psycho_freak Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ψάχνω για να βάλουμε κάμερες ασφαλείας εξωτερικές σε σπίτι. Στην αρχή σκεφτόμουν wifi αλλά κοιτάζω και ενσύρματες με καταγραφικό. 'Εχω 2 tapo και μια xiaomi wifi που δουλευουν ήδη για εσωτερικό χώρο. Για όλο το σπίτι απέξω γύρω γύρω θα χρειαζόμουν από 6 έως 8 πάνω κάτω κάμερες. Πήρα μια προσφορά ήδη από 2 επαγγελματίες, μια για HikVision καταγραφικό και κάμερες και μια για PRO-vision που δεν τις ήξερα. Θέλω οπωσδηποτε να μπορω να εχω προσβαση απο το κινητο, αλλά και ειδοποιήσεις. Δεν θα βλεπει καποιος την οθονη του καταγραφικου συνέχεια. 1. Η προσφορά για hikvision 8αρι αναλογικο καταγραφικο, δισκο, 8 καμερες, καλώδια εξωτερικά RG+2X0,5mm εντός σωλήνων Κουβίδη, κουτιά διακλάδωσης, repeater, ειναι στα 1600 (ή 1700 για 16άρι καταγραφικό για να μπει και καμια εσωτερική κάμερα) ευρω (με ΦΠΑ). Ο άνθρωπος χρεώνει 720 το hardware, 550 ευρω την καλωδιωση, και 330 ευρω εργασια για αυτο. Σας φαίνεται λογική τιμή, ειδικά η καλωδίωση; 2. Θα προτιμούσατε μια λύση με wifi κάμερες και upload στο cloud? 3. Υπάρχει καμια (αξιόπιστη) λύση για να μην περαστουν καλωδια σε ολο το σπιτι; Με solar panel? 4. Στα καταγραφικά αυτά μπορεί να συνδεθεί wifi camera; 5. Θα το κάνατε μόνοι σας; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από psycho_freak
moure Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου Εγώ έλαβα προσφορά για 8αρι καταγραφικο 4k και 5 κάμερες https://www.skroutz.gr/s/51832674/Hikvision-DS-2CD1347G2H-LIU-IP-Kamera-Parakolouthisis-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Mikrofono-kai-Fako-2-8mm.html στα 1500 και 1650 αν βάλω Ajax και όχι hikvision.Οι τιμές που αναφέρω είναι χωρίς ΦΠΑ.
efib Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Σε αυτές τις τιμές καλύτερα βάλτε tapo με το tapo care. Πιο φθηνά θα σας βγεί.. Πάρτε και junction box και είστε έτοιμοι. Α και ενισχυτές σήματος για το WiFi. Με PoE γίνεται η σύνδεση και μπορείτε και μόνοι σας. Μου φαίνονται τελείως εκτός πραγματικότητας αυτά τα ποσα. Επεξ/σία 15 Μαρτίου από efib 1
majunior Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 1. No idea αλλά αν πιάνουν τα χέρια σου και υπάρχει ο χρόνος το κάνεις μόνος σου 2. Θα προτιμούσα wired κάμερες με cloud. Το wifi ΠΑΝΤΑ έχει κάποιο θέμα, μικρό η μεγάλο 3. Με PoE περνάς μόνο ένα καλώδιο 4. Υπάρχουν καταγραφικά με LAN ports, όπου μπορείς να συνδέσεις wifi κάμερες 5. Δες το 1. 1
varade Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, efib είπε Σε αυτές τις τιμές καλύτερα βάλτε tapo με το tapo care. Πιο φθηνά θα σας βγεί.. Πάρτε και junction box και είστε έτοιμοι. Α και ενισχυτές σήματος για το WiFi. Με PoE γίνεται η σύνδεση και μπορείτε και μόνοι σας. Μου φαίνονται τελείως εκτός πραγματικότητας αυτά τα ποσα. Ευχαριστώ να λένε, γιατί συνήθως σου λένε 1500 όλα μαζί , δεν σου λένε καν πόσο έχει ο εξοπλισμός (σου βάζουν τα πιο φθηνά) Μαύρα όλα φυσικά Επεξ/σία 15 Μαρτίου από varade
psycho_freak Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 3 ώρες πριν, efib είπε Σε αυτές τις τιμές καλύτερα βάλτε tapo με το tapo care. Πιο φθηνά θα σας βγεί.. Πάρτε και junction box και είστε έτοιμοι. Α και ενισχυτές σήματος για το WiFi. Με PoE γίνεται η σύνδεση και μπορείτε και μόνοι σας. Μου φαίνονται τελείως εκτός πραγματικότητας αυτά τα ποσα. Αυτό σκεφτόμουν αρχικά για TAPO care, αλλά τελικά δε βγαίνει και πιο πολυ πιο φτηνα. Για 8 κάμερες, καλωδίωση ρεύματος, extenders και είμαστε περιπου στο 1100άρι + 125 για τον 1ο χρονο. Για ένα σύστημα μαλλον οχι τοσο σταθερο και που εξαρτάται απο το wifi. Επίσης δεν γλυτώνεις την καλωδίωση γιατι πρεπει να περάσεις παντου καλωδια ρευματος.
efib Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Solar tapo χωρίς καλώδια. Αν είναι να βάλεις καλώδια τότε πας σε dahua/hikvison/ajax. Εχω tapo και dahua και η dahua είναι συνολικά πολύ καλύτερη και όχι πολύ πιο ακριβή. Αργεί υπερβολικά ορισμένες φορές η tapo να μου δείξει εικόνα στην εφαρμογή, η dahua σπάνια αργεί για μερικά δευτερόλεπτα. Είναι καλύτερο το cloud της tapo γιατί αν μπει ο άλλος μέσα μπορεί να πάρει το καταγραφικό και να χάσεις τα δεδομένα. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις καταγραφικό και δεν σου αρκεί να παίρνεις ειδοποίηση και να μπαίνεις να δεις τι έγινε; Επεξ/σία 16 Μαρτίου από efib 1
psycho_freak Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 6 ώρες πριν, efib είπε Solar tapo χωρίς καλώδια. Αν είναι να βάλεις καλώδια τότε πας σε dahua/hikvison/ajax. Εχω tapo και dahua και η dahua είναι συνολικά πολύ καλύτερη και όχι πολύ πιο ακριβή. Αργεί υπερβολικά ορισμένες φορές η tapo να μου δείξει εικόνα στην εφαρμογή, η dahua σπάνια αργεί για μερικά δευτερόλεπτα. Είναι καλύτερο το cloud της tapo γιατί αν μπει ο άλλος μέσα μπορεί να πάρει το καταγραφικό και να χάσεις τα δεδομένα. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις καταγραφικό και δεν σου αρκεί να παίρνεις ειδοποίηση και να μπαίνεις να δεις τι έγινε; Οχι, δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω καταγραφικό. Απλα μου φαίνεται μια πιο "σωστη / στιβαρη λύση" που μπορεις να ελεγξεις πολλα πραγματα, μπορει να κανω και λαθος. Τωρα αρχιζω να διαβαζω για καμερες και δεν ειμαι σιγουρος. Τα συστηματα με καταγραφικο, σου στελνουν ειδοποιησεις οπως με τις TAPO? ή δεν το υποστηριζουν; Η Solar Tapo, δουλευει καλα; Καταγραφει συνεχεια ή μονο οταν δει κινηση; Πόσο κρατανε οι μπαταριες πρακτικά, εαν εχει συνεφια; Επισης, οι καμερες που μου προτεινει είναι αναλογικες. Στην προσφορα που εχω, γραφει "Καλώδια εξωτερικά RG+2X0,5mm" άρα ομοαξονικο καλωδιο στο καταγραφικο αυτο. Ειναι καλυτερο κατι τετοιο ή PoE λύση;
ss42ss Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Η PoE λύση είναι πάντα η καλύτερη και σου δίνει περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με τα αναλογικά σύστημα! Προσωπικά για εμένα το αναλογικό έχει πεθάνει μια και βρίσκει PoE κάμερες σε πάρα πολύ καλή τιμή 1
tzotzo Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 9 hours ago, efib said: Είναι καλύτερο το cloud της tapo γιατί αν μπει ο άλλος μέσα μπορεί να πάρει το καταγραφικό και να χάσεις τα δεδομένα Μπορεις να βάλεις δεύτερο καταγραφικό σε πολύ κρυφό σημείο.
ss42ss Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 9 λεπτά πριν, tzotzo είπε Μπορεις να βάλεις δεύτερο καταγραφικό σε πολύ κρυφό σημείο. Δεν υπάρχει λόγος… με το που βάλουν στόχο κάποιο σπίτι, τι πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ξηλώνουν τα καλώδια του ΟΤΕ
psycho_freak Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου Ειδικα με τις fiber γραμμες ετσι οπως τις βαζουν, ειναι παιχνιδακι να τις κοψουν. 3 ώρες πριν, psycho_freak είπε Τα συστηματα με καταγραφικο, σου στελνουν ειδοποιησεις οπως με τις TAPO? ή δεν το υποστηριζουν; Η Solar Tapo, δουλευει καλα; Καταγραφει συνεχεια ή μονο οταν δει κινηση; Πόσο κρατανε οι μπαταριες πρακτικά, εαν εχει συνεφια; Ξερει κανεις;
tzotzo Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 17 minutes ago, ss42ss said: Δεν υπάρχει λόγος… με το που βάλουν στόχο κάποιο σπίτι, τι πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ξηλώνουν τα καλώδια του ΟΤΕ Τι σχέση έχουν τα καλώδια του ΟΤΕ ; Με τα καλώδια του καταγραφικου;
psycho_freak Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Μια αλλη ιδεα που ψαχνω αν εχει νοημα ειναι wifi solar καμερες, με NVR recorder (φανταζομαι οτι θα συνδεεται και με cloud). Για να γλυτωσουμε την καλωδιωση. Τι λετε γι αυτο; Επεξ/σία 16 Μαρτίου από psycho_freak
alxandros_gr Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 1 hour ago, tzotzo said: Τι σχέση έχουν τα καλώδια του ΟΤΕ ; Με τα καλώδια του καταγραφικου; Δεν θα έχει ίντερνετ για να ανεβάσει στο cloud.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα