Προς το περιεχόμενο

No display μετά από μετακόμιση

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από embrance,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημά μου είναι

2600x amd

Motherboard prime asus 450

32gb ram

Kαι gpu 2060 super 8 GB.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σύστημα όμως πρόσφατα μετακόμισα και χθες όταν σύνδεσα τα πάντα η κάρτα γραφικών από ότι φαίνεται στην οθόνη.

Νομίζω στο παρελθόν είχα πάλι τέτοιο πρόβλημα και πρέπει να έβαλα άλλη κάρτα γραφικών για τη νόμιζα ότι είχε καεί.

Τελικά αφού έβαλα και έβγαλα δούλεψε.

Τώρα όμως δεν έχω αλικά η κάρτα να δοκιμάσω και έχω βασικά την απορία γιατί συμβαίνει αυτό

• Haha 1
Δημοσ.

Υπάρχει τεράστια πιθανότητα με την μεταφορά να έχει κουνηθεί κάτι μέσα στο κουτί, άνοιξε το πίεσε την κάρτα να πατήσει καλά, τσέκαρε όλα τα καλώδια και υπάρχει πιθανότητα να δουλέψει. 

• Like 4
Δημοσ.

Σήμερα έβγαλα και έβαλα και τις μνήμες και την κάρτα γραφικών και την μπαταρία της motherboard και έκανα reset.

Κανένα αποτέλεσμα πάλι

Δημοσ.

Μπορεί να μην έχει καμία σχέση το πρόβλημα με το παρελθόν. Αν κατά την μετακόμιση δεν έβγαλες την κάρτα απ' το κουτί ίσως και να έχεις δημιουργήσει πρόβλημα είτε στην Μητρική είτε στην κάρτα. Βγάλε την κάρτα και δες τις επαφές τις όπως κάνε και ένα έλεγχο πάνω στις επαφές της μητρικής. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την macro κάμερα του κινητού σου αν έχει.

Το asus prime 450 δεν μου εμφανίζει πάντως κάτι. το Asus prime B450-A μου εμφανίζει. Είναι αυτή η μητρική σου ή κάποια άλλη; Συνηθίζεται οι ASUS δίπλα εδώ στον 24pin connector  να έχουν κάποια leds που δείχνουν την κατάσταση του boot. Η σειρά με την οποία ανάβουν είναι CPU - DRAM - VGA - BOOT και μετά σβήνουν. Σε εσένα συμβαίνει κάτι τέτοιο ή κάποιο λαμπάκι παραμένει σταθερό;  Αν δεν τα βρίσκεις βρες το ακριβές μοντέλο της μητρικής ψάξε στο manual για το αν υπάρχουν και αν υπάρχουν το που βρίσκονται ειδάλλως πες μας τουλάχιστον το μοντέλο για να γνωρίζουμε και εμείς αν υπάρχουν. Συνήθως το μοντέλο στις ASUS γράφετε πάνω ή κάτω από την πρώτη υποδοχή της κάρτας γραφικών ( PCI Express)

Ακόμη ένα ενδεχομένο είναι να βγήκε κάποια RAM. Αν και έχουν γερά κλιπς σε περίπτωση που δεν είχε κουμπώσει καλά τώρα στην μετακόμιση μπορεί να βγήκε. Βγάλε τις και βάλε τις ξανά.

Ένα ενδεχόμενο ακόμα είναι να έχεις κακή μπαταρία και να έχει τελειώσει. H εμπειρία που έχω από ASUS είναι ότι αργούν πολλές φορές να κάνουν σετάρουν τα timings των RAM στην Εκκίνηση. Δώσε του μερικά ίσως να χρειαστεί να κάνει και ένα με δύο επανεκκινήσεις από μόνο του και ύστερα να πάρεις εικόνα.

image.png.80e91d29c1ccd65d63781317ae678611.png

image.png.4004836a30be9e6ebcd784ddd58132d6.png

• Like 3
Δημοσ.

Asus prime B450 plus εχω.

Και η καρτα παιρνει ρευμα και εβαλα εβγαλα κτλ.

απλα δεν εχω δευτερη gpu να δω τι φταιει. θα οτ παω εδω διπλα σημερα σε εναν τεχνικο μδιαγνωση δωρεαν. για να δουμε...

Δημοσ.

Για μενα δοκιμασε και με ενα reset το bios. Βγαλε και την μπαταρια, κρατα 10-15 σεκ το power on button. Στην συνεχεια δοκιμασε να το τρεξεις χωρις την εξτρα καρτα γραφικων μονο με την onboard. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, matzis είπε

Στην συνεχεια δοκιμασε να το τρεξεις χωρις την εξτρα καρτα γραφικων μονο με την onboard. 

Ο Ryzen 5 2600X δεν έχει Intergrated GPU. 

Μακάρι να κάνω λάθος αλλά όπως πολύ σωστά έγραψε και ο @manolis940 πολύ πιθανόν να έγινε ζημιά στο PCIe της κάρτας η στο socket της μητρικής. 

Ποτέ δεν μεταφέρουμε το pc με την κάρτα γραφικών κουμπωμένη, ειδικά αν είναι μεγάλη και βαριά. Αν το κάνουμε καλύτερα να είναι ξάπλα το pc παρά όρθιο.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να βγάλεις τα πάντα από το case. Να τοποθετήσεις τη motherboard κάπου που να μην βραχυκυκλώνει (πχ σε χαρτόνι) και να συνδέσεις μόνο keyboard, mouse και GPU να δεις τι θα κάνει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elio_1 είπε

Θεωρώ ότι θα πρέπει να βγάλεις τα πάντα από το case. Να τοποθετήσεις τη motherboard κάπου που να μην βραχυκυκλώνει (πχ σε χαρτόνι) και να συνδέσεις μόνο keyboard, mouse και GPU να δεις τι θα κάνει.

Θεωρώ ότι αν δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις και τον ενδιαφέρει ο υπολογιστής περισσότερο απ' ότι να αποκτήσει μέσω της εμπειρίας του και της τριβής του σε αυτόν καλά έκανε ο OP και απευθύνθηκε σε τεχνικό..... Ακόμη και σε εκείνον που χαλάει την πιάτσα και κάνει δωρεάν διαγνώσεις :P 

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Τελικά για απάντηση δόθηκε: είχα δύο ζευγάρια διαφορετικών ram η μία vengeance και η άλλη πάτριοτ. Είχαν διαφορετικούς χρόνισμούς και όταν χάλασε η μία παρέσυρε και τις άλλες.

Δύο στικάκια κάηκαν οπότε έβαλα αλλά 16gb.

Θυμόμουν ότι τα είχα δοκιμάσει ένα-ένα αλλά τελικά έκανα λάθος και είχα δοκιμάσει μόνο το ένα από αυτά.

Τέλος καλό όλα καλά

• Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, manolis940 είπε

Θεωρώ ότι αν δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις και τον ενδιαφέρει ο υπολογιστής περισσότερο απ' ότι να αποκτήσει μέσω της εμπειρίας του και της τριβής του σε αυτόν καλά έκανε ο OP και απευθύνθηκε σε τεχνικό..... Ακόμη και σε εκείνον που χαλάει την πιάτσα και κάνει δωρεάν διαγνώσεις :P 

Δεν ηταν δωρεαν τελικα. Μου ηρε 30$ συν 56$ για μια μνημη. Δεν επρεπε να την παρω αλλα τελος παντων.

Του την ειπα βεαια. Το θεμα δεν ειναι τα χρηματα,αλλα μην με ουβαλας απο την μια μερια του δημου στην αλλη και το τζαμπα γινεται 30$. Να το πει απο την αρχη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, embrance είπε

Δεν ηταν δωρεαν τελικα. Μου ηρε 30$ συν 56$ για μια μνημη. Δεν επρεπε να την παρω αλλα τελος παντων.

Του την ειπα βεαια. Το θεμα δεν ειναι τα χρηματα,αλλα μην με ουβαλας απο την μια μερια του δημου στην αλλη και το τζαμπα γινεται 30$. Να το πει απο την αρχη.

Κάτσε ρε αδερφέ. Εμείς εδώ μπαίνουμε και κάνουμε την πλάκα μας. Περιμένεις κάποιος που έχει μαγαζί να ασχοληθεί με το PC σου τσάμπα όσο απλό και αν είναι το πρόβλημα;

Προσωπικά έχω ελάχιστη χρέωση γιατί πρακτικά στους υπολογιστές για να βρεις το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να το λύσεις ή σχεδόν να το λύσεις. Αν εσένα δεν σε συμφέρει η λύση και σου φαίνεται ακριβή όλος ο κόπος μου εμένα θα πάει τσάμπα; Πόσο μάλλον δηλαδή τώρα που πήρες και τον υπολογιστή σου επισκευασμένο και έτοιμο για χρήση δεν θα δώσεις λεφτά στον άνθρωπο που στον έφτιαξε ;

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Κάτσε ρε αδερφέ. Εμείς εδώ μπαίνουμε και κάνουμε την πλάκα μας. Περιμένεις κάποιος που έχει μαγαζί να ασχοληθεί με το PC σου τσάμπα όσο απλό και αν είναι το πρόβλημα;

Προσωπικά έχω ελάχιστη χρέωση γιατί πρακτικά στους υπολογιστές για να βρεις το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να το λύσεις ή σχεδόν να το λύσεις. Αν εσένα δεν σε συμφέρει η λύση και σου φαίνεται ακριβή όλος ο κόπος μου εμένα θα πάει τσάμπα; Πόσο μάλλον δηλαδή τώρα που πήρες και τον υπολογιστή σου επισκευασμένο και έτοιμο για χρήση δεν θα δώσεις λεφτά στον άνθρωπο που στον έφτιαξε ;

εγραψα κατι συγκεκριμενο. δεν θα το ξαναγραψω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...