Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου κόψανε μια κλήση η τροχαία Καλλιθέας για παραβίαση ταμπέλας Ρ-7. Πρόστιμο 100 ευρώ, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων (δεν τις παίρνουν, εκείνη την στιγμή, αλλά πρέπει να τις καταθέσεις μέσα σε 5 μέρες) και δίπλωμα οδήγησης (όλα αυτά για 20 μέρες). Μου πήρανε την άδεια κυκλοφορίας (το δίπλωμα μου το έχουν κλέψει και έχω κάνει αίτηση μέσω ΚΕΠ για καινούριο). Έκανα ένσταση και μετά από 10 μέρες περίπου (στο διάστημα αυτό δεν κατέθεσα τις πινακίδες) με πήρανε τηλέφωνο και μου είπανε βγήκε απόφαση, δεν θα μου αφαιρέσουν τις πινακίδες, να πληρώσω το πρόστιμο, θα μου επιστραφεί η άδεια κυκλοφορίας και όταν παραλάβω το καινούριο δίπλωμα οδήγησης να πάω να το καταθέσω στην Τροχαία (αφαίρεση για 20 μέρες). Πήγα στα ΕΛΤΑ πλήρωσα το πρόστιμο και μετά στην Τροχαία, και πήρα την άδεια κυκλοφορίας πίσω. 

Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τότε και σήμερα παρέλαβα από το Υπουργείο το καινούριο δίπλωμα.

Μπορώ να την σκαπουλάρω, να το ξεχάσουν, να μην ασχοληθούν ή να μην το ρισκάρω και να πάω να το καταθέσω?

Επεξ/σία από holfork
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι όταν βγήκε η απόφαση της ένστασης πήγα  στην κολοΤροχαία πλήρωσα τα 100 ευρώ, μου δώσανε πίσω την άδεια κυκλοφορίας και την κλήση με το αποδεικτικό πληρωμής, αλλά η υπάλληλος μου είπε ότι ο διοικητής έβγαλε απόφαση όταν βγει το καινούριο δίπλωμα να πάω να το καταθέσω (για 20 μέρες). Πέρασαν 3 εβδομάδες και σήμερα πήρα στα χέρια μου το καινούριο δίπλωμα. Τι να κάνω να τους το πάω ή όχι (το ξεχάσουν αυτοί, δεν ασχοληθούν και δεν με ενοχλήσουν) Καμιά συμβουλή?

Επεξ/σία από holfork
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, holfork είπε

Μου κόψανε μια κλήση η τροχαία Καλλιθέας για παραβίαση ταμπέλας Ρ-7. Η ποινή είναι πρόστιμο 100 ευρώ, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και δίπλωμα οδήγησης (όλα αυτά για 20 μέρες). Μου πήρανε την άδεια κυκλοφορίας (το δίπλωμα μου το έχουν κλέψει και έχω κάνει αίτηση για καινούριο) και κατάθεση πινακίδων μέσα σε 5 μέρες στην Τροχαία. Έκανα ένσταση και μετά από 8 μέρες περίπου με πήραν τηλέφωνο και μου είπανε ότι δεν θα μου αφαιρέσουν τις πινακίδες, αλλά να πληρώσω το πρόστιμο, θα μου επιστραφεί η άδεια κυκλοφορίας και όταν παραλάβω το καινούριο δίπλωμα οδήγησης να πάω να το καταθέσω στην Τροχαία (αφαίρεση για 20 μέρες). Πήγα πλήρωσα και πήρα την άδεια κυκλοφορίας πίσω. 

Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τότε και σήμερα παρέλαβα από το Υπουργείο το καινούριο δίπλωμα.

Μπορώ να τη σκαπουλάρω, να το ξεχάσουν, να μην ασχοληθούν ή να μην το ρισκάρω και να πάω να το καταθέσω?

Nαι βρε συ!Μην μασάς ,σιγά μην το θυμούνται μετά απο 3 εβδομάδες.Και ο άλλος φίλος με τις πινακίδες το ίδιο θα κάνει.Σιγά μην τις παραδώσει.

Kαι εσύ σιγά,τι έκανες;Απλά μπήκες ανάποδα σε  μονόδρομο.

Frak logic!!!

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 4
  • Haha 9
Δημοσ.

η απόφαση της ένστασης που λέει για το δίπλωμα  περνάει ηλεκτρονικά?

υπάρχει περίπτωση αργότερα να έχω θέμα, φοβάμαι μην μπλέξω χειρότερα

Δημοσ.

Από την στιγμή που έχεις στερηθεί το όχημα για 20 μέρες δεν έχει μετρηθεί σε αυτές και η απώλεια του διπλώματος?

Άμα παραδοθεί τώρα θα στερηθεί το αμάξι για 40 μέρες από τις 20 που ήταν η τιμωρία

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Από την στιγμή που έχεις στερηθεί το όχημα για 20 μέρες δεν έχει μετρηθεί σε αυτές και η απώλεια του διπλώματος?

Άμα παραδοθεί τώρα θα στερηθεί το αμάξι για 40 μέρες από τις 20 που ήταν η τιμωρία

Oχι γιατί μπορούσε να οδηγάει άλλο όχημα.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Oχι γιατί μπορούσε να οδηγάει άλλο όχημα.

Γιατί να μπορεί? Άμα στις βάσεις δεδομένων φαίνεται ότι το δίπλωμα είναι παρακρατημένο θα παίζει ρόλο που δεν το είχε παραδώσει φυσικά?

Ας του παρακρατάγανε το Α4 που έλεγε ότι περιμένει το νέο δίπλωμα (ή ό,τι του είχαν δώσει προσωρινά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Γιατί να μπορεί? Άμα στις βάσεις δεδομένων φαίνεται ότι το δίπλωμα είναι παρακρατημένο θα παίζει ρόλο που δεν το είχε παραδώσει φυσικά?

Ας του παρακρατάγανε το Α4 που έλεγε ότι περιμένει το νέο δίπλωμα (ή ό,τι του είχαν δώσει προσωρινά)

Δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι να μην μπλέξω χειρότερα. Από την στιγμή που έβγαλε απόφαση ο διοικητής να τους πάω το δίπλωμα και μου το είπε η υπάλληλος μήπως καλύτερα να μην το ρισκάρω και να πάω να το καταθέσω? 

Επεξ/σία από holfork
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Μα αφου οδήγαγε κανονικά όσο περίμενε το δίπλωμα,αν ήταν αλλιώς δεν θα του το ζήταγαν να το παραδώσει.

Μόλις τώρα, holfork είπε

Δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι να μην μπλέξω χειρότερα. Από την στιγμή που έχει βγει απόφαση να τους πάω το δίπλωμα και μου το είπε η υπάλληλος μήπως καλύτερα να μην το ρισκάρω και να πάω να το καταθέσω? 

Ασε τις κουτοπονηριές και δώσε το δίπλωμα,ίσως σου γίνει μάθημα να προσέχεις καλύτερα τα σήματα.

Δημοσ.

Επίσης τώρα είδα ότι του πήρανε και άδεια και πινακίδες. Από την στιγμή που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί αν λείπει έστω και ένα από αυτά δεν χρειάζεται να πάρουν και τα δύο. Θα μπορούσανε να πάρουν μόνο τις πινακίδες ώστε να είναι και πιο εμφανές ότι το αμάξι κινείται παράνομα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Επίσης τώρα είδα ότι του πήρανε και άδεια και πινακίδες. Από την στιγμή που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί αν λείπει έστω και ένα από αυτά δεν χρειάζεται να πάρουν και τα δύο. Θα μπορούσανε να πάρουν μόνο τις πινακίδες ώστε να είναι και πιο εμφανές ότι το αμάξι κινείται παράνομα.

αφού είχε δίπλωμα μπορούσε να οδηγεί άλλο αμάξι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/3/2025 στις 9:36 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Δεν μου πήρανε τις πινακίδες. Εγώ πρέπει να τις καταθέσω εντός 5 ημερών από την ημερομηνία της κλήσης. Έκανα όμως την ένσταση και βγήκε απόφαση μετά από 10 μέρες για μη αφαίρεση πινακίδων αλλά για κατάθεση του διπλώματος όταν βγει το καινούριο. Στο διάστημα που περίμενα να βγει η απόφαση της ένστασης δεν κατέθεσα τις πινακίδες

Στις 17/3/2025 στις 9:32 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Μα αφου οδήγαγε κανονικά όσο περίμενε το δίπλωμα,αν ήταν αλλιώς δεν θα του το ζήταγαν να το παραδώσει.

Ασε τις κουτοπονηριές και δώσε το δίπλωμα,ίσως σου γίνει μάθημα να προσέχεις καλύτερα τα σήματα.

Ευχαριστώ για την συμβουλή ρε μεγάλε

Επεξ/σία από holfork
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, holfork είπε

Δεν μου πήρανε τις πινακίδες. Εγώ πρέπει να τις καταθέσω εντός 5 ημερών από την ημερομηνία της κλήσης. Έκανα όμως την ένσταση και βγήκε απόφαση μετά από 8 μέρες για μη αφαίρεση πινακίδων αλλά για κατάθεση του διπλώματος όταν βγει το καινούριο. Στο διάστημα που περίμενα να βγει η απόφαση της ένστασης δεν κατέθεσα τις πινακίδες

Ευχαριστώ για την συμβουλή ρε μεγάλε

παρακαλώ μικρέ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...