achilles_g_ Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Σύμφωνα με το log έχει πέσει το ιντερνετ....Δεν κόβεται μόνο το wifi.
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου On 17/03/2025 at 11:47, IAN210 said: Παρατήρησα, όμως, ότι οι συσκευές που αποσυνδέονται χρησιμοποιούν Wi-Fi 1x1, ενώ όσες είναι σε 2x2, όπως το κινητό μου (Galaxy A54), δεν αποσυνδέονται, παρόλο που βρίσκονται επίσης στο 2.4GHz. On 19/03/2025 at 09:13, achilles_g_ said: Σύμφωνα με το log έχει πέσει το ιντερνετ....Δεν κόβεται μόνο το wifi. το πιο ευκολο για να το δει ειναι να βαλει ενα pc με ethernet και να το βαλει να κανει ping 194.219.227.2 -t .ετσι θα δουμε αν θα κοπει το ping οταν πεσει το wifi. περα απο το να τσεκαρει ποση ωρα ειναι online που πρεπει να το γραφει το router. το log δεν θα το εδενα σχοινι κορδονι για διαφορους λογους.οχι οτι κανει λαθος αλλα επειδη εχω δει διαφορα παραξενα με το pppoe.ξεχασμενα connections που προσπαθουν να ανεβουν κτλ.
IAN210 Δημοσ. Σάββατο στις 11:24 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:24 μμ Στις 17/3/2025 στις 10:01 ΜΜ, elpenor είπε Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποσύνδεση από το WiFi έχει να κάνει μόνο με το router, τον client που αποσυνδέεται και τις παρεμβολές, όχι με τον ISP. Οι άλλοι στην πολυκατοικία έχουν ακριβώς τις ίδιες έξυπνες λάμπες, στην ίδια απόσταση και αντίστοιχες άλλες smart WiFi συσκευές ενδιάμεσα; Οι έντονες παρεμβολές υπάρχουν μόνο όταν τα κοντινά router χρησιμοποιούν ενεργά το WiFi και είναι πολύ χαοτικό να υπολογίσεις που θα επηρεάζουν περισσότερο. Επίσης μπορεί το WiFi του ZTE της COSMOTE να συνεργάζεται καλύτερα με τις έξυπνες λάμπες σε σχέση με τα 4 router που έχεις δοκιμάσει (ακόμα και το Fritz δεν φημίζεται για το WiFi του). Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεν είσαι άτυχος, στα forum για smart homes όλοι το ίδιο γράφουν, ξεκίνησαν με κάποιες φτηνές WiFi συσκευές, είχαν όλοι προβλήματα ιδίως όταν έγιναν περισσότερες, μετά πήγαν σε ακριβές Zigbee και δεν είχαν ξανά πρόβλημα. Εγώ έχω μόνο 3 έξυπνες WiFi συσκευές και ιδίως τη μία (Xiaomi Smart Lamp 15) την έχω κάνει reset 4-5 φορές, έχω και 65 zigbee συσκευές και ποτέ δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ με κάποια αφού την τοποθέτησα (ακόμα και κάποιες Aqara που θεωρούνται προβληματικές/ιδιότροπες χωρίς το hub της εμένα δεν με απασχόλησαν ποτέ). Μα πριν μας έγραψες ότι με το ethernet καλώδιο δεν έχεις ποτέ αποσύνδεση. Αυτό που δείχνεις το PPPoE Timeout δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ISP σου που επηρεάζει όλους τους clients. Λογικά κάποιο από τα πολύ συνηθισμένα προβλήματα με τα καλώδια της οπτικής. Υπάρχουν άλλα members που μπορούν να σου πουν περισσότερες λεπτομέρειες, εγώ νόμιζα ότι τα FΤTH είναι PON και έχουν IPoE. Αυτό που ξέρω από τις DSL είναι ότι το PPPoE είναι στο δεύτερο στάδιο (Data Link) αφού πρώτα έχει γίνει η σύνδεση στο Physical Layer. Με το PPPoE γίνεται η σύνδεση με τον server του ISP (με το Point-to-Point Protocol) και παίρνεις public IP. Μετέφερα το ρούτερ σε ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο, περίπου 20 μέτρα μακριά από την αρχική του θέση, και το τοποθέτησα στο πάτωμα, καθώς δεν υπάρχει έπιπλο για στήριξη. Μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί καλά, χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποια αποσύνδεση. Βέβαια, δεν έχω συνδέσει ακόμα τις κάμερες, καθώς τις αποσύνδεσα, αλλά ελπίζω να λειτουργούν σωστά από εδώ και πέρα.τωρα απλα το παρακολουθω 27 λεπτά πριν, IAN210 είπε Μετέφερα το ρούτερ σε ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο, περίπου 20 μέτρα μακριά από την αρχική του θέση, και το τοποθέτησα στο πάτωμα, καθώς δεν υπάρχει έπιπλο για στήριξη. Μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί καλά, χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποια αποσύνδεση. Βέβαια, δεν έχω συνδέσει ακόμα τις κάμερες, καθώς τις αποσύνδεσα, αλλά ελπίζω να λειτουργούν σωστά από εδώ και πέρα.τωρα απλα το παρακολουθω update συνδεσα και τα υπόλοιπα για την μεγιστη αποδοση 1
elpenor Δημοσ. Σάββατο στις 11:53 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:53 μμ 26 minutes ago, IAN210 said: Μετέφερα το ρούτερ σε ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο, περίπου 20 μέτρα μακριά από την αρχική του θέση, και το τοποθέτησα στο πάτωμα, καθώς δεν υπάρχει έπιπλο για στήριξη. Μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί καλά, χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποια αποσύνδεση. Βέβαια, δεν έχω συνδέσει ακόμα τις κάμερες, καθώς τις αποσύνδεσα, αλλά ελπίζω να λειτουργούν σωστά από εδώ και πέρα.τωρα απλα το παρακολουθω Ωραία, πολύ καλά νέα! Το A54 δοκίμασε να βάλεις στα 5Ghz.
IAN210 Δημοσ. Σάββατο στις 11:57 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:57 μμ 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Ωραία, πολύ καλά νέα! Το A54 δοκίμασε να βάλεις στα 5Ghz. Ναι, αλλά κάποιες φορές το κινητό δεν βλέπει το δίκτυο 5GHz οπως και το nest mini , παρότι έχω δημιουργήσει δύο διαφορετικά δίκτυα με ξεχωριστά ονόματα.
IAN210 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:00 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:00 πμ (επεξεργασμένο) Στις 22/3/2025 στις 12:41 ΠΜ, poulinos είπε το πιο ευκολο για να το δει ειναι να βαλει ενα pc με ethernet και να το βαλει να κανει ping 194.219.227.2 -t .ετσι θα δουμε αν θα κοπει το ping οταν πεσει το wifi. περα απο το να τσεκαρει ποση ωρα ειναι online που πρεπει να το γραφει το router. το log δεν θα το εδενα σχοινι κορδονι για διαφορους λογους.οχι οτι κανει λαθος αλλα επειδη εχω δει διαφορα παραξενα με το pppoe.ξεχασμενα connections που προσπαθουν να ανεβουν κτλ. Μετά από περισσότερες από 24 ώρες, κατά τις οποίες σημειώθηκαν συνολικά τρεις αποσυνδέσεις, η λύση στο πρόβλημα αποδείχθηκε απλή: άλλαξα το κανάλι από το 1 στο 9 και στη συνέχεια πίσω στο 1. Όταν το είχα ρυθμίσει σε αυτόματη επιλογή, το ρούτερ μετέφερε το δίκτυο στο κανάλι 11, όπου δεν λειτουργούσε καθόλου. Αν εξαιρέσουμε αυτή τη χειροκίνητη αλλαγή καναλιών, δεν υπήρχε κάποιο άλλο πρόβλημα. Αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι το ζήτημα οφείλεται σε κάποια παρεμβολή – σίγουρα όχι από δική μου συσκευή, αλλά πιθανώς από τον γείτονα. Βέβαια, προφανώς δεν μπορώ να χτυπάω ένα-ένα τα διαμερίσματα και να λέω: «Παιδιά, μάλλον έχετε κάποια συσκευή που προκαλεί παρεμβολές»... χαχα! Τι άλλο θα μπορούσα να ελέγξω η να κανω; Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:09 πμ από IAN210
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:09 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:09 πμ 8 minutes ago, IAN210 said: Μετά από περισσότερες από 24 ώρες, κατά τις οποίες σημειώθηκαν συνολικά τρεις αποσυνδέσεις, η λύση στο πρόβλημα αποδείχθηκε απλή: άλλαξα το κανάλι από το 1 στο 9 και στη συνέχεια πίσω στο 1. Όταν το είχα ρυθμίσει σε αυτόματη επιλογή, το ρούτερ μετέφερε το δίκτυο στο κανάλι 11, όπου δεν λειτουργούσε καθόλου. Αν εξαιρέσουμε αυτή τη χειροκίνητη αλλαγή καναλιών, δεν υπήρχε κάποιο άλλο πρόβλημα. Αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι το ζήτημα οφείλεται σε κάποια παρεμβολή – σίγουρα όχι από δική μου συσκευή, αλλά πιθανώς από τον γείτονα. Βέβαια, προφανώς δεν μπορώ να χτυπάω ένα-ένα τα διαμερίσματα και να λέω: «Παιδιά, μάλλον έχετε κάποια συσκευή που προκαλεί παρεμβολές»... χαχα! Τι άλλο θα μπορούσα να ελέγξω η να κανω; το αφηνεις εκει που ειναι καρφωτα. για αυτο σου δινει την δυνατοτητα να παιξεις με καρφωτο καναλι. αλλιως οπως ειπαμε ΑΝ σου δινει την επιλογη να ρυθμισεις channel width(bandwidth) τοτε το μειωνεις στο μικροτερο που εχει πχ 20 ωστε να παιζεις πιο σταθερα.
IAN210 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:13 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:13 πμ 2 λεπτά πριν, poulinos είπε το αφηνεις εκει που ειναι καρφωτα. για αυτο σου δινει την δυνατοτητα να παιξεις με καρφωτο καναλι. αλλιως οπως ειπαμε ΑΝ σου δινει την επιλογη να ρυθμισεις channel width(bandwidth) τοτε το μειωνεις στο μικροτερο που εχει πχ 20 ωστε να παιζεις πιο σταθερα. εχω αυτο που παει ανα 10% (δεν ξερω αν ειναι αυτο που ψαχνουμε) ξεκιναει απο 10 εως 100 ποσο να το βαλω ? η αποσταση ειναι πολυ μικρη , ας πουμε η σκουπα ειναι ποιο μακρια απο ολες καπου στα 20 μετρα απο το ρουτερ
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:17 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:17 πμ (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, IAN210 said: εχω αυτο που παει ανα 10% (δεν ξερω αν ειναι αυτο που ψαχνουμε) ξεκιναει απο 10 εως 100 ποσο να το βαλω ? η αποσταση ειναι πολυ μικρη , ας πουμε η σκουπα ειναι ποιο μακρια απο ολες καπου στα 20 μετρα απο το ρουτερ δεν μας ενδιαφερει αυτο.ειναι ασχετο με το προβλημα σου. εχω ενα fritz μπορω να το βαλω να δω αν εχει τετοια επιλογη αν και σε κατι forum αναφερουν οτι δυστυχως δεν υπαρχει.αν σε αφηνει να το ορισεις ως wifi 4 αντι για wifi 5 ή wifi 6 μπορεις να το δοκιμασεις και αυτο. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:17 πμ από poulinos
IAN210 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:25 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:25 πμ 1 λεπτό πριν, poulinos είπε δεν μας ενδιαφερει αυτο.ειναι ασχετο με το προβλημα σου. εχω ενα fritz μπορω να το βαλω να δω αν εχει τετοια επιλογη αν και σε κατι forum αναφερουν οτι δυστυχως δεν υπαρχει.αν σε αφηνει να το ορισεις ως wifi 4 αντι για wifi 5 ή wifi 6 μπορεις να το δοκιμασεις και αυτο. Στο WiFi 2,4GHz μου έχει επιλογή για 4 ή 6 και το έχω στο 6 γιατί μου φαίνεται ότι δουλεύει καλύτερα από το 4, αλλά μόνο αυτό με αφήνει να αλλάξω. Ας πούμε το bandwidth, μόνο αυτή την καρτέλα βρήκα που έστειλα πιο πάνω. Όπως, ούτε να αλλάξω το b/g/n με αφηνει,δεν ξέρω γιατί είναι τόσο περιορισμένο το Fritz (εκτός αν κάνω κάτι εγώ λάθος)
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:27 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:27 πμ Just now, IAN210 said: Στο WiFi 2,4GHz μου έχει επιλογή για 4 ή 6 και το έχω στο 6 γιατί μου φαίνεται ότι δουλεύει καλύτερα από το 4, αλλά μόνο αυτό με αφήνει να αλλάξω. Ας πούμε το bandwidth, μόνο αυτή την καρτέλα βρήκα που έστειλα πιο πάνω. Όπως, ούτε να αλλάξω το b/g/n με αφηνει,δεν ξέρω γιατί είναι τόσο περιορισμένο το Fritz (εκτός αν κάνω κάτι εγώ λάθος) οχι δεν κανεις λαθος.δυστυχως το κακο με τα fritz ειναι οτι εχουν κοψει πολλες επιλογες για να ειναι easy. δοκιμασε παντως και wifi 4 αλλη μια φορα να δεις πως θα παιξει.παντως δεν εχεις κανενα θεμα να εχεις καρφωτα το καναλι πχ στο 9 ή στο 3 ή δεν ξερω που.
IAN210 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:32 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:32 πμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, poulinos είπε οχι δεν κανεις λαθος.δυστυχως το κακο με τα fritz ειναι οτι εχουν κοψει πολλες επιλογες για να ειναι easy. δοκιμασε παντως και wifi 4 αλλη μια φορα να δεις πως θα παιξει.παντως δεν εχεις κανενα θεμα να εχεις καρφωτα το καναλι πχ στο 9 ή στο 3 ή δεν ξερω που. Από χθες, το είχα στο channel 1 καρφωτα που λεμε . Μετά από 6-7 ώρες, μου έβγαλε ειδοποίηση το κινητό ότι η συσκευή τάδε αποσυνδέθηκε από το WiFi. Μπήκα στο interface του Fritz και άλλαξα από το 1 στο 9. Δούλεψε πάλι για 5-6 ώρες, μετά με πέταξε ξανά. Ξαναμπήκα και το έβαλα πάλι στο 1, όπου το έχω και τώρα, και μέχρι στιγμής δουλεύει στο 1 με το 6άρι WiFi Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:33 πμ από IAN210
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:39 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:39 πμ 5 minutes ago, IAN210 said: Από χθες, το είχα στο channel 1 καρφωτα που λεμε . Μετά από 6-7 ώρες, μου έβγαλε ειδοποίηση το κινητό ότι η συσκευή τάδε αποσυνδέθηκε από το WiFi. Μπήκα στο interface του Fritz και άλλαξα από το 1 στο 9. Δούλεψε πάλι για 5-6 ώρες, μετά με πέταξε ξανά. Ξαναμπήκα και το έβαλα πάλι στο 1, όπου το έχω και τώρα, και μέχρι στιγμής δουλεύει στο 1 με το 6άρι WiFi δεν το κοβω να παιζει μονιμα αλλα οκ.δοκιμασε και το 11 καναλι.ωραια καναλια ειναι τα 12 και 13 αλλα δεν τα πιανουν ολες οι συσκευες δυστυχως.
IAN210 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:43 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:43 πμ 3 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν το κοβω να παιζει μονιμα αλλα οκ.δοκιμασε και το 11 καναλι.ωραια καναλια ειναι τα 12 και 13 αλλα δεν τα πιανουν ολες οι συσκευες δυστυχως. θα το δοκιμασω , ε μετα η μονη λυση ειναι να αλαξω σπιτι χαχα
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:52 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:52 πμ 8 minutes ago, IAN210 said: θα το δοκιμασω , ε μετα η μονη λυση ειναι να αλαξω σπιτι χαχα 10 κιλα μπετον να μην περναει το σημα απο αλλους.χαχα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα