Drogan Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, vasianou είπε Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι βρέθηκε αγοραστής για το σπίτι μέσο των νέων στεγαστικών προγραμμάτων που έχουν ως βασική προϋπόθεση η κατοικία να είναι κενή και απαγορεύει την ενοικίαση για 7 έτη, και με παρακαλεί να σπάσω το συμβόλαιο για να εκταμιεύσει τα χρήματα ο υποψήφιος αγοραστής και μου δίνει τον λόγο του ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα με διώξει έως την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει. Δεν αποτελεί παρατυπία? Από την στιγμή που δεν καλύπτεσαι νομικά δεν σε συμφέρει επ' ουδενί να συμφωνήσεις με μόνο εχέγγυο τον λόγο του νέου ιδιοκτήτη! Απλά δεν το δέχεσαι και "κάθεσαι" στο συμβόλαιο σου. Άλλη επιλογή είναι να δεχτείς μπροστά ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό ώστε να αποδεσμευτείς από το συμβόλαιο σου αρκεί να υπερκαλύπτει το κόστος μετακόμισης, εγγύησης και εύρεσης νέου σπιτιού την στιγμή που θα το βρεις! Επεξ/σία 18 Μαρτίου από Drogan
tasoe Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 3 hours ago, Dinos1973 said: βεβαια ειναι καλη ευκαιρια να βγαλεις χρημα ζητωντας αποζημιωση για να φυγεις Ντροπή να λες κάτι τέτοιο. Μπορεί να ζητήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να βρει κάτι άλλο και μετά να φύγει με το κεφάλι ψηλά. 4
efib Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Δεν υπάρχει "εύλογο χρονικό διάστημα" γιατί ο ενδιαφερόμενος θα χάσει τις προθεσμίες για το πρόγραμμα. Ο ιδιοκτήτης την κορόιδευει στα μούτρα της αλλα κάπως πάλι φταίει ο ενοικιαστής που πρέπει να ψάχνει πάλι για σπίτι και μετακομίσεις σε περίοδο που ο κόσμος εργάζεται και δεν έχει χρόνο για αυτά. Τα σκεφτεστε αυτά που λέτε; 9 2
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 11 λεπτά πριν, tasoe είπε Ντροπή να λες κάτι τέτοιο. Μπορεί να ζητήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να βρει κάτι άλλο και μετά να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Ντροπή ειναι που πάνε να την κοροιδέψουν. 14
ma3stros Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Καλα μπορει να μην την κοροιδευουν αλλα σιγουρα θα ειναι "μαυρα" με οτι σημαινει αυτο και για σενα... Σιγουρα ο εκβιασμος να ζητησεις χρηματα οπως λεει ο απο πανω ειναι λαθος αντιμετωπιση και ειναι κ ποινικο. Οπως ακριβως και το να συνεχιση η ενοικιαση με μαυρα Το θεμα ειναι οτι ο ιδιοκτητης εφοσον ηθελε να πουλησει το σπιτι και το σκεφτοταν να το κανει μεσω του προγραμματος... κακος εβαλε ενοικιαστη μεσα 1
divnt Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Σε μια υπόθεση που είχα σχετικά με μίσθωση ακινήτου, θα σου πω ένα πράγμα: Βρες έναν ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ και ακόμη καλύτερα να ειδικεύεται στις μισθώσεις ακινήτων και ας τον πληρώσεις ακριβά. Θα τα γλιτώσεις μετά.
Neptu Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 32 λεπτά πριν, tasoe είπε και μετά να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Καλύτερα με την τσέπη γεμάτη 2
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εγω λεω αντι για το συμβολαιο, να σπασεις τον ιδιοκτητη.😁 Επεξ/σία 18 Μαρτίου από ioannis98
Dinos1973 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 1 hour ago, tasoe said: Ντροπή να λες κάτι τέτοιο. Μπορεί να ζητήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να βρει κάτι άλλο και μετά να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα κάνει την κονομα του πουλώντας προφανώς πάνω από την πραγματική αξία αλλά ο ενοικιαστής που θα πρέπει να ψάξει για προφανώς ακριβότερο σπίτι ενώ έχει δικαίωμα να μείνει για δύο ακόμη χρόνια ας κάτσει στον άξονα! Όχι αγαπητέ business is business! 2
Broli007 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Είτε σπάσει το συμβόλαιο, είτε όχι, δεν πρόκειται να ανανεώσει άλλο το συμβόλαιο, οπότε έχουμε δύο περιπτώσεις. 1. Σπας το συμβόλαιο, αφού έχεις μιλήσει με δικηγόρο και εχεις υπογράψει ιδιωτικα συμφωνητικά σε δικηγόρο, ταυτόχρονα και με τον ιδιοκτήτη και τον νέο ιδιοκτήτη, να σε αφήσουν να μένεις μέχρι τη λήξη του αρχικού συμβολαίου (μιας που δεν μπορεί να στο νοικιάσει νόμιμα ο νέος ιδιοκτήτης και πρέπει να βρεις άλλη κατοικία), να πληρώσουν τα έξοδα μετακίνησης, συν ένα ποσό για το ξεβόλεμα και την εξυπηρέτηση που τους κάνεις, με χρηματικές ρήτρες για την περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνημμένα. 2. Κάθεσαι μέσα μέχρι το τέλος του συμβολαίου, η συμφωνία τους χαλάει λόγω αυτού και ξέρεις ήδη ότι δεν πρόκειται, να εχεις άλλη ανανέωση συμβολαίου. Έχεις μέχρι το τέλος του συμβολαίου να βρεις άλλο σπίτι και να την κάνεις από εκεί μέσα. Ο τωρινός ιδιοκτήτης δεν θα είναι χαρούμενος και πιθανόν να προσπαθήσει με πλάγιους τρόπους να εκδικηθεί/δυσκολέψει το υπόλοιπο παραμονής.
ideal09 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 3 ώρες πριν, vasianou είπε Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι βρέθηκε αγοραστής για το σπίτι μέσο των νέων στεγαστικών προγραμμάτων που έχουν ως βασική προϋπόθεση η κατοικία να είναι κενή και απαγορεύει την ενοικίαση για 7 έτη, και με παρακαλεί να σπάσω το συμβόλαιο για να εκταμιεύσει τα χρήματα ο υποψήφιος αγοραστής και μου δίνει τον λόγο του ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα με διώξει έως την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει. Δεν αποτελεί παρατυπία? Σου δίνει τον λόγο του ότι ο αγοραστής δεν θα σε διώξει απ' το σπίτι για τα επόμενα 7 έτη ενώ αυτό το πρόγραμμα προορίζει τα σπίτια εξ ορισμού για ιδιοκατοίκηση; Ο ένας από τη μια μεριά θέλει να πουλήσει με υπερκέρδος, κι ο άλλος να πάρει σπίτι με επιτόκιο στα τάρταρα -εσύ δεν υπάρχεις πουθενά στο χάρτη-. Όσο ο ιδιοκτήτης σε παρακαλάει και ασχολείται μαζί σου τώρα, τόσο αδιάφορος μπορεί να είναι όταν θα πετύχει τον στόχο του και θα τσεπώσει τα λεφτά. 'Η μένεις ή ζητάς αποζημίωση και φεύγεις όπως πολύ σωστά σου πρότειναν. *εφόσον πάρεις αποζημίωση στη τελική αξίζει να πάρεις το ρίσκο να διαπραγματευτείς εκ νέου με τον καινούριο ιδιοκτήτη.🙂 2
christos4 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου ΑΝ θες να κάνεις την εξυπηρέτηση και είσαι σε φάση για αλλαγή, θα του πεις ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις να νοικιάσεις αλλού και εφόσον βρεις, να σου καλύψουν όλα τα έξοδα της μετακόμισης + τη διαφορά του ενοικίου (αν υπάρχει) για τα επόμενα 2 ή και 3 χρόνια (εσύ έχεις μεν συμβόλαιο για άλλα 2 χρόνια, αλλά εφόσον θα μπεις σε νέα πρώτη κατοικία με ενοίκιο, θα έχεις συμβόλαιο για 3 χρόνια). αν θες να μείνεις σε αυτό το σπίτι για άλλα 2 χρόνια, τότε κρατάς το υπάρχον συμβόλαιο. εφόσον μιλάμε για το πρόγραμμα σπίτι μου και όχι για απλό δάνειο, ο νέος ιδιοκτήτης δε θα μπορεί να ενοικιάσει το σπίτι για τα επόμενα 7 χρόνια. αυτό σημαίνει ότι μόνο μαύρα μπορούν να παίξουν, που σημαίνει ότι όποτε θέλει σε πετάει έξω. και με δεδομένο ότι θα υπάρχει μια παρανομία στη μέση, με δεδομένο ότι θα έχεις γνώση αυτής, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσες να έχεις κάποιο πλεονέκτημα νομικά.. 1
yiankap Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Επειδή εδώ μιλάμε για 2 χρόνια και όχι για 2 μήνες, στη θέση σου θα δεχόμουνα να λύσω το συμβόλαιο με ιδιωτικό συμφωνητικό από δικηγόρο για να καλύψω τον παλιό μου ιδιοκτήτη στα πλαίσια καλής συνεργασίας και θα μετακόμιζα. Στο ιδιωτικό συμφωνητικό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται όροι και ρήτρες ώστε να μην αναγκαστείς να επιβαρυνθείς πρόωρα με έξοδα που δεν είχες προϋπολογίσει.. Όροι μπορεί να είναι η κάλυψη όλων των εξόδων που θα σε επιβαρύνουν πρόωρα και πολύ πιθανό δεν μπορείς να καλύψεις, όπως : Έξοδα μετακόμισης, συνδέσεων με ΔΕΚΟ, της νέας εγγύησης κλπ και οπωσδήποτε η κάλυψη της διαφοράς του ενοικίου στη νέα κατοικία σε σχέση με την παλαιά (π.χ αν το νέο σπίτι το νοικιάζεις 550 € και το παλιό 400 € να σου καλύψει τα 150 € /μήνα για τους μήνες που υπολείπονται για την λήξη του συμβολαίου). Πάντως σε κάθε περίπτωση ρώτα δικηγόρο πρώτα.... Επεξ/σία 18 Μαρτίου από yiankap 3
vasianou Δημοσ. 18 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 7 ώρες πριν, Neptu είπε Από νομικής άποψης δε ξέρω τι ισχύει και αν μπορείς να εξασφαλιστείς με ένα συμφωνητικό. Αλλά λες ότι ο ιδιοκτήτης δε θα μπορεί να το νοικιάσει για 7 έτη. Άρα πως θα στο νοικιάσει μετά? Μεταξύ μας τώρα, παραμύθια. Ξέρεις κι εμένα πόσοι μου έχουν δώσει το λόγο τους και στο τέλος πήρα.... Μην εμπιστεύεσαι κανέναν ο,τι και να λέει. Συμφωνώ με τον @Dinos1973 Δεν θα μου το νοικιάσει. Απλά θα με καλύψει το ιδιωτικό συμφωνητικό. 6 ώρες πριν, CONAN_ είπε Κατσε όπως είσαι μεχρι το τέλος του συμβολαίου. Γιαυτό γίντονται άλλωστε. Αν θέλει να το πουλήσει γίνεται ενώ μένεις μέσα (εννοείται πως θεωρούμε οτι έχεις συμβόλαιο και είναι όλα νόμιμα) , και το υπάρχον συμβόλαιο περνάει στον νέο ιδιοκτήτη μέχρι την λήξη του. Μετά ας αποφασίσει εκεινος τι θα κάνετε. Δεν μπορεί να το πουλήσει σε αγοραστή που έχει κάνει διαδικασία δανείου με το πρόγραμμα Το σπίτι μου. Πρέπει να είναι η κατοικία κενή.
Black Demis Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 8 hours ago, vasianou said: Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι βρέθηκε αγοραστής για το σπίτι μέσο των νέων στεγαστικών προγραμμάτων που έχουν ως βασική προϋπόθεση η κατοικία να είναι κενή και απαγορεύει την ενοικίαση για 7 έτη, και με παρακαλεί να σπάσω το συμβόλαιο για να εκταμιεύσει τα χρήματα ο υποψήφιος αγοραστής και μου δίνει τον λόγο του ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα με διώξει έως την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει. Δεν αποτελεί παρατυπία? από οτι ξέρω το νέο πρόγραμμα που λει (το σπιτι μου 2) πρακτικά δεν επιτρέπει να παρεις σπιτι και να το ενοικιάζεις (γιατι πρακτικά θα το ενοικιάζει σε σένα ο ιδιοκτήτης) μαθε πρωτα αν οντος ειναι οπως τα λεω και αν ναι ...... οτι σου ειναι ευκολο βρες αλλο σπιτι και φυγε η οτι αλλο θες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα