Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 16άρια έβαλαν κουμπί για την κάμερα (που δεν έχω πάτησει ούτε μία φορά) αλλά τώρα θα βγάλουμε συσκευή χωρίς κανένα... "τι έχεις;" "τιποτα" 

Επεξ/σία από alexzzz
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

@JcD @lakis_eo

Η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις είναι το Windows 365 Link.

Η Apple θέλει να σου πουλήσει iCloud+  (Storage, News+, Fitness+, Apple TV+, Music Plus κοκ) και αργότερα ίσως και ΑΙ subscription.

H Google επίσης θέλει να αγοράσεις ή να χρησιμοποιείς τα δικά της. Google Docs, Gemini AI , YouTube , Search κτλ.

Η MS αντίστοιχα, λίγο την νοιάζει αν θα έχεις MacOS, iPad ή ότι άλλο αρκεί να πάρεις Microsoft 365 , Copilot και ιδανικά η εταιρία σου Windows 365.

Εταιρίες είναι δεν είναι φίλοι μας. Προφανώς και μας εκμεταλλεύονται. Απλά επιλέγεις με ποιόν συμβιβάζεσαι.

Αν το ψάξει κανείς το ίδιο γίνεται παντού απλά στην τεχνολογία επειδή έχουμε μια πιο κοντινή επαφή είναι πιο αντιληπτό σε αυτό το Forum.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 18/3/2025 στις 11:18 ΠΜ, JcD είπε

Σου απαντάω κανονικότατα, την sd την πληρώνω μία φορά όχι μηνιαίως ή ετησίως. Προφανώς και χρειάζεται ο κόσμος 1Tb ειδάλλως δεν θα πωλούσαν συσκευές με τέτοια χωρητικότητα.

Πολύ καλή επισήμανση, βεβαίως και χαλάνε οπότε και θα πρέπει οι εταιρίες να τα κάνουν ποίο επισκεύασημα και όχι το ανάποδο.

Δεν είναι το ίδιο να έχει σχεδιαστεί η συσκευή να μπορεί να αλλάξει ο χρήστης μπαταρία μόνος του και το ίδιο να θέλει ολόκληρη διαδικασία, προφανώς και τα γνωρίζεις αυτά αλλά τρολάρεις.

Συνεχώς, είτε δεν έχει μπαταρίες είτε δεν υπάρχει τηλεκοντρόλ, σε ξενοδοχεία των 4ων αστέρων μάλιστα.

Δεν απαντάς όμως, ποιός ο λόγος να μην έχουν όλα τα παραπάνω οι συσκευές?

Επέκταση  

Αφού δε τα χρησιμοποιεί αυτός δε τα χρειάζεται κανείς... Τι δε καταλαβαίνεις.

Το ότι μπορεί να μην έχεις συνέχεια πρόσβαση στο cloud μάλλον δε παίζει ρόλο ξερω γω.

Το ότι μπορεί να θέλεις να φορτίζεις και να ακούς ταυτόχρονα, ή το να θέλεις να χρησιμοποιείς ήδη καλά ακουστικά με jack, χωρίς να κουβαλάς αντάπτορες μάλλον δε παίζει ρόλο.

Το να θέλεις να ακούς ραδιόφωνο όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο ιντερνετ (πχ στο γήπεδο όταν πάω) μάλλον δε παίζει ρόλο.

Επεξ/σία από mordred
  • Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν πόλεμος για το αν είναι σωστό ή όχι. Haters vs Followers, προσωπικά είμαι στους indifferent, με βρίσκει παγερά αδιάφορο η ύπαρξη αυτής της είδησης.

Αυτό το κινητό απλά δεν θα υπάρχει, το ότι βγαίνει στην αγορά και είναι προς πώληση ποσώς με ενδιαφέρει, για εμένα δεν υπάρχει γιατί θέλω κινητό με usb c θύρα και αυτό που έχω έχει και 3,5mm jack και δεν το αλλάζω.

Γούστο μου και καπέλο μου, και γούστο σε όσους θέλουν να έχουν μία dumbed down συσκευή με περιορισμένη συνδεσιμότητα γιατί "ΔεΝ χΡεΙαΖεΣαΙ θΥρΑ". Αυτός που δεν χρειάζεται θύρα ας το πάρει, εμείς που χρειαζόμαστε απλώς δεν θα το πάρουμε.

Επίσης cloud δεν χρησιμοποιώ ποτέ, είναι όλα τοπικά σε nas και τα σημαντικά βίντεο και φωτογραφίες γραμμένα και σε archival m-disk blurays, όταν πλέον δεν θα υπάρχουν ούτε τα κόκκαλά μου θα υπάρχει ακόμα το δισκάκι με τις διακοπές μου στην Τούζλα Καβάλας, να πλένω τον δαχτυλάρα μου και να βγάζω το ασπρουλιάρικο κορμί μου με αντηλιακό με 100 spf δείκτη ποζάροντας στην xiaomara μου!

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.

Θα έχει νόημα μόνο αν είναι εντελώς αδιάβροχο για υποβρύχιες λήψεις. Αλλιώς είναι απλά, όπως προείπαν, εξαναγκασμός για το icloud και κλάψα για το USB-C στην ΕΕ.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 18/3/2025 στις 2:44 ΜΜ, Lucifer είπε

Θα έχει νόημα μόνο αν είναι εντελώς αδιάβροχο για υποβρύχιες λήψεις. Αλλιώς είναι απλά, όπως προείπαν, εξαναγκασμός για το icloud και κλάψα για το USB-C στην ΕΕ.

Και τώρα θα σου πει κάποιος... (ονόματα δε λέω) άμα θες υποβρύχιες λήψεις να πάρεις υποβρύχια κάμερα κι όχι κινητό...

Δημοσ.
  Στις 18/3/2025 στις 2:37 ΜΜ, Diavolos666 είπε

Ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν πόλεμος για το αν είναι σωστό ή όχι. Haters vs Followers, προσωπικά είμαι στους indifferent, με βρίσκει παγερά αδιάφορο η ύπαρξη αυτής της είδησης.

Αυτό το κινητό απλά δεν θα υπάρχει, το ότι βγαίνει στην αγορά και είναι προς πώληση ποσώς με ενδιαφέρει, για εμένα δεν υπάρχει γιατί θέλω κινητό με usb c θύρα και αυτό που έχω έχει και 3,5mm jack και δεν το αλλάζω.

Γούστο μου και καπέλο μου, και γούστο σε όσους θέλουν να έχουν μία dumbed down συσκευή με περιορισμένη συνδεσιμότητα γιατί "ΔεΝ χΡεΙαΖεΣαΙ θΥρΑ". Αυτός που δεν χρειάζεται θύρα ας το πάρει, εμείς που χρειαζόμαστε απλώς δεν θα το πάρουμε.

Επίσης cloud δεν χρησιμοποιώ ποτέ, είναι όλα τοπικά σε nas και τα σημαντικά βίντεο και φωτογραφίες γραμμένα και σε archival m-disk blurays, όταν πλέον δεν θα υπάρχουν ούτε τα κόκκαλά μου θα υπάρχει ακόμα το δισκάκι με τις διακοπές μου στην Τούζλα Καβάλας, να πλένω τον δαχτυλάρα μου και να βγάζω το ασπρουλιάρικο κορμί μου με αντηλιακό με 100 spf δείκτη ποζάροντας στην xiaomara μου!

Επέκταση  

Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει, ως προς το που κινητε η αγορά. Και εμένα δε με ενδιέφερε όταν βγήκε πρώτη φορά το audio jack,  αλλά φέτος " αναγκάστηκα " να πάρω μιας καο οι χαμηλότερες κατηγορίες , που έχουν ακόμα θύρα,  δε με κάλυπταν σε άλλα θέματα. 

Δυστυχώς εάν η Apple,  δει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευής,  μάντεψε τι συζήτηση θα κάνουμε σε λίγα χρόνια από τώρα. Ήδη η samsung ετοιμάζει αντίστοιχο προϊόν.

• Like 2
Δημοσ.

Γνώμη μου. Οι εταιρίες κοιτάνε πρωτίστως το δικό τους όφελος και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και οι αντικειμενικοί περιορισμοί χώρου. 

@Diavolos666 Καλά κάνεις και επιλέγεις αυτό που είναι καλύτερο για εσένα. Ο καθένας αυτό πρέπει να κάνει, Αν η επιλογή μας είναι η κυρίαρχη άποψη θα δούμε περισσότερες συσκευές με τα χαρακτηριστικά που επιλέγουμε.

Αν κάτι δεν μας αρέσει απλά δεν το αγοράζουμε.  

πχ Όλοι ζητούσαν μικρότερα κινητά αλλά όταν δεις τις πωλήσεις τα μεγάλα είχαν τις περισσότερες. Αποτέλεσμα δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μικρά κινητά.

πχ. Όλοι  ζητάνε αποσπώμενη μπαταρία αλλά δεν βλέπω τα Fair Phone να σαρώνουν.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 18/3/2025 στις 7:44 ΠΜ, eko13 είπε

Σε λίγο θα πληρώνεις συνδρομή απλά για να λειτουργείς το κινητό σου!!

Πάντα πλήρωνες συνδρομή για να λειτουργείς το κινητό σου! Η βασική λειτουργία του κινητού που είναι η επικοινωνία πάντα απαιτούσε συνδρομή σε κάποιο πάροχο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 18/3/2025 στις 3:32 ΜΜ, Dimitris_1981 είπε

Γνώμη μου. Οι εταιρίες κοιτάνε πρωτίστως το δικό τους όφελος και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και οι αντικειμενικοί περιορισμοί χώρου. 

@Diavolos666 Καλά κάνεις και επιλέγεις αυτό που είναι καλύτερο για εσένα. Ο καθένας αυτό πρέπει να κάνει, Αν η επιλογή μας είναι η κυρίαρχη άποψη θα δούμε περισσότερες συσκευές με τα χαρακτηριστικά που επιλέγουμε.

πχ Όλοι ζητούσαν μικρότερα κινητά αλλά όταν δεις τις πωλήσεις τα μεγάλα είχαν τις περισσότερες. Αποτέλεσμα δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μικρά κινητά.

Επέκταση  

Ναι αυτό με τα κινητά που όλα πλέον είναι phablet είναι ότι όλοι έπαιρναν τα κινητά με μεγάλη οθόνη, κάποτε το μέγεθος της οθόνης ήταν και selling point. Σήμερα δεν μπορείς να βρεις καλό κινητό που να έχει π.χ. 5,5 ίντσες οθόνη να είναι μικρό.

Στις 18/3/2025 στις 3:03 ΜΜ, manos08 είπε

Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει, ως προς το που κινητε η αγορά. Και εμένα δε με ενδιέφερε όταν βγήκε πρώτη φορά το audio jack,  αλλά φέτος " αναγκάστηκα " να πάρω μιας καο οι χαμηλότερες κατηγορίες , που έχουν ακόμα θύρα,  δε με κάλυπταν σε άλλα θέματα. 

Δυστυχώς εάν η Apple,  δει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευής,  μάντεψε τι συζήτηση θα κάνουμε σε λίγα χρόνια από τώρα. Ήδη η samsung ετοιμάζει αντίστοιχο προϊόν.

Δεν νομίζω ο κόσμος να επιλέξει κινητά χωρίς θύρα, αν δηλαδή δίνουν την επιλογή ο κόσμος θα έπαιρνε αυτά που έχουν θύρες, βγάλανε το 3,5mm jack και δεν ρώτησαν κανέναν. Δεν έγινε από επιλογή του τι κάνει ο κόσμος. Το ίδιο και με την micro SD card.

Αν θέλουν να αφαιρέσουν το usb C port δεν θα περιμένουν να δουν τι θέλει ο κόσμος γιατί ο κόσμος θα επιλέξει αυτά με παραπάνω θύρες. Φαντάσου το ίδιο κινητό να έχει 3~4 version, ένα χωρίς θύρες, ένα με μία θύρα usb C και ένα που να έχει και θύρα usb C και jack 3,5mm... ο κόσμος θα έπαιρνε πάντα το τελευταίο.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 18/3/2025 στις 4:59 ΜΜ, Diavolos666 είπε

Ναι αυτό με τα κινητά που όλα πλέον είναι phablet είναι ότι όλοι έπαιρναν τα κινητά με μεγάλη οθόνη, κάποτε το μέγεθος της οθόνης ήταν και selling point. Σήμερα δεν μπορείς να βρεις καλό κινητό που να έχει π.χ. 5,5 ίντσες οθόνη να είναι μικρό.

Δεν νομίζω ο κόσμος να επιλέξει κινητά χωρίς θύρα, αν δηλαδή δίνουν την επιλογή ο κόσμος θα έπαιρνε αυτά που έχουν θύρες, βγάλανε το 3,5mm jack και δεν ρώτησαν κανέναν. Δεν έγινε από επιλογή. Αν θέλουν να αφαιρέσουν το usb C port δεν θα περιμένουν να δουν τι θέλει ο κόσμος γιατί ο κόσμος θα επιλέξει αυτά με παραπάνω θύρες. Αν έδιναν την δυνατότητα για δύο θύρες usb C ο κόσμος θα το επέλεγε (το ίδιο κινητό με επιλογές).

Επέκταση  

Αν ήξερα τι θέλει ο κόσμος θα ήμουν δισεκατομμυριούχος :D 

Δημοσ.
  Στις 18/3/2025 στις 3:32 ΜΜ, Dimitris_1981 είπε

Επέκταση  

Για τα μικρά κινητά συμφωνώ,  η αγορά έχει μιλήσει.

Για το fair phone,  δεν είσαι δίκαιος... Γιατί επιλέγοντας το συγκεκριμένο θυσιάζεις ενα σωρό ευκολίες. Ναι τη θέλω την αποσπώμενη μπαταρία αλλά πιο σημαντικά για εμένα είναι μια καλή κάμερα,  οι ενημερώσεις λογισμικού και η υποστήριξη γενικά. Γενικά εάν θες ενα κινητό να κάνεις τη δουλειά σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, δύσκολα ξεφεύγεις από τις 2 μεγάλες. Αντε να βάλω και xiaomi μέσα, πολλοί μπορεί να μην συμφωνείτε αλλά προσφέρει καλη υποστήριξη. ( εννοώ ανταλλακτικά, forum κτλ).

Να σου είμαι ειλικρινής,  εάν η samsung είχε βγάλει ενα "s25 ultra for geeks", που θα ήταν και 50% πιο παχύ,  αλλα θα είχε θύρα ακουστικών, sd card, λίγο μεγαλύτερη μπαταρία, υπέρυθρες και s pen με Bluetooth. Και 2000 να έκανε θα το έπαιρνα. Όμως αναγκάστηκα να βολευτώ με ότι προσφέρει.

Στις 18/3/2025 στις 4:59 ΜΜ, Diavolos666 είπε

Αν θέλουν να αφαιρέσουν το usb C port δεν θα περιμένουν να δουν τι θέλει ο κόσμος γιατί ο κόσμος θα επιλέξει αυτά με παραπάνω θύρες. Φαντάσου το ίδιο κινητό να έχει 3~4 version, ένα χωρίς θύρες, ένα με μία θύρα usb C και ένα που να έχει και θύρα usb C και jack 3,5mm... ο κόσμος θα έπαιρνε πάντα το τελευταίο.

Όλος ο κόσμος παρα έναν!😅

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 18/3/2025 στις 5:07 ΜΜ, manos08 είπε

Για τα μικρά κινητά συμφωνώ,  η αγορά έχει μιλήσει.

Για το fair phone,  δεν είσαι δίκαιος... Γιατί επιλέγοντας το συγκεκριμένο θυσιάζεις ενα σωρό ευκολίες. Ναι τη θέλω την αποσπώμενη μπαταρία αλλά πιο σημαντικά για εμένα είναι μια καλή κάμερα,  οι ενημερώσεις λογισμικού και η υποστήριξη γενικά. Γενικά εάν θες ενα κινητό να κάνεις τη δουλειά σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, δύσκολα ξεφεύγεις από τις 2 μεγάλες. Αντε να βάλω και xiaomi μέσα, πολλοί μπορεί να μην συμφωνείτε αλλά προσφέρει καλη υποστήριξη. ( εννοώ ανταλλακτικά, forum κτλ).

Να σου είμαι ειλικρινής,  εάν η samsung είχε βγάλει ενα "s25 ultra for geeks", που θα ήταν και 50% πιο παχύ,  αλλα θα είχε θύρα ακουστικών, sd card, λίγο μεγαλύτερη μπαταρία, υπέρυθρες και s pen με Bluetooth. Και 2000 να έκανε θα το έπαιρνα. Όμως αναγκάστηκα να βολευτώ με ότι προσφέρει.

Επέκταση  

Ανέφερα το Fair Phone γιατί για να πετύχουν την αποσπώμενη μπαταρία και την εύκολη επισκευή αναγκάστηκαν να υποχωρίσουν σε μέγεθος και Components. Ήδη η τιμή του είναι υψηλότερη σε σχέση με ένα μοντέλο με τα ίδια Specs.

Και έμενα με προβληματίζει γιατί δεν το δοκιμάζει κανείς να βγάλει ένα Flagship με αποσπώμενη μπαταρία. Από την άλλη δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αυτά που ξέρουν αυτόί.

Αν αναγκαστούν πάντως σίγουρα μπορούν.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 18/3/2025 στις 5:16 ΜΜ, Dimitris_1981 είπε

Ανέφερα το Fair Phone γιατί για να πετύχουν την αποσπώμενη μπαταρία και την εύκολη επισκευή αναγκάστηκαν να υποχωρίσουν σε μέγεθος και Components. Ήδη η τιμή του είναι υψηλότερη σε σχέση με ένα μοντέλο με τα ίδια Specs.

Και έμενα με προβληματίζει γιατί δεν το δοκιμάζει κανείς να βγάλει ένα Flagship με αποσπώμενη μπαταρία. Από την άλλη δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αυτά που ξέρουν αυτόί.

Αν αναγκαστούν πάντως σίγουρα μπορούν.

Επέκταση  

Συμφωνώ απλά επισημαίνω ότι αν το fair phone ήταν της samsung,  με τα compromises που λες, αλλα με λογισμικό και υποστήριξη sam. θα είχε τσουλισει σίγουρα διαφορετικά.

Πάντως Flagship με αποσπώμενη μπαταρία δύσκολο γιατί η αδιαβροχοποιηση πάει περίπατο,  και ενα άγχος λιγότερο είναι σημαντικό. Τα υπόλοιπα λιγο πολύ η Sony,  τα προσφέρει, αλλά δυστυχώς από πωλήσεις δε τα πάει και πολύ ενθαρρυντικά...

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 18/3/2025 στις 9:01 ΠΜ, manos08 είπε

Δε θα κρίνω,  μιας και ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες.  Να θυμηθούμε απλά ότι η ίδια η Apple, μαζί με τη μετάβαση σε USB type C, με τις ανθρώπινες ταχύτητες μεταφοράς (και όχι USB 2), επέτρεψε υη σύνδεση των iphone με εξωτερικό σκληρό, ώστε να μπορείς να κάνεις εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης τύπου raw ( ή  όπως το ονομάζει).

Να θυμηθούμε επίσης ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό μόνο της PRO σειράς όμως. Όχι της μάλλον επερχόμενης σειράς air. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...