theodoros8 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Γεια σας, σκέφτομαι να φτιάξω νέο υπολογιστή αλλά έχω αρκετό καιρό να ασχοληθώ με το hardware και έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις(αρα μπορεί να πω και καμια βλακεία παρακάτω). Έχω καταλήξει στη μητρική GIGABYTE B650E AORUS STEALTH ICE D5 AM5 μαζί με τον επεξεργαστή AMD RYZEN 7 9700X, αλλά έχω δίλημμα σχετικά με τη RAM. Οι επιλογές μου είναι οι εξής: 1️⃣ G.SKILL TRIDENT Z5 RGB 64GB (2X32GB) DDR5 6000MT/S CL30 (XMP, κωδικός: F5-6000J3040G32GX2-TZ5RS) 2️⃣ KINGSTON FURY RENEGADE WHITE RGB 16GB (1x16GB) DDR5 7200MHZ CL38 (XMP, κωδικός: KF572C38RWA-16) Γνωρίζω ότι οι Ryzen 7000 λειτουργούν καλύτερα με DDR5-6000 αλλά δεν ξέρω αν η μητρική θα δεχτεί τη 7200MHz RAM ή αν θα έχω προβλήματα σταθερότητας. Έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο από αυτά τα μοντέλα με Ryzen; Αν επιλέξω την Kingston στα 7200MHz, υπάρχει κίνδυνος ασυμβατότητας; Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ! 🔥
tsofras Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, theodoros8 είπε Γεια σας, σκέφτομαι να φτιάξω νέο υπολογιστή αλλά έχω αρκετό καιρό να ασχοληθώ με το hardware και έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις(αρα μπορεί να πω και καμια βλακεία παρακάτω). Έχω καταλήξει στη μητρική GIGABYTE B650E AORUS STEALTH ICE D5 AM5 μαζί με τον επεξεργαστή AMD RYZEN 7 9700X, αλλά έχω δίλημμα σχετικά με τη RAM. Οι επιλογές μου είναι οι εξής: 1️⃣ G.SKILL TRIDENT Z5 RGB 64GB (2X32GB) DDR5 6000MT/S CL30 (XMP, κωδικός: F5-6000J3040G32GX2-TZ5RS) 2️⃣ KINGSTON FURY RENEGADE WHITE RGB 16GB (1x16GB) DDR5 7200MHZ CL38 (XMP, κωδικός: KF572C38RWA-16) Γνωρίζω ότι οι Ryzen 7000 λειτουργούν καλύτερα με DDR5-6000 αλλά δεν ξέρω αν η μητρική θα δεχτεί τη 7200MHz RAM ή αν θα έχω προβλήματα σταθερότητας. Έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο από αυτά τα μοντέλα με Ryzen; Αν επιλέξω την Kingston στα 7200MHz, υπάρχει κίνδυνος ασυμβατότητας; Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ! 🔥 Εδώ μπορείς να δείς το επίσημο support για τις μνήμες (όχι ότι δεν θα παίξουν και άλλες απλά αυτές είναι δοκιμασμένες) https://www.gigabyte.com/Motherboard/B650E-AORUS-STEALTH-ICE/support#support-memsup Επίσης η 2η μπορεί να έχει μεγαλύτερο χρονισμό αλλά έχει και μεγαλύτερο latency Δεν ξέρω πως μεταφράζεται σε σύνολο σε χρόνους αλλά μέχρι και σήμερα όπου βλέπω προτείνουν 6000Μhz CAS30 μνήμες σαν το sweet spot Επεξ/σία 16 Μαρτίου από tsofras
theodoros8 Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2 hours ago, tsofras said: Εδώ μπορείς να δείς το επίσημο support για τις μνήμες (όχι ότι δεν θα παίξουν και άλλες απλά αυτές είναι δοκιμασμένες) https://www.gigabyte.com/Motherboard/B650E-AORUS-STEALTH-ICE/support#support-memsup Επίσης η 2η μπορεί να έχει μεγαλύτερο χρονισμό αλλά έχει και μεγαλύτερο latency Δεν ξέρω πως μεταφράζεται σε σύνολο σε χρόνους αλλά μέχρι και σήμερα όπου βλέπω προτείνουν 6000Μhz CAS30 μνήμες σαν το sweet spot ευχαριστώ για το reply, ναι τις έχω επιλέξει και τις 2 μιας και είναι μέσα στις supported μνήμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα