Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,  η αδερφή της γιαγιάς μου πέθανε πριν λίγο καιρό δεν έχει παιδιά ούτε παντρεύτηκε ποτέ. 

Από κοντινούς συγγενής υπάρχει ένας αδερφός,  τα παιδιά  δύο αδερφών που πέθαναν και τα εγγόνια μιας αδερφής που επίσης δεν ζει. 

Εμείς που είμαστε τα εγγόνια της αδερφής της έχουμε μερίδιο στην κληρονομιά?

Δημοσ.

Αν την αποδεχθούν οι πιο κοντινοί συγγενείς, όχι. Αν κάνουν αποποίηση, τότε μπορεί να φτάσει μέχρι και εσένα.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Την πάτησες.

image.png.7a075f6e6b9b83dd81a7ea03283cac60.png

Ναι το είδα αυτό και για αυτό ρώτησα είχα μια μικρή ελπίδα ότι διάβασα λάθος.  Οπότε δεν παίρνουμε τίποτα,  σε περίπτωση που υπάρχει διαθήκη πως θα το μάθουμε?

Δημοσ.
Just now, Exodia The Forbidden One said:

Ναι το είδα αυτό και για αυτό ρώτησα είχα μια μικρή ελπίδα ότι διάβασα λάθος.  Οπότε δεν παίρνουμε τίποτα,  σε περίπτωση που υπάρχει διαθήκη πως θα το μάθουμε?

Αν υπάρχει, θα πρεπει να διαβαστει απο συμβολαιογραφο υποχρεωτικα. Ο συμβολαιογραφος θα σας καλεσει εαν ειστε μεσα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chrisgav είπε

Αν υπάρχει, θα πρεπει να διαβαστει απο συμβολαιογραφο υποχρεωτικα. Ο συμβολαιογραφος θα σας καλεσει εαν ειστε μεσα.

πεθανε μονη της και πηγε η αστυνομια να ανοιξει και το σπιτι ειναι σφραγισμενο οποτε μπορει να υπαρχει χειρογραφη στο σπιτι, αν εχει κανει διαθηκη ομως διαθηκη σε γραφειο πως θα το μαθει ο συμβουλιογραφος ?

30 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Αν την αποδεχθούν οι πιο κοντινοί συγγενείς, όχι. Αν κάνουν αποποίηση, τότε μπορεί να φτάσει μέχρι και εσένα.

αν ενας συγγενης δεν δεκτη παει στον επομενο η εινα μεγαλυτερο το μεριδιο των αλλων ?

Δημοσ.

Θα το μάθετε μόνο εάν υπάρχει διαθήκη σε συμβολαιογράφο. Εάν υπάρχει διαθήκη στο σπίτι και την βρουν καποιοι και δεν τους συμφέρει, τότε δεν θα μάθετε πότε για την χειρόγραφη. Αυτά είναι κλασικά σενάρια με ηλικιωμένους χωρίς παιδιά/συζύγους.

Χωρις διαθήκη τα αδέλφια της ή τα παιδιά τους είναι οι κληρονόμοι Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς πάνε οι κληρονομικές τάξεις σε αυτά. Νομίζω ότι ο γονιός που έχει συγγένεια δικαιούται μερίδιο, αν έχει αποβιώσει τότε τα παιδιά του.

• Haha 2
Δημοσ.

Νομίζω τα χειρόγραφα έχουν τελειώσει. Γιατί κάθε ένας μετά που πέθαινε κάποιος πήγαιναν και έγραφαν ότι ήθελαν και έλεγαν να αυτό βρήκαμε. Πλέον όλα πρέπει να είναι σε συμβολαιογράφο. 

Νομίζω πάντα. Δεν είμαι 100% 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Νομίζω τα χειρόγραφα έχουν τελειώσει. Γιατί κάθε ένας μετά που πέθαινε κάποιος πήγαιναν και έγραφαν ότι ήθελαν και έλεγαν να αυτό βρήκαμε. Πλέον όλα πρέπει να είναι σε συμβολαιογράφο. 

Νομίζω πάντα. Δεν είμαι 100% 

Δεν έχει περάσει ο νόμος για την κατάργηση ιδιόγραφης διαθήκης ακόμα, και λένε ότι δεν θα περάσει. 

Επεξ/σία από efib
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγα μην σας εκανε διαθηκη..μονη της πεθανε.Αρα βρισκεις μια χειρογραφη κ κληρονομεις οτι εμεινε..περιουσια ή χρεη θα μαθετε εν καιρω..παιρνεις ληξιαρχικη πραξη θανατου πας εφορια δηλωνεις θανατο κ ρωτας γ χρεη .βγαζεις  χαρτι εγγυτερων συγγενων κτλ..Αλλιως πας σε συμβολαιογράφο ή δικηγορο να τρεξει την διαδικασια

προσωπικα δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση κρατικη υπηρεσια να κινει αυτοματα οποιαδηποτε  διαδικασια για να βρουν αυτοι τους νομιμους κληρονομους!

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εννοείς "κληρονομείς ό,τι έμεινε"; Αν δεν υπάρχει διαθήκη τότε όλα πάνε στους εξ αδιαθέτου κληρονόμους με σειρά προτεραιότητας.

Εννοείς να κάνει αυτός πλαστή διαθήκη; Σε αυτή την περίπτωση, εκτός ότι είναι ποινικό αδίκημα, δεν νομίζω ότι οι ανώτερες τάξεις κληρονόμων θα το αφήσουν έτσι. Αλλά εδώ Ελλάδα είναι και ο,τι δηλώσεις είσαι. 

Επεξ/σία από efib
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
7 hours ago, chrisgav said:

Αυτό που είπατε δεν ισχύει. Ούτε "διαβάζεται" (δημοσιεύεται από το αρμόδιο Δικαστήριο αν ο συμβολαιογράφος μάθει τον θάνατο) ούτε ο συμβολαιογράφος καλεί υποχρεωτικά τους κληρονόμους. Εάν τύχει και τους ξέρει μπορεί. Το συνηθέστερο ειδικά στην Αθήνα είναι να μην ασχολείται κανείς. 

Αυτά που βλέπετε στις ταινίες δεν ισχύουν στην Ελλάδα (ας τα βλέπετε ακόμη και σε Ελληνικές ταινίες).

• Like 2
Δημοσ.

Ανεξαρτήτως της κατάληξης, θα ήθελα να πω ότι οι μακρινοί συγγενείς(ανίψια πχ) έχουν πολύ χαμηλό αφορολόγητο κι είναι κάτι που πρέπει να το έχει στο νου του οποιοσδήποτε για να δει αν αξίζει τον κόπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...