elpenor Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Ποιο είναι ακριβώς το θέμα; Ότι στις πολυκατοικίες υπάρχουν πάρα πολλά router στα 2.4Ghz οπότε οι παρεμβολές δημιουργούν αποσυνδέσεις; Ή δεν θα χρησιμοποιείς τα 2.4Ghz ή θα μετακομίσεις... 1
IAN210 Δημοσ. 17 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 31 λεπτά πριν, IAN210 είπε Έχω αλλάξει σύνολο 4 ρουτερ 🤣 και ολλα με αυτό το θέμα λες να είμαι τόσο άτυχος?🤣 πάντως ως τώρα κανένα πρόβλημα μετά το σχόλιο που έκανα από πάνω Τελικά νωρίς μίλησα (τα ξαναπεταξε όλα πάλι μετά από 4 ώρες που έκανα της ρύθμισης 16 λεπτά πριν, elpenor είπε Ποιο είναι ακριβώς το θέμα; Ότι στις πολυκατοικίες υπάρχουν πάρα πολλά router στα 2.4Ghz οπότε οι παρεμβολές δημιουργούν αποσυνδέσεις; Ή δεν θα χρησιμοποιείς τα 2.4Ghz ή θα μετακομίσεις... Σε κάποια φάση σκεφτόμουν για το 2ο χαχα αλλά πως να μην χρησιμοποιείς το 2.4 όταν το 95% από της συσκευές σου χρησιμοποιούν μόνο αυτό
elpenor Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, IAN210 said: Τελικά νωρίς μίλησα (τα ξαναπεταξε όλα πάλι μετά από 4 ώρες που έκανα της ρύθμισης Σε κάποια φάση σκεφτόμουν για το 2ο χαχα αλλά πως να μην χρησιμοποιείς το 2.4 όταν το 95% από της συσκευές σου χρησιμοποιούν μόνο αυτό Ένα καλό router/AP (4Χ4 LR) μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις όμως οι clients δεν μπορούν οπότε δώρο άδωρο. Βάλε ένα AP στους προβληματικούς χώρους που γίνονται οι αποσυνδέσεις. Αντικατέστησε όλες τις συσκευές που θέλουν μεγάλο bandwidth με συσκευές που υποστηρίζουν 5Ghz. Αν όλες σου οι συσκευές που συνδέονται στα 2.4Ghz δεν θέλουν μεγάλο bandwidth (πχ smart συσκευές) δοκίμασε να μειώσεις το Channel Bandwidth στα 20Mhz (μόνο στα 2.4Ghz). Αν θέλεις να έχεις πολλές smart συσκευές δοκίμασε να αντικαταστήσεις τις WiFi με Zigbee, μπορεί να λειτουργεί στην ίδια συχνότητα αλλά είναι πολύ πιο ανθεκτικό. Γενικά μην χρησιμοποιείς WiFi για smart συσκευές είναι συνταγή ταλαιπωρίας. Την ίδια εμβέλεια που έχω σπίτι μου με 3 AP για το WiFi την έχω με ένα Zigbee coordinator stick. Είχα αγοράσει περισσότερα stick για να τα βάλω σαν zigbee routers/extenders αλλά απλά δεν χρειάζεται γιατί οι περισσότερες συσκευές Zigbee που λειτουργούν με ρεύμα είναι από μόνες τους mesh routers/extenders (πχ λάμπες). Επεξ/σία 17 Μαρτίου από elpenor
IAN210 Δημοσ. 17 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 1 ώρα πριν, elpenor είπε Ένα καλό router/AP (4Χ4 LR) μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις όμως οι clients δεν μπορούν οπότε δώρο άδωρο. Βάλε ένα AP στους προβληματικούς χώρους που γίνονται οι αποσυνδέσεις. Αντικατέστησε όλες τις συσκευές που θέλουν μεγάλο bandwidth με συσκευές που υποστηρίζουν 5Ghz. Αν όλες σου οι συσκευές που συνδέονται στα 2.4Ghz δεν θέλουν μεγάλο bandwidth (πχ smart συσκευές) δοκίμασε να μειώσεις το Channel Bandwidth στα 20Mhz (μόνο στα 2.4Ghz). Αν θέλεις να έχεις πολλές smart συσκευές δοκίμασε να αντικαταστήσεις τις WiFi με Zigbee, μπορεί να λειτουργεί στην ίδια συχνότητα αλλά είναι πολύ πιο ανθεκτικό. Γενικά μην χρησιμοποιείς WiFi για smart συσκευές είναι συνταγή ταλαιπωρίας. Την ίδια εμβέλεια που έχω σπίτι μου με 3 AP για το WiFi την έχω με ένα Zigbee coordinator stick. Είχα αγοράσει περισσότερα stick για να τα βάλω σαν zigbee routers/extenders αλλά απλά δεν χρειάζεται γιατί οι περισσότερες συσκευές Zigbee που λειτουργούν με ρεύμα είναι από μόνες τους mesh routers/extenders (πχ λάμπες). Ναι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι στην πολυκατοικία που ξέρω ότι έχουν ΟΤΕ και κανένας από αυτούς δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχω μόνο εγώ. Τόσο άτυχος είμαι; χαχα 3 λεπτά πριν, IAN210 είπε Ναι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι στην πολυκατοικία που ξέρω ότι έχουν ΟΤΕ και κανένας από αυτούς δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχω μόνο εγώ. Τόσο άτυχος είμαι; χαχα μου πεταει και κατι error που δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτα
elpenor Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 43 minutes ago, IAN210 said: Ναι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι στην πολυκατοικία που ξέρω ότι έχουν ΟΤΕ και κανένας από αυτούς δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχω μόνο εγώ. Τόσο άτυχος είμαι; χαχα Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποσύνδεση από το WiFi έχει να κάνει μόνο με το router, τον client που αποσυνδέεται και τις παρεμβολές, όχι με τον ISP. Οι άλλοι στην πολυκατοικία έχουν ακριβώς τις ίδιες έξυπνες λάμπες, στην ίδια απόσταση και αντίστοιχες άλλες smart WiFi συσκευές ενδιάμεσα; Οι έντονες παρεμβολές υπάρχουν μόνο όταν τα κοντινά router χρησιμοποιούν ενεργά το WiFi και είναι πολύ χαοτικό να υπολογίσεις που θα επηρεάζουν περισσότερο. Επίσης μπορεί το WiFi του ZTE της COSMOTE να συνεργάζεται καλύτερα με τις έξυπνες λάμπες σε σχέση με τα 4 router που έχεις δοκιμάσει (ακόμα και το Fritz δεν φημίζεται για το WiFi του). Spoiler Δεν είσαι άτυχος, στα forum για smart homes όλοι το ίδιο γράφουν, ξεκίνησαν με κάποιες φτηνές WiFi συσκευές, είχαν όλοι προβλήματα ιδίως όταν έγιναν περισσότερες, μετά πήγαν σε ακριβές Zigbee και δεν είχαν ξανά πρόβλημα. Εγώ έχω μόνο 3 έξυπνες WiFi συσκευές και ιδίως τη μία (Xiaomi Smart Lamp 15) την έχω κάνει reset 4-5 φορές, έχω και 65 zigbee συσκευές και ποτέ δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ με κάποια αφού την τοποθέτησα (ακόμα και κάποιες Aqara που θεωρούνται προβληματικές/ιδιότροπες χωρίς το hub της εμένα δεν με απασχόλησαν ποτέ). 43 minutes ago, IAN210 said: Ναι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι στην πολυκατοικία που ξέρω ότι έχουν ΟΤΕ και κανένας από αυτούς δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχω μόνο εγώ. Τόσο άτυχος είμαι; χαχα μου πεταει και κατι error που δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτα Μα πριν μας έγραψες ότι με το ethernet καλώδιο δεν έχεις ποτέ αποσύνδεση. Αυτό που δείχνεις το PPPoE Timeout δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ISP σου που επηρεάζει όλους τους clients. Λογικά κάποιο από τα πολύ συνηθισμένα προβλήματα με τα καλώδια της οπτικής. Υπάρχουν άλλα members που μπορούν να σου πουν περισσότερες λεπτομέρειες, εγώ νόμιζα ότι τα FΤTH είναι PON και έχουν IPoE. Αυτό που ξέρω από τις DSL είναι ότι το PPPoE είναι στο δεύτερο στάδιο (Data Link) αφού πρώτα έχει γίνει η σύνδεση στο Physical Layer. Με το PPPoE γίνεται η σύνδεση με τον server του ISP (με το Point-to-Point Protocol) και παίρνεις public IP. Επεξ/σία 17 Μαρτίου από elpenor 1
georgiosmag Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Είχα τα ίδια προβλήματα ακριβώς με πολλές Xiaomi λάμπες. Ποτέ δε βρήκα λύση και είχα άγχος να φύγω από Xiaomi λόγο του μεγάλου αριθμού. Έκανα την υπέρβαση και ξεκίνησα με μια εξάδα Philips hue. Πανάκριβες ξέρω. Καθώς και ένα πλήρες σετ για την τηλεόραση. Problem solved! Βάζω στοίχημα ότι θα βάλω τόσες και άλλες τόσες hue και δε θα έχω ποτέ πρόβλημα. Άσε την ποιότητα φωτισμού στην άκρη που πραγματικά δεν έχει σχέση καμία. Πιστεύω όλο το ζουμί είναι στο λογισμικό. Και εκεί δεν υπάρχει η Philips πραγματικά. Να προσθέσω ότι είμαι με fritzbox και 1000 στην κοσμοτε 1
elpenor Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 21 minutes ago, georgiosmag said: Πιστεύω όλο το ζουμί είναι στο λογισμικό. Και εκεί δεν υπάρχει η Philips πραγματικά. Η διαφορά είναι στο ότι οι Philips Hue είναι Zigbee, δεν χρησιμοποιούν το WiFi. 1
IAN210 Δημοσ. 18 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, elpenor είπε Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποσύνδεση από το WiFi έχει να κάνει μόνο με το router, τον client που αποσυνδέεται και τις παρεμβολές, όχι με τον ISP. Οι άλλοι στην πολυκατοικία έχουν ακριβώς τις ίδιες έξυπνες λάμπες, στην ίδια απόσταση και αντίστοιχες άλλες smart WiFi συσκευές ενδιάμεσα; Οι έντονες παρεμβολές υπάρχουν μόνο όταν τα κοντινά router χρησιμοποιούν ενεργά το WiFi και είναι πολύ χαοτικό να υπολογίσεις που θα επηρεάζουν περισσότερο. Επίσης μπορεί το WiFi του ZTE της COSMOTE να συνεργάζεται καλύτερα με τις έξυπνες λάμπες σε σχέση με τα 4 router που έχεις δοκιμάσει (ακόμα και το Fritz δεν φημίζεται για το WiFi του). Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεν είσαι άτυχος, στα forum για smart homes όλοι το ίδιο γράφουν, ξεκίνησαν με κάποιες φτηνές WiFi συσκευές, είχαν όλοι προβλήματα ιδίως όταν έγιναν περισσότερες, μετά πήγαν σε ακριβές Zigbee και δεν είχαν ξανά πρόβλημα. Εγώ έχω μόνο 3 έξυπνες WiFi συσκευές και ιδίως τη μία (Xiaomi Smart Lamp 15) την έχω κάνει reset 4-5 φορές, έχω και 65 zigbee συσκευές και ποτέ δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ με κάποια αφού την τοποθέτησα (ακόμα και κάποιες Aqara που θεωρούνται προβληματικές/ιδιότροπες χωρίς το hub της εμένα δεν με απασχόλησαν ποτέ). Μα πριν μας έγραψες ότι με το ethernet καλώδιο δεν έχεις ποτέ αποσύνδεση. Αυτό που δείχνεις το PPPoE Timeout δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ISP σου που επηρεάζει όλους τους clients. Λογικά κάποιο από τα πολύ συνηθισμένα προβλήματα με τα καλώδια της οπτικής. Υπάρχουν άλλα members που μπορούν να σου πουν περισσότερες λεπτομέρειες, εγώ νόμιζα ότι τα FΤTH είναι PON και έχουν IPoE. Αυτό που ξέρω από τις DSL είναι ότι το PPPoE είναι στο δεύτερο στάδιο (Data Link) αφού πρώτα έχει γίνει η σύνδεση στο Physical Layer. Με το PPPoE γίνεται η σύνδεση με τον server του ISP (με το Point-to-Point Protocol) και παίρνεις public IP. Τα μισά δεν τα καταλαβαίνω, δυστυχώς, αυτά τα PPPoE, IPoE κτλ. Όντως, με Ethernet δεν έχω πρόβλημα, όπως επίσης, όπως ανέφερα και πριν, είμαι με FTTH, όπου έβαλα ένα ONT για να το μετατρέψω σε Ethernet καλώδιο, γιατί το Fritz δεν έχει optical module. Απλώς πίστευα ότι αυτό θα βοηθούσε κάπου, μιας και δεν έχω ιδέα με τι έχει να κάνει. 1 ώρα πριν, georgiosmag είπε Είχα τα ίδια προβλήματα ακριβώς με πολλές Xiaomi λάμπες. Ποτέ δε βρήκα λύση και είχα άγχος να φύγω από Xiaomi λόγο του μεγάλου αριθμού. Έκανα την υπέρβαση και ξεκίνησα με μια εξάδα Philips hue. Πανάκριβες ξέρω. Καθώς και ένα πλήρες σετ για την τηλεόραση. Problem solved! Βάζω στοίχημα ότι θα βάλω τόσες και άλλες τόσες hue και δε θα έχω ποτέ πρόβλημα. Άσε την ποιότητα φωτισμού στην άκρη που πραγματικά δεν έχει σχέση καμία. Πιστεύω όλο το ζουμί είναι στο λογισμικό. Και εκεί δεν υπάρχει η Philips πραγματικά. Να προσθέσω ότι είμαι με fritzbox και 1000 στην κοσμοτε Δυστυχώς, δεν μου πετάει μόνο τις λάμπες, αλλά οποιαδήποτε συσκευή έχω στο 2.4GHz. Στο 5GHz δεν έχω πολλές συσκευές που το υποστηρίζουν, πέρα από το Nest Mini και το κινητό μου, τα οποία δεν έχω δει να αποσυνδέονται.Όπως επίσης, απ’ όσο είδα, τα Hue λειτουργούν με ένα dock και όλες οι συσκευές μέσω Bluetooth. Επεξ/σία 18 Μαρτίου από IAN210
elpenor Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 minutes ago, IAN210 said: Τα μισά δεν τα καταλαβαίνω, δυστυχώς, αυτά τα PPPoE, IPoE κτλ. Όντως, με Ethernet δεν έχω πρόβλημα, όπως επίσης, όπως ανέφερα και πριν, είμαι με FTTH, όπου έβαλα ένα ONT για να το μετατρέψω σε Ethernet καλώδιο, γιατί το Fritz δεν έχει optical module. Απλώς πίστευα ότι αυτό θα βοηθούσε κάπου, μιας και δεν έχω ιδέα με τι έχει να κάνει. Με απλά λόγια εγώ αυτό που καταλαβαίνω όταν βλέπω ένα router να γράφει στο log PPPoE timeout είναι ότι εκείνη τη στιγμή το router δεν έχει internet. Άρα ούτε ο υπολογιστής με το ethernet ούτε τίποτα άλλο που συνδέεται πάνω του δεν έχει internet.
IAN210 Δημοσ. 18 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου Και λέω εγώ τώρα, το σπίτι δεν είναι πολύ μεγάλο, περίπου 70τμ. Αν βάλω το ρούτερ σε ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο, θα αλλάξει κάτι, αν όντως πρόκειται για παρεμβολές, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω;
elpenor Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, IAN210 said: Και λέω εγώ τώρα, το σπίτι δεν είναι πολύ μεγάλο, περίπου 70τμ. Αν βάλω το ρούτερ σε ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο, θα αλλάξει κάτι, αν όντως πρόκειται για παρεμβολές, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω; Αν το πρόβλημα είναι οι παρεμβολές φυσικά μπορεί να βοηθήσει. Αν το πρόβλημα είναι ότι το router σου χάνει το internet όπως γράφει το log του "PPPoE timeout" θα πρέπει να βρεις τι το προκαλεί. Επεξ/σία 18 Μαρτίου από elpenor
IAN210 Δημοσ. 18 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Αν το πρόβλημα είναι οι παρεμβολές φυσικά μπορεί να βοηθήσει. Αν το πρόβλημα είναι ότι το router σου χάνει το internet όπως γράφει το log του "PPPoE timeout" θα πρέπει να βρεις τι το προκαλεί. αν και μεσω ethernet στο pc δεν πεφτει ποτε το internet ποιος ξερει τι κοκομπλοκο βαραει 🤣
elpenor Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, IAN210 said: αν και μεσω ethernet στο pc δεν πεφτει ποτε το internet ποιος ξερει τι κοκομπλοκο βαραει 🤣 Το log σου λέει ξεκάθαρα ότι το router δεν είχε internet (άρα και το PC σου το ίδιο) για 33 δευτερόλεπτα στις 21:40 και το πιο πιθανό είναι ότι απλά δεν το κατάλαβες. Αν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια δεν έχει σημασία αλλά θα πρέπει να δεις στο σύνολο του log μήπως συμβαίνει συστηματικά. Επεξ/σία 18 Μαρτίου από elpenor
IAN210 Δημοσ. 18 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 20 ώρες πριν, elpenor είπε Το log σου λέει ξεκάθαρα ότι το router δεν είχε internet (άρα και το PC σου το ίδιο) για 33 δευτερόλεπτα στις 21:40 και το πιο πιθανό είναι ότι απλά δεν το κατάλαβες. Αν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια δεν έχει σημασία αλλά θα πρέπει να δεις στο σύνολο του log μήπως συμβαίνει συστηματικά. Πάντως, δεν έχω δει αποσύνδεση μέσω Ethernet. Anyway, τώρα για το Wi-Fi, θα προσπαθήσω αυτές τις μέρες να αλλάξω θέση στο ρούτερ, να το μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο, περίπου 20-30 μέτρα από εκεί που ήταν, και γενικά να δω σε ποιο σημείο θα λειτουργεί καλύτερα, αν πρόκειται για παρεμβολή.
poulinos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου On 17/03/2025 at 11:47, IAN210 said: Φαίνεται πως το πρόβλημα δεν σχετίζεται με το router, αφού το ίδιο συνέβαινε και με το Nokia, αλλά συνεχίζεται και με το Fritz!Box. Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στις συνδέσεις 2.4GHz και επηρεάζει όλες τις συσκευές ταυτόχρονα, όχι μόνο μία. Παρατήρησα, όμως, ότι οι συσκευές που αποσυνδέονται χρησιμοποιούν Wi-Fi 1x1, ενώ όσες είναι σε 2x2, όπως το κινητό μου (Galaxy A54), δεν αποσυνδέονται, παρόλο που βρίσκονται επίσης στο 2.4GHz. δοκιμασε α.να βαλεις 802.11g αντι για 802.11n. εναλλακτικα μονο wpa . εναλλακτικα αν εχεις επιλογη channel width(bandwidth) μειωσε το ή αυξησε το αναλογως τι εχει.συνηθως πιο χαμηλα ειναι πιο σταθερα. On 17/03/2025 at 14:38, IAN210 said: αν σου πω πως δεν βρισκω την ρυθμιση αυτη , τι θα μου πεις χαχα δεν με αβηνει καν να δω τα a/b/g/n εκτος αν κανω κατι λαθος εκανα οπως λεει το gpt και συνδεθηκαν ολλα αλλα τ ωρα για ποσο ειναι το θεμα οπως και επισης μου λεει πως (Στο Fritz!Box 7530AX, η ρύθμιση WMM (Wi-Fi Multimedia) είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα μέσω του web interface. Η AVM (κατασκευάστρια του Fritz!Box) δεν δίνει επιλογή να την απενεργοποιήσεις, καθώς το WMM είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του Wi-Fi 6 και των σύγχρονων πρωτοκόλλων μετάδοσης δεδομένων.) τι να πω απελπιζομαι.. Μπορεις να κλεισεις το wifi 6 στα 2,4 ghz. δεν εχει νοημα. το band steering κλεινει μονο του αφου εχεις διαφορετικο ssid On 17/03/2025 at 19:09, achilles_g_ said: Στο δικό μου fitzbox 7590 είχε θέμα το ίδιο το ρουτερ στα 2,4 Ghz, στα 5Ghz δούλευε κανονικά. Έγινε αντικατάσταση στα πλαίσια της εγγύησης. αυτος το εχει σε πολλα router ομως. On 17/03/2025 at 19:33, elpenor said: Ποιο είναι ακριβώς το θέμα; Ότι στις πολυκατοικίες υπάρχουν πάρα πολλά router στα 2.4Ghz οπότε οι παρεμβολές δημιουργούν αποσυνδέσεις; Ή δεν θα χρησιμοποιείς τα 2.4Ghz ή θα μετακομίσεις... και δυστυχως οι smart συσκευες για μικρο κοστος παιζουν στα 2,4ghz και δεν εχουν και το καλυτερο Hardware.συν για να εχουν μικρη καταναλωση δεν πιστευω οτι παιζουν στα 100mw On 17/03/2025 at 20:48, elpenor said: Ένα καλό router/AP (4Χ4 LR) μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις όμως οι clients δεν μπορούν οπότε δώρο άδωρο. Βάλε ένα AP στους προβληματικούς χώρους που γίνονται οι αποσυνδέσεις. Αντικατέστησε όλες τις συσκευές που θέλουν μεγάλο bandwidth με συσκευές που υποστηρίζουν 5Ghz. Αν όλες σου οι συσκευές που συνδέονται στα 2.4Ghz δεν θέλουν μεγάλο bandwidth (πχ smart συσκευές) δοκίμασε να μειώσεις το Channel Bandwidth στα 20Mhz (μόνο στα 2.4Ghz). Αν θέλεις να έχεις πολλές smart συσκευές δοκίμασε να αντικαταστήσεις τις WiFi με Zigbee, μπορεί να λειτουργεί στην ίδια συχνότητα αλλά είναι πολύ πιο ανθεκτικό. Γενικά μην χρησιμοποιείς WiFi για smart συσκευές είναι συνταγή ταλαιπωρίας. Την ίδια εμβέλεια που έχω σπίτι μου με 3 AP για το WiFi την έχω με ένα Zigbee coordinator stick. Είχα αγοράσει περισσότερα stick για να τα βάλω σαν zigbee routers/extenders αλλά απλά δεν χρειάζεται γιατί οι περισσότερες συσκευές Zigbee που λειτουργούν με ρεύμα είναι από μόνες τους mesh routers/extenders (πχ λάμπες). απλα αν εφταιγαν 2-3 συσκευες δεν θα πρεπε να πεφτουν ολες μαζι το FRITZ εχει το καλο οτι υποστηριζει και τις δικες του συσκευες στο dect αλλα ειναι μονο για τις FRITZ που ειναι ελαχιστες. Μετα υποστηριζει han-fun,zigbee,dect-ule και συντομα matter On 17/03/2025 at 21:53, IAN210 said: Ναι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι στην πολυκατοικία που ξέρω ότι έχουν ΟΤΕ και κανένας από αυτούς δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχω μόνο εγώ. Τόσο άτυχος είμαι; χαχα μου πεταει και κατι error που δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτα μπορεις αν θες να κλεισεις το Ipv6 ειτε σε wan επιπεδο ειτε σε lan για να δεις αν θα αλλαξει κατι. και μπορεις να σβησεις και τιποτα περιττα connections μην τρωει κανα σκαλωμα On 17/03/2025 at 22:47, georgiosmag said: Είχα τα ίδια προβλήματα ακριβώς με πολλές Xiaomi λάμπες. Ποτέ δε βρήκα λύση και είχα άγχος να φύγω από Xiaomi λόγο του μεγάλου αριθμού. Έκανα την υπέρβαση και ξεκίνησα με μια εξάδα Philips hue. Πανάκριβες ξέρω. Καθώς και ένα πλήρες σετ για την τηλεόραση. Problem solved! Βάζω στοίχημα ότι θα βάλω τόσες και άλλες τόσες hue και δε θα έχω ποτέ πρόβλημα. Άσε την ποιότητα φωτισμού στην άκρη που πραγματικά δεν έχει σχέση καμία. Πιστεύω όλο το ζουμί είναι στο λογισμικό. Και εκεί δεν υπάρχει η Philips πραγματικά. Να προσθέσω ότι είμαι με fritzbox και 1000 στην κοσμοτε καταρχην η Philips ειναι πολυ δυνατη σαν εταιρεια. οποτε γενικα ειναι καλυτερη. απο την αλλη οπως ειπαν το wifi σε smart devices δεν ειναι παντα το καλυτερο.αν μπορει καποιος να παιξει zigbee ειναι πολυ καλυτερα. On 18/03/2025 at 00:37, elpenor said: Με απλά λόγια εγώ αυτό που καταλαβαίνω όταν βλέπω ένα router να γράφει στο log PPPoE timeout είναι ότι εκείνη τη στιγμή το router δεν έχει internet. Άρα ούτε ο υπολογιστής με το ethernet ούτε τίποτα άλλο που συνδέεται πάνω του δεν έχει internet. an χανεi το internet δεν θα παιζε με καλωδιο ομως ουτε στα 5ghz.μπορει επισης να βαλει να τρεχει μονιμα ενα Ping σε ενα Dns και να δει αν θα αλλαξει κατι οταν πεσουν οι συσκευες. θα πρεπει να το κανει απο συσκευη με καλωδιο ή να ειναι στα 5ghz. On 18/03/2025 at 00:38, IAN210 said: Και λέω εγώ τώρα, το σπίτι δεν είναι πολύ μεγάλο, περίπου 70τμ. Αν βάλω το ρούτερ σε ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο, θα αλλάξει κάτι, αν όντως πρόκειται για παρεμβολές, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω; μεμια δοκιμη το βλεπεις.εναλλακτικα βαζεις ενα παλιο adsl modem router ως access point προσωρινα για να δεις. On 18/03/2025 at 00:44, IAN210 said: αν και μεσω ethernet στο pc δεν πεφτει ποτε το internet ποιος ξερει τι κοκομπλοκο βαραει 🤣 βαλε να κανει Ping για να δεις αν πεφτει το Internet.συν οτι το fritz νομιζω λεει ποσο Uptime εχει η συνδεση On 18/03/2025 at 00:52, elpenor said: Το log σου λέει ξεκάθαρα ότι το router δεν είχε internet (άρα και το PC σου το ίδιο) για 33 δευτερόλεπτα στις 21:40 και το πιο πιθανό είναι ότι απλά δεν το κατάλαβες. Αν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια δεν έχει σημασία αλλά θα πρέπει να δεις στο σύνολο του log μήπως συμβαίνει συστηματικά. νομιζω το fritz εχει timer που σου λεει ποση ωρα εισαι Up.Και αν πεσει το internet Θα αναψει και λαμπακι κοκκινο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα