elgol Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Και ποιος ο λογος που του ειπανε να παραδωσει την αδεια οδηγησης;
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, elgol είπε Και γιατι δεν εκαναν ανακληση αδειας οδηγησης ηλεκτρονικα και του ειπαν φερε το οταν το παρεις Διοτι δεν ηξεραν πως να το χειριστουν και κανανε αρλουμπες, μετα ο δοικητας βρηκε καποιον τροπο να το καλυψει. Για αυτο αλλωστε λεω πως εδω ειναι εξαιρετικη περιπτωση της νομικης προστασιας του. 7 λεπτά πριν, elgol είπε επιπλεον τα οχηματα δεν φταινε αν μπουν σε μονοδρομο μονο οι οδηγοι γιατι να τιμωρειται το οχημα; κακοηθειες του ΚΟΚ δηθεν με τον νεο ΚΟΚ εχουν αναθεωρηθει, επειδη ομως ελαβα μερος στην ΔΔ του νεου ΚΟΚ ειναι πρακτικα ο παλιος με κατηγορριοποιηση των ποινων στις 4 κατηγοριες και ενα δυο εξτρα αρθρα. Δεν εχουν επιλυσει καμια απολυτως ασαφεια
elgol Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) (Υπαρχει μια καθυστερηση και δε βλεπω τις απαντησεις γρηγορα για αυτο και η διπλη ερωτηση) Συνεπως πρεπει να διαμαρτυρηθει για την αυξηση της ποινης του με την παραδοση της α.ο Επεξ/σία 18 Μαρτίου από elgol 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, elgol είπε Και ποιος ο λογος που του ειπανε να παραδωσει την αδεια οδηγησης; Πολυ απλα διοτι δεν την εφερε μαζι του. Σκεψου το εξης, εχεις ξεχασει το διπλωμα στο σπιτι ή στο αλλο αμαξι. Σου παιρνουν το διπλωμα και στην κληση που υπογραφεις αναγραφεται αυτο (αφαιρεση Α.Ο.). Απο εκεινη την στιγμη και μετα ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΕΓΚΥΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ακομα και να εχεις το φυσικο αντιτυπο, εχεις λοιπον 5 μερες να παραδωσει ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ, η ποινη φυσικα μετραει απο την στιγμη που υπεγγραψες την πραξη βεβαιωσης παραβασης 1 λεπτό πριν, elgol είπε Συνεπως πρεπει να διαμαρτυρηθει για την αυξηση της ποινης του με την παραδοση της α.ο η γνωμη μου ειναι να παει στην νομικη του προστασια να συνταχτουν τα καταλληλα εγγραφα, και να μην εκτισει διπλασια ποινη απο αυτη που του αναλογει. 20 ημερες απο την μερα που υπεγραψε (αποδεχτηκε) πως το ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΙΣΧΥ
Nabuko Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Καλά κάνει και μυξοκλαιγεται ο TS γιατί πρακτικά του διπλασίασαν την ποινή. Από την άλλη όμως ο TS λέει ότι πλήρωσε 100 ευρώ πρόστιμο ενώ κανονικά είναι 200. Τι να σημαίνει αυτό άραγε?
GodzillaCover Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 3 minutes ago, Nabuko said: Από την άλλη όμως ο TS λέει ότι πλήρωσε 100 ευρώ πρόστιμο ενώ κανονικά είναι 200. Τι να σημαίνει αυτό άραγε? Μήπως εννοεί ότι γράφει στον ΚΟΚ 200€, αλλά, επειδή σχεδόν όλα τα πρόστιμα έχουν μειωθεί στο μισό και καταργήθηκε το 10ημερο, πλήρωσε τα μισά? 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Nabuko είπε Από την άλλη όμως ο TS λέει ότι πλήρωσε 100 ευρώ πρόστιμο ενώ κανονικά είναι 200 αυτο με περιπλεκει συμφωνα με επισημο συγραμμα ειναι τελικα 100 ευρω Επεξ/σία 18 Μαρτίου από 11osmikrosmhtsos 1
dkstopo Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 11 ώρες πριν, geo9419 είπε Να ρωτησω, το διπλωμα στο κινητό τηλεφωνο δεν μετράει? Τοτε γιατι τα περναμε, ταυτοτητες, διπλωματα, καρτες κτλ εαν δεν ισχυουν. Εγω δεν τα κουβαλαω ποτέ εχω πάντα το κινητό μου. Μια χαρά ισχύει με την προϋπόθεση ότι το στέλνεις καπου μιας και παίρνει ψηφιακά πιστοποιητικά και όχι να το δείχνεις στην οθόνη
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, dkstopo είπε Μια χαρά ισχύει με την προϋπόθεση ότι το στέλνεις καπου μιας και παίρνει ψηφιακά πιστοποιητικά και όχι να το δείχνεις στην οθόνη γενικα να δε θελει screenshot αλλα την live σελιδα για validation του qr 36 λεπτά πριν, cpc464 είπε Αυτό που τιμωρείται και το όχημα δεν θα το καταλάβω ποτέ παθογενεια, ισως και να λυθει ισως και οχι
Vita Kappa Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Στο δρομο πρεπει ολοι να ειμαστε νομοταγεις. Απαραιτητως. Αλλιως θα το πληρωνουμε πικρα ολοι μας καποια στιγμη. 1
holfork Δημοσ. 18 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Αναφέρω και πάλι ότι μου πήρανε την άδεια κυκλοφορίας όταν μου κόψανε την κλήση και ότι κυκλοφορούσα με το αποδεικτικό της αίτησης για καινούριο δίπλωμα από το ΚΕΠ, (μου είπαν ότι αυτό με καλύπτει) συν την βεβαίωση της κλοπής που είχα από το αστυνομικό τμήμα). Επίσης ευθύς εξ' αρχής το πρόστιμο ήταν 100 ευρώ, το έγραφε πάνω στην κλήση. Δεν έγινε καμιά μείωση Επεξ/σία 18 Μαρτίου από holfork
N3M3SiS Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Απο την επομενη ΝΑΙ! την ιδια μερα μαλλον οχι... Δεν υπαρχει νομικο καθεστως καθυστερημενης εφαρμογης της ποινης, υπογραφεις την κληση σημαινει οτι οι κυρωσεις εχουν εφαρμογη απο την ιδια ακριβως στιγμη που το μελανι αγγιξε το χαρτι... (εφοσον η κληση εχει τσεκαρισμενα τα αντιστοιχα πεδια) Μονο σε ΠΒΠ που δεν υπογραφονται, μονον τοτε, οφειλουν να σε ειδοποιησουνε εγγραφως οτι πρεπει να παραδωσεις Α.Ο. + Σ.Κ. (βλεπε καμερες ταχυτητας). Για τον απλουστατο λογω οτι δεν λαμβανεις γνωση των κυρωσεων σου την ιδια στιγμη Οι ημέρες της κυρώσεως μετράνε απο την ημέρα που θα παραδώσεις το δίπλωμα στις αρχές. Ακριβώς όπως και με τα ΣΚ, αν δεν έφερες μαζί σου την άδεια και το όχημα π.χ. ταυτόχρονα δεν έφερε πινακίδες, συνεπώς δεν έλαβε χώρα καμία αφαίρεση, οι ημέρες θα μετρούσαν απο τη στιγμή που τις παρέδωσες στις αρχές και γίνεται και σχετική μνεία για την ημερομηνία παράδοσης. Έγραψες ένα ολόκληρο κατεβατό απο το οποίο δεν ισχύει τίποτα. Εκτός απο αυτό που σωστά ανέφερες πως Αδεια Κυκλοφοριας και Πινακίδες πηγαίνουν μαζι. Οτι δηλαδή αν αφαιρεθεί το ένα, είναι σα να έχουν αφαιρεθεί και τα δυο. Με πλήρη βεβαιότητα πάντως, για να μην παραπληροφορείς τους αναγνώστες, η ισχύς των αφαιρέσεων, ξεκινά απο την ημέρα παράδοσης του αφαιρεθέντος.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Με πλήρη βεβαιότητα πάντως, για να μην παραπληροφορείς τους αναγνώστες, η ισχύς των αφαιρέσεων, ξεκινά απο την ημέρα παράδοσης του αφαιρεθέντος κανεις μεγιστο λαθος αν σου αφαιρεθει το διπλωμα στο gov κατευθειαν γινεται παρακρατημενο και εχεις προθεσμα 5 ημερων να πας το φυσικο αντιτυπο, εκτος και ισχυει διπλη ημερομηνια (δηλαδη 2 ανεξαρτητα διπλωματα που αφαιρουνται σε αλλη στιγμη), δηλαδη στο αφαιρουν απο το gov αλλα οδηγεις νομιμα για 5ημερες με το φυσικο και μετα το πας. Αυτο που λες ειναι αν σου παρουν το διπλωμα, λες οτι δε το εχεις μαζι σου και δε το δινεις και εχεις αλλες 5 ημερες free driving ΝΟΜΙΜΑ διοτι δεν σου εχει αφαιρεθει ωστε να ξεκινησει η ποινη σου. Αυτο που λες ειναι παραλογο 2 ώρες πριν, holfork είπε Επίσης ευθύς εξ' αρχής το πρόστιμο ήταν 100 ευρώ, το έγραφε πάνω στην κλήση. πανω στην κληση εγραφε αφαιρεση Α.Ο.? (ειχε το πεδιο τσεκαρισμενο?) 3 ώρες πριν, Vita Kappa είπε Στο δρομο πρεπει ολοι να ειμαστε νομοταγεις. Στον δρομο κανεις δεν ειναι απολυτα νομοταγης, μητε εγω μητε εσυ. Προσπαθεις να εισαι πανω απο ολα ασφαλης, κατα δευτερων νομοταγης. Ειναι παντως νομοτελειακο οτι καποια μερα θα την φας, διοτι εδω (στην Ελλαδα) δεν εξεταζεται η ουσια του πραγματος παρα μονο να βγαινουν τα quotas (Βλεπε ετησιος αριθμος ελεγχων που παντα ειναι στατιστικα σταθερος με στατιστικα σταθερο αριθμο ΠΒΠ με σταθερα ποσοστα ανα παραβαση). Ρεαλιστικα μιλωντας οταν δεν υπαρχει μηχανισμος ελεγχου των ελεγκτων τοτε η εκτελεστικη εξουσια εχει την δυνατοτητα να σου φορτωσει οτι θελει, διοτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να αποδιξεις το αντιθετο καθως υπαρχουν παρα πολλες παραβασεις υποκειμενικης κρισεως που δεν διεπονται απο κανενα αντικειμενικο κριτηριο και μπορουν να εφαρμοστουν κατα το δοκουν. Επειδη το οργανο ειδε - δεν ειδε - εκτιμησε - πιστεψε - δεν πιστψε - δε γουσταρε την φατσα σου - ζηλεψε - επρεπε να βγαλει τον αριθμο - επρεπε να βρει κατι να γραψει - ακολουθουσε εντολες κλπ. Ευελπιστουσα οτι με την αναθεωρηση του ΚΟΚ θα θεσπιζονταν αντικειμενικα κριτηρια σε αυτες τις γκριζες περιοχες αλλα οχι, προφανως και οχι δηλαδη - διοτι η αντικειμενικότητα ειναι ο εχθρος της αυθαιρετης συμπεριφορας ποσο μαλλον δε οταν αυτη ακριβως η συμπεριφορα ειναι ακρως κερδοφορα για τον κρατικο μηχανισμο... Επεξ/σία 18 Μαρτίου από 11osmikrosmhtsos 1
stelioz78 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 18 hours ago, holfork said: Μου κόψανε μια κλήση η τροχαία Καλλιθέας για παραβίαση ταμπέλας Ρ-7. Πρόστιμο 100 ευρώ, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων (δεν τις παίρνουν, εκείνη την στιγμή, αλλά πρέπει να τις καταθέσεις μέσα σε 5 μέρες) και δίπλωμα οδήγησης (όλα αυτά για 20 μέρες). Μου πήρανε την άδεια κυκλοφορίας (το δίπλωμα μου το έχουν κλέψει και έχω κάνει αίτηση για καινούριο). Έκανα ένσταση και μετά από 10 μέρες περίπου (στο διάστημα αυτό δεν κατέθεσα τις πινακίδες) με πήρανε τηλέφωνο και μου είπανε βγήκε απόφαση, δεν θα μου αφαιρέσουν τις πινακίδες, αλλά να πληρώσω το πρόστιμο, θα μου επιστραφεί η άδεια κυκλοφορίας και όταν παραλάβω το καινούριο δίπλωμα οδήγησης να πάω να το καταθέσω στην Τροχαία (αφαίρεση για 20 μέρες). Πήγα στα ΕΛΤΑ πλήρωσα το πρόστιμο και μετά στην Τροχαία, και πήρα την άδεια κυκλοφορίας πίσω. Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τότε και σήμερα παρέλαβα από το Υπουργείο το καινούριο δίπλωμα. Μπορώ να την σκαπουλάρω, να το ξεχάσουν, να μην ασχοληθούν ή να μην το ρισκάρω και να πάω να το καταθέσω? κατεβασε το στο κινητο και μετα πηγαινε και παραδωσε το στη τροχαια . σε μια μικρη κριση ειλικρινειας μου ειχε πει αστυνομικος της τροχαιας οτι δεν εχουν τροπο να το διασταυρωσουν σε περιπτωση ελεγχου , αν τους δειξεις το κινητο . απλα προσεχε μη σε γραψουν παλι η προκαλεσεις κανα τροχαιο . προσεχε , αυτο που λεω ισχυε πριν 1 χρονο που μου συνεβει . δεν ξερω αν αλλαξε κατι εν τω μεταξυ και φαινεται το διπλωμα στο wallet σαν κρατημενο , τωρα 1 hour ago, N3M3SiS said: Οι ημέρες της κυρώσεως μετράνε απο την ημέρα που θα παραδώσεις το δίπλωμα στις αρχές. Ακριβώς όπως και με τα ΣΚ, αν δεν έφερες μαζί σου την άδεια και το όχημα π.χ. ταυτόχρονα δεν έφερε πινακίδες, συνεπώς δεν έλαβε χώρα καμία αφαίρεση, οι ημέρες θα μετρούσαν απο τη στιγμή που τις παρέδωσες στις αρχές και γίνεται και σχετική μνεία για την ημερομηνία παράδοσης. Έγραψες ένα ολόκληρο κατεβατό απο το οποίο δεν ισχύει τίποτα. Εκτός απο αυτό που σωστά ανέφερες πως Αδεια Κυκλοφοριας και Πινακίδες πηγαίνουν μαζι. Οτι δηλαδή αν αφαιρεθεί το ένα, είναι σα να έχουν αφαιρεθεί και τα δυο. Με πλήρη βεβαιότητα πάντως, για να μην παραπληροφορείς τους αναγνώστες, η ισχύς των αφαιρέσεων, ξεκινά απο την ημέρα παράδοσης του αφαιρεθέντος. ακριβως ετσι ειναι . την ΠΡΩΤΗ φορα που με εγραψαν στη ζωη μου , ειχα το διπλωμα μονο στο κινητο , το ζωον που με εγραψε δεν μου ειπε οτι πρεπει μεσα σε 5 ημερες να παραδωσω το χαρτινο και οταν πηγα μετα απο 2 μηνες χαρουμενος να παρω πινακιδες , μου ζητησαν το διπλωμα και γιατι δεν το ειχα παραδωσει. φυσικα πηρα τις πινακιδες αλλα ξεκινησαν οι 2 μηνες αφαιρεσης του διπλωματος , μολις το παρεδωσα Επεξ/σία 18 Μαρτίου από stelioz78
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα