torgar Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Windows 11 το πιο δημοφιλες OS απο την χωρις αμφιβολια κορυφαια εταιρεια στο χωρο που παιζει μπαλα μονη της και βγαινει ισοπαλια. Αχαρακτηριστο το γεγονος οτι εχει περα απο το θεωρητικα "συγχρονο" UI αλλα 2 που κανουν τις ιδιες λειτουργιες ή καποιες απο αυτες. Ενω με τα updates κανει break σε features που η ιδια εχει βαλει. Πραγματικα αν το linux δεν ηταν τοσο χαοτικο και με δικα του θεματα θα τους ειχε παρει τη πρωτια καιιρο τωρα
Volga Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, supras1222 είπε Βαζεις lmde Debian Faye 6 edition και Ξένια ζεις Θα σου έγραφα από το Linux PC μου αλλά αναγκαστικά μετά την τελευταία αναβάθμιση δεν αναγνωρίζει κανένα logitech mouse εδώ και 2 μήνες και το support δεν υπάρχει οπότε σου γράφω απο windows που και χωρίς Copilot τουλάχιστον δουλεύουν και δεν χρειάζεται να αγοράσω άλλο mouse ή να μάθω να μετακινούμαι ανάμεσα στις επιλογές με TAB, μέχρι να δεήσει κάποιος στον ελεύθερό του χρόνο να δει τι πρόβλημα υπάρχει. 1 ώρα πριν, torgar είπε Windows 11 το πιο δημοφιλες OS απο την χωρις αμφιβολια κορυφαια εταιρεια στο χωρο που παιζει μπαλα μονη της και βγαινει ισοπαλια. Αχαρακτηριστο το γεγονος οτι εχει περα απο το θεωρητικα "συγχρονο" UI αλλα 2 που κανουν τις ιδιες λειτουργιες ή καποιες απο αυτες. Ενω με τα updates κανει break σε features που η ιδια εχει βαλει. Πραγματικα αν το linux δεν ηταν τοσο χαοτικο και με δικα του θεματα θα τους ειχε παρει τη πρωτια καιιρο τωρα 100% απλώς σε linux αν δεν λειτουργεί κάτι,, βασίζεσαι στην κοινότητα και στο αν κάποιος έχει ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί. Επεξ/σία 18 Μαρτίου από Volga
torgar Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 57 λεπτά πριν, Volga είπε Θα σου έγραφα από το Linux PC μου αλλά αναγκαστικά μετά την τελευταία αναβάθμιση δεν αναγνωρίζει κανένα logitech mouse εδώ και 2 μήνες και το support δεν υπάρχει οπότε σου γράφω απο windows που και χωρίς Copilot τουλάχιστον δουλεύουν και δεν χρειάζεται να αγοράσω άλλο mouse ή να μάθω να μετακινούμαι ανάμεσα στις επιλογές με TAB, μέχρι να δεήσει κάποιος στον ελεύθερό του χρόνο να δει τι πρόβλημα υπάρχει. 100% απλώς σε linux αν δεν λειτουργεί κάτι,, βασίζεσαι στην κοινότητα και στο αν κάποιος έχει ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί. Εχω 1 linux box για πειραματοζωο και να μαθαινω αλλα δεν ειναι ρεαλιστκο το να βασιστω μονο εκει. Δηλ αμετρητες φορες χρειαζεται να ψαξω στο δικτυο να βρω κατι ή ενα συγκεκριμενο command και δεν ειναι ευκολο ουτε και δυνατον καθε φορα να μαθαινω απεξω τα οποια man pages κτλ. Αρεσει δεν αρεσει τα Windows εχουν συμβατοτητες και ωριμοτητα ως OS αλλα οι ασυλληπτα ανοητες επιλογες της Microsoft (βλεπω Recall) μας σπρωχνουν εκει. 1
Volga Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 ώρες πριν, torgar είπε Εχω 1 linux box για πειραματοζωο και να μαθαινω αλλα δεν ειναι ρεαλιστκο το να βασιστω μονο εκει. Δηλ αμετρητες φορες χρειαζεται να ψαξω στο δικτυο να βρω κατι ή ενα συγκεκριμενο command και δεν ειναι ευκολο ουτε και δυνατον καθε φορα να μαθαινω απεξω τα οποια man pages κτλ. Αρεσει δεν αρεσει τα Windows εχουν συμβατοτητες και ωριμοτητα ως OS αλλα οι ασυλληπτα ανοητες επιλογες της Microsoft (βλεπω Recall) μας σπρωχνουν εκει. Σαν λειτουργικό είναι φανταστικό, αλλα η υποστήριξη σε καίρια ζητήματα είναι... κλάφτα. Μόνη ελπίδα είναι να είναι τοσο σοβαρό το πρόβλημα και να επηρεάζει τόσους ανθρώπους που να είναι απαραίτητο να ασχοληθεί κάποιος. Αλλιώς αν απλώς δεν λειτουργεί κάτι, η απάντηση είναι "σιγά δεν χρειάζεται", "ε πάρε εκείνο το περιφερειακό", "χρησιμοποίησε την Χ εφαρμογή, εγώ αυτή χρησιμοποιώ", "google it".
torgar Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 50 λεπτά πριν, Volga είπε Σαν λειτουργικό είναι φανταστικό, αλλα η υποστήριξη σε καίρια ζητήματα είναι... κλάφτα. Μόνη ελπίδα είναι να είναι τοσο σοβαρό το πρόβλημα και να επηρεάζει τόσους ανθρώπους που να είναι απαραίτητο να ασχοληθεί κάποιος. Αλλιώς αν απλώς δεν λειτουργεί κάτι, η απάντηση είναι "σιγά δεν χρειάζεται", "ε πάρε εκείνο το περιφερειακό", "χρησιμοποίησε την Χ εφαρμογή, εγώ αυτή χρησιμοποιώ", "google it". Ναι καπως ετσι, δεν ειναι δυστυχως πολυ ρεαλιστικο αυτο. Πχ χρησιμοποιοντας Windows αμετρητα χρονια χωρις αμφιβολια ειναι ενα OS που μπορω ανετα να πω οτι αν εχεις μονο ενα PC ειναι ιδανικο (περα απο τα "κουλα" που υπαρχουν). Σε καμια περιπτωση δυστυχως δεν μπορω να πω το ιδιο για το Linux. Δηλ για να περασω drivers για μια παλια καρτα γραφικων (GTX 650) εφαγα ωρες αντιγραφοντας commands απο τα ΑΙ αλλα και αρκετο χρονο ωστε να μαθω τι ακιρβως ειναι ολα αυτα. Απο ενα σημειο και μετα το troubleshooting ηταν απλα κουραστικο. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι η φαση σε στυλ κανε install τον Χ driver και καθαρισες. Αυτο σημαινει οτι εγω τουλαχιστον ως χρηστης Linux χρειαζομαι και ενα 2 computer για να κανω troubleshooting στο 1ο. Οποτε στο τελος τη μερας αν εχεις περιορισμενο πορτοφολι για αγορα με τιποτα δε θα προτεινα σε καποιον να παει σε Linux ως κυριο OS. Μονο για να το τρεξει σε VM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα