Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, vasianou είπε

Δεν θα μου το νοικιάσει. Απλά θα με καλύψει το ιδιωτικό συμφωνητικό. 

Όπως είπε ο christos4, γίνεσαι γνώστης σε μια παρανομία μακράς διάρκειας οπότε δεν ξέρω κατά πόσον σε καλύπτει το ιδιωτικό συμφωνητικό, όσον αφορά το σκέλος να μείνεις 2 ολόκληρα χρόνια μέσα στα "μαύρα"....

Αν ήταν για 1-2 μήνες μέχρι να βρεις σπίτι, έχει κάποιο νόημα να πεις ότι είσαι καλυμμένος.

Επεξ/σία από yiankap
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εσύ γιατί να μπεις στην διαδικασία να παρανομήσεις; Ποιο το όφελος εφόσον έχεις νόμιμα ένα συμφωνητικό που έχει διάρκεια για ακόμη 2 χρόνια. Δε βγάζει κανένα νόημα. 

Το μόνο λογικό -εάν όντως θες να διευκολύνεις τον ιδιοκτήτη- είναι να ζητήσεις όπως είπαν και άλλοι τα εύλογα έξοδα μετακίνησης και διαφορά ενοικίου για το διάστημα που απομένει με συμφωνητικό οπωσδήποτε  μέσω δικηγόρων για να είσαι 100% καλυμμένος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα πάρτυ ρεμούλας με πεταμένα λεφτά φορολογούμενων σε χαζομάρες.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, paredwse είπε

Μπορείς να το κάνεις αλλά πρέπει να γίνει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εσού, του ιδιοκτήτη-πωλητή και του νέου ιδιοκτήτη-αγοραστή ότι θα παραμείνεις μέσα. Και να υπογράψετε και οι τρεις. Σε ΚΕΠ ή μέσω gov.gr

Κάπου διάβασα ότι τα ιδιωτικά συμφωνητικά αν παράγουν άνομες συνέπειες, θεωρούνται άκυρα. Πάραυτα δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία καθημερινού άγχους για προβλήματα άλλων που με βρήκανε να είμαι στην μέση γιατί το ένα φέρνει το άλλο. Προκειμένου να συμφωνήσω μου πρότειναν και άτυπη διαμονή σε κατοικία εκτός πόλεως για να φαίνομαι στην εφορεία (αυτό δεν το είχα σκεφτεί)!!!!!Δηλαδή θα μένω στο σπίτι που θα αγοράσει κάποιος για πρώτη κατοικία αλλά δεν θα μένει αυτός, θα μπορώ να μένω εγώ βάση ιδιωτικού συμφωνητικού με ΔΕΗ,ΝΕΡΟ στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, αλλά ο ΟΤΕ στο όνομα μου, ο νέος ιδιοκτήτης στο ενοίκιο αλλά στην εφορεία να φαίνομαι σε κλειστό σπίτι του παλιού ιδιοκτήτη. Νιώθω είδη πελαγωμένη σε αυτά που ακούω!!Μου θυμίζουν μια αθλητική εκπομπή που κάποιος είπε: Είμαι Ολύμπιακός στο Μπάσκετ, Παναθηναϊκός στο Ποδόσφαιρο και Αεκ στο Βόλει!!

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, vasianou είπε

Δηλαδή θα μένω στο σπίτι που θα αγοράσει κάποιος για πρώτη κατοικία αλλά δεν θα μένει αυτός, θα μπορώ να μένω εγώ βάση ιδιωτικού συμφωνητικού με ΔΕΗ,ΝΕΡΟ στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, αλλά ο ΟΤΕ στο όνομα μου, ο νέος ιδιοκτήτης στο ενοίκιο αλλά στην εφορεία να φαίνομαι σε κλειστό σπίτι του παλιού ιδιοκτήτη.

Ολα λαθος.

19 λεπτά πριν, vasianou είπε

Νιώθω είδη πελαγωμένη

Γιατι;Δε σε αναγκαζει κανεις.

Δημοσ.
1 hour ago, vasianou said:

Κάπου διάβασα ότι τα ιδιωτικά συμφωνητικά αν παράγουν άνομες συνέπειες, θεωρούνται άκυρα. Πάραυτα δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία καθημερινού άγχους για προβλήματα άλλων που με βρήκανε να είμαι στην μέση γιατί το ένα φέρνει το άλλο. Προκειμένου να συμφωνήσω μου πρότειναν και άτυπη διαμονή σε κατοικία εκτός πόλεως για να φαίνομαι στην εφορεία (αυτό δεν το είχα σκεφτεί)!!!!!Δηλαδή θα μένω στο σπίτι που θα αγοράσει κάποιος για πρώτη κατοικία αλλά δεν θα μένει αυτός, θα μπορώ να μένω εγώ βάση ιδιωτικού συμφωνητικού με ΔΕΗ,ΝΕΡΟ στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, αλλά ο ΟΤΕ στο όνομα μου, ο νέος ιδιοκτήτης στο ενοίκιο αλλά στην εφορεία να φαίνομαι σε κλειστό σπίτι του παλιού ιδιοκτήτη. Νιώθω είδη πελαγωμένη σε αυτά που ακούω!!Μου θυμίζουν μια αθλητική εκπομπή που κάποιος είπε: Είμαι Ολύμπιακός στο Μπάσκετ, Παναθηναϊκός στο Ποδόσφαιρο και Αεκ στο Βόλει!!

Δεν είναι δικά σου προβλήματα, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι εσύ και μη νιώθεις ότι είσαι στη μέση. Δεν είσαι υποχρεωμένη να βοηθήσεις. Έχεις ένα συμβόλαιο το οποίο πρέπει να τηρηθεί. 

ΑΝ έχεις όρεξη να μπεις σε διαδικασία μετακόμισης από τώρα και όχι σε δύο χρόνια, ζητας έξοδα μετακόμισης και τη διαφορά στο ενοίκιο. Μπορείς μάλιστα να ρωτήσεις ποια είναι η διαφορά την οποία είναι διατεθειμένοι να καλύψουν, ώστε να δεις ΑΝ μπορείς να βρεις κάτι σε αυτά τα λεφτά στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που θα εχεις. Θα το μιλήσεις πρώτα και με έναν λογιστη ή/και δικηγόρο, για το πως θα πρέπει να εμφανιστούν αυτά τα λεφτά. 

Αν δεν θέλεις να αλλάξεις σπίτι, δεν αλλαζεις τώρα. Πληρώνεις το ενοίκιο στην ώρα του, και δε σε κουνάει κανείς μέχρι να λήξει το συμβόλαιο. 

Εξηγείς ευγενικά στον ιδιοκτήτη ότι δε θες να μπεις στη διαδικασία με ιδιωτικά συμφωνητικά και ψεύτικες κατοικίες, γιατί εκτός των άλλων μπορεί να υπάρχουν νομικές συνέπειες εναντίον σου. 

Αποφάσισε τι θες (μένεις σε αυτό το σπίτι για 2 χρόνια και μετά λογικά θα φύγεις - όπως ίσως να έφευγες έτσι και αλλιώς ή φεύγεις χωρίς να ζημειωθεις οικονομικά λόγω εξόδων ή διάφορες ενοικιων) 

Ας στενοχωρηθει ο ιδιοκτήτης ή ο επίδοξος αγοραστής, τι να κάνουμε... Θα βολευτεί ο ιδιοκτήτης, θα βολευτεί ο επίδοξος αγοραστής και εσύ (που είσαι νομικά οκ και έχεις συμβόλαιο) θα βρεθείς να κρεμεσαι από ένα ιδιωτικό συμφωνητικό (που ίσως δεν έχει και καμιά ισχύ) και τις ορέξεις ενός αγνώστου... 

• Like 3
Δημοσ.

Κανε οτι θα εκανε ενας νομοταγης ιδιοκτητης εαν ηθελες να φυγεις εσυ...ζητα να σου δωσει ολα τα ενοίκια που θα του εδινες μεχρι τη ληξη της τριετιας + την εγγυηση και φευγεις, αλλοως δεν. Τι, οχι; Δεν αρεσει αυτο;

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί τον κοιτάς τόσο πολύ ; Εσύ τι θα κερδίσεις ; Όπως είναι τώρα τα πράγματα ,τίποτα,αυτός πολλά 

Δεν είσαι κολλητός του ούτε οικογένεια του να νιώθεις άσχημα αν δεν το κάνεις 

Αυτά που σου λέει είναι μαλακίες ,και μαλακίες να μην είναι και καλός άνθρωπος να είναι ,δεν γίνονται αυτά ,παίρνεις ένα τεράστιο ρίσκο χωρίς να έχεις κανένα κέρδος 

Ότι είπαν τα παιδιά ,θες να φύγω ; Δώσε μου ενοίκια για το επόμενο έτος( 500 κάνει ; Δωσε μου 6000 ) και 4 μήνες περιθώριο να βρω κάτι άλλο ,θες να φύγω αύριο ,άραξε μου 15 κ και μιλάμε 

Αλλιώς κάτσε μέσα όσο σε παίρνει 

Απλά αυτός μπορεί κάποια στιγμή να σου πει το θέλω για ίδιοκατοίκηση και νομίζω έτσι σπάει το συμβόλαιο ,δεν είμαι σίγουρος 

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι περίπου είχε γίνει στο προηγούμενο σπίτι που νοικιάζαμε αλλά για την golden visa όχι για το σπίτι μου 2.  Μας λέει ο ιδιοκτήτης έχω βρει να το πουλήσω αλλά δεν σας απασχολεί γιατί ο αγοραστής δεν θέλει να μείνει, το θέλει μόνο για τη visa, και θα συνεχίσεται να μένετε κανονικά, έχετε το λόγο μου!
Φυσικά με το που ολοκληρώθηκε η πώληση με πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος του νέου ιδιοκτήτη να με ρωτήσει πότε θα φύγουμε γιατί λέει επείγονται να μπουν στο σπίτι και φυσικά του απάντησα, μόλις λήξη η μίσθωση σε ενάμιση χρόνο.   Βέβαια  στην περίπτωση μας επιτρεπόταν η ενοικίαση, αλλά μη βασιστείς σε κανενός το λόγο, ούτε σε παράτυπα ιδιωτικά συμφωνητικά.

9 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

Γιατί τον κοιτάς τόσο πολύ ; Εσύ τι θα κερδίσεις ; Όπως είναι τώρα τα πράγματα ,τίποτα,αυτός πολλά 

Αυτά που σου λέει είναι μαλακίες ,και μαλακίες να μην είναι και καλός άνθρωπος να είναι ,δεν γίνονται αυτά ,παίρνεις ένα τεράστιο ρίσκο χωρίς να έχεις κανένα κέρδος 

Ότι είπαν τα παιδιά ,θες να φύγω ; Δώσε μου ενοίκια για το επόμενο έτος( 500 κάνει ; Δωσε μου 6000 ) και 4 μήνες περιθώριο να βρω κάτι άλλο ,θες να φύγω αύριο ,άραξε μου 15 κ και μιλάμε 

Απλά αυτός μπορεί κάποια στιγμή να σου πει το θέλω για ίδιοκατοίκηση και νομίζω έτσι σπάει το συμβόλαιο ,δεν είμαι σίγουρος 

Το συμβόλαιο από τον εκμισθωτή σπάει μόνο αν είσαι κακοπληρωτής, ιδιοκατοίκηση δεν υπάρχει.

Αν σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει συνεννόηση και καλή θέληση, θα βρεθεί λύση και θα είναι και οι δυο ικανοποιημένοι. Το να πας να ζητήσεις ενοίκια για δέκα χρόνια, δεν έχει νόημα. 

• Like 1
Δημοσ.
41 minutes ago, SOCRATIS1000 said:

Δεν υπάρχει ιδιοκατοίκηση στην 3ετια, έχει αλλάξει ο νόμος εδώ και μια δεκαετία!

Δημοσ.
18 hours ago, vasianou said:

Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια...

Κοπελιά, να σε ρωτήσω, είναι η 1η σου τριετία στο σπίτι? Νομικά δεν έχει διαφορά, αλλά ηθικά έχει. 
Αν είναι 1η, κάτσε μέχρι την ολοκλήρωσή της. Αν είναι δεύτερη και άνω, κάνε το καλό και ψάξε να βρεις ένα σπίτι σε 2-3 μήνες και πήγαινε στην ευχή του Θεού και άσε τον ιδιοκτήτη να εκμεταλλευτεί την ιδιοκτησία του όπως αυτός επιθυμεί. Πατάς στο γράμμα του νόμου που θέτει ως ελάχιστο χρόνο συμβολαίου την τριετία, αυθαίρετο χρονικό διάστημα, ειδικά αν έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη τριετία. Τα πράγματα στη ζωή μας αλλάζουν, καλό είναι να είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά "συμβαλλόμενα μέρη".

13 hours ago, Ukforthemoment said:

Ντροπή ειναι που πάνε να την κοροιδέψουν.

Δεν το ξέρεις αυτό.

13 hours ago, Neptu said:

Καλύτερα με την τσέπη γεμάτη 

Μάλιστα. Δηλαδή καλύτερα τσέπη γεμάτη με μηδέν αξιοπρέπεια, παρά το κεφάλι ψηλά και με λίγη ταλαιπωρία για μια μετακόμιση. Μήπως είσαι πολιτικός?

• Like 2
  • Confused 4
  • Haha 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tasoe είπε

Κοπελιά, να σε ρωτήσω, είναι η 1η σου τριετία στο σπίτι? Νομικά δεν έχει διαφορά, αλλά ηθικά έχει. 
Αν είναι 1η, κάτσε μέχρι την ολοκλήρωσή της. Αν είναι δεύτερη και άνω, κάνε το καλό και ψάξε να βρεις ένα σπίτι σε 2-3 μήνες και πήγαινε στην ευχή του Θεού και άσε τον ιδιοκτήτη να εκμεταλλευτεί την ιδιοκτησία του όπως αυτός επιθυμεί. Πατάς στο γράμμα του νόμου που θέτει ως ελάχιστο χρόνο συμβολαίου την τριετία, αυθαίρετο χρονικό διάστημα, ειδικά αν έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη τριετία. Τα πράγματα στη ζωή μας αλλάζουν, καλό είναι να είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά "συμβαλλόμενα μέρη".

Τον Φεβρουάριο μπήκα στο 2ο έτος.

Δημοσ.
1 minute ago, vasianou said:

Τον Φεβρουάριο μπήκα στο 2ο έτος.

Ok, τότε έχει ουσία να πούμε στον άλλον "τι το νοικιάζεις ρε φίλε χωρίς να πεις στον ενοικιαστή ότι έχεις πλάνα να το πουλήσεις". Προσωπικά στη θέση σου θα έφευγα, όχι βιαστικά αλλά σύντομα. Μπορείς φυσικά να μείνεις αν θες αλλά θα έχει δημιουργηθεί κακό κλίμα. Ίσως αν μιλήσεις στον ιδιοκτήτη και να τον κάνεις να σου ανοιχτεί για ποιο λόγο έχει τόση άμεση ανάγκη για πώληση μπορεί να σε πείσει. Πχ μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα υγείας δικό του ή συγγενικού του προσώπου, ή να χρειάζεται χρήματα για άλλη αγορά ή στήσιμο επιχείρησης. Αν δε έχει διάθεση να κάνει κάτι τέτοιο ή αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος τότε μείνε χωρίς τύψεις.

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Μην μπλεξεις με ιδιωτικα συμφωνητικα κλπ. Ειτε μενεις ως εχει και ας το πουλησει μετα, ειτε ζητας καποια χρηματα και το σπας.

Τα χρηματα ειτε τα ζητησεις ως αποζημιωση, ειτε ως καλυψη εξοδων μετακομισης, ειτε ως καλυψη διαφορας νεου ενοικιου, ειτε ως οτιδηποτε, αυτος θα το δει οπως αυτος θελει, στραβά δλδ. Οποτε μην σκας με αυτο. Αφου δεν τον νοιαζει εκεινον που σε βγαζει εξω και σε ξεβολευει, μην σε νοιαζει και σενα αν αναγκαστει να σου δωσει 4-5κ να φυγεις. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...