Προς το περιεχόμενο

Θεμα με το wifi του Fritz!box 7530 AX με nova FTTH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα/καλημέρα στην ομάδα,

Αναζητώ βοήθεια ή συμβουλή σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω από τη στιγμή που άλλαξα τη σύνδεσή μου από VDSL σε οπτική ίνα (200Mbps, πάροχος: Nova).

Το βασικό μου πρόβλημα είναι οι συνεχείς αποσυνδέσεις από το Wi-Fi, είτε στο 2.4GHz είτε στο 5GHz.

Τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα:

• Το αρχικό μου router/modem ήταν το Nokia G-2425G-A. Επειδή πίστευα ότι το πρόβλημα οφείλεται σε αυτό, ο πάροχός μου το αντικατέστησε τρεις φορές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
  • Αγόρασα με δικά μου έξοδα νέο router, το Fritz!Box 7530AX.
    • Στην αρχή, το Fritz!Box δούλευε άψογα για περίπου δύο εβδομάδες, αλλά έπειτα άρχισε να εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα αποσυνδέσεων.
  • Τεχνικοί από Nova & OTE ήρθαν τρεις φορές, έλεγξαν τη γραμμή και επιβεβαίωσαν ότι όλα είναι εντάξει. Ωστόσο, μόλις φεύγουν, το πρόβλημα επιστρέφει μέσα σε 1-2 ημέρες.
  • Πρόσφατα, παρέλαβα το ONT και το συνέδεσα απευθείας στο Fritz!Box, αλλά το πρόβλημα παραμένει ακριβώς το ίδιο.

Τρέχουσα Διαμόρφωση:

• Έχω καταργήσει εντελώς το Nokia router και πλέον χρησιμοποιώ μόνο το ONT και το Fritz!Box.
  • Μίλησα με τη Nova και μου είπαν ότι το ONT δεν δίνει IP—την IP τη λαμβάνει μόνο το Fritz!Box.

Παρατηρήσεις:

• Όταν αλλάζω χειροκίνητα το κανάλι στο 2.4GHz (π.χ., από αυτόματο σε 2 ή 9), το Wi-Fi λειτουργεί προσωρινά, αλλά μετά από λίγο επιστρέφουν οι αποσυνδέσεις.
  • Χρησιμοποιώ μόνο το Wi-Fi του Fritz!Box.

Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζει πιθανές λύσεις, θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια!

Δημοσ.

αρα σιγουρα δεν φταιει ο παροχος.β.γιατι μιλαμε για 2,4 ghz? δεν εχεις βαλει τις συσκευες σου στα 5ghz?

19 minutes ago, IAN210 said:

μεσω ethernet ουτε κιχ τιποτα ολα σταθερα χωρις disconnect 

Δημοσ.

Ωραία.  Άρα όπως είπε και ο poulinos,  δεν είναι πρόβλημα του παροχου. Στο παρουσιάζει σε πολλές συσκευές ή μόνο σε μια, π.χ. σε ένα κινητό? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται πως το πρόβλημα δεν σχετίζεται με το router, αφού το ίδιο συνέβαινε και με το Nokia, αλλά συνεχίζεται και με το Fritz!Box. Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στις συνδέσεις 2.4GHz και επηρεάζει όλες τις συσκευές ταυτόχρονα, όχι μόνο μία.

Παρατήρησα, όμως, ότι οι συσκευές που αποσυνδέονται χρησιμοποιούν Wi-Fi 1x1, ενώ όσες είναι σε 2x2, όπως το κινητό μου (Galaxy A54), δεν αποσυνδέονται, παρόλο που βρίσκονται επίσης στο 2.4GHz.

Επεξ/σία από IAN210
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα σου είναι εύκολο, ξεχώρισε τα δίκτυά σου σε 2,4 και 5GHz και κάνε τις δοκιμές.

Άλλαξε την ονομασία σε ενα απο τα 2 ώστε να "σπάσουν" και να μην εμφανίζονται με το ίδιο όνομα, στα 2,4 βάλε το 802.11n only αν έχει και το 5GHz άστο όπως είναι να παίξει.

Εαν εισαι εντός κοντινής εμβέλειας δεν εχεις λόγο να χρησιμοποιείς τα 2,4 πλεον που γίνεται χαμός απο ασύρματα δίκτυα τριγύρω.

• Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, IAN210 said:

Φαίνεται πως το πρόβλημα δεν σχετίζεται με το router, αφού το ίδιο συνέβαινε και με το Nokia, αλλά συνεχίζεται και με το Fritz!Box. Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στις συνδέσεις 2.4GHz και επηρεάζει όλες τις συσκευές ταυτόχρονα, όχι μόνο μία.

Παρατήρησα, όμως, ότι οι συσκευές που αποσυνδέονται χρησιμοποιούν Wi-Fi 1x1, ενώ όσες είναι σε 2x2, όπως το κινητό μου (Galaxy A54), δεν αποσυνδέονται, παρόλο που βρίσκονται επίσης στο 2.4GHz.

και ξαναρωταω.γιατι χρησιμοποιεις τα 2.4 ghz?

😛

Δημοσ.

Εχω ήδη διαχωρίσει τα δίκτυα σε 2.4GHz και 5GHz, το πρόβλημα εμφανίζεται αποκλειστικά στο 2.4GHz, όπου συνδέονται όλες οι συσκευές μου.

Όλες οι συσκευές που αποσυνδέονται είναι συσκευές smart home (λάμπες, διακόπτες, κάμερες κ.λπ.), οι οποίες δεν υποστηρίζουν το 5GHz και λειτουργούν αποκλειστικά στο 2.4GHz.

Το περίεργο είναι ότι η αποσύνδεση συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλες τις συσκευές και όχι σε μία συγκεκριμένη, γεγονός που δείχνει ότι το πρόβλημα είναι γενικό στο Wi-Fi και όχι σε κάποια μεμονωμένη συσκευή.

Δημοσ.

Μήπως είναι ενεργοποιημένο το WMM στις ρυθμίσεις wifi του router? Αν ναι, μπορείς να δοκιμάσεις να το απενεργοποιήσεις και να δεις πως θα πάει;

Δημοσ.

Θα το δω μόλις παω σπίτι γιατί είμαι στην δουλειά τώρα, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι και στο προηγούμενο ρουτερ που είχα είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν σου πω πως δεν βρισκω την ρυθμιση αυτη , τι θα μου πεις χαχα δεν με αβηνει καν να δω τα a/b/g/n εκτος αν κανω κατι λαθος 

Screenshot_828.png

Screenshot_827.png

14 λεπτά πριν, IAN210 είπε

αν σου πω πως δεν βρισκω την ρυθμιση αυτη , τι θα μου πεις χαχα δεν με αβηνει καν να δω τα a/b/g/n εκτος αν κανω κατι λαθος 

Screenshot_828.png

Screenshot_827.png

εκανα οπως λεει το gpt και συνδεθηκαν ολλα αλλα τ ωρα για ποσο ειναι το θεμα οπως και επισης μου λεει πως (Στο Fritz!Box 7530AX, η ρύθμιση WMM (Wi-Fi Multimedia) είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα μέσω του web interface. Η AVM (κατασκευάστρια του Fritz!Box) δεν δίνει επιλογή να την απενεργοποιήσεις, καθώς το WMM είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του Wi-Fi 6 και των σύγχρονων πρωτοκόλλων μετάδοσης δεδομένων.) τι να πω απελπιζομαι..

Screenshot_830.png

Screenshot_829.png

Επεξ/σία από IAN210
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Στο δικό μου fitzbox 7590 είχε θέμα το ίδιο το ρουτερ στα 2,4 Ghz, στα 5Ghz δούλευε κανονικά.  Έγινε αντικατάσταση στα πλαίσια της εγγύησης.

Έχω αλλάξει σύνολο 4 ρουτερ 🤣 και ολλα με αυτό το θέμα λες να είμαι τόσο άτυχος?🤣 πάντως ως τώρα κανένα πρόβλημα μετά το σχόλιο που έκανα από πάνω 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...