι να ρωτησουν πρεπει. 1
Nabuko Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Μόλις τώρα, li@m είπε Αγαπητε η ΤΣ να ρωτησει; Ποσως την ενδιαφερει. Αλλοι να ρωτησουν πρεπει. Γράφαμε μαζί 😄 1
m3ltd0wn Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 26 λεπτά πριν, Nabuko είπε Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ρώτα μήπως πιάνει και περιπτώσεις σαν τη δική σου Μπορεί να δικαιολογηθεί η εκμίσθωση πριν την παρέλευση της επταετίας, εφόσον ο Τελικός Αποδέκτης αποδείξει επαρκώς, σε περίπτωση ελέγχου, τις αντικειμενικές περιστάσεις που κατέστησαν αδύνατη τη χρήση του αποκτηθέντος ακινήτου ως κύριας κατοικίας του. edit: βασικά όχι εσύ, οι ενδιαφερόμενοι να ρωτήσουν. https://minscfa.gov.gr/programma-spiti-mou-ii/ 34. Μπορεί ο ωφελούμενος να εκμισθώσει το ακίνητο που απέκτησε από το πρόγραμμα; Κατά κανόνα, απαγορεύεται η εκμίσθωση του ακινήτου που αποκτήθηκε μέσω του Προγράμματος για τα πρώτα επτά (7) έτη από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης Δανεισμού Τελικού Αποδέκτη. Η παραβίαση αυτού του κανόνα μπορεί να αποτελέσει λόγο καταγγελίας της σύμβασης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Μπορεί να δικαιολογηθεί η εκμίσθωση πριν την παρέλευση της επταετίας, εφόσον ο Τελικός Αποδέκτης αποδείξει επαρκώς, σε περίπτωση ελέγχου, τις αντικειμενικές περιστάσεις που κατέστησαν αδύνατη τη χρήση του αποκτηθέντος ακινήτου ως κύριας κατοικίας του. Παραδείγματα αποδεκτών περιστάσεων: Εύρεση εργασίας σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα από εκείνη όπου βρίσκεται το ακίνητο. Υπηρεσιακή μεταβολή σε τόπο διαφορετικής περιφερειακής ενότητας. Μόνιμη μετακίνηση στο εξωτερικό.
Nabuko Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, m3ltd0wn είπε 34. Μπορεί ο ωφελούμενος να εκμισθώσει το ακίνητο που απέκτησε από το πρόγραμμα; Ναι, τι? Από κει το αντέγραψα κι εγώ.
m3ltd0wn Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 40 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ναι, τι? Από κει το αντέγραψα κι εγώ. Στα παραδείγματα από κάτω αναφέρομαι, τα άλλα για πληρότητα... Παραδείγματα αποδεκτών περιστάσεων: Εύρεση εργασίας σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα από εκείνη όπου βρίσκεται το ακίνητο. Υπηρεσιακή μεταβολή σε τόπο διαφορετικής περιφερειακής ενότητας. Μόνιμη μετακίνηση στο εξωτερικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα