MSSB Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου Καλημέρα σε όλους! Χρειάζομαι λιγάκι τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα/δίλημμα που παρουσιάστηκε ώστε να επιλέξω τη καλύτερη λύση. Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω: Κουτί - Pure Base 500DX CPU - 14700K Υδρόψυξη - MAG CORELIQUID P360 Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Αγόρασα νέα κάρτα γραφικών και δεν χωράει για 1εκ στο μήκος. Βρίσκει ακριβώς πάνω στο ψυγείο της υδρόψυξης. Άρα η υδρόψυξη πρέπει να φύγει. Να πάει επάνω δεν γίνεται γιατί είναι 360mm ενώ το κουτί μου επάνω υποστηρίζει μόνο 240mm (διπλού ψυγείου ενώ η δικιά μου είναι τριπλού ψυγείου). Το δίλημμά μου είναι το εξής. Να πάω σε νέα υδρόψυξη 240mm για να τη βάλω επάνω ή να πάω σε αέρα; Ο αέρας μπορεί να ψύξει ικανοποιητικά (σε παιχνίδια) τον επεξεργαστή; Ο 14700K έχει peak TDP ~280W σχεδόν (βέβαια σε παιχνίδια δεν φτάνει για κανένα λόγο εκεί οπότε οι θερμοκρασίες μου δεν είναι ποτέ πάνω από 70 βαθμούς στη χειρότερη). Για 240mm υδρόψυξη σκέφτηκα αυτή: EK-Nucleus AIO CR240 Lux D-RGB ή Skroutz Για αέρα, σκέφτηκα αυτήν: Noctua NH-D15 G2 HBC ή Skroutz Σημείωση: Θα προτιμούσα κάτι χωρίς φωτάκια αν προτείνετε κάτι άλλο 1
Sheogorath Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Στις 15/3/2025 στις 9:37 ΠΜ, MSSB είπε Καλημέρα σε όλους! Χρειάζομαι λιγάκι τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα/δίλημμα που παρουσιάστηκε ώστε να επιλέξω τη καλύτερη λύση. Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω: Κουτί - Pure Base 500DX CPU - 14700K Υδρόψυξη - MAG CORELIQUID P360 Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Αγόρασα νέα κάρτα γραφικών και δεν χωράει για 1εκ στο μήκος. Βρίσκει ακριβώς πάνω στο ψυγείο της υδρόψυξης. Άρα η υδρόψυξη πρέπει να φύγει. Να πάει επάνω δεν γίνεται γιατί είναι 360mm ενώ το κουτί μου επάνω υποστηρίζει μόνο 240mm (διπλού ψυγείου ενώ η δικιά μου είναι τριπλού ψυγείου). Το δίλημμά μου είναι το εξής. Να πάω σε νέα υδρόψυξη 240mm για να τη βάλω επάνω ή να πάω σε αέρα; Ο αέρας μπορεί να ψύξει ικανοποιητικά (σε παιχνίδια) τον επεξεργαστή; Ο 14700K έχει peak TDP ~280W σχεδόν (βέβαια σε παιχνίδια δεν φτάνει για κανένα λόγο εκεί οπότε οι θερμοκρασίες μου δεν είναι ποτέ πάνω από 70 βαθμούς στη χειρότερη). Για 240mm υδρόψυξη σκέφτηκα αυτή: EK-Nucleus AIO CR240 Lux D-RGB ή Skroutz Για αέρα, σκέφτηκα αυτήν: Noctua NH-D15 G2 HBC ή Skroutz Σημείωση: Θα προτιμούσα κάτι χωρίς φωτάκια αν προτείνετε κάτι άλλο Καλησπέρα, αν κρατήσεις την υδρόψυξή σου αλλά να είσαι με 2 ανεμιστήρες 120 25mm PULL και έναν 15mm PULL; Στο σημείο που βρίσκει η κάρτα. 1
MSSB Δημοσ. 26 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Η διάταξη του κουτιού είναι έτσι ώστε το ψυγείο μπαίνει από τη μέσα μεριά και οι ανεμιστήρες από την έξω. Στο ενδιάμεσο είναι το σασί. Οι ανεμιστήρες δεν ήταν το πρόβλημα, αλλά το ίδιο το ψυγείο (εικόνα). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά κράτησα το κουτί. Πούλησα την υδρόψυξη και πήρα την EKWB και την έβαλα επάνω για να βγάζει αέρα προς τα έξω. Εξαιρετική και πολύ αθόρυβη. Κρατάει τον 14700K κάτω από τους 85 βαθμούς και δεν κάνει καθόλου throttle σε Cinebench 30min. Μπροστά έβαλα 2 Silent Wings 4 140mm. Επεξ/σία 26 Μαρτίου από MSSB 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα