tasvar Δημοσ. Σάββατο στις 05:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:46 μμ Καλησπέρα σας. Εδώ και πολλά χρόνια χρησημοποιω ένα zyxel Wap3503 στην κρεβατοκάμαρα, δίνοντας του ethernet με καλώδιο από το ρουτερ που είναι στο σαλόνι. Από το zyxel δίνω από την 2η rj45 που έχει στο σταθερό υπολογιστή. Και έχω και wifi σήμα στην κρεβατοκάμαρα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δουλεύει όπως πρέπει για χρόνια. Σήμερα ενεργοποιηθηκε η οπτική ίνα με ταχύτητα 300mbps. Όλα καλά, αλλά στον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο zyxel έχω μέχρι 100mbps. Η μητρική υποστηρίζει μέχρι 2.5gbps. Ξέρετε αν έχει ταβάνι εκεί το zyxel? Η επειδή το καλώδιο από το ρουτερ είναι cat5 δεν πάει παραπάνω;
achilles_g_ Δημοσ. Σάββατο στις 06:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:03 μμ Ούτε το zyxel κάνει ούτε το καλώδιο σου.
jkoukos Δημοσ. Σάββατο στις 06:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:09 μμ Κατά 99% το Zyxel (για το οποίο δεν βρήκα πληροφορίες) υποστηρίζει στις LAN Fast Ethernet (100Mbps) και όχι Gigabit, οπότε αυτό είναι το μέγιστο που δίνει. Το υπόλοιπο 1% μπορεί να είναι λόγω καλωδίου, αλλά το αποκλείω αφού μια χαρά υποστηρίζει και το Cat5e Gigabit ταχύτητες. 1
tasvar Δημοσ. Σάββατο στις 06:29 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 06:29 μμ (επεξεργασμένο) Μόλις έκανα μια δοκιμή. Εβαλα το καλώδιο από το ρούτερ κατευθείαν στον υπολογιστή. Και όλα κομπλέ. Οπότε έχετε να προτείνετε κάτι αντίστοιχο του zyxel αλλά να με καλύπτει και για μελλοντική αναβάθμιση ταχύτητας; Η απλά να πάρω ένα switch και να πάρω από εκεί για το PC και να δώσω και στο zyxel? η ταχύτητα του wifi μου φτάνει αυτή που έχω από το zyxel. https://www.skroutz.gr/s/19385706/TP-LINK-TL-SG105-v5-Unmanaged-L2-Switch-me-5-THyres-Gigabit-1Gbps-Ethernet.html?product_id=232398232&sponsored=listing https://www.skroutz.gr/s/50278505/Cudy-WR1500-Asyrmato-Router-Wi-Fi-6-me-3-THyres-Gigabit-Ethernet.html Επεξ/σία Σάββατο στις 06:34 μμ από tasvar
Λύση jkoukos Δημοσ. Σάββατο στις 06:37 μμ Λύση Δημοσ. Σάββατο στις 06:37 μμ Την κουρτίνα 2, με το switch.
tasvar Δημοσ. Σάββατο στις 06:45 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 06:45 μμ (επεξεργασμένο) Στις 15/3/2025 στις 4:37 ΜΜ, jkoukos είπε Την κουρτίνα 2, με το switch. https://www.kotsovolos.gr/computing/networking/switches-access-points/209397-tp-link-ls105g-gigabit-5-port Κάνει αυτό; Τον έχω και κοντά μου τον Κώτσο. https://www.cosmodata.gr/product/331807/servers-pos/diktiaka-proionta/switches/switch-mercusys-desktop-ms105g-l2-unmanaged-5x-ports-10-100-1000-mbps Η αυτό; Να πάρω και 2 τυλιχτά με τα ρέστα... Εχω ένα ρούτερ που έδινε η vodafone. Κάνει με κάποιο τρόπο για την περιπτωσή μου; Ετσι να μαθαίνω κιόλας Επεξ/σία Σάββατο στις 07:29 μμ από tasvar
chios Δημοσ. Σάββατο στις 07:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:55 μμ Ποιο ρούτερ έχεις από Vodafone; Πιθανόν να είναι gigabit και να κάνει, με κάποιες ρυθμίσεις θα γίνει ένα ωραίο switch - access point.
tasvar Δημοσ. Σάββατο στις 08:01 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 08:01 μμ Στις 15/3/2025 στις 5:55 ΜΜ, chios είπε Ποιο ρούτερ έχεις από Vodafone; Πιθανόν να είναι gigabit και να κάνει, με κάποιες ρυθμίσεις θα γίνει ένα ωραίο switch - access point. HS300 το γκρί
chios Δημοσ. Σάββατο στις 08:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:07 μμ Σου κάνει αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις, δεν το έχω για να σου πω τι πρέπει να ρυθμιστεί για να παίξει.
tasvar Δημοσ. Σάββατο στις 08:21 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 08:21 μμ Στις 15/3/2025 στις 6:07 ΜΜ, chios είπε Σου κάνει αυτό μπορείς να το δοκιμάσεις, δεν το έχω για να σου πω τι πρέπει να ρυθμιστεί για να παίξει. Ούτε εγώ το έχω, μάλλον θα πάρω ένα switch και τέλος.
uniquegr Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 μμ Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το H300S άνετα. Έχει gigabit θύρες, απλά θα χρειαστεί να του κάνεις μερικές ρυθμίσεις ( να ορίσεις στατική ip στο ip range του δικτύου σου, να απενεργοποιήσεις τον dhcp server και να ορίσεις σαν gateway την ip του κυρίως router σου ). Δοκιμασμένο.
tasvar Δημοσ. Κυριακή στις 07:48 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:48 πμ Στις 15/3/2025 στις 8:37 ΜΜ, uniquegr είπε Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το H300S άνετα. Έχει gigabit θύρες, απλά θα χρειαστεί να του κάνεις μερικές ρυθμίσεις ( να ορίσεις στατική ip στο ip range του δικτύου σου, να απενεργοποιήσεις τον dhcp server και να ορίσεις σαν gateway την ip του κυρίως router σου ). Δοκιμασμένο. Δυστυχώς δεν τα κατέχω όλα αυτά. Ψάχνοντας, ίσως τα βρώ. Υπάρχει κάποιος οδηγός να πάρω μια ιδέα;
tasvar Δημοσ. Δευτέρα στις 07:20 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 07:20 μμ (επεξεργασμένο) Πήρα το mercusys switch και όλα καλα. Κάποια στιγμή όταν έχω χρόνο, θα σχοληθώ να δοκιμάσω το H300s. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:20 μμ από tasvar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα